Najbolji BIH fudbaler svih vremena'?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
smak

#151 Re: Najbolji BIH fudbaler svih vremena'?

Post by smak »

Dead Man Walking wrote:
smak wrote:
Dead Man Walking wrote:Ovdje vecina komentarise igrace koje nikad nisu gledali ni na TV, a kamoli uzivo. :-) Ja fudbal aktivno gledam zadnjh dvadesetak godina, i od ovih sto sam gledao najveci majstor je Elvir Baljic. Hasan je osvojio najvise trofeja, svaka cast za to, bio je najkorisniji igrac gdje god je igrao, ali i i nije bas neki majstor. A sto se tice svih vremena, kao sto rekoh, rijetki su od nas gledali bilo kog od ovih oko kojih se rasprava vodi, pa ne znam na osnovu cega mozemo pricati je li bolji Osim od Haseta, ili Fazlagic od Katalinskog. :?

inace su utakmice iz tuske lige bile svaki vikend na drzavnoj televiziji BIH ,pa smo mogli gledati baljica kako izvodi majstorije po turskoj ligi. prelaskom u real iz madrida,mogli smo gledati baljica kako majstorski grije klupu reala :)
Hajd procitaj sta sam napisao, pa onda repliciraj. Hint: Podebljao sam ono na sta se trebas fokusirati. :-) To sto ga ti nisi gledao i sto smatras da nisi kompetentan da komentarises njegove nastupe, a ipak to radis... Pa svojim neznanjem se i ne treba bas hvaliti, al eto. :roll: A sto je covjek imao nesrecu da bude povrijedjen u Realu je drugi par rukava, hebiga. :(

Salihamidžić pa 20 mjesta iza njeg moze doci Baljić :)
cunga lunga

#152 Re: Najbolji BIH fudbaler svih vremena'?

Post by cunga lunga »

Pape Susic pa onda Hase pa negdje dole ko hoce :bih:
palermo

#153 Re: Najbolji BIH fudbaler svih vremena'?

Post by palermo »

Vidim ja da moram pormuhabetiti koju na ovu temu, ja sam barem gledao ove igrače, za razliku od ovih junoša koji su o njima samo čitali. haseta se ne sjećam (jebi ga, nemam baš ni ja toliko godina) ali ne znam kako on može ući u konkurenciju za najbolje fudbalera kada čovjek praktički nije ima reprezentativnu karijeru a bogami nije ni poznat izvan sarakevske mahale. Da biramo najveću legendu onda bi Hase svakako bio u izboru, kao što bi recimo bio Kulje Vladić, ili Nikola Nikić, ali najbolji fudbaler, hmmmm.
Dakle, što moje sjećanje seže, naravno subjektivno gledanje po objektivnim kriterijima :D , dva su igrača koja bi mogal ući u izbor, to su svakako Pape Sušić, i Duško Bajević. Svako do njih je svojom igrom, pojavom, karijerom (mislim, u Grčkoj satrati popa, i biti oslobođen krivice, to može samo čovjek koji je tamo istinska legenda) obilježili ta vremena. Da ne pričam sad kako su igrali, ali oni su igrači koji su pravili razliku na terenu, u koga su oni igrali ti su pobjeđivali (moram reći da se Osima ne sjećam pa ne mogu o njemu ništa pričati). E bilo je još dobrih fudbalera, recimo Škija Katalinski, pa Meša Baždarević....ali porediti recimo Mešu i Papeta je kao da poredite Zidana i Makelelea, jeste da je Real pao kurcu za uši nakon što su pustili Makelela, što govori o njegovoj vrijednosti, ali on jednostavno nije bio Zidan. Haris Škoro je imao ogroman potencijal i bio veliki igrač ali mu se jednostavno tako potrefilo da nije ostvario veliku karijeru. Baka Slišković i Semir Tuce su bili bogomdani talenti, ljudi rođeni samo da igraju fudbal, ali njihova ličnost odnosno načini života jednostavno od njih nisu stvorili velike fudbalere. Vaha Halildožić je napravio veliku karijeru, ali Vaha nije ima dovoljno talenta (ovo malo zvuči čudno, ali k'o Vahu zna , zna takođe da je on sve radom postigao, što je naravno velika stvar) da bi bio u konkurenciji. Abid Kovačević i Dževad Šećerbegović su bili sjajni fudbaleri ali nisu nikad prešli granicu svoje mahale. Dakle, sumasumarum Pape ili Duško obojica su legitiman i dobar izbor.
Što se tiče Brace, on je svakako najtrofejniji naš fudbaler, ali ovdje pričamo o najboljem a ne o najtrofejnijem, a Braco nije u konkurenciji za najboljeg, jednostavno nije znao toliko fudbala. Da se bira najborbeniji ili najzahvalniji igrač onda bi moj glas išao Braci.
Džeko, zaista ima šansu da se upiše u ove legende fudbala, i da konkuriše i Papetu i Dušku.

