*bespogovorno > a jedan od atributa znacenja rijeci je pasivnostBHF_Manijak wrote:
Kazem ti odgovore sam nudio Ljubav_aha, jer sam smatrao da je muslimanka koja je bezpogovorno prihvata Kur`an i sunnet, ali sam kasnije i odustao!![]()
Kur'an je pouka, istina,koji je vrlo tesko razumjeti,sto je jedan od problema nerazumijevanja cak i medju vjernicima,ali u sustini Kur'an je jednostavan u praksi ako se ponasamo kao ljudi,normlana bica,a ne u konstatnom sukobu sa drugima koji su u kategoriji druge relgiije,druge koze i sl.,stoga,ne bih rekla da svojim ponasanjem "iskacem" is takvog balansa,kao ni osoba koja nije msuliman/ka
hadisi pomazu razumjeti zivot Muhameda,kao i njegove savjete,ali ne moraju se svi iskljucivo primjenjivati,jer covjek je zivio u drugacijem vremenskom periodu ,malo je bizarno slijediti svaki njegov korak;BHF_Manijak ;zar tim konstatnim kopiranjem ne gubis dio svog identiteta
sunnet je ,kao sto ti kazes,obavezan ,jer je dio "duznosti" svakog msulimana/ke,prema takvoj definiciji,ja nisam muslimanka,jer ne klanjam,a ne zelim klanjati jer ne zelim lagati Boga,i sto je tu uospte dio problema
mene i dalje iritira nesreca dobrih ljudi,koji to sigurno nisu zalsuzili