Koga je to Emir K. izdao

Post Reply
Ukosheni

#151 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Ukosheni »

Chisum wrote: Trazio dentitet, kazes? :-D

Barem znamo da nije bilo tesko... od Slobinog pupka, pa sve do shupka, ima brat-bratu pola metra. Nije se, ako nista, nahodao.

Nego, dobro, bajke ljepse zvuce. To priznajem.

Pogotovo kada kolektiv ima sklonost, patolosku, moram reci, ka bajkama.... E onda mora da godi.

Nego, opet ti o mom i nekom tudjem Sarajevu? :-D Opet me dovodis u situaciju da se osjecam kao da igram sah sa skolarcem, pocetnikom... A jos sam naguzio i pivu... treca-cetvrta... Uzivancija.
Ko su vasi preci covece? Kolega sa faksa iz Sjenice ima rodjake Hriscane. Kazes bajke, a? :)
I fascinantno je koliko eergije se ulaze u negiranje.

Ne znam je li sugerises da se ne doticem "tvog" Sarajeva. Pa Sarajevo (i Pale, i Zenica, i Nis) su mesta geografski bliska. Dopustam osecaj licne pozicije u odnosu na okruzenje koji je takav kakav opisujes. Doduse, pogrsne procene do sada su trebale biti nauk, a ne razlog za pivo.
Ukosheni

#152 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Ukosheni »

haubica_i_to_teshka wrote:
Ukosheni wrote:
haubica_i_to_teshka wrote: Napredujesh polagano, "mjesto rodjenja' :-D ...primijeni to na svom slucaju.

Vidish koja je dubioza kada pishesh a ne poznajesh stvari, najlakshe je prepisivati .

Ne zalijeci se, pusti se velikih rijeci....(shta ti je to "introvertno" :razz: )

treba li da ti "prevedem" ili mozesh skontat ?
Moram da ti kazem da si tezak smor, sigurno ti i zena nekad to spomene :)
Hvala, znam, za takve kao ti jesam i drago mi je

za shatro intelektualce tipa kuste, neleta, kao i njihovih ucenika koji drze moralnu pridiku zapakovanu u finocu (papak je opasan i kad spava).

Poistovjecujesh se sa njima, jer su te jebavali kad si doshao iz vukojebine u "prestolnicu", jebavaju te i sada (gdje god da si). Shatro intelektualizmom (znam kako kotira "deveta" nisi dzaba nju spomenuo. Pa onda spominjesh neka takmicenja iz fizike ?) opravdavash sebe a ne njih, jer nemash gdje , niko te (i tebi slicne ne jebe) zato dolazite na ovaj SARAJEVSKI forum .

Ostao si na relaciji" koran-pale i obratno brale'. Ne pomazu shole, diplome, mjesto stanovanja, uvijek ostajete ono shto ste uvijek i bili, papci u dushi ne shvaceni od ostalih.
Zasto si se iznervirao :) Ako te reci lako pogode kako mozes bobe prepisivati covece? Meni je zanimljivo kako gledas na odnose Pale vs. Beograd, ponesto bi mozda i sam naucio u odredjenoj konstelaciji, ali me brine ako nisi fakte pogodio da li i to moze biti tacno. Ima jedna informacija, da ipak IX gimnazija nije kotirana na nacin na koji ti pretpostvljas, tu jos imas ponesto da slozis. "Neshvaceni" se pise - zajedno, jos jedno razocarenje. I da, ja sam Crnogorac, nudim da izvuces neki zakljucak.
Chisum

#153 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Chisum »

Ukosheni wrote:
Chisum wrote: Trazio dentitet, kazes? :-D

Barem znamo da nije bilo tesko... od Slobinog pupka, pa sve do shupka, ima brat-bratu pola metra. Nije se, ako nista, nahodao.

Nego, dobro, bajke ljepse zvuce. To priznajem.

Pogotovo kada kolektiv ima sklonost, patolosku, moram reci, ka bajkama.... E onda mora da godi.

