Popravio sam post. Radi se o supama/juhama firme UPI iz Janje (RS).civis wrote:Jelah... to ti je Tešanj, nije u rs.PipiDugaDevetka wrote:UPI supe iz Jelaha (RS) ću i dalje kupovati. Tarhana im je za 10!
Dobra je tarhana pa taman da je iz Srbijea otkako su uhapsili Jurišića ni njihove prozvode ne kupujem
Proizvedeno u Srpskoj
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#151 Re: Proizvedeno u Srpskoj
- CharlesBukowski
#152 Re: Proizvedeno u Srpskoj
http://brendovi.ba/proizvedeno-u-srpskoj/
Jedan od komentara:
Vidio sam cirkularno pismo u kome Privredna komora RS trazi od moje firme da uplati iznos od 500 KM da bi stekli pravo da učestvuju u akciji Naše je bolje.
Osim HARAČA ništa drugo nismo mogli ni očekivati od njih. Je li više dosta nameta i pljačke proizvođača, jer ne znam kako bi drugačije ovo nazvao. Da li sa tih 500 KM znači da dobijamo potvrdu da smo kvalitetni. I JESU LI NAŠI oni koji ne mogu izdvojiti 500 KM ?
Komentar i na reklamni spot: Izgleda da mi trebamo raditi samo da bi penzioneri dobili penziju i da bi djeca naučila igrati šah. Ne naslućuje se u njemu da u ovoj zemlji neko radi i zarađuje platu. Spot je glup i nikog ne motiviše! Mogli su bolje iskopirati Violetin spot.
Jedan od komentara:
Vidio sam cirkularno pismo u kome Privredna komora RS trazi od moje firme da uplati iznos od 500 KM da bi stekli pravo da učestvuju u akciji Naše je bolje.
Osim HARAČA ništa drugo nismo mogli ni očekivati od njih. Je li više dosta nameta i pljačke proizvođača, jer ne znam kako bi drugačije ovo nazvao. Da li sa tih 500 KM znači da dobijamo potvrdu da smo kvalitetni. I JESU LI NAŠI oni koji ne mogu izdvojiti 500 KM ?
Komentar i na reklamni spot: Izgleda da mi trebamo raditi samo da bi penzioneri dobili penziju i da bi djeca naučila igrati šah. Ne naslućuje se u njemu da u ovoj zemlji neko radi i zarađuje platu. Spot je glup i nikog ne motiviše! Mogli su bolje iskopirati Violetin spot.
- mO k3
#153 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Chips,jaBke,nacionalizam,fasizam.... uuuu drugo mi i ne pada na pamet!!!Chmoljo wrote:jok, mejd in čajnaJazz_Junkie wrote:Jesu li i zubi Made in Srpska?samo kvalitetni porculan za Miletova usta...
- holowey
#154 Re: Proizvedeno u Srpskoj
gradjanine, kada budes shvatio da je rs dio tvoje drzave, dio tvog ekonomskog prostora, a srbija (odakle dolazi vecina robe u rs) susjedna drzava, onda ces shvatiti da je ovo sasvim ok kampanja... prvi put rs vodi kampanju koja je odvaja od srbije, a ti nasao da stavljas primjedbeGrađanin wrote:holowey wrote:nije mi se dalo sve iscitavati, pa ne zamjerite ako cu ponoviti necije rijeci:
proizvodi iz republike srbije su se oduvijek u rs smatrali "domacim", tako da ova kampanja, koja je usmjerena na lokalne nacionaliste i zapakovana kao "ne kupujte tursko", ima vise koristi za bih nego ijedna druga do sad vodjena kampanja...
eto, ja rekao i ostao ziv
Jest vala, "lupio i ostao živ", idi na youtube, imaš link na postu gore !
