Alija Izetbegović - duh i naslijedje
-
michio
#151 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Srpskohrvatski rat za razgranicenje i nije bio nas rat, tu je Alija bio u pravu ,ali svakako smo trebali imati nekog sposobnijeg od Alije.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#152 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Svi ratovi su u BiH došli izvan teritorije omeđene rijekama Savom, Drinom, Unom i Jadranskim morem uključujući ''Nevesinjsku pušku'', pa do posljednjeg rata, '91.-'95.michio wrote:Srpskohrvatski rat za razgranicenje i nije bio nas rat, tu je Alija bio u pravu ,ali svakako smo trebali imati nekog sposobnijeg od Alije.
Volio bih da neko opiše ili dokumentuje pripreme za rat SDA i ostalih faktora kada je već bilo obznanjeno da će sigurno stići i u BiH.
-
mesihtrko
#153 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Rahmet mu duši ,prvi i jedini pravi predsjednik BiH.VJEČITI
-
popajic
#154 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Ah,pa ja skidam kapu generalu Divjaku.I onda i sada.@kamen spoticanja
...opet henry levy s"ljiljan i pepeo" str.367
"3 oktobar
Generaln Divjak telefonom: "Danas je nas glavni problem da dobijemo na vremenu.Amerikanci hoce da se zaustavimo.Pravimo se gluhi.Svaki dobijeni dan je nesto oslobodjene Bosne" To je odjek onoga sto nam je povjerio,na terenu,jedan komadant iz Skender Vakufa : "Ici cemo do Banjaluke! Ako nam narede da se ranije zaustavimo? Tog dana radio-telefon ce biti u kvaru,necemo vise biti tu kad on proradi;a ako stigne ta poruka,propustice da nam je proslijede"
al ti bi nam donio vise...pljuckanja nikad na odmet...onako iz daljine
Gdje je tu Alija?
Ko naredi da se ne ide na B.L. ? Divjak ?
Ne pljuckam nego pljujem i to ne iz daljine nego iz ulice " poznatog narodnog heroja" Azize Shacirbegovic.Alijine jaranice i majke poznatog bosnjackog lopuze.Opet Alijinog "ratnog" havera.
Pravi politicki potez.@argyle
i ti bi trebao pregledati video
JA OVIM PROGLASAVAM NEUTRALNOST BOSNE I HERCEGOVINE
ZAPAMTITE OVO NIJE NAS RAT
MI NE ZELIMO TAJ RAT
UCINITE SVE DA SACUVAMO MIR U BOSNI
Kao da mozes izbjeci rat samim tim sto ga ne zelis.Kako smo tim "pametnim " savjetom sacuvali i mir i ljude i drzavu se vidjelo.I jos se vidi.
-
bosnovizija
#155 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Potpisujem text od sakop, od 16.10.2010.u 14:04
Kako je vrijeme poslije smrti državnika jedini pokazatelj njegovog djela, to sve što vrijeme prolazi mislim da nikada nećemo imati boljeg državnika od Alije.
Ovih dana se obilježava 7 godina od njegove smrti. Nije mi jasno zašto se toliko Alija više generalno uopšte ne spominje, naravno u pozitivnom kontekstu. Čak ga nisu puno spominjali ni na proteklim izborima.
Pokušavam u drugim političarima prepoznati njegovu mudrost, umjerenost duh bosanski koji je tada on i kolege mu iz prvobitnog Predsjedništva proširio Bosnom i svijetom, ali ne vidim sličnog, ni slične generacije (Tatjana Ljujić Mijatović i drugi...)
Bojim se da smo zaboravili koliko je čovjek zaslužan da mi danas, možemo slobodno živjeti u državi BiH. Znam ni meni se ne svidja sve što je od nje ispalo, ali mislim da moramo njegovati duh i naslijedje koje nam je Alija ostavio i za koje se on zalagao
Nisam zagovornik niti jedne stranke, nacionalne većine/manjine nego samo odajem počast čovjeku koji je zaslužan za sve ovo što danas u BiH imamo.
