Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
pustopoljina

#151 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by pustopoljina »

ma mislila sam ono summer of '69. free love...hippie pokret :)
pa-drugarice-tu smo negdje s godinama...ali sudeci barem prema sebi- ja danas i ona ja sa 21...koliko si odlucna u negubljenju vremena bila tada?
znas sta mi je...tipicno...za zenski rod? ovo njeno IZVINI.
IZVINI,ali nisam zaljubljena u tebe.
odoh plakati...
:)
(moram sad procitati sve ovo u medjuvremenu postano).
andolC

#152 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by andolC »

nek je se okani, to mu je najpametnije.
pustopoljina

#153 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by pustopoljina »

hmmmm
horoskop kaze: bice tu nesto :D
ali ne razumijem se u te vodene znakove :lol:
hehe, ako je on na pocetku tridesetih- ja sam juce postala punoljetna :D ('78.)
36 godina...ma mozda tu nije bilo fizickog faktora, sta ces...desava se i boljima.
Bluemore

#154 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by Bluemore »

rika wrote:
Ljuska_u_BaklaFi wrote:De bar rika reci tom dr.mr.fr nek' procita ovo malo :lol: da se ne trudimo dzaba :D
-On je pokusao nju da poljubi,kad su pale "velike rijeci"... :-) :-)

Nego njemu je malo poljuljano samopouzdanje tako da cu napraviti rostilj kod sebe u basti ovu subotu,pozvati jos par zajednickih prijatelja koji imaju vec po 2 djece i isto toliko kredita,pa kad nam oni krenu pricati "nemate pojma koliko ste rahat",ovome ce biti drago sto i nije bilo nista
:D :D :D
hahahha, jeste vala i ti i jaran ono nesto software /hardware...
dream on... zamislio da je to zena njegovog zivota, ali ne zna kako da je osvojim *ebaji ga
pustopoljina

#155 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by pustopoljina »

jesi ti single kao i on?
bolje da pozovete neke parove i jos single cura na rostilj. kazu da se bracni saputnici upoznaju preko zajednickih prijatelja.
taj fazon sa "kiselim grozdjem" ne pali kad si na pocetku CETRDESETIH :evil:
Bluemore

#156 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by Bluemore »

pustopoljina wrote:jesi ti single kao i on?
bolje da pozovete neke parove i jos single cura na rostilj. kazu da se bracni saputnici upoznaju preko zajednickih prijatelja.
:thumbup:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#157 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by ladyblue18 »

citroen wrote:
Pa zato sto visis na ovom PDF-u :D :D :D
Eh, pa fino se razdvoji sluzba i druzba.
Chemist

#158 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by Chemist »

Procitas ovo, pa pogledas dokumentarac o indijskom drustvu i vidis da ljudi nemaju problema sa recenicama tipa "IZVINI, ali nisam zaljubljena u tebe", oni znaju ko ce ih zapast cim se rode, dobro sad, ne znaju oni, oni kasnije saznaju, uglavnom caca je to vec ugovorio.

On topic, zar doticna stvarno misli u skoro 30 oj godini da ce se zatreskati do usiju i naci princa na bijelom konju, tezak slucaj mnogo, pogotovo ako se ocekuje vec na prva dva sastanka. Hemija je cudo, nekada je potrebno malo vremena da proradi, da covjek/zena ide malo kontra svojih osjecanja ili srca da se tako izrazim, a malo pamecu....osjecaji se uglavnom pojave kansije.

Na kraju krajeva, pa ljudi su do prije 100 godina u nasem rodjenom gradu asikovali preko prozora po mrklom mraku, nije bilo romanticnih vecera, setnji uz rijeku, morsku obalu ili slicno, i opet bili mozda i sretniji nego mi sada...Sto smo to mi bolji od svojih djedova, nana, pradjedova, pranana????
Static-X

#159 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by Static-X »

Ghost_Rider_XXX wrote:Ma trebalo je zavsit medicinu, specjalizaciju i statijaznam sta sve ne, gdje će čo'ek još naučit kako da smunta curu.
Možda je frajer sasvim ok, ima para i dobro izgleda, ali ako počne o nefrologiji u po frke, koja će ga cura na svijetu slušati, ako nije iz tog esnafa. Nego de ti njemu kupi neki priručnik tipa klix for dummies, pa možda od njega i bidne nešto.
now, thats what i need :D
Ljuska_u_BaklaFi

#160 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Chemist wrote:Procitas ovo, pa pogledas dokumentarac o indijskom drustvu i vidis da ljudi nemaju problema sa recenicama tipa "IZVINI, ali nisam zaljubljena u tebe", oni znaju ko ce ih zapast cim se rode, dobro sad, ne znaju oni, oni kasnije saznaju, uglavnom caca je to vec ugovorio.

On topic, zar doticna stvarno misli u skoro 30 oj godini da ce se zatreskati do usiju i naci princa na bijelom konju, tezak slucaj mnogo, pogotovo ako se ocekuje vec na prva dva sastanka. Hemija je cudo, nekada je potrebno malo vremena da proradi, da covjek/zena ide malo kontra svojih osjecanja ili srca da se tako izrazim, a malo pamecu....osjecaji se uglavnom pojave kansije.