- Građanin
#155 Re: Proizvedeno u Srpskoj
holowey wrote:gradjanine, kada budes shvatio da je rs dio tvoje drzave, dio tvog ekonomskog prostora, a srbija (odakle dolazi vecina robe u rs) susjedna drzava, onda ces shvatiti da je ovo sasvim ok kampanja... prvi put rs vodi kampanju koja je odvaja od srbije, a ti nasao da stavljas primjedbeGrađanin wrote:holowey wrote:nije mi se dalo sve iscitavati, pa ne zamjerite ako cu ponoviti necije rijeci:
proizvodi iz republike srbije su se oduvijek u rs smatrali "domacim", tako da ova kampanja, koja je usmjerena na lokalne nacionaliste i zapakovana kao "ne kupujte tursko", ima vise koristi za bih nego ijedna druga do sad vodjena kampanja...
eto, ja rekao i ostao ziv
Jest vala, "lupio i ostao živ", idi na youtube, imaš link na postu gore !ljubi te majka
Ja sam shvatio da je RS dio naše države , ali ovi dole nikako da shvate ili se samo prave "mutavi"?
Made in Republika Srpska - Proizvedeno u Srpskoj 28.11.2009. †
http://www.youtube.com/watch?v=ksdaCz2wHKQ
Post a comment :
•BasCelik29
5 months ago
"Морамо да подржимо домаћу српску привреду наше државе Српске. "
•srpskazauvek
6 months ago 3
"Zivela RS ! "
•bijesnivrabac
5 months ago 2
"Одлична иницијатива! "
•AngrySerb
5 months ago
"Bice nezavisna!"
Napomena: komentari na klip su iz 2009 i početka ove godine, nisu iz 1995. godine, kako bi se dalo zaključiti !
P.S.
A ta R.Srpska je dio Bosne i Hercegovine, nije samostalna država !!!
- Zelenas
#156 Re: Proizvedeno u Srpskoj
A sta cemo ako recimo treba da kupite neki proizvod koji je napravio Bosnjak u RS-u ili, s druge strane, Srbin iz Federacije?
Hocete li onda bojkotovati ili sta?
Po vama povratak ne bi bio moguc jer bi bojkotovali one koji rade da zarade i ne mijesaju se u ovu vrstu politike.
Pa sta i ako je napravljeno u RS-u, to je BiH.
Kupujmo sto valja, a patriotizam je "opravdanje za hulje".
Po vama povratak ne bi bio moguc jer bi bojkotovali one koji rade da zarade i ne mijesaju se u ovu vrstu politike.
- nokia6170
#157 Re: Proizvedeno u Srpskoj
ja znam da mi ne pada vise na pamet da svojim novcem financiram necije vlazne snove glumljenja drzave.
cim vidim ona dva crveno-plava bumeranga na bilo kojem proizvodu, lagano ih vracam na policu.
ko zeli, bujrum.
p.s. a jedva cekam da ti isti nacional-sovinisti koji zapisavaju sve svojom nekom "kvazidrzavnoscu" pocnu prebacivati nacionalizam ovima koji ne budu htjeli konzumirati njihove nacionalisticke hirove
cim vidim ona dva crveno-plava bumeranga na bilo kojem proizvodu, lagano ih vracam na policu.
ko zeli, bujrum.
p.s. a jedva cekam da ti isti nacional-sovinisti koji zapisavaju sve svojom nekom "kvazidrzavnoscu" pocnu prebacivati nacionalizam ovima koji ne budu htjeli konzumirati njihove nacionalisticke hirove
- @Bošnjak
#158 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Zelenas wrote:A sta cemo ako recimo treba da kupite neki proizvod koji je napravio Bosnjak u RS-u ili, s druge strane, Srbin iz Federacije?
Po čemu , napiši nam , molim te, građanin države koji nije sa prostora ex Yu, mogao da skonta porijeklo tog proizvoda. Prva bi aluzija bila R.Srbija, ali po bar kodu ili logu ili npr. drugoj oznaci bi shvatio da nije, i šta bi pomislio? Samo bi taj proizvod vratio na policu !
- holowey
#159 Re: Proizvedeno u Srpskoj
ako su ti komentari bubuljicavih pubertetlija koji imaju muda samo na internetu relevantni, cestitam, polozio siGrađanin wrote:holowey wrote:
gradjanine, kada budes shvatio da je rs dio tvoje drzave, dio tvog ekonomskog prostora, a srbija (odakle dolazi vecina robe u rs) susjedna drzava, onda ces shvatiti da je ovo sasvim ok kampanja... prvi put rs vodi kampanju koja je odvaja od srbije, a ti nasao da stavljas primjedbeljubi te majka
Ja sam shvatio da je RS dio naše države , ali ovi dole nikako da shvate ili se samo prave "mutavi"?
