Kradja auta i sta uciniti

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Sa_u_srcu

#151 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by Sa_u_srcu »

Uh ovo je tema na kojoj se odmah iznerviram i sjebem gdje zivim ali moram pisati jer sam takodje licno osjetio kradju auta i sve sto poslije slijedi... :x pa i osuguranje....al idemo redom...
Meni su 2001 ukrali golfa 3 95 godiste, jako dobar Golf u kojeg sam bip zaljubljen i kojeg sam fakat volio... :)
Bio je i full kasko osiguran u Sarajevo osiguranju, najvecim lopovima kada je osiguravajuca kuca u pitanju... :x
Ukrali su ga, zvali, trazili 3500 KM, nisam se slozio i ponudio sam 1500 da vrate auto u sarajevo, negdje na parking, niakakve pale, lukavice i slicno nisu bile moguce...nisu oni pristali, nisam ni ja...jer je auto bio full kasko, zvali su me cini mi se dva mjeseca,. jer mislim da nisu znali sta da rade s autom...
Otisao sam u Sarajevo osiguranje sa policijskim izvjestajem i naravno prijavio kradju i trazio novac od osiguranja...da bi mi gospoda ponudila 5500 Km za vozilo koje je tada vrijedilo nekih 13 14 hiljada maraka, naravno da smo otisli na sud i ganjali se 3 godine, da bih dobio 9000 KM platio sudskih troskova bruku i advokata tako da sam dobio nekih 6000 ili 7000 KM, racunajuci godine i zivce nije se isplatilo...
Nisam vozio auto te tri godine, imao sam neki krs samo za potrebe po gradu, da bi mi 2005 pukao film i otisao sam vani i uvezao golfa 5, uradio mu zeder i cobru, i vjerujte mi da ga 6 godina nije niko pogledao, parkirao sam od alpasina do dobrinje, u mraku, hladu, nisam nista pratio ni gledao, gdje ga ostavljam i nikada ga nisu ni pogledali...
Danas vozim jos zvucnije recimo auto, audi, koji je jos atraktivniji i rado kradena marka...ali i na ovom autu imam zeder, i iako sam imao fabricke alarme na ovim autima, ponovo sam se odlucio za cobru...i do sada nikakvih problema...
Iako sam mislio kao vecina da je full kasko najbolja zastita, to tek shvatite kada licno dozivite neugodnost i kada pokusavate naplatiti svoj novac, tada svatite da je kasko jedno obicno sranje, koje jeste dobro za udare na parkingu i paranje, to stoji, ali kada je naplata ukradenog auta u pitanju to je shou....od 2001 sam rekao ne kasku i sranjima, i dao povjerenje zederu i cobri, i nisam se razocarao 11 godina poslije....zato ko god vozi auto, malo kvalitetnije, neka uci iz ovih prica, neka sprijeci, neka uradi zastitu na auto, full kasko nije nikakva zastita, i nece sprijeciti lopova da ukrade auto...
A ko krade auta po alpasinu samo cu reci Princeza, oni koji su iz sa, znace na koga mislim....sretno ovima sto su im ukradena auta... :x
goran16v

#152 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by goran16v »

Sto se kradje tice zastita su mehanicke i el. blokade i zastite, a kasko osiguranje je samo utjesna nagrada, tj spasavanje sto se spasiti moze iliga daj sta das...
emko1234

#153 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by emko1234 »

ma zavisi sve kod koga je auto osigurano,ja mislim da je 11 godina kasnije situacija drasticno bolja..danas imas par zvucnih advokata koje kad spomenes,dosta osiguravajucih kuca pristaje lakse na nagodbu..
po meni je kasko dobra stvar,al ako je u kombinaciji s drugim vidovima zastite..
sorcerer

#154 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by sorcerer »

kupite fiata :D
Henry Chinaski

#155 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by Henry Chinaski »

Mislim da bi i kasko danas trebao biti jeftiniji jer se auta puno manje kradu nego prije 5-10 godina.
4m3l

#156 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by 4m3l »

.
eeddiinn

#157 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by eeddiinn »

Henry Chinaski wrote:Mislim da bi i kasko danas trebao biti jeftiniji jer se auta puno manje kradu nego prije 5-10 godina.
Cijena kaska osim novonabavne vrijednosti zavisi i u koju grupu auto spada odnosno koliko se krade.

