osobenost stila osobnog ponasanja parova

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Pogled_preko_taraba

#151 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by Pogled_preko_taraba »

ljubav_aha wrote:
Pogled_preko_taraba wrote:Ne bih sad zelio da ispaNNem evropejac parEKSERans, ali ja sam to oduvijek radio...i ne sjecam se da su mi mati ili otac nesto posebno na to obracali paznju, ne kazem ni da mi je BONTON srednje ime, ali uvijek sam otvarao vrata i cinio te neke kavalirske sitnice, jer sam vidio neko vitestvo u tome. Jednostavno sam to radio po instinktu. Ne samo osobama zenskog spola, vec i starcima, djeci, bilo kome sa nekim teretom.
Jednom sam cak istovario pola kombija pred Skechersom...vidio neke djevojke kako se lome sa paketima i meni bilo bezveze da sam prodjem...
nadam se da su te castile ruckom,kafom,ako nisu,onda bih sve vratila u kombi :D :lol:

Na zalost, nisu...a to je opet ona druga strana kovanice, ponasanje mase odredjuje u velikom slucaju i ponasanje pojedinca...ja do ove teme i nisam znao da ima zena koje to stvarno cijene...ja sam to uvijek radio znajuci i osjecajuci da cak i te osobe kojima cinim takvu gestu, u dosta slucajeva me smatraju blentavim. Jedino su stariji uvijek imali obzira. Sjecanja mi bas naviru, jednom mi je jedna teta uvalila 2 marke (one zelene, papirne) u tramvaju kad sam joj se ustao da bi ona mogla da sjedne. A opet drugi put sam onog starog dedu u kolicima (mislim da je romske nacionalnosti) sto je prosio pred klinikom na Kosevu cijelim putem od predsjednistva do klinike gurao i imao sam osjecaj da me ljudi bas izrugivaju zbog toga. Jedna mi je profesorica kad me vidjela cak i rekla, brini se ti sine za sebe, ne za njega...
ljubav_aha

#152 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by ljubav_aha »

Pogled_preko_taraba wrote:
ljubav_aha wrote:nadam se da su te castile ruckom,kafom,ako nisu,onda bih sve vratila u kombi :D :lol:

Na zalost, nisu...a to je opet ona druga strana kovanice, ponasanje mase odredjuje u velikom slucaju i ponasanje pojedinca...ja do ove teme i nisam znao da ima zena koje to stvarno cijene...ja sam to uvijek radio znajuci i osjecajuci da cak i te osobe kojima cinim takvu gestu, u dosta slucajeva me smatraju blentavim. Jedino su stariji uvijek imali obzira. Sjecanja mi bas naviru, jednom mi je jedna teta uvalila 2 marke (one zelene, papirne) u tramvaju kad sam joj se ustao da bi ona mogla da sjedne. A opet drugi put sam onog starog dedu u kolicima (mislim da je romske nacionalnosti) sto je prosio pred klinikom na Kosevu cijelim putem od predsjednistva do klinike gurao i imao sam osjecaj da me ljudi bas izrugivaju zbog toga. Jedna mi je profesorica kad me vidjela cak i rekla, brini se ti sine za sebe, ne za njega...
svaka ti cast :-D vrlo tuzne price :|
ferrari woman

#153 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by ferrari woman »

Pogled_preko_taraba wrote:Ne bih sad zelio da ispaNNem evropejac parEKSERans, ali ja sam to oduvijek radio...i ne sjecam se da su mi mati ili otac nesto posebno na to obracali paznju, ne kazem ni da mi je BONTON srednje ime, ali uvijek sam otvarao vrata i cinio te neke kavalirske sitnice, jer sam vidio neko vitestvo u tome. Jednostavno sam to radio po instinktu. Ne samo osobama zenskog spola, vec i starcima, djeci, bilo kome sa nekim teretom.
Jednom sam cak istovario pola kombija pred Skechersom...vidio neke djevojke kako se lome sa paketima i meni bilo bezveze da sam prodjem...