Made in Republika Srpska - Proizvedeno u Srpskoj 28.11.2009. †
http://www.youtube.com/watch?v=ksdaCz2wHKQ
Post a comment :
•BasCelik29
5 months ago
"Морамо да подржимо домаћу српску привреду наше државе Српске. "
•srpskazauvek
6 months ago 3
"Zivela RS ! "
•bijesnivrabac
5 months ago 2
"Одлична иницијатива! "
•AngrySerb
5 months ago
"Bice nezavisna!"
Napomena: komentari na klip su iz 2009 i početka ove godine, nisu iz 1995. godine, kako bi se dalo zaključiti !
P.S.
A ta R.Srpska je dio Bosne i Hercegovine, nije samostalna država !!!
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#160 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Propalo u Srpskoj.
Samo jos jedan primjer koliko su sve akcije ovoga tipa u stvari politicka prdimahovina i manipulacija.
Najveci krivac za ovo su domaci trgovci koji pljackaju domace prozivodjace i potrosace. Gotovo sam siguran da Srpske ne jede ni korompir iz Srbije vec iz Madjarske.
Milioni amerikanackih i kanadskih potrosaca i proizvodjaca su se udruzili i organizovali prozvodnju i prodaju bez bankara, nakupaca, distributera, trgovaca. Roba ide sa njive direktno na trpezu. Sistem funcionise skoro 50g. Sve je legalno. tajna je samo u dobroj organizaciji.
Sve mogu da prihvatim, ali ne mogu da se pomirim sa time da se hrana baca a neko umire od gladi, samo par stotina metara od njive.
ZAr proizvodjaci ne bi trebalu da na ovu ociti trgovacku pljacku udare reket tako sto ce ono sto bi bacilli poklonili penzionerima za neku simolicnu cijenu. Penzioneri su dobro organizaovani i pomogli bi proizvodjacima.
Nije tesko zamisliti sta bi se desilo kad bi u Ggadove uslo par stotina vagona krompira i podjeljeno narodu.
Propalo stotine tona krompira
Utorak, 01 Juni 2010
Poljoprivrednici iz Lijevče polja su propali, a uništile su ih vlasti nebrigom za domaću proizvodnju hrane. Samo u selu Mašići kod Bosanske Gradiške, bačeno je više od 200 tona prošlogodišnjeg krompira. Poznato je da su u Lijevče polju prošle godine zaorali stotine tona kupusa kojeg nisu mogli prodati.
Poljoprivrednici kažu da im se uopšte ne isplati da proizvode povrće i navode da je otkupna cijena krompira od deset do 15 feninga po kilogramu dovoljna samo da pokrije troškove pakovanja.
U Vilusima kod Gradiške kažu da im je jeftinije baciti krompir nego ga prodavati na poček i kao dokaz navode da su kupcima otpremili 100 šlepera i još niko nije naplatio nijednu marku.
- Gubitak po hektaru iznosi oko 1.100 maraka i to niko ne može izdržati. Poljoprivrednici mogu osigurati dovoljne količine povrća, ali to vlasti ne zanima. Zbog privatnih interesa, vlastodršcima je važno da se krompir, kupus, luk... uvoze - kažu poljoprivrednici iz Lijevče polja.
Izvor: Bizon.ba
Samo jos jedan primjer koliko su sve akcije ovoga tipa u stvari politicka prdimahovina i manipulacija.
Najveci krivac za ovo su domaci trgovci koji pljackaju domace prozivodjace i potrosace. Gotovo sam siguran da Srpske ne jede ni korompir iz Srbije vec iz Madjarske.
Milioni amerikanackih i kanadskih potrosaca i proizvodjaca su se udruzili i organizovali prozvodnju i prodaju bez bankara, nakupaca, distributera, trgovaca. Roba ide sa njive direktno na trpezu. Sistem funcionise skoro 50g. Sve je legalno. tajna je samo u dobroj organizaciji.
Sve mogu da prihvatim, ali ne mogu da se pomirim sa time da se hrana baca a neko umire od gladi, samo par stotina metara od njive.