Nego, opet ti o mom i nekom tudjem Sarajevu? :-D Opet me dovodis u situaciju da se osjecam kao da igram sah sa skolarcem, pocetnikom... A jos sam naguzio i pivu... treca-cetvrta... Uzivancija.
Ko su vasi preci covece? Kolega sa faksa iz Sjenice ima rodjake Hriscane. Kazes bajke, a? :)

Ne znam je li sugerises da se ne doticem "tvog" Sarajeva. Pa Sarajevo (i Pale, i Zenica, i Nis) su mesta geografski bliska. Dopustam osecaj licne pozicije u odnosu na okruzenje koji je takav kakav opisujes. Doduse, pogrsne procene do sada su trebale biti nauk, a ne razlog za pivo.
Auuuu, pa ti si, covjece, neki religozni frik... :lol:

Jeeebote, pa ja sve mislim razgovaramo na nekom manje-vise istom nivou, podjebavamo jedni druge, zajebancija, meza itd.. kad ono :lol:
Ukosheni wrote: Ko su vasi preci covece? Kolega sa faksa iz Sjenice ima rodjake Hriscane. Kazes bajke, a? :)
Meni je pun kurac ovih ovdje, koji u 21. vijeku pronalaze vjeru... kad ono - sve sto si ovdje palamudio sasta se u jednom - Kolega sa faksa iz Sjenice ima rodjake Hriscane. :lol:

Usra i sefa i stanicu.

Ja sam mislio da vi malo bolje citate sarajevske shibicare jer ih poznajete jos od davnih vremena Hastora, Svabe i ekipe... ali izgleda sa sam vas precijenio. :-D

Ajde ti lagano na spavanje, a mi cemo sutra preci na hriscanstvo, to ti obecavam.

P.S. Ovo zasluzuje i peto vopi. Al' me razocara.... :lol:
Last edited by Chisum on 08/11/2010 03:35, edited 1 time in total.
haubica_i_to_teshka

#154 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by haubica_i_to_teshka »

:lol: :lol:
Rekao sam ti, da si mi razbibriga, zajebancija ...

Za gramatiku, ne brini, samo dokaz kako "padash" na male stvari ne bitne :D
kakva crna gora, jado..... :-D
haubica_i_to_teshka

#155 Re: Koga je to Emir K. izdao

@Chisum, stipu ga loma nek' se "razmashe" vidish da ga je "krenulo", mozda pogodi gdje je kuglica... :-D
Ukosheni

#156 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Ukosheni »

haubica_i_to_teshka wrote:@Chisum, stipu ga loma nek' se "razmashe" vidish da ga je "krenulo", mozda pogodi gdje je kuglica... :-D
Druze ode razgovor u gasovito stanje, a zubi stisnuti. Sve ok, mozes i sam da se pokupis, ne moras u "safe mode" jos uvek kd ti ja kazem. Ajde laku noc.
@Chisum, dovidjones, o Aliji, Kusti i td. u sledecoj eoizodi.
haubica_i_to_teshka

#157 Re: Koga je to Emir K. izdao

Ukosheni wrote:
haubica_i_to_teshka wrote:@Chisum, stipu ga loma nek' se "razmashe" vidish da ga je "krenulo", mozda pogodi gdje je kuglica... :-D
Druze ode razgovor u gasovito stanje, a zubi stisnuti. Sve ok, mozes i sam da se pokupis, ne moras u "safe mode" jos uvek kd ti ja kazem. Ajde laku noc.
Pozdravljam i ja tebe. Kad se uozbiljish i budesh koristio nick koji obicno koristish :D mozemo malo ozbiljnije
ovako :zzzz:
Chisum

#158 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Chisum »

Ukosheni wrote:
E jebiga haveru, nema sada vadjenja.. popusio si foru. :lol:

Sto rece Fahro Dzina, nakon sto je na beogradskoj stanici uzeo levatu 100 keka na shibici, a ovaj poceo da rida, cupa kosu i moli da mu se vrate pare

Kleknite u travu... Vasa molba ce biti naknadno razmotrena.