Dragi Alija, nek ti je vječni rahmet na onom svijetu a ja Boga molim da ove naše postratne junake za BiH u duhu kojeg si ti zagovarao podari mudrošću, snagom i da se svi ljudi u BiH konačno shvate da je tvoja ideja BiH i borba za nju bila jedina,jedina prava što se posebno vidi nakon svih ovih godina nakon rata.

Kako je vrijeme poslije smrti državnika jedini pokazatelj njegovog djela, to sve što vrijeme prolazi mislim da nikada nećemo imati boljeg državnika od Alije.
Ovih dana se obilježava 7 godina od njegove smrti. Nije mi jasno zašto se toliko Alija više generalno uopšte ne spominje, naravno u pozitivnom kontekstu. Čak ga nisu puno spominjali ni na proteklim izborima.
Pokušavam u drugim političarima prepoznati njegovu mudrost, umjerenost duh bosanski koji je tada on i kolege mu iz prvobitnog Predsjedništva proširio Bosnom i svijetom, ali ne vidim sličnog, ni slične generacije (Tatjana Ljujić Mijatović i drugi...)
Bojim se da smo zaboravili koliko je čovjek zaslužan da mi danas, možemo slobodno živjeti u državi BiH. Znam ni meni se ne svidja sve što je od nje ispalo, ali mislim da moramo njegovati duh i naslijedje koje nam je Alija ostavio i za koje se on zalagao
Nisam zagovornik niti jedne stranke, nacionalne većine/manjine nego samo odajem počast čovjeku koji je zaslužan za sve ovo što danas u BiH imamo.
Dragi Alija, nek ti je vječni rahmet na onom svijetu a ja Boga molim da ove naše postratne junake za BiH u duhu kojeg si ti zagovarao podari mudrošću, snagom i da se svi ljudi u BiH konačno shvate da je tvoja ideja BiH i borba za nju bila jedina,jedina prava što se posebno vidi nakon svih ovih godina nakon rata.
-
voajer
#156 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Zato ga i ne spominju previshe u predizbornim prichama.bosnovizija wrote: ...Nisam zagovornik niti jedne stranke, nacionalne većine/manjine nego samo odajem počast čovjeku koji je zaslužan za sve ovo što danas u BiH imamo...
Ova rasprava se svodi izgleda iskljuchivo na to dali "ono sto danas imamo" pojedinac koji komentarishe smatra kao veliko dostignuce ili stravu i uzas od stanja.
Kome je ovakva BiH veliko dostignuce, po mom skromnom mishljenju, ili laze ili nije skroz normalan...
-
popajic
#157 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Da ne povjeruje covjek...zivis li ti uopste u ovom preogromnom rahatluku koje nam je,po tvojim rijecima,ostavio Alija?"bosnovizija
Vidi se,vidi moja naivna bosnovizijo...zavladali mir, jedinstvo i prosperitet da se svijet ne moze nadiviti ovakvoj jednoj drzavi.I svi dolaze da uce od nas kako smo to postiglii da se svi ljudi u BiH konačno shvate da je tvoja ideja BiH i borba za nju bila jedina,jedina prava što se posebno vidi nakon svih ovih godina nakon rata.
-
Max Bunker
#158 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Sustina svega.Been wrote:Po najveći problem oko ozbiljnijih rasprava o liku i djelu Alije Izetbegovića je navijački odnos pojedinih grupacija koje na silu žele prepravljati historijske činjenice. Realno, u pojedinim momentima Alija Izetbegović se ponašao državnički, hrabro i odlučno, onda u pojedinim nije ni sam znao šta je zvanični stav, pa se oslanjao na savjetnike ( od zla oca ), a bilo je i situacija kad se ponašao kao slon u prodavnici staklarije, pa je srljao iz greške u grešku. Recimo njegova izjava u telefonskom razgovoru sa Halilovićem koji je bio na pregovorima u Ženevi : "To je odlično ! To prihvati !", a svi znamo o kakvoj se ideji radilo, spada u red političkih odluka sa sumnjivim integritetom. Dok recimo odluka da se da kolektivna amnestija pripadnicima No APZB-a spada u hrabrije državničke poteze u kojima je Izetbegović podcrtao svoju ljudsku i političku veličinu...
