novo auto

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ljubav_aha

#151 Re: novo auto

Post by ljubav_aha »

joj sto ste ljubomorni :D a svi ste nekad pomislili "uh ,sto nisam jedan od >babinih< sinova " :lol:

ne moze svako imati,a ko moze,super,sto da ne :-D
respo

#152 Re: novo auto

Post by respo »

ljubav ne generalizuj
whow

#153 Re: novo auto

Post by whow »

Posto sam uvjek bio na strani potlacenih i ponizenih znam da Emko nikad nije bio ni gladan ni zedan niti mu je sta falilo niti se posteno naradio u toj Babinoj firmi. Emko kada dodem u Sarajevo mozemo se naci na kafi da ti ispricam kako je bilo biti gladan u ratu i trebalo je proci tri godine prije nego sto sam pojeo prvo jaje od 10 njemackih maraka i kako je bilo sjediti u rovu u blatu do koljena i kako je ljepo bilo doci u kanadu sa 100 maraka u dzepu u zemlji gdje neznas nikoga i nemas nikog svog . I kakav je bio tezak pocetak u tudoj zemlji radilo se sve , od klaonice pilica do fizike i ostale zajebancije al' nikad nisam ukrao ni prevario . Ja znam dobro Bosnu Emko i znam da tamo postenim radon tesko mozes priustiti novu Fabiu a o tim automa od 100 hiljada da i ne govorim . To kako si se namucio u tatinoj firmi bolje nam ne pricaj jer je uvrjedljivo za sve nas koji su radili i rade duple smjene da pomognu rodbinu u BiH koliko je to moguce . Dakle kupi svog Audija i ne seri vise jer je tuzno citati kako babin sin kao ti muku muci dali da kupi BMW-a ili Audija dok pola Bosne misli sta ce sutra pojest . Grebes ovakvu temu.
Blobi

#154 Re: novo auto

Post by Blobi »

citroen wrote:
Blobi wrote:
emko1234 wrote:eno sad ispade emko richie rich..ja mislim da nisi upravu..pa nisam ja jedini covjek koji ima audija i koji razmsilja o kupovini neceg slicnog..ima dosta ljudi koji mogu i imaju..ja sam samo lik koji nece uzet auto da se kurci..volim auta,to mi je gust al vjeruj mi ja znam da ima puno ljudi na forumu koji ce reci babin sin..ja jedini znam koliko ima istine u tome..jer sam ja daleko od toga..prvo auto mi je uzeo stari,za drugo je participiro dio troskova a bogami kako je krenulo za ovo postoji sansa da mi posudi i to je to..jednostavno ja nisam ko vecina raje mojih godina koji cekaju da im padne s neba..vec sam napisao na jednoj od tema ranije da sam ja poceo radit sa 17 godina pa malo po malo..i jbg ne moze me niko ubijedit da se ne moze kad se hoce..sve se moze..da je meni neko reko prije 5 godina dok sam jos golfa vozao da cu kupovat sam haman auto od 70k i da ce mi zamjerka bit to sto auto nema navigaciju ja bi se samo nasmijao al evo 5 godina unaprijed se to desava..al brate nisu mi pale s neba..kazu pametni i stari da je bog rekao:pomozi sam sebi i ja cu ti pomoci..e ako u tome ima imalo istine ja sam vam primjer za to..ne kazem ja..tu su mi starci hvala bogu neka ih al brate davno sam ja prestao da trazim i od mame i od starog..u se i u svoje kljuse i kosto zelim sebi zelim svima na ovom forumu bar onom dijelu koji se trude da im se ispune sve sto hoce..ja mislim da nema vece licne satisfakcija za covjeka kad skonta da moze nesto uradit il kupit ako to zeli pa makar to bilo i zvake..od para koje je on zaradioo..sad ce opet neko reci sere,hocu samo da razbijem mit i da ne bude da su svi ljudi koji voze bijesno auto razmazena tatina djeca i babini sinovii.. :thumbup: :bih:
Mali, opasno me podsjecas na mene kad sam bio tvojih godina. Uz iznimku da sam ja poceo raditi sa 18 godina :D... Svaka cast, samo naprijed.... Ah, ova danasnja omladina :D