:lol:

Laku noc djecaci. Sutra valja u nove radne pobjede.
Cris

#159 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Cris »

Rijec "izdaja" je isuvise krupan termin da bi se njime okarakterisao slucaj Emira Kusturice.
Jednostavno, covjek je odabrao svoj put kojim zeli ici.
kiky

#160 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by kiky »

nemanja kusturica ...
:D
ravno

#161 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by ravno »

kiky wrote:nemanja kusturica ...
:D
Je li to onaj srbijanski "akademik"?
Hodidid

#162 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by Hodidid »

Kusturica je vec godinama potpuno potrosen lik u svakom smislu te rijeci. Moze biti da u BG Nemanja kotira jos uvijek visoko ali objektivno kao reziser u Evropi je odavno promasen slucaj. Njegov flert prekjucer sa Milosevicem, jucer sa Kostunicom a danas sa Tadicem u Begeshu govori da je covjek bez ideala i bez ideja. Nikad se nije odlikovao nekom visprenom inteligencijom. U Sarajevu ga je spasavao Sidran sa svojim scenarijima a poslije je napravio par politickih pamfleta Underground izmedju ostalih koji je dozivio jako negativne kritike na zapadu kao pokusaj glorificiranja Milosevica i njegovog propalog rezima.

Koga je izdao Kusturica? Ja licno mislim da je izdao najprije samog sebe onda kad se priklonio Beogradu misleci da je BG apsolutni pobjednik dolazeceg ratnog sukoba. A uvijek je lijepo biti na pobjednickoj strani. Napravio je samo jedan previd. Beograd i Srbija nisu pobjedili u proteklom ratu a on je vec dovoljno popljuvao svoju dojucerasnju raju u Sarajevu da bi mu ona to olako oprostila.
I tako dodjosmo do toga da Kusturicu jednom u toliko neko spomene u medijima na tragu one bio jednom jedan vrli reziser...
felipe kajetano

#163 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by felipe kajetano »

Hodidid wrote:a poslije je napravio par politickih pamfleta Underground izmedju ostalih koji je dozivio jako negativne kritike na zapadu kao pokusaj glorificiranja Milosevica i njegovog propalog rezima.
da..i za to je dobio "Zlatnu Palmu" u Kanu :zzzz:
BarbaDue

#164 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by BarbaDue »

bosanski wrote:Frapirala me je rečenica Bakira Izetbegovića data u intervjuu za TV1 (Senadov dnevnik), gdje je rekao da je Emir Kusturica izdajica jer je u toku dešavanja u BiH "kad su paljene džamije itd.." prešao na srpsku vjeru :shock: .
Meni kao bosanskom muslimanu zaista ne smeta ako je neko prešao na neku drugu vjeru (kolosjek) dapače drago mi je jer je neko na ovaj ili onaj način pronašao Put. Ne bih polemisao o Emiru Kusturici i koga je on i ako je izdao nego o očitom kršenju ljudskog prava svakog čovjeka u ovom slučaju je pravo na vjeru (pa makar i srpsku OMG :roll: (valjda narod zna) ) od strane Bakira I., budućeg mog predsjednika :shock:
Vaše mišljenje ?
kako to obicno biva, ljudi pogresno razumiju...ti si definitivno pogresno razumijo. iz konteksta si uzeo bas ono sto ti odgovara. bakir je prije svega rekao da je emir veliki umjetnik i veliki izdajnik, a kada su paljene džamije u bih on je u srbiji gradio crkve. to da je presao na drugu vjeru je rekao samo uzgred a ne kao glavni argument.

i da, izdao je bosnu i bosanski narod!
ravno

#165 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by ravno »

Kako Nemanja ode iz Sarajeva, poceli "Oscari" stizati u naske
XXS

#166 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by XXS »

Ne mogu vjerovati da je Kusturica jos uvijek tema.
Kusta nije zlocinac. Covjek je samo supcina i kao takav ce biti i zapamcen.
Prodje od tada skoro i dvadeset godina tako da ja mimo gornje klasifikacije ne osjecam ni ljutnju ni jed niti bilo sta drugo prema njemu.
Ko je Kusta danas u mom zivotu da na njega trosim vrijeme?
Niko i nista. Adio
koledo