Na kraju krajeva, pa ljudi su do prije 100 godina u nasem rodjenom gradu asikovali preko prozora po mrklom mraku, nije bilo romanticnih vecera, setnji uz rijeku, morsku obalu ili slicno, i opet bili mozda i sretniji nego mi sada...Sto smo to mi bolji od svojih djedova, nana, pradjedova, pranana????
Cekaj ba nismo razrijesili ni ono prvo pitanje shto ga odbi tako plahog, ti nas zasu sa pregrst novih :lol:
rika

#161 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by rika »

pustopoljina wrote:jesi ti single kao i on?
Hehe pa onako tehnicki sam single tj. "sretno razveden",vec neko vrijeme,a posto ima ona stara narodna poslovica
"ko se jednom o mlijeko opece taj i u jogurt puse"
nesto mi se ne mjenja status na facebooku,ni realno ni virtualno...
Tako da ce rostilj biti samo muski,nemoj da se kod mene upoznaju pa danas/sutra ja kriv...
:D
Ljuska_u_BaklaFi

#162 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Ti ces biti kriv svakako (cuj tehnicki single ) e svashta :lol:
Chemist

#163 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by Chemist »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:
Chemist wrote:Procitas ovo, pa pogledas dokumentarac o indijskom drustvu i vidis da ljudi nemaju problema sa recenicama tipa "IZVINI, ali nisam zaljubljena u tebe", oni znaju ko ce ih zapast cim se rode, dobro sad, ne znaju oni, oni kasnije saznaju, uglavnom caca je to vec ugovorio.

Cekaj ba nismo razrijesili ni ono prvo pitanje shto ga odbi tako plahog, ti nas zasu sa pregrst novih :lol:
Da nam je kako doci do njenog misljenja, to bi bilo zanimljivo cuti, mislim da bi ona imala pravi odgovor na pitanje dana. Plah ili ne odbijen je i neka ide dalje, univerzalnog pravila nema. Moderni filozof Bono Vox kaze:

Every beauty needs to go out with an idiot
How can you stand next to the truth and not see it
pustopoljina

#164 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by pustopoljina »

idi, bve, mijenjaces ti status, samo dok se i psihicki razvedes.

@chemist:
covjek/zena se ZALJUBITI mogu uvijek. i sa sezdeset! i jace opauci ljubav i vise doboli rastanak. princevi na bijelom konju ne postoje i manja je sansa da ces imati uslove za vezu (ne uvaliti se u tudji brak) u starijim godinama- ali ipak postoje sanse za to. a u doba asikovanja su se pjevale i sevdalinke...pa ne moras ni biti nesretno zaljubljen da oplaces koju. kako nije bilo romantike?
meni je ubitacna ona ali pasa na hercegovini kad ide u bihac po kaurku maru, a ona odgovara:
da me prosis-ne bi' posla za te
da se 'zenis-bi' se otrovala.

na kraju, zar ne raspravljamo upravo o: musko,rak,single,1974.godiste nesretan zbog neuzvracene ljubavi?
Last edited by pustopoljina on 22/07/2010 18:25, edited 1 time in total.
Ljuska_u_BaklaFi

#165 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Sve se to ,ustvari desilo relativno na vrijeme :roll:
rika

#166 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by rika »

@Chemist
Touche
Bio nekad davno semestar u Londonu,pa sam igrom prilika (hem sto volim jesti curry i ljutu hranu a mora se u nas Bosnjaka nekad i na dzumu odletiti) imao prilika da se upoznam sa dosta Indijaca i pakistanaca i razjasnim neke stvari sa arranged marriages...
I moram ti reci da je,onako za nase shvatanje to poprilicno nezamislivo,jer kod nas to ode uglavnom pravom linijom tipa:
Upoznavanje-----Udavaranje-----Fatachina (jel se tako kazhe dry-humping) :-) ---onda mozhda padne i sex---onda se sve poprilicno zakompikuje jer osoba B krene da se mjesa u sve moguce sfere zhivota osobe A,zivka po 5 puta dnevno,pita ko ti je ona/onaj itd. itd.

Medjutim kod ove raje sa subcontinenta to ide puno drugacije (bez obzira na religiju)...ja sam dosta dugo mislio,da su arranged marriages nesto za fukaru,ali su cest slucaj i kod vrlo "solventnih" parova...
roditelji se (po)znaju,djeca dodju u doba kad im se vakat udavati/zheniti (rane 20te),vide se par puta i ako se svide jedno drugome...gotova stvar...Dobivas sve u paketu i zhivis onu Forrest Gumpovsku "Life is like a box of chocolates"..
I bez obzira sto se ovo kosi sa mentalnim sklopom necu reci Bosanca,nego prije urbanog Bosanca/bosanke,kome je prije stalo da poslije zavrsenog faxa malo prozhivi,kupi Renault Megan na kredit i vozika se okolo da ga raja vidi,raja koja tako rano stupe u te arranged marriages,do 30te godine vec imaju djecu u predskolskom uzrastu,u karijerama relativno solidno napreduju jer imaju cilj pred sobom i genralno se odnose prema zhivotu ne kao prema genralnoj probi...
Mali off-topic,kratka lekcija iz etnografije nemojte zamjeriti...
:D
Chemist