- nikad_vise
#159 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Jovan Divjak
"Nema razlike između nacionalista - nacionalist je nacionalist. Za mene, nacionalist je pozitivna ličnost ukoliko se on zalaže za zaštitu prava svoga naroda, ali ne na uštrb drugog naroda. Ovdje se radi o nacional-šovinistima koji su otpočinjali i vodili rat da ugroze druge narode. To Alija Izetbegović nije radio." (svibanj 2005. za Radio Slobodna Evropa odgovarajući na pitanje jednog slušatelja: Tko je najgori od tri nacionalista: Alija, Tuđman ili Karadžić?)
Petar Anđelović
"Aliju Izetbegovića često sam susretao. Imao sam dojam da silno pati. Jer život mu je dodijelio ulogu koja je nadrastala njegove snage. No, on se borio i nastojao učiniti ono što je bilo moguće. Pri tom sam naučio poštovati ga, računajući s tim da se u životnoj borbi mogu načiniti i pogrješke. Stoga, dok se prisjećamo Alije Izetbegovića, želim da mu Svemogući i Svevišnji bude milostiv i da ga nagradi za sva njegova poštena nastojanja i za sva njegova poštena djela koja je tokom života učinio." (Dnevni avaz, 19. listopada 2006.)
Bogić Bogićević
"U svakom slučaju Alija Izetbegović je značajna povijesna ličnost." (Radio Slobodna Europa, 11. veljače 2007.)
Alija I.
"Bosna je komplicirana zemlja: tri religije, tri nacije i ostali. Nacionalizam je jak među sve tri nacije; dvije od njih
imaju puno rasizma, šovinizma, separatizma; i mi bi sad trebali da napravimo državu od svega toga."
"Ako hoćemo Bosnu i Hercegovinu onda ne smijemo previše podcrtavati nacionalno pitanje u Bosni i Hercegovini. Trebamo pokušati da budemo ako je moguće Bosanci ubuduće što više, ne zaboravljajući naravno nikada ono što smo, ne zaboravljajući svoje tradicije. Nitko ne treba da zaboravlja svoje tradicije i nigdje nije uvjet da budete dobar Bosanac, da zaboravite svoje tradicije. Upravo obrnuto stoji stvar. Svako treba da njeguje svoje tradicije ali i da njeguje jedan ideal bosanske države" (1996.)
"Nema razlike između nacionalista - nacionalist je nacionalist. Za mene, nacionalist je pozitivna ličnost ukoliko se on zalaže za zaštitu prava svoga naroda, ali ne na uštrb drugog naroda. Ovdje se radi o nacional-šovinistima koji su otpočinjali i vodili rat da ugroze druge narode. To Alija Izetbegović nije radio." (svibanj 2005. za Radio Slobodna Evropa odgovarajući na pitanje jednog slušatelja: Tko je najgori od tri nacionalista: Alija, Tuđman ili Karadžić?)
Petar Anđelović
"Aliju Izetbegovića često sam susretao. Imao sam dojam da silno pati. Jer život mu je dodijelio ulogu koja je nadrastala njegove snage. No, on se borio i nastojao učiniti ono što je bilo moguće. Pri tom sam naučio poštovati ga, računajući s tim da se u životnoj borbi mogu načiniti i pogrješke. Stoga, dok se prisjećamo Alije Izetbegovića, želim da mu Svemogući i Svevišnji bude milostiv i da ga nagradi za sva njegova poštena nastojanja i za sva njegova poštena djela koja je tokom života učinio." (Dnevni avaz, 19. listopada 2006.)
Bogić Bogićević
"U svakom slučaju Alija Izetbegović je značajna povijesna ličnost." (Radio Slobodna Europa, 11. veljače 2007.)