Svaka cast na odgoju :-))))
Meni je decko prvu godinu otvarao vrata, onda i meni i njemu dosadilo, ma neka dragi nije nam godisnjica... hahaha, sve u svemu ako nam se negdje zuri nema potrebe za tim, ali u nekim situacijama je zaista neophodno i lijepo.. btw, s njim sam se pocela zabavljati upravo zato, jer se znao ponasati u skladu sa situacijom... i dan danas ja se pored njega osjecam kao kraljica :-D :-D :-D :-D :-D
zonna

#154 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by zonna »

osjecati se kao kraljica mozes i bez toga... kao sto se mozes osjecati k'o govno sve sa otvaranjem vrata, drzanjem kaputa itd...
po meni, nije poenta da li ce on pokazati svoju kulturu i kucni odgoj na tim stvarima nego uvijek... u svakoj prilici. sta ja imam od toga sto ce mi drzati vrata kada ce u restoranu svaku guzicu da isprati progledom? :roll:
osjeti se kada si nekom bitan i to je jedino vazno...taj osjecaj sa ili bez bontona.
ljubav_aha

#155 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by ljubav_aha »

zonna wrote:osjecati se kao kraljica mozes i bez toga... kao sto se mozes osjecati k'o govno sve sa otvaranjem vrata, drzanjem kaputa itd...
po meni, nije poenta da li ce on pokazati svoju kulturu i kucni odgoj na tim stvarima nego uvijek... u svakoj prilici. sta ja imam od toga sto ce mi drzati vrata kada ce u restoranu svaku guzicu da isprati progledom? :roll:
osjeti se kada si nekom bitan i to je jedino vazno...taj osjecaj sa ili bez bontona.
zar odgoj nije upravo iz sektora bontona ;-)
zonna

#156 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by zonna »

ljubav_aha wrote:
zonna wrote:osjecati se kao kraljica mozes i bez toga... kao sto se mozes osjecati k'o govno sve sa otvaranjem vrata, drzanjem kaputa itd...
mislis nasi su roditelji prvo nabavali bonton pa nas odgajali? ;-)
ljubav_aha

#157 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by ljubav_aha »

zonna wrote:
ljubav_aha wrote:
mislis nasi su roditelji prvo nabavali bonton pa nas odgajali? ;-)
:lol:

odgoj i bonton se istovrmeno primjenjuju , obe jedinke su jednostavno povezane :D :-D
no_crnjak

#158 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by no_crnjak »

odgoj....ne jedi lijevom rukom,to je sejtanski xD
bonton...noz u desnu,viljuska i lijevu xD
ljubav_aha

#159 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by ljubav_aha »

no_crnjak wrote:odgoj....ne jedi lijevom rukom,to je sejtanski xD
ovisi ko i kako te odgoji :D vazi li ovo pravilo za ljevoruke :D

piletina sa rostilja se jede rukama u eksluzivnim restoranima,a osobe bez bontona ce pokusati nabadati na viljusku uz pomoc noza :D :lol:

povezanost tradicije,kulutre i njhive razlike su upravo napisane u bontonu :D :-D
no_crnjak

#160 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by no_crnjak »

ljubav_aha wrote:

piletina sa rostilja se jede rukama u eksluzivnim restoranima,a osobe bez bontona ce pokusati nabadati na viljusku uz pomoc noza :D :lol:

povezanost tradicije,kulutre i njhive razlike su upravo napisane u bontonu :D :-D
tesko je povezati tradiciju i bonton,mada ima tu dodirnih tacaka...kako god ljevaku je tesko da jede desnom rukom...jbg ja samo desnom pisem xD
ljubav_aha

#161 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by ljubav_aha »

no_crnjak wrote:
ljubav_aha wrote:ovisi ko i kako te odgoji :D vazi li ovo pravilo za ljevoruke :D

tesko je povezati tradiciju i bonton,mada ima tu dodirnih tacaka...kako god ljevaku je tesko da jede desnom rukom...jbg ja samo desnom pisem xD
bila sam pristuna na niegerijskom vjencanju,ne smije se korsititi lijeva rukom prilikom davanja hrane ,dio tradicije,a istovrmeeno dio bontona :-D
no_crnjak