#167 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by Chemist »

Mentaliteti su jako drugaciji, ali ako se stvari malo spuste sa nekih subjektivnih i osjecajnig nivoa, i pogledaju objektivno, pomalo masinski i tehnicki dobijes jako prostu jednacinu koja vrlo cesto dovodi do uspjeha obe osobe. Neko je spomenuo upoznavanje preko prijatelja na rostilju, svadbi i slicno, pa i to je jedna vrsta, doduse mnogostruko blaza varijanta od te koju si spomenuo na subkontinentu, nastimanog upoznavanja ili na kraju krajeva ugovorenog zabavljanja. Na kraju krajeva, ko od nas moze shvatiti ozbiljno osobu koja udje s tobom u komunikaciju u zadimljenom i mracnom prostoru nekog kluba???
pustopoljina

#168 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by pustopoljina »

svakako.
mada kad sam rekla pozovite i single cure na rostilj (tj.poznanstva preko prijatelja) mislila sam vise na neocajavanje i m izolaciju od suprotnog spola, a manje na to da je velika sansa da se klik desi kad vec imate zajednicke prijatelje (dosta je onda slicnosti izmedju ljudi u stavovima i ocekivanjima) sto je to polu-nastimano upoznavanje.
Static-X

#169 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by Static-X »

il ono hodas s malom godinu i vise i imas sve od nje, iskusis je i zadovoljis se, gdjes to zeniti
plejka2

#170 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by plejka2 »

Nema smisla to stvarno.
Chemist

#171 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by Chemist »

Pa ko te tjerao da je iskusavas, kad svako od nas poznaje sebe do te mjere da odprilike zna kako ce se ponasati u situaciji kada dobije od partnera to sto zeli...Nista nije bez nuspojava i repova, bas nista!!
pustopoljina

#172 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by pustopoljina »

pa ovo sto static-X rece je ono sto sam ja u prvom postu napisala- samo sa zenske strane. ako pristanes- ne valjas.
to je ta tradicija koja je urezana duboko u kosti- prema kojoj -ona koja "da", nije vrijedna.osim, ako ti je "dala" a bio si joj prvi.to je, dokaz, da si jednostavno,neodoljiv.
u ovim "juznjackim" mentalitetima je najnormalnije da se musko ubija od nasrtanja, a ona da ga odbija. pjesme su tuzne,pretuzne zbog nesretnih ljubavi. to se trazi. zato imamo "latino ljubavnike" i zato su nasi muskarci onima na sjeveru "ah". (i grci i turci,itd.),samo ostanu nasmijane kad to udvaranje nakon obavljenog cina nestane.
imaju spanci jedan fazon " la ultima noche" (ne znam spanjolski) kao: "jedna jedina i posljednja noc". sve sto on trazi,zeli,gine...a ako se desi ta noc- oni nece zivjeti sretno i zadovoljno do kraja zivota-jer je ona "pala" i to nije to.
ona treba ostati tvrda i ne popustati- jer je on vece musko,potentniji dok trazi- nego kad dobije.
pa sad kad su zene slobodnije- muskarci su sve "slabiji". i zene sad-kad prilicno lako ispunjavaju te muske ceznje-nisu vise predmet zudnje i obozavanja...nije to to.
mozda zvuci zbrkano-ali oni "pastusi" ocekuju da ih odbijas, jer si "svetica", ako ih ne odbijes-oni moraju ici dalje,u potragu za svojom "sveticom".
i samo ako igras tu patrijarhalnu ulogu (a nije da ti tesko pada, kad si tako naucena,pa mozda "igranje" nije ni prava rijec) mozes da imas fin zivot, udas se, imas djecu...
ovo je crno-bijelo napisano,grubo skicirano-ali to je jos i danas kod nas vecine princip po kojem stvari funkcioniraju.
Bluemore

#173 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by Bluemore »

Static-X wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:Ma trebalo je zavsit medicinu, specjalizaciju i statijaznam sta sve ne, gdje će čo'ek još naučit kako da smunta curu.
Možda je frajer sasvim ok, ima para i dobro izgleda, ali ako počne o nefrologiji u po frke, koja će ga cura na svijetu slušati, ako nije iz tog esnafa. Nego de ti njemu kupi neki priručnik tipa klix for dummies, pa možda od njega i bidne nešto.
now, thats what i need :D
:thumbup: :skoljka:
Static-X

#174 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by Static-X »

meni to palo na pamet citajuci zadnje postove @chemista i @rika
pustopoljina

#175 Re: Koliko se dugo vremena udvarati/bariti/muntati?

Post by pustopoljina »

nisu svjesni da su dio tog "matrixa" :D
upoznao je u klubu->djes to zeniti
Post Reply