ZAr proizvodjaci ne bi trebalu da na ovu ociti trgovacku pljacku udare reket tako sto ce ono sto bi bacilli poklonili penzionerima za neku simolicnu cijenu. Penzioneri su dobro organizaovani i pomogli bi proizvodjacima.
Nije tesko zamisliti sta bi se desilo kad bi u Ggadove uslo par stotina vagona krompira i podjeljeno narodu.
-
EUROBIH
#161 Re: Proizvedeno u Srpskoj
nokia6170 wrote:ja znam da mi ne pada vise na pamet da svojim novcem financiram necije vlazne snove glumljenja drzave.
ko zeli, bujrum.
samo još bi ih natjerao da obavezno stavljaju bumerange na svoje svoje proizvode
- iz dna duše
#162 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Propalo toliko i toliko tona krompira...
A neko nije imao dovoljno bar krompira da jede...
Zar nisu mogli ponuditi nekome, kako neko reče bar za simboličnu cijenu, samo da hrana ne propada
A Vlada....ma naše sve vlade nisu nizašta, od njih ja više ništa ne očekujem
A neko nije imao dovoljno bar krompira da jede...
Zar nisu mogli ponuditi nekome, kako neko reče bar za simboličnu cijenu, samo da hrana ne propada
A Vlada....ma naše sve vlade nisu nizašta, od njih ja više ništa ne očekujem
- Mx
#163 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Entitet Federacija Bosne i Hercegovine (F BiH) treba pod hitno preko svoje privredne komore da se okrene prema svim islamskim drzavama svijeta za izvoz svojih raznoraznih roba i usluga. Islamske drzave su ogromno ekonomsko trziste za muslimane iz Bosne i Hercegovine. Danas ima preko 1,5 milijardi muslimana u tim islamskim drzavama svijeta. Treba odmah poslati u Sarajevu u ambasade islamskih drzava nase mlade, skolovane, sposobne, reprezentativne, pregovarace menadzere za pravljenje ugovora o izvozu roba, usluga i radne snage u te zemlje. Pa da samo Entiet F BiH izvozi flasiranu obicnu i mineralnu vodu, razne vrste sokova i napitaka u te islamske drzave bi zaradio milijarde dolara a da ne govorimo o ostalim vrstama proizvoda od hrane, konfekcije, obuce, namjestaja itd. Samo izgleda neko od politicara i politickih stranaka iz entiteta F BiH i RS cijelo vrijeme sabotira Bosnjake/Bosance da naprave brze prodore na ta trzista vjerovatno plaseci se od ljubomore da se Bosnjaci ne obagete s tim trzistima i postanu jak politicki i ekonomski faktor u Bosni i Hercegovini i sire na Balkanu. Jer sa visokoskolovanim, sposobnim, bogatim i ekonomskim jakim Bosnjacima bi im bilo teze manipulirati na svim podrucjima i ekonomski ih zavaljivati iz kredita u kredite i na taj nacin im krasti svu ekonomsku, politicku, vojnu i svaku drugu moc.Toto wrote:....da nastavim monolog
i ovo je politicka prdimahovina koje nece imati ni politickog sicara s kamo li ekonomskog..
narod je u svakom entitetu na ivici siromastva i kupuje nejjeftinie i ne pita odakle je
Srbia ima suficit sa BiH od oko milijarde od toga je 80 % sa Srpskom a od toga ej 90 % u hrani jer siromasni samo kupuju hranu...
Samo po tome da je 90% prehrambenih proizvoda iz Srbije ispada da je ova akcija prnula u sisu, jer ce ljudi iz Srpske i dalje nastaviti kupovati robu iz Srbije a ne iz Srpske ili Federacije.
Ucesce prozivoda iz Ferderacije na trzitu Srpske su ionako izrazeni u jednocigrenim brojkama; mozda so iz tuzle i jos par artikala. Tih par procenata i tako najvise kupuju bonjsci iz Srpske koji ce nastaviti po istom.
Tako da nece biti nikakvih efekata ove akcije ni u Srpskoj ni u Ferderaciji.
Na gubitko moze jedino biti Srbija, jer je ucese njene robe na trizstu FBIH znatno vece nego FbiH u Srpskoj.