Sto te podsjeca :D Sto je u tatinoj firmi uspio :D :D
Ja sam uspio u Hansovoj firmi u dojclandu :D. Tamo dok sam radio, bogum se i dobro zaradjivalo. Krenuo sa najnizeg mjesta u firmi, dogurao do najviseg mjesta u IT development odsjeku. "Guranje" je trajalo skoro 6 godina. Na toj sam poziciji radio preko pet godina, i za tih pet godina sam ustedio velike pare. S tim parama sam dosao ovdje, otvorio biznis, i sad ovdje radim. :D
respo

#155 Re: novo auto

Post by respo »

i po mom misljenju "kreten" sto usput i tenis igras (nemoj da te ovo kreten uvrijedi znas na sta mislim)
Better Man

#156 Re: novo auto

Post by Better Man »

respo wrote:i po mom misljenju "kreten" sto usput i tenis igras (nemoj da te ovo kreten uvrijedi znas na sta mislim)
Da sam je kriv za tenis! Nema ništa gore nego pristati na igru koju ne želiš i šutjeti, umjesto da se to objavi u sviom medijima, prijavi policiji tužiteljstvu, pa i zatraži zaštita od međunarodnih institucija.
and

#157 Re: novo auto

Post by and »

ovo bi bio moj izbor za 60 000.u konkurenciji bi bili lexus is220d,bmw 3 i c klasa..
QASHQAI +2 2.0 dCi TEKNA PLUS 4WD 1994 110/150 50.427 59.000 SPECIFIKACIJA OPREME:

VISIA SERIJSKA OPREMA

Sigurnost
- ABS (Anti lock Brake System) sistem protiv blokiranja točkova
- EBD (Electronik Brake force Distribution) El. regulator kočione sile
- Sigurnosni zračni jastuk (vozač i suvozač)
- Sigurnosni bočni zračni jastuci (vozač i suvozač)
- Sigurnosne zračne zavjesice (vozač i suvozač)
- Mogućnost isključivanja suvozačkog zračnog jastuka
- Dva 3-tačkovna sigurnosna pojasa sprijeda i tri 3-tačkovna straga
- Limitator zatezne sile sigurnosnih pojasa sprijeda
- Po visini podesivi sigurnosni pojasevi sprijeda
- Aktivni nasloni za glavu
- ISOFIX drzači za dječiju sjedalicu
Unutrašnjost
- Ručni klima uređaj
- Filter za pelud
- Pretinac za rukavice
- Radio s CD-om
- Priključak za MP3 player - 4 zvučnika
- Bluetooth
- Putni računar
- Mjerač vanjske teperature
- Digitalni sat
- Servo upravljač podesiv po visini i dubini
- Komande audio, putnog računara i Bluetooth sistema na upravljaču
- El.podizanje stakala prednjih i zadnjih vrata
- Osvjetljenje kabine sa odgodom gašenja
- Osvijetljen prtljažni prostor
- Ogledalo u vozačevom i suvozačevom sjenilu
- 12 V utičnica sprijeda
- Pretinci za limenke
- Naslon za ruke na zadnjoj klupi s pretincima za čaše
- Džepovi na poleđini vozačevog i suvozačevog sjedišta
- Dijeljiva zadnja klupa (40:20:40)
- Treći red sjedišta
- Treći red sjedišta - preklopiv (50:50)
Vanjski izgled
- Čelični kotači 16"
- Dimenzije guma 215/65 R16
- Prednji i stražnji odbojnik u boji vozila
- Zaštitna plastika oko vozila
- Stakla s UV filterom
- Zatamnjena zadnja stakla
- Panoramski sunčani krov s UV zaštitom
- Krovni nosači
- Električno podesivi, grijani vanjski retrovizori
- Halogenska prednja svjetla, podesiva po visini iz kabine
Tehnika
- Imobilizator
- Daljinsko centralno zaključavanje
- Tempomat
- Limitator brzine

VISIA PLUS SERIJSKA OPREMA

Unutrašnjost
- ESP
Vanjski izgled
- 16" alu naplaci

ACENTA SERIJSKA OPREMA - DODATNO NA OPREMU VISIA PLUS

Unutrašnjost
- Dvozonski automatski klima uređaj
- Kožom presvučen upravljač
- Kožna ručica mjenjača
- CD - čitač MP3 formata
- 6 zvučnika
- Priključak za USB
- Hlađeni pretinac za rukavice
- Lumbalna potpora u vozačevom sjedištu
- Pretinac ispod suvozačevog sjedišta
Vanjski izgled
- 17" alu naplaci
- Dimenzije guma 215/60 R17
- Maglenke
- Kvake vrata u boji vozila
- Električno preklopivi retrovizori u boji vozila
Tehnika
- Elektronska kontrola pogona - ALL MODE sistem 4x4 (osim 2WD)
- Automatsko paljenje svjetala
- Senzori za kišu
- Stražnji senzor za parkiranje