#167 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by koledo »

mig wrote:
Zlata M. wrote:Ne moras pisati referate, kolega. U nasim glavama je srpsko = pravoslavno, to je ona prva pomisao, zar ne ? ... bez da uvlacimo stotine istorijskih i inih cinjenica ... ( izuzev kad kroz dubookoumne tekstove zelimo zbuniti sagovornika :) )
Bilo kako bilo, ipak se ne moze reci "srpska vera". Vera je stvar pojedinca, a ne citavog naroda. Da li su svi Srbi "srpske vere" i da li pripadnik neke druge nacije moze biti "srpske vere"? Jesu li Grci i Rusi "srpske vere"?
Hm, "srpska vera"?! To je interesantan pojam, ako se Bakir tako izrazio, on je možda pogrešio iz muslimanske perspektive, dok iz srpske i nije baš mnogo...
Sama reč "vera" ili din je nekako bliža muslimanskom svetonazoru nego svetonazoru nekog od pravoslavnih naroda. U ukupnoj čovekovoj duhovnosti vera je poseban element i kod vernika muslimana ona zauzima najviše mesto u toj duhovnosti. To je termin koji se rado upotrebljava i prizma kroz koju se stvara predstava o drugim ljudima. Ona je vrlo precizno označena svetim spisom - Kur'anom i Hadisom iz kojih proizilaze svi oblici religijskog ponašanja. Islam je religija zasnovana na veri (u jednog Boga, njegovu Objavu i njegovog poslanika).
Postoje narodi, ili prosto grupe ljudi, koji u svojoj duhovnosti imaju i taj verski element, ali on nije na prvom mestu. Srbi imaju veoma mnogo oblika religijskog ponašanja, a to su najčešće rituali i slava, a vrlo malo meditacija o veri i molitva. Sama religija u ukupnoj duhovnosti služi afirmaciji drugih oblika duhovnosti (narodne tradicije, rodoljublja) i ne trudi se da se nametne kao najvažniji element duhovnosti, za razliku od islama npr. Dakle, religija - pravoslavlje ima i verski element kojeg zovemo hrišćanstvom, ali ima i etnofiletizam koji je podrška nacionalnim osećanjima. Srpsko pravoslavlje je jaka podrška srpskom nacionalizmu, ali sadrži i hrišćanski element. Teško je sada izolovati pravoslavlje kao takvo i analizirati ga mimo nacionalnosti. Kad bi se to postoglo onda se to ne bi zvalo pravoslavljem. Zato je Bakir napravio vrlo prirodnu vezu, pravoslavlje srasta uz naciju, reč je o srpskoj naciji, pa prema tome i srpskoj veri. Muslimanski termin "vera" + pridev "srpska", ilsitracija je muslimanske predstave o srpstvu. Ja lično se smatram pravoslavcem, ali nisam vernik uopšte, prezirem hrišćanstvo, ali volim narodnu tradiciju, slavim slave i sl.
kiky

#168 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by kiky »

kusturica je sam izabrao stranu ...
njegova stvar ...
sasvim nepotrebna diskusija ...
TOM SCHOLZ

#169 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by TOM SCHOLZ »

bosanski wrote:Frapirala me je rečenica Bakira Izetbegovića data u intervjuu za TV1 (Senadov dnevnik), gdje je rekao da je Emir Kusturica izdajica jer je u toku dešavanja u BiH "kad su paljene džamije itd.." prešao na srpsku vjeru :shock: .
Meni kao bosanskom muslimanu zaista ne smeta ako je neko prešao na neku drugu vjeru (kolosjek) dapače drago mi je jer je neko na ovaj ili onaj način pronašao Put. Ne bih polemisao o Emiru Kusturici i koga je on i ako je izdao nego o očitom kršenju ljudskog prava svakog čovjeka u ovom slučaju je pravo na vjeru (pa makar i srpsku OMG :roll: (valjda narod zna) ) od strane Bakira I., budućeg mog predsjednika :shock:
Vaše mišljenje ?
Ne znam kakvi su tvoji muzički svjetonazori,ali bih ti ovom prilikom citirao Branimira Džonija Štulića koji kaže u jednoj pjesmi:"E MOJ FRAJERU TI SI NAIVAN... :skoljka:
NightSkyWalker

#170 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by NightSkyWalker »

Zasto odvajate toliko vremean na raspravu o Nemanji :?
mofo33

#171 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by mofo33 »