Eto, dosta od mene
Obuca9

#154 Re: Najbolji BIH fudbaler svih vremena'?

Post by Obuca9 »

Nisam znao gdje da stavim, pa je mozda najprikladnije ovdje, pošto se radi o igraču koji se spominje na zadnjih par stranica:

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100608024

Jedan, za nekog mali, a po mom išljenu veliki propust je napravio autor ovog članka.

Lijepo je pokupiti vijest sa nekog stranog portala i prevesti, ali zar se recimo malo niste mogli zakopati u arhivu pa pronaci svih tih 48 strijelaca hat-tricka, pa bi nasli jedan zanimljiv podatak koji definitvno vrijedi istaci, a to je recimo da je jedna od tih 48 i naš Duško Bajević, koji je zabio tri komada Zairu na SP 1974.

udrch

#155 Re: Najbolji BIH fudbaler svih vremena'?

Post by udrch »

Vedad Ibišević i Edin Džeko..pa 8 praznih mjesta, pa Elvir Bolić..
Ostali me ne zanimaju..
Obuca9

#156 Re: Najbolji BIH fudbaler svih vremena'?

Post by Obuca9 »

udrch wrote:Vedad Ibišević i Edin Džeko..pa 8 praznih mjesta, pa Elvir Bolić..
Ostali me ne zanimaju..
:lol: :lol: :lol:

To kad bi se tema zvala "Najbolji fudbaler BH dijaspore u SAD-u svih vremena" :D
ecstase

#157 Re: Najbolji BIH fudbaler svih vremena'?

Post by ecstase »

Hase i sada lock :thumbup:
Logovan

#158 Re: Najbolji BIH fudbaler svih vremena'?

Post by Logovan »

Ostali me ne zanimaju..

:lol: :lol: :lol: :lol: a gdje ti je ibričić
udrch

#159 Re: Najbolji BIH fudbaler svih vremena'?

Post by udrch »

zlo87 wrote:
Ostali me ne zanimaju..

:lol: :lol: :lol: :lol: a gdje ti je ibričić
Ibričić je u top 50..

Ne zanima me prošlost, od toga se ne živi..samo naprijed..
Tvrtko II Kotromanić

#160 Re: Najbolji BIH fudbaler svih vremena'?

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Sergej Jakirovic 8)
Logovan

#161 Re: Najbolji BIH fudbaler svih vremena'?

Post by Logovan »

udrch wrote:
Ibričić je u top 50..

džeko, ibišević, ibričić i ostali naši reprezentativci moraju pojesti još puno pure da postanu ko hase, pape, osim, bajević.....itd
udrch

#162 Re: Najbolji BIH fudbaler svih vremena'?

Post by udrch »

zlo87 wrote:
udrch wrote:
Ibričić je u top 50..

džeko, ibišević, ibričić i ostali naši reprezentativci moraju pojesti još puno pure da postanu ko hase, pape, osim, bajević.....itd
Ovi što ih nabrajaš nikad nisu igrali za BiH..a mene ne zanimaju oni što su igrali za Jugoslaviju..
Samo Bosna moja..
:thumbup: :bih:
zecko_kupuz

#163 Re: Najbolji BIH fudbaler svih vremena'?

Post by zecko_kupuz »

zlo87 wrote: džeko, ibišević, ibričić i ostali naši reprezentativci moraju pojesti još puno pure da postanu ko hase, pape, osim, bajević.....itd
Jebga, nezahvalno je uopšte i porediti igrače iz onog nekog vremena i ove današnje.
Post Reply