TEKNA SERIJSKA OPREMA - DODATNO NA OPREMU ACENTA

Unutrašnjost
- Kožna sjedišta
- Grijana prednja sjedišta
- Bose - audio sistem
- 7 zvučnika
- Alu papučice
Vanjski izgled
- 18" alu naplaci
- Dimenzije guma 215/55 R18
- Xenon svjetla
- Automatski podesiva prednja svjetla
- Uređaj za pranje prednjih svjetala pod visokim pritiskom
Tehnika
- Inteligentni ključ
TEKNA PLUS SERIJSKA OPREMA - DODATNO NA OPREMU TEKNA
Unutrašnjost
- Navigacijski uređaj - Nissan Connect
Tehnika
- Kamera za parkiranje
dottore

#158 Re: novo auto

Post by dottore »

olensoner

#159 Re: novo auto

Post by olensoner »

1946 wrote:
emko1234 wrote:mogo sam lezat kuci,drkat kurac i prospat fazone i dobivat pare..
Misliš sjediti u Štrosi, šmekat treeeeeebe i vozati peticu gti-ja, djetetam' nerođenog :D
U trenerci, Air-max i sa Nokia N97 u ruci, ono na' haveru :D
emko1234

#160 Re: novo auto

Post by emko1234 »

whow wrote:Posto sam uvjek bio na strani potlacenih i ponizenih znam da Emko nikad nije bio ni gladan ni zedan niti mu je sta falilo niti se posteno naradio u toj Babinoj firmi. Emko kada dodem u Sarajevo mozemo se naci na kafi da ti ispricam kako je bilo biti gladan u ratu i trebalo je proci tri godine prije nego sto sam pojeo prvo jaje od 10 njemackih maraka i kako je bilo sjediti u rovu u blatu do koljena i kako je ljepo bilo doci u kanadu sa 100 maraka u dzepu u zemlji gdje neznas nikoga i nemas nikog svog . I kakav je bio tezak pocetak u tudoj zemlji radilo se sve , od klaonice pilica do fizike i ostale zajebancije al' nikad nisam ukrao ni prevario . Ja znam dobro Bosnu Emko i znam da tamo postenim radon tesko mozes priustiti novu Fabiu a o tim automa od 100 hiljada da i ne govorim . To kako si se namucio u tatinoj firmi bolje nam ne pricaj jer je uvrjedljivo za sve nas koji su radili i rade duple smjene da pomognu rodbinu u BiH koliko je to moguce . Dakle kupi svog Audija i ne seri vise jer je tuzno citati kako babin sin kao ti muku muci dali da kupi BMW-a ili Audija dok pola Bosne misli sta ce sutra pojest . Grebes ovakvu temu.
a meni je izrazito drago kad ljudi generalizuju ko ti i onda su im svi koji imaju isto ko i svi koji nemaju u istom il pod istim satorom..brate moj..ja sam cijeli rat proveo u sarajevu..gledao sam svog starog kako ide na liniju,svoju mamu kako place..svog starog kako ga u civarama nose u bolnicu jer je ranjen na 3 mjesta..dedu kako ga nose u bolnicu jer isto bio ranjen..pradedo koji je umro u kuci na pocetku rata..gledao sam kako mi ljudi iznose stvari iz drugog stana i kako se taj isti stari koji se borio na kraju rata vraca s poderanom knjizicom iz ljubljanske banke u kojoj su mu pare i pare propale..gledao sam kako ljudi na silu otimaju auto i nase i dedino fol za mobilizaciju..i ja sam placao litar ulja 100 maraka..i prvo jaje vidio 95, iza rata..naguto se mljeka u prahu i hljeba od mekinja i variva od lece..tako da uz duzno postovanje nemoj meni pricat..nije moj babo pobjego s nama u njemacku iako je mogao i dosao s genserom iza rata..moj babo il tata il stari je cijeli jebeni rat proveo ovdje s nama i na liniji..invalid je 60% i tvoja prica i stav ne da me vrijedjaju nego u meni bude neke vrlo negativne emocije..moj babo nije od onih ljudi koji je cekao da mu zaova il zet il sestra posalju pare da bi meni kupio tene nego je poceo da radi cim je rat stao kako treba i ima sto ima i moze mu se..prijatelju moj nemoj meni pricat kako ovdje rodbini saljes i radis da bi slao..ako si toliki patriota dodje pa radi pa pomozi ovdje da se radi i gradi..lako iz kanade solit pamet raji..vama je socijala ko nase 3 plate prosjecne..radis?radis sebi brate..ako je toliko tesko vazda imas drugo rjesenje..
mislis da je tesko zaradit pare postenima nacinom?i ja mislim al nije nemoguce..meni su i stara i stari akademski gradjani..oboje magistri a stari uskoro i doktor nauka..al bbrate dok su ostale cekali da rodbina s baustele posalje 100ojra moj stari je cireve na guzovima dobio radeci crtajuci i projektujuci..i sad ti misli sta oces..ja znam kako je i sta je..kod nas su ljudi nezainteresirani za bilo sta..svi sanjaju milione avione i kamione al niko se ne mice..para ima uvijek ce bit..samo ih treba znat uzet..ko radi ne boji se gladi kaze stara..a ko drka i pije jednu kafu vazdan i zica od stare cvaju da naspe getacu i baci djir il eventualno zguzi neku jadnicu pozadi uz zvuke milana stankovica i grand parade..znam da mu moja prica ide na kurac..al cu takve zamolit da ne pise zalud nego da predju na temu kako proc kroz sto vise crvenih za cvaju,i gdje pokupit picku na nove stope..a znam da ovdje ima normalne raje pa njima pisem..
citroen