8 stranica bez Zoom-ovanja :-)
WOW!
red01

#172 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by red01 »

pape wrote:
Bušman wrote:
red01 wrote:Ja osobno sam odgledao samo Doli Bel i bilo je dosta za sva vremena , sva ostala sabrana djela ove moralne nakaze sam gledao u isječcima jer ista djela vređaju bar meni normalne ljudske vrijednosti , i glorifikuju moralnu i ljudsku izopačenost, primitivizam, nasilje i što sve ne... Nije ni čudno obzirom na psihološki profil mećavnika....
Hmmm, ocito si potpuno pogresno shvatio film. Kusturica i Sidran uopce nisu imali na umu da prikazuju (ili jos gore da velicaju) nemoral. Ono malo pozitivnosti u tom filmu sija u moru ruznih stvari (opcoj bijedi, nepravdi, nasilju itd.). To sto su takve stvari prikazane u filmu ne znaci i da se velicaju. Ustvari, sta su to trebali Kusturica i Sidran da naprave - jos jedan ljubavni vikend film?? Drug moj, ovaj film smatraju jednim od najboljih u evropskoj kinematografiji. Ne bez razloga, pogledaj ga jos jednom ;)
Ne da ga treba pogledati jos jednom, .... ne treba ga pogledati vise nikada, jer .... on ocito ne moze shvatiti koliko je taj kultni film vjerno oslikao i docarao Sarajevo tih godina, naseg pipanja ovoga svijeta.
Ocito, ... to nije bio njegov svijet. :roll:
Doista ne shvaćam vašu opsjednutost sa likovima koji su bili ono što jesu u stvarnom životu; npr. čovjek koji je pjevao"morski žal" je bio mentalno bolestan i socijalni slučaj prije rata, smješten trajno u psihijatrijskoj bolnici, grubijan-makro bio problematičan momak u stvarnom životu, itd.. itd... cura poznata sa VM štrase.. završila negdje u inostranstvu prije rata.... Štimac glumac koji je bijedno završio svoju karijeru... Pavle Vujisić glumio je ono što doista i jeste bio i pojavno i glumački.....a sve je to "lijepo" upakovao Kusturica.. u svom sheetu od filama.... I što je najvažnije ono nije bio način života u Sarajevu, čak ni u tom periodu, ipak je to bilo malo puno kulturbije, ono je prije podsječalo na ponašanje u malim sredinama u nekim zabitima koje prije odgovaraju podneblju srbije nego bosne...
mofo33

#173 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by mofo33 »

red01 wrote:Doista ne shvaćam vašu opsjednutost sa likovima koji su bili ono što jesu u stvarnom životu; npr. čovjek koji je pjevao"morski žal" je bio mentalno bolestan i socijalni slučaj prije rata, smješten trajno u psihijatrijskoj bolnici, grubijan-makro bio problematičan momak u stvarnom životu, itd.. itd... cura poznata sa VM štrase.. završila negdje u inostranstvu prije rata.... Štimac glumac koji je bijedno završio svoju karijeru... Pavle Vujisić glumio je ono što doista i jeste bio i pojavno i glumački.....a sve je to "lijepo" upakovao Kusturica.. u svom sheetu od filama.... I što je najvažnije ono nije bio način života u Sarajevu, čak ni u tom periodu, ipak je to bilo malo puno kulturbije, ono je prije podsječalo na ponašanje u malim sredinama u nekim zabitima koje prije odgovaraju podneblju srbije nego bosne...
ah, ti odrastao u holywoodu? :D
sred sunset zala :lol:
drenmajster

#174 Re: Koga je to Emir K. izdao

Post by drenmajster »

Dont Forget wrote:takozvana ''srpska vjera''? sta je to?

to uopste nepostoji!

a Kusturica Emir kao i njegovi roditelji su bili ateisti tako da sumljam da su imali razloga da zale spaljene dzamije po Bosni.
Vise vrijedi Kusturica ziv nego baterija haubica.Zuti ostaje zuti(procitati citate iz knjige"smrt je neprovjerena vijest")
Nije dzaba Avdo Sidran otisao u Gorazde(ko djoja nije mogao zivjeti u SA iz finanskijih razloga).Sprema se flm koji ce pokupiti sve nagrade a zove se a ako ne drugacije-NA DRINI CUPRIJA.Avdo pise scenario za debele pare-nisu mu dali u SA jer se zajebao-vjerovao zutom i babi a oni ga okarili.Samo ti Kusta snimaj-nama je na ponos a ovi kojima je vjera zadnje utociste-vidimo se valjda na onome svijetu. :?
Post Reply