Alija I.
"Bosna je komplicirana zemlja: tri religije, tri nacije i ostali. Nacionalizam je jak među sve tri nacije; dvije od njih
imaju puno rasizma, šovinizma, separatizma; i mi bi sad trebali da napravimo državu od svega toga."
"Ako hoćemo Bosnu i Hercegovinu onda ne smijemo previše podcrtavati nacionalno pitanje u Bosni i Hercegovini. Trebamo pokušati da budemo ako je moguće Bosanci ubuduće što više, ne zaboravljajući naravno nikada ono što smo, ne zaboravljajući svoje tradicije. Nitko ne treba da zaboravlja svoje tradicije i nigdje nije uvjet da budete dobar Bosanac, da zaboravite svoje tradicije. Upravo obrnuto stoji stvar. Svako treba da njeguje svoje tradicije ali i da njeguje jedan ideal bosanske države" (1996.)
-
fixer
#160 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Majstorskinikad_vise wrote:Jovan Divjak
Petar Anđelović
Bogić Bogićević
Alija I.
- kamen spoticanja
#161 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
zanimljivo da si samo taj dio uspio procitatifixer wrote:Majstorskinikad_vise wrote:Jovan Divjak
Petar Anđelović
Bogić Bogićević
Alija I.
"Ako hoćemo Bosnu i Hercegovinu onda ne smijemo previše podcrtavati nacionalno pitanje u Bosni i Hercegovini. Trebamo pokušati da budemo ako je moguće Bosanci ubuduće što više, ne zaboravljajući naravno nikada ono što smo, ne zaboravljajući svoje tradicije. Nitko ne treba da zaboravlja svoje tradicije i nigdje nije uvjet da budete dobar Bosanac, da zaboravite svoje tradicije. Upravo obrnuto stoji stvar. Svako treba da njeguje svoje tradicije ali i da njeguje jedan ideal bosanske države" (1996.)Niko nije bolje izbjegao odgovor
kolicina licemjerstva za udzbenika
- kamen spoticanja
#162 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
pljujes jasta neg pljujes...no, to je vec mainstream...nista konkretno...cuj skidas kapu divjaku...a ne shvatas (ma shvatas ali ti se ne uklapa u koncepciju pljuvanja)gdje je tu Alijapopajic wrote:Ah,pa ja skidam kapu generalu Divjaku.I onda i sada.@kamen spoticanja
...opet henry levy s"ljiljan i pepeo" str.367
"3 oktobar
Generaln Divjak telefonom: "Danas je nas glavni problem da dobijemo na vremenu.Amerikanci hoce da se zaustavimo.Pravimo se gluhi.Svaki dobijeni dan je nesto oslobodjene Bosne" To je odjek onoga sto nam je povjerio,na terenu,jedan komadant iz Skender Vakufa : "Ici cemo do Banjaluke! Ako nam narede da se ranije zaustavimo? Tog dana radio-telefon ce biti u kvaru,necemo vise biti tu kad on proradi;a ako stigne ta poruka,propustice da nam je proslijede"
al ti bi nam donio vise...pljuckanja nikad na odmet...onako iz daljine
Gdje je tu Alija?
Ne pljuckam nego pljujem i to ne iz daljine nego iz ulice " poznatog narodnog heroja" Azize Shacirbegovic.Alijine jaranice i majke poznatog bosnjackog lopuze.Opet Alijinog "ratnog" havera.
.
-
stecak
#163 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
I opet, da li to mjenja suštinu? Pola Jugoslavije gori, takva izjava jednostavno nije na mjestu. Da ju je izgovorio i godinu ranije opet kardinalna greška. S prvim metkom u Sloveniji jasno je bilo kojim tokom će se stvari odvijati. Što slični izjavu nije kazao lider Hrvatske, Kosova, Slovenije??? Izjavom "to nije naš rat" njegov narod je požurio da karanfilima i burecima počasti vojsku koja se ukopavala oko gradova i koja će ih ubrzo početi istrebljivati. Vidio svojim očima u Kupresu.Koja notorna neistina. Zbog čega se uvjek provaljujete sa ovim glupim forama ? Začuđujuđe ..![]()
Alijina izjava "to nije naš rat" se desila skoro 5 mjeseci ranije od razaranja sela Ravnog. Čemu laži?