#161 Re: novo auto

Post by citroen »

kako su ovi iz dijaspore ljubomorni na ove domace uspjesne ljude :D :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#162 Re: novo auto

Post by 1946 »

A što mu se pravdaš Boga ti? Misliš da njega u Kanadi zaboli duša kad jede i da pomisli, makar na tren, imaju li ljudi u Bosni šta sad jesti? Već mu malo krivina što "jado" u BiH ima za novog audija/bmwa.
shlauf

#163 Re: novo auto

Post by shlauf »

@emko1234: e vala nek si mu rek'o :thumbup:

Aleeeee aleeeeeeeeeeee :dance:
emko1234

#164 Re: novo auto

Post by emko1234 »

1946 wrote:A što mu se pravdaš Boga ti? Misliš da njega u Kanadi zaboli duša kad jede i da pomisli, makar na tren, imaju li ljudi u Bosni šta sad jesti? Već mu malo krivina što "jado" u BiH ima za novog audija/bmwa.
ma nije da se pravdam nego mi nekako krivo kad ljudi sve tumace crno il bijelo..znam ja da ima lopova i znam ih ja milion al nemoj da smo onda svi koji imamo malo vise od crkavice lopovi..meni je najgore kad ljudu odu gore i kukuja..pa vrati se brate u bosnu i sljakaj...u kanadi je sigurno lakse uspjet 10 puta nego u bosni bas zpbg ovakvih ljudi koji zive da bi drugom srali il sjebali svaku priliku za bolje..i onda kad konacno uspjes dodje lik i kaze lopov..e to mene pogadja,ta nepravda zato sto znam da ne ubleharim..znam koliko i sta radim i ako sad imam s 26 haman godina love za bmw onda sam i ja lopov..e pa necemo tako jebemu mater..
slauf* hvala na podrsci :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#165 Re: novo auto

Post by corolla02 »

emko1234 wrote:
1946 wrote:A što mu se pravdaš Boga ti? Misliš da njega u Kanadi zaboli duša kad jede i da pomisli, makar na tren, imaju li ljudi u Bosni šta sad jesti? Već mu malo krivina što "jado" u BiH ima za novog audija/bmwa.
ma nije da se pravdam nego mi nekako krivo kad ljudi sve tumace crno il bijelo..znam ja da ima lopova i znam ih ja milion al nemoj da smo onda svi koji imamo malo vise od crkavice lopovi..meni je najgore kad ljudu odu gore i kukuja..pa vrati se brate u bosnu i sljakaj...u kanadi je sigurno lakse uspjet 10 puta nego u bosni bas zpbg ovakvih ljudi koji zive da bi drugom srali il sjebali svaku priliku za bolje..i onda kad konacno uspjes dodje lik i kaze lopov..e to mene pogadja,ta nepravda zato sto znam da ne ubleharim..znam koliko i sta radim i ako sad imam s 26 haman godina love za bmw onda sam i ja lopov..e pa necemo tako jebemu mater..
slauf* hvala na podrsci :D
eh i ja bi, da mi je Princ William nekako bidnuti sad :mrgreen:
vnm

