Meni su 2001 ukrali golfa 3 95 godiste, jako dobar Golf u kojeg sam bip zaljubljen i kojeg sam fakat volio...
Bio je i full kasko osiguran u Sarajevo osiguranju, najvecim lopovima kada je osiguravajuca kuca u pitanju...
Ukrali su ga, zvali, trazili 3500 KM, nisam se slozio i ponudio sam 1500 da vrate auto u sarajevo, negdje na parking, niakakve pale, lukavice i slicno nisu bile moguce...nisu oni pristali, nisam ni ja...jer je auto bio full kasko, zvali su me cini mi se dva mjeseca,. jer mislim da nisu znali sta da rade s autom...
Otisao sam u Sarajevo osiguranje sa policijskim izvjestajem i naravno prijavio kradju i trazio novac od osiguranja...da bi mi gospoda ponudila 5500 Km za vozilo koje je tada vrijedilo nekih 13 14 hiljada maraka, naravno da smo otisli na sud i ganjali se 3 godine, da bih dobio 9000 KM platio sudskih troskova bruku i advokata tako da sam dobio nekih 6000 ili 7000 KM, racunajuci godine i zivce nije se isplatilo...
Nisam vozio auto te tri godine, imao sam neki krs samo za potrebe po gradu, da bi mi 2005 pukao film i otisao sam vani i uvezao golfa 5, uradio mu zeder i cobru, i vjerujte mi da ga 6 godina nije niko pogledao, parkirao sam od alpasina do dobrinje, u mraku, hladu, nisam nista pratio ni gledao, gdje ga ostavljam i nikada ga nisu ni pogledali...
Danas vozim jos zvucnije recimo auto, audi, koji je jos atraktivniji i rado kradena marka...ali i na ovom autu imam zeder, i iako sam imao fabricke alarme na ovim autima, ponovo sam se odlucio za cobru...i do sada nikakvih problema...
Iako sam mislio kao vecina da je full kasko najbolja zastita, to tek shvatite kada licno dozivite neugodnost i kada pokusavate naplatiti svoj novac, tada svatite da je kasko jedno obicno sranje, koje jeste dobro za udare na parkingu i paranje, to stoji, ali kada je naplata ukradenog auta u pitanju to je shou....od 2001 sam rekao ne kasku i sranjima, i dao povjerenje zederu i cobri, i nisam se razocarao 11 godina poslije....zato ko god vozi auto, malo kvalitetnije, neka uci iz ovih prica, neka sprijeci, neka uradi zastitu na auto, full kasko nije nikakva zastita, i nece sprijeciti lopova da ukrade auto...
A ko krade auta po alpasinu samo cu reci Princeza, oni koji su iz sa, znace na koga mislim....sretno ovima sto su im ukradena auta...