Dalje, kako ti tvrdiš da su u Mostaru, Livnu, Bugojnu (nemoj ni Stolac izuzeti jer su i tamo postojale organizovane jedinice TO-a) itd...postojale jedince TO-a koje nikada ništa nisu dobile od Sarajeva, samo da te priupitam, ko je onda organizovao te jedinice TO-a? Otkud im naoružanje neophodno za formiranje? Ili ti misliš da su se takve jedinice napravile same od sebe onako stihijski?![]()
Otkud TO naoružanje? Zdrava logika sama sve objasni: Teritorijalna odbrana. Dakle ljudi iz pojedinih gradova decenijama izdvajali za oružje i opremu te imali svoje štabove.
- osa
#164 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
[quote="popajic"]
Ah,pa ja skidam kapu generalu Divjaku.I onda i sada.
Gdje je tu Alija?
iz knjige hrvoja šarinića: svi moji tajni pregovori s slobodanom miloševićem 1993-95
stvari su čresto jednostavnije nego što izgledaju..
12.09. 1995 sastanak tuđmana i izetbegovića u zagrebu
tuđman : našim smo vojnim akcijama gotovo dostigli formulu 51-49 i sada trebamo prihvatiti prestanak ratnih operacija i prihvatiti politički dijalog. ako nastavimo ofenzivu prema banja luci, nema ništa od mirovnog procesa.
šaćirbegović je smatrao da se akcijom prema banja luci mirovni proces neće poremetiti. predsjednik mu je na to odgovorio da ćemo mi stati i zbog brige za svaki hrvatski život. bilo mi je jasno zašto bošnjaci žele nastavak.sav prostor osvojen u posljednjim akcijama osvojili su hrvati. bošnjaci nisu zauzeli ni jedno veće mjesto. kaskali su za nama i slavili svoje velebne pobjede. imao sam dojam da je tuđmanu i toga bilo dosta.
takva odluka izetbegovića je poprilično pogodila. nemajući izbora prepotentno je izjavio .
mi ćemo možda još uzeti sanski most. banja luka nosi u sebi velik rizik. a šta je s prijedorom- upitao je alija.
oni su valjda mislili da ćemo mi osvajati i gradove u kojima su bošnjaci imali većinu, a oni će ih samo ucrtavati na karte. bio sam konsterniran takvim pristupom. tuđman se nije dao zbuniti: ako možete uzmite sanski most i prijedor.
do prije minutu prepotentni i samouvjereni predsednik izetbetović odjednom je prestao to biti : pomozite nam da bar zauzmemo sanski most.nisam mogao vjerovati svojim ušima.
Ah,pa ja skidam kapu generalu Divjaku.I onda i sada.
Gdje je tu Alija?
iz knjige hrvoja šarinića: svi moji tajni pregovori s slobodanom miloševićem 1993-95
stvari su čresto jednostavnije nego što izgledaju..
12.09. 1995 sastanak tuđmana i izetbegovića u zagrebu
tuđman : našim smo vojnim akcijama gotovo dostigli formulu 51-49 i sada trebamo prihvatiti prestanak ratnih operacija i prihvatiti politički dijalog. ako nastavimo ofenzivu prema banja luci, nema ništa od mirovnog procesa.