Sent from my Gemei G2 using Tapatalk
Brdar

#158 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by Brdar »

''''
Last edited by Brdar on 08/10/2012 22:48, edited 1 time in total.
baja

#159 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by baja »

Kradja auta i sta uciniti?

1) ne uzimaš auto koje se krade ...(pa opet vecina tu padne)
2) ugradis max zastitu, mehanika, alarmi, blokade, pa i kasko ako je auto novije ...(jace je bolje)
3) dosta ne uradi nista od navedenog i oni su najcesce zrtve lopova, onda mozes sjest i plakat...

1 i 2 su 98% vjerovatnoce da neces plakat, ali ako zaplaces, to ti je ono ko s vremenskom prognozom "suncano, al malo oblacno" :D
mayab

#160 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by mayab »

Ima li iko igdje podatak o tome koliko je kojih tipova auta ukradeno u BiH u prosloj godini, bilo bi zanimljivo vidjeti listu.... :?:
gol-man

#161 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by gol-man »

Ma kupite volva i dont worry, a svog S40 2001 vozim 11 godina (kupio ga novog tada) i nikad niko ga nije ni pogledao, a nema ni zeder ni kobru, i mirno spavam, cak mi je jednom prozor osto otvoren
Jest, jest, pa mi kolegi na Grbavici skinuli kompletan prednji branik i farove :shock: :shock: . Trebalo loli nekom, i nije ukrao auto , nego preko noći"odšarafio" sve u kompletu. :-D
Ima li iko igdje podatak o tome koliko je kojih tipova auta ukradeno u BiH u prosloj godini, bilo bi zanimljivo vidjeti listu....
Dovoljno je bilo pogledati onaj snimak kada su pokazali pronađena auta (ne znam u kojoj bivšoj kasarni) prošle godine, 95% auta je bilo iz koncerna WV
Melami

#162 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by Melami »

psiho wrote:
IzgubljeniMi wrote:Bio je genericki alarm iz fabije. Kako i rekoh, nisam se nadao da ce je iko htjeti. Ali ok, ovo ima nesto dobro, prijavio sam se za USA visu. Nema nade za BiH :(.
nemoj tako, ima i tamo kriminala više i gorih slučajeva nego ovdje, hbg i moj buraz ode u januaru, sve završio
Nema brate u USA ja ostavim autu sa otvorenim prozorom gdje god hoces. :D
kornjas

#163 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by kornjas »

nemoj tako, ima i tamo kriminala više i gorih slučajeva nego ovdje, hbg i moj buraz ode u januaru, sve završio[/quote]
Nema brate u USA ja ostavim autu sa otvorenim prozorom gdje god hoces. :D[/quote]

Jesi jesi, u USA se godišnje ukrade skoro milijun automobila, a ti ostavljaš prozor otvoren, malo morgen :-) :-) :-)
Edin H.

#164 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by Edin H. »

Melami wrote:Nema brate u USA ja ostavim autu sa otvorenim prozorom gdje god hoces. :D
Jesi vala hadzo pravi :D
Melami

#165 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by Melami »

kornjas wrote:nemoj tako, ima i tamo kriminala više i gorih slučajeva nego ovdje, hbg i moj buraz ode u januaru, sve završio
Nema brate u USA ja ostavim autu sa otvorenim prozorom gdje god hoces. :D[/quote]

Jesi jesi, u USA se godišnje ukrade skoro milijun automobila, a ti ostavljaš prozor otvoren, malo morgen :-) :-) :-)[/quote]
Da ti slikam, snimim ssta hoces? naravno da se kradu auta al se zna gdje. Ne kradu se svugdje. Cuo sam da se samo krade toyota tacoma, al nista strasno. Kod mene fakat svako ispred firme ostavlja otvoren prozor. Meni se desavalo da zaboravim zakljucati auto preko noci. Nikad nisam cuo da neko ima te stvarcice sto se tamo ugradjuju, zeder i tako to.
Def se mnogo manje krade nego kod nas tamo, u odnosu na broj automobila koja se voze.
vukojebina

#166 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by vukojebina »