#166 Re: novo auto

Post by vnm »

citroen wrote:kako su ovi iz dijaspore ljubomorni na ove domace uspjesne ljude :D :D
kad ti zavide barem znas da nesto radis kako treba :D
citroen

#167 Re: novo auto

Post by citroen »

vnm wrote:
citroen wrote:kako su ovi iz dijaspore ljubomorni na ove domace uspjesne ljude :D :D
100% :sax:
emko1234

#168 Re: novo auto

Post by emko1234 »

vnm wrote:
ima i ta smisla..
shlauf

#169 Re: novo auto

Post by shlauf »

Image

:thumbup:

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
whow

#170 Re: novo auto

Post by whow »

emko1234 wrote:
vnm wrote:
ima i ta smisla..

Samo budala moze zaviditi covjeku koji se uvaljuje u kredite da bi kupio auto od 60 hiljada . To ima samo u Bosni :lol:
ljubav_aha

#171 Re: novo auto

Post by ljubav_aha »

mene iskljuci , ha ha ha,ja sma vec reagovala/moj prethodni post na istoj temi :lol:
Blobi

#172 Re: novo auto

Post by Blobi »

Better Man wrote:
respo wrote:i po mom misljenju "kreten" sto usput i tenis igras (nemoj da te ovo kreten uvrijedi znas na sta mislim)
Da sam je kriv za tenis! Nema ništa gore nego pristati na igru koju ne želiš i šutjeti, umjesto da se to objavi u sviom medijima, prijavi policiji tužiteljstvu, pa i zatraži zaštita od međunarodnih institucija.
SDP demokratija :bih: :bih:
ins

#173 Re: novo auto

Post by ins »

whow wrote:Posto sam uvjek bio na strani potlacenih i ponizenih znam da Emko nikad nije bio ni gladan ni zedan niti mu je sta falilo niti se posteno naradio u toj Babinoj firmi. Emko kada dodem u Sarajevo mozemo se naci na kafi da ti ispricam kako je bilo biti gladan u ratu i trebalo je proci tri godine prije nego sto sam pojeo prvo jaje od 10 njemackih maraka i kako je bilo sjediti u rovu u blatu do koljena i kako je ljepo bilo doci u kanadu sa 100 maraka u dzepu u zemlji gdje neznas nikoga i nemas nikog svog . I kakav je bio tezak pocetak u tudoj zemlji radilo se sve , od klaonice pilica do fizike i ostale zajebancije al' nikad nisam ukrao ni prevario . Ja znam dobro Bosnu Emko i znam da tamo postenim radon tesko mozes priustiti novu Fabiu a o tim automa od 100 hiljada da i ne govorim . To kako si se namucio u tatinoj firmi bolje nam ne pricaj jer je uvrjedljivo za sve nas koji su radili i rade duple smjene da pomognu rodbinu u BiH koliko je to moguce . Dakle kupi svog Audija i ne seri vise jer je tuzno citati kako babin sin kao ti muku muci dali da kupi BMW-a ili Audija dok pola Bosne misli sta ce sutra pojest . Grebes ovakvu temu.
Kakav luzer, jbt :shock:

Svi moji prijatelji imaju auto skuplji od Fabie, a svi su ih itekako posteno zaradili. Premo tome, ako je tebi maksimum u zivotu istovaranje kamiona i pranje sudja po kanadskim selendrama, ima onih kojima to nije...
Jimmy_The_Saint

#174 Re: novo auto

Post by Jimmy_The_Saint »

Jebo te, whow, kad bih ti ja sad objasnio da je moj stari ponosni vlasnik jedan kroz jedan objekta od pola miliona maraka, a inače najobičniji prosvjetni radnik koji je u SA došo '96 sa cekerom prnja, ti bi vjerovatno odmah osuo paljbu, da kako je to moguće kad ti u Kenijadi radiš dva posla da otplatiš hipoteku sebi i mjesto u staračkom domu nekom u Bosni? :lol:
Blobi

#175 Re: novo auto

Post by Blobi »

Ma ne treba whow-a uzimati pretjerano za ozbiljno. Inace nikoga ko tvrdi da je njemacka autoindustrija njesra ;).
Post Reply