šaćirbegović je smatrao da se akcijom prema banja luci mirovni proces neće poremetiti. predsjednik mu je na to odgovorio da ćemo mi stati i zbog brige za svaki hrvatski život. bilo mi je jasno zašto bošnjaci žele nastavak.sav prostor osvojen u posljednjim akcijama osvojili su hrvati. bošnjaci nisu zauzeli ni jedno veće mjesto. kaskali su za nama i slavili svoje velebne pobjede. imao sam dojam da je tuđmanu i toga bilo dosta.
takva odluka izetbegovića je poprilično pogodila. nemajući izbora prepotentno je izjavio .
mi ćemo možda još uzeti sanski most. banja luka nosi u sebi velik rizik. a šta je s prijedorom- upitao je alija.
oni su valjda mislili da ćemo mi osvajati i gradove u kojima su bošnjaci imali većinu, a oni će ih samo ucrtavati na karte. bio sam konsterniran takvim pristupom. tuđman se nije dao zbuniti: ako možete uzmite sanski most i prijedor.
do prije minutu prepotentni i samouvjereni predsednik izetbetović odjednom je prestao to biti : pomozite nam da bar zauzmemo sanski most.nisam mogao vjerovati svojim ušima.
- kamen spoticanja
#165 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Bernard Henry Levy "ljiljan i pepeo"kamen spoticanja wrote:osa wrote:
kao da čitam uradak nekog ortodoksnog srpskog ili hrvatskog nacionalista, naravno priča bi bila nešto drukčije okrenuta, ali u pricipu ista....
str.367
"28.septembar
Predsjednik Tudjman,u intervjuu za list Figaro,tokom svog boravka u Parizu: "Mi smo prihvatili zadatak koji nam je Europa povjerila-europizirati bosanske muslimane da bi se oni sto vise integrirali u europsku civilizaciju".Jasno Bosanci su divljaci;Hrvati bedem Zapada; i stvarno sam imao jak razlog zasto sam se,na pocetku ovog rata,drzao dalje od Tudjmana i njegovog prikrivenog fasizma.Vise nego ikad Sarajevo mora racunati na svoje sopstvene snage"
reko mozda si propustio...
- NightSkyWalker
#166 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
Kako vrijeme prolazi i sto ga vise pljuju, Alija sve veci bosanskom polju. 
- osa
#167 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
ne veličam, nego postavih post koji izetbegovića oslobađa odgovornosti za nenapredovanje prema banja luci, treba znati čitati a bogami i shvatiti pročitano...kamen spoticanja wrote:Bernard Henry Levy "ljiljan i pepeo"kamen spoticanja wrote:osa wrote:
kao da čitam uradak nekog ortodoksnog srpskog ili hrvatskog nacionalista, naravno priča bi bila nešto drukčije okrenuta, ali u pricipu ista....
str.367
"28.septembar
Predsjednik Tudjman,u intervjuu za list Figaro,tokom svog boravka u Parizu: "Mi smo prihvatili zadatak koji nam je Europa povjerila-europizirati bosanske muslimane da bi se oni sto vise integrirali u europsku civilizaciju".Jasno Bosanci su divljaci;Hrvati bedem Zapada; i stvarno sam imao jak razlog zasto sam se,na pocetku ovog rata,drzao dalje od Tudjmana i njegovog prikrivenog fasizma.Vise nego ikad Sarajevo mora racunati na svoje sopstvene snage"
reko mozda si propustio...kad vec velicas tudjmana
- kiky
#168 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
bakir izetbegović je u prrdsjedništvu ...
narod, koji ne uči iz svoje istorije osuđen je da mu se ista ponavlja sve dok ne položi ispit ...

narod, koji ne uči iz svoje istorije osuđen je da mu se ista ponavlja sve dok ne položi ispit ...