Nedavno je 100 000 tona zita iz Brckog kupila Turska pa prodala Rusiji da bi Srpska kupila zito iz Srbije. Srbija uz Drinu vec mjesecima kupuje gorivo u BiH jer je jeftinije.
Franjevci su nedavno poceli opet da prave trapist u BL i nejma bosnjaka koji nece kupit "srpski franjevacki trapist",
a najbolje srpski banjalucki cevap ce se i dalje jesi "kod Muje"
-
saim_adka
#164 Re: Proizvedeno u Srpskoj
.
Last edited by saim_adka on 22/01/2017 18:07, edited 1 time in total.
- Zelenas
#165 Re: Proizvedeno u Srpskoj
@Bošnjak wrote:Zelenas wrote:A sta cemo ako recimo treba da kupite neki proizvod koji je napravio Bosnjak u RS-u ili, s druge strane, Srbin iz Federacije?
Po čemu , napiši nam , molim te, građanin države koji nije sa prostora ex Yu, mogao da skonta porijeklo tog proizvoda. Prva bi aluzija bila R.Srbija, ali po bar kodu ili logu ili npr. drugoj oznaci bi shvatio da nije, i šta bi pomislio? Samo bi taj proizvod vratio na policu !
Zato sto na bar-kodu stoji 387, na deklaraciji mora pisati DRZAVA porijekla, a ispod "Made in PC" mora pisati BiH.
Pogledaj bilo koji proizvod iz RS-a, od cajeva do mlijeka.
Nigdje ne pise da je proizvedeno u PC-y.
BiH. BiH. BiH.
A logo je logo, sareno i budali je drago.
Dajte ba kupujete jeftino kinesko smece i modificirano povrce sa pijace a ovamo kao necemo nista iz PC-a.
Jeftini predizborni trikovi.
-
JBL
#166 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Akcija je super. Bilo bi jos bolje kad bi proizvodi iz "RS" dobili svoj cosak u svokoj radnji da se moze lakse zaobici u sirokom luku. Generalno ignorisem sve proizvedeno u "RS" i sve sto ignorisanje olaksava jeZelenas wrote:Dajte ba kupujete jeftino kinesko smece i modificirano povrce sa pijace a ovamo kao necemo nista iz PC-a.
- Zelenas
#167 Re: Proizvedeno u Srpskoj
JBL, argumentacija za to sto si rekao je...?
To je razmisljanje emocijama i to je ono sto rade ovi kreteni sa svih strana.
Podsticu emotivni naboj kako ne bi razmislio prije nego sto neku odluku doneses.
Al dobro, ljudi su ljudi.
"Volkswagen i Armani, kur**na u ustima", kako rece Diplomatz.
To je razmisljanje emocijama i to je ono sto rade ovi kreteni sa svih strana.
Podsticu emotivni naboj kako ne bi razmislio prije nego sto neku odluku doneses.
Al dobro, ljudi su ljudi.
"Volkswagen i Armani, kur**na u ustima", kako rece Diplomatz.
-
amba
#168 Re: Proizvedeno u Srpskoj
dobor da znam sta da NE kupujem.
bravo traktor!!!
bravo traktor!!!
- Zelenas
#169 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Kako li ces prepoznati SRPSKI krastavac ili HRVATSKI paradajz, bas me zanima
Prijatno.
Prijatno.
- AliceInChains
#170 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Da se ne foliramo. Hajmo poceti sa realnosti:
1. BIH produkti se ne prodavaju dobro u inostranstvu, pa tako ni u susjedstvu, sta sam ja primjetio. To vazi i za Srbiju, pa i za Crnu Gori. Sto bi sad npr. braca Srbijanci kupovali njihovo, kad oni u Srbiji sve sami proizvode i naravno svoje preferisu? A ne smije se tu zaboraviti ni cijena produkta. Znaci, produkti iz manjeg entiteta u Srbiji su skuplje nego tamosne domace.
2. Bosanski srbi su od strane njihove politike tako dresirani, da njih jednostavno boli briga, da li oni piju jelen pivo ili ono banjalucko(naravno preferiraju ovo prvo, razlog i oni sami znaju). JER(i to je poenta): Dali kukuruz iz Beograd ili iz Foce, sve je Srpsko,jel?