Mora da vozis fiata, cim niko ga nece ni otkljucanog...i u sarajevu je isto tako, tek mozda kad stavis sto km na sjediste, mozda ga onda neko preparkira gdje u mrak, cisto da provjeri da nije falsh stoja :D :D
majstor_m

#167 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by majstor_m »

Melami wrote:
kornjas wrote:nemoj tako, ima i tamo kriminala više i gorih slučajeva nego ovdje, hbg i moj buraz ode u januaru, sve završio
Nema brate u USA ja ostavim autu sa otvorenim prozorom gdje god hoces. :D
Jesi jesi, u USA se godišnje ukrade skoro milijun automobila, a ti ostavljaš prozor otvoren, malo morgen :-) :-) :-)[/quote]
Da ti slikam, snimim ssta hoces? naravno da se kradu auta al se zna gdje. Ne kradu se svugdje. Cuo sam da se samo krade toyota tacoma, al nista strasno. Kod mene fakat svako ispred firme ostavlja otvoren prozor. Meni se desavalo da zaboravim zakljucati auto preko noci. Nikad nisam cuo da neko ima te stvarcice sto se tamo ugradjuju, zeder i tako to.
Def se mnogo manje krade nego kod nas tamo, u odnosu na broj automobila koja se voze.[/quote]
kod nas u amerika koputteri radu sami :mrgreen: :mrgreen:
kakav nered

#168 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by kakav nered »

šokirana sam... upalio se alarm od auta ispred zgrade, pogledam, dvojica u fantomkama, jedan ispod volana, drugi šetka... ma ni minut... upališe auto i nestadoše... neki novi bmw... gledaš i prvo ne vjeruješ svojim očima... onda ne znaš šta da radiš... čujem pričaju s nekim iz zgrade... komšija isto čuo i dreknuo se na njih šta rade... kažu uredu je komšija, policija... i hladno nastave... zvali smo policiju, ali nestali su za manje od pola minuta... znači nije sve trajalo duže od minute... drugo ih auto čekalo ispred, kad su upalili on ispred, ovi za njim i to je to... :shock:
johntra

#169 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by johntra »

Levati kradu BMW, bolje da su neku Škodu ukrali, to je, kako kažu, sad najtraženije auto koje se krade... :D
ElRe

#170 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by ElRe »

Zato kupis nekog italijana ili korejca ni cigani ih za poklon ne primaju :D
TDK-90

#171 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by TDK-90 »

Juče bila ko neka racija na autootpadu u Laktašima kod B.L. i na otpadu su se nalazili isključivo ostatici (dijelovi) novijih vozila BMW AUDI ŠKODA MERCESES itd... Između ostalog i jedna PORSCHE PANAMERA god. proizvodnje 2012....ko bi rekao da porše tako brzo gubi na vrijednosti...preko noći tako reći :D :D :D
citroen xm

#172 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by citroen xm »

Ma kanta, voziš ga godinu dana i baciš na otpad. :D
sema911s

#173 Re: Kradja auta i sta uciniti

Post by sema911s »

samo pogledas sta policija vozi,kakve kuce vikendice imaju,,.., i onda se pitas kako ti je nestalo avto,.,
fatality

#174 Re: AW: Kradja auta i sta uciniti

Post by fatality »

Na nekoj temi o kradji sam ovo vec napisao, te reko i ovdje da probam

Vidim da pogled kradje mnogi sumnjaju na auto kuce. Prije nego ucinim gresku, jel neko kod ovog http://www.pik.ba/profil/agic051/ sta kupovao i kakvi su utisci ?

Reko da pitam prije nego se zaletim (preko maila se cine fini)

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk2
TDK-90

#175 Re: AW: Kradja auta i sta uciniti

Post by TDK-90 »

fatality wrote:Na nekoj temi o kradji sam ovo vec napisao, te reko i ovdje da probam

Vidim da pogled kradje mnogi sumnjaju na auto kuce. Prije nego ucinim gresku, jel neko kod ovog http://www.pik.ba/profil/agic051/ sta kupovao i kakvi su utisci ?

Reko da pitam prije nego se zaletim (preko maila se cine fini)

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk2

Kod nas se krpe i popravljaju golfovi iz 1983 a kod ovog sve rashodovane fine limuzine i vozilice :-) :-) :-)
Post Reply