#162 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by no_crnjak »

zato je dedo rahmetli isao uvijek 100 metara ispred nane,kad idu po fasungu...to je tradicila,al Bo'me nije bonton xD
madner

#163 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by madner »

ljubav_aha wrote:

Nije tacno, samo u veoma neformalnim druzenjima je dozvoljeno jesti piletinu rukama.
PalaSa Marsa

#164 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by PalaSa Marsa »

ljubav_aha wrote:
Moze bit' a i ne mora, neki ljudi su rodjeni sa urodjenim karakterom, bonton im dodje samo k'o dodatna nastava. Ha ya! :-D
PalaSa Marsa

#165 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by PalaSa Marsa »

madner wrote:
ljubav_aha wrote:

Nije tacno, samo u veoma neformalnim druzenjima je dozvoljeno jesti piletinu rukama.
Piletina i riba je pod svakim okolnostima po bontonu dozvoljena da se jede rukama. :-) :-D :D

Jedino et'.. posto raja prihvata bonton striktno po bontonu :D raja opet gleda da se ponasa striktno po bontonu. :D
Mada et', nidje veze. :D
ljubav_aha

#166 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by ljubav_aha »

PalaSa Marsa wrote:
ljubav_aha wrote:
Moze bit' a i ne mora, neki ljudi su rodjeni sa urodjenim karakterom, bonton im dodje samo k'o dodatna nastava. Ha ya! :-D
osnove i cilj odgoja nisu ovisne o bontonu,ali su osnovni/bazicni/elementarni dio bontonskog ponasanja :-D

PalaSAMarsa,dopada mi se kako si srocila "bonton im dodje k'o dodatna nastava" :-D :thumbup:
ljubav_aha

#167 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by ljubav_aha »

madner wrote:
ljubav_aha wrote:

madner,postoje izuzeci,ako se ne moze cak ni viljuskom odvojiti meso od kosti,prihvaltjivo je,naravno,ne uvijek,tacno,ali mnogi sefovi eksluzivnih restorana su postavili formlano zeleno svjetlo,jer pojeidni dijelovi pileta/goluba i drugih ptica su prosto nedodirljiva terotorija za viljusku i noz;mnogo puta,kost "zavrsi" u u sitma,zato postoji pravilo izbacivanja kosti iz usta :D :lol:

ne pisem o jedenju pileceg bataka kao iz srednjeg vijeka :lol:

mislim da je u Turskoj,u boljim restoranima,prihvaceno jesti piletinu rukama
JThomas

#168 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by JThomas »

:zoka: smiju li se po bontonu jesti ćevapi rukama i zaljevati pivom?
pustopoljina

#169 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by pustopoljina »

piletina prstima...naravno, nije rijec o paniranoj pilecoj snicli, prsima, nego o onome sto ja ni ne jedem :D :skoljka:

ne volim bas jesti prstima...
ni kasikom...ja bih i supu viljuskom, a onu tecnost popila :skoljka: :run:

otkud ovo tema na ovoj temi :? :lol:
automatic

#170 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by automatic »

a koliko to treba snage da se otvore vrata na današnjim automobilima :-) ja redovno otvaram malim prstom, više snage mi treba za daljinski za tv... jel to žensko nema snage da pomjeri rukicu 20cm pred sebe, ne kontam :lol:
ljubav_aha

#171 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by ljubav_aha »

automatic wrote:a koliko to treba snage da se otvore vrata na današnjim automobilima :-) ja redovno otvaram malim prstom, više snage mi treba za daljinski za tv... jel to žensko nema snage da pomjeri rukicu 20cm pred sebe, ne kontam :lol:
upravo si pronasao poentu,ali sa pogresnim zakljuckom :D

osobnost stila nema veze sa moranjem,prisiljavanjem,ponekad nema ni prakticnu namjeru :D ali,uvijek ima odredjeni cilj,u tome srz teme :-D
FnatiC

#172 Re: osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by FnatiC »

Pa nisam joj butler a ni otvarac svaki dan da otvaram nesto.nek otvori ona meni vrata :D
Post Reply