- kamen spoticanja
#169 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
jest da te prvi put citam na ovom forumu,mozda bi i prosloosa wrote:ne veličam, nego postavih post koji izetbegovića oslobađa odgovornosti za nenapredovanje prema banja luci, treba znati čitati a bogami i shvatiti pročitano...kamen spoticanja wrote: Bernard Henry Levy "ljiljan i pepeo"
str.367
"28.septembar
reko mozda si propustio...kad vec velicas tudjmana
- osa
#170 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
ne čitaš mene nego citat iz knjige.....kamen spoticanja wrote:jest da te prvi put citam na ovom forumu,mozda bi i prosloosa wrote:
ne veličam, nego postavih post koji izetbegovića oslobađa odgovornosti za nenapredovanje prema banja luci, treba znati čitati a bogami i shvatiti pročitano...ovako tesko
- kamen spoticanja
#171 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
a razlika izmedju tebe i hrvoja sarinica je u cemu?osa wrote:ne čitaš mene nego citat iz knjige.....kamen spoticanja wrote:jest da te prvi put citam na ovom forumu,mozda bi i prosloosa wrote:
ne veličam, nego postavih post koji izetbegovića oslobađa odgovornosti za nenapredovanje prema banja luci, treba znati čitati a bogami i shvatiti pročitano...ovako tesko
hebi ga ovde sam morao
- Hemel
#172 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
...to je velika greska i samo moze pjevatikiky wrote:bakir izetbegović je u prrdsjedništvu ...
Last edited by Hemel on 17/10/2010 20:43, edited 1 time in total.
- essex
#173 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
evo zasta mu dajes rahmet....sakop wrote:Kako vidim na forumu nema uopšte teme (ili nisam uspio pronaći) na spomen prvog Predsjednika (ili predsjedavajućeg predsjedništva BIH), pa je otvaram.
Bojim se da smo zaboravili koliko je čovjek zaslužan da mi danas, možemo slobodno živjeti u državi BiH. Znam ni meni se ne svidja sve što je od nje ispalo, ali mislim da moramo njegovati duh i naslijedje koje nam je Alija ostavio i za koje se on zalagao![]()

kazu da je i kum (dao joj ime u turskoj) i to postade njegov duh i nasljedje koje jos uvijek tlaci ovu nasu zemlju...DABOGDA MU ZEMLJA KOSTI IZBACILA...
- Hemel
#174 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
sta ces tek karadzicu pozeliti...essex wrote:evo zasta mu dajes rahmet....sakop wrote:Kako vidim na forumu nema uopšte teme (ili nisam uspio pronaći) na spomen prvog Predsjednika (ili predsjedavajućeg predsjedništva BIH), pa je otvaram.
Bojim se da smo zaboravili koliko je čovjek zaslužan da mi danas, možemo slobodno živjeti u državi BiH. Znam ni meni se ne svidja sve što je od nje ispalo, ali mislim da moramo njegovati duh i naslijedje koje nam je Alija ostavio i za koje se on zalagao![]()
kazu da je i kum (dao joj ime u turskoj) i to postade njegov duh i nasljedje koje jos uvijek tlaci ovu nasu zemlju...DABOGDA MU ZEMLJA KOSTI IZBACILA...
- essex
#175 Re: Alija Izetbegović - duh i naslijedje
znas kako je...vise se pljuju izdajnici nego onaj ko te napada...izdajnik ti zabija noz u ledja, onaj ko te napada svjestan si da je protiv tebe...i na kraju, ja nemam nista sa karadzicem jer se deklarisao da je protiv svega normalnog i ljudskog ali je ipak zadrzao odanost svojoj drzavi kojoj pripada, srbiji, dok ZEMKI je rasprodao drzavu za interese karadzicevih ciljeva i omogucio mu da ode u velikosrpske legende, a on, ZEMKI ce vazda ostati popljuvan kao i njegovi prethodnici, smail aga cengic i ali pasa rizvanbegovic...a sve iz begovskih porodica...sta i ocekivati od begova nego da prodaju drzavu jer je nikada i nisu imali, vazda nekome sluge bili a vazno je sacuvati svoj begluk...to ti je alija izetbegovic ZEMKI.Hemel wrote:sta ces tek karadzicu pozeliti...essex wrote:evo zasta mu dajes rahmet....sakop wrote:Kako vidim na forumu nema uopšte teme (ili nisam uspio pronaći) na spomen prvog Predsjednika (ili predsjedavajućeg predsjedništva BIH), pa je otvaram.