3. Veci dio stanovnistva BIH se nalazi u FBIH. To je cinjenica. --> automatski vise kupaca-a moramo biti realni: i vise onih, koje boli briga, dali mljeko kosta pola marke vise ili manje, koji zrtvuju tu marku za Bosansko mljeko.
Da ne nabrajam i da zakljucim: Oni ce sa ovim samoubilackim marketingom probuditi neke kupce u RS-u. Ali ce isto tako i kupce izgubiti. Hoce li se to osjetiti? Kratkorocno: Ili hoce(gubitci), ili ce ostati na istom. Veci doprinos mogu zaboraviti. Dugorocno: Gube sigurno. Kao sto sam rekao, veci dio BIH-stanovnistva se nalazi u FBIH. A oni sa ovim marketingom upravo otvaraju vrata manjem ekonomskom prostoru(RS), a istovremeno zatvaraju i vecim(FBIH).
Osim, ako im "braca" vise kupuje. Ali i u to sumnjam.
Sta ce mene licno nervirati: Kad oni skuze ovu glupost(ako to oni uopste skuze
- sala: ovdje se radi o parama, zato hoce), onda ce prvo poceti napadati FBIH, zato sto ce se osjecati "diskriminisani", jer tamosnji narod ne kupuje njihovo. Jednostavno nesposoban papanluk i kukavluk. hoce da zeznu s ovim konkurenciju u vecem entiteti, a kad se ispostavi kao glupost, onda kukaju i okrivljuju FBIH. To, gospodo, je realnost. 
1. BIH produkti se ne prodavaju dobro u inostranstvu, pa tako ni u susjedstvu, sta sam ja primjetio. To vazi i za Srbiju, pa i za Crnu Gori. Sto bi sad npr. braca Srbijanci kupovali njihovo, kad oni u Srbiji sve sami proizvode i naravno svoje preferisu? A ne smije se tu zaboraviti ni cijena produkta. Znaci, produkti iz manjeg entiteta u Srbiji su skuplje nego tamosne domace.
2. Bosanski srbi su od strane njihove politike tako dresirani, da njih jednostavno boli briga, da li oni piju jelen pivo ili ono banjalucko(naravno preferiraju ovo prvo, razlog i oni sami znaju). JER(i to je poenta): Dali kukuruz iz Beograd ili iz Foce, sve je Srpsko,jel?
3. Veci dio stanovnistva BIH se nalazi u FBIH. To je cinjenica. --> automatski vise kupaca-a moramo biti realni: i vise onih, koje boli briga, dali mljeko kosta pola marke vise ili manje, koji zrtvuju tu marku za Bosansko mljeko.
Da ne nabrajam i da zakljucim: Oni ce sa ovim samoubilackim marketingom probuditi neke kupce u RS-u. Ali ce isto tako i kupce izgubiti. Hoce li se to osjetiti? Kratkorocno: Ili hoce(gubitci), ili ce ostati na istom. Veci doprinos mogu zaboraviti. Dugorocno: Gube sigurno. Kao sto sam rekao, veci dio BIH-stanovnistva se nalazi u FBIH. A oni sa ovim marketingom upravo otvaraju vrata manjem ekonomskom prostoru(RS), a istovremeno zatvaraju i vecim(FBIH).
Osim, ako im "braca" vise kupuje. Ali i u to sumnjam.
Sta ce mene licno nervirati: Kad oni skuze ovu glupost(ako to oni uopste skuze
-
sumirprimus
#171 Re: Proizvedeno u Srpskoj

vitaminka banĐaluka
- iz dna duše
#172 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Ja kupujem sve što je proizvedeno u BiH, ne gledam koji je entitet-ako valja. Mlijeko i mliječne proizvode obavezno.
Za ovo "Made in RS" mislim da je loš marketinški potez i da je kotraproduktivno za one koji hoće da prodaju i žive od toga. U FBiH kod velikog broja građana izazivaju bijes, a Srbijanci nisu baš tako "ludi" za njima iz RS, kako to oni sebi uobražavaju često, pa da bi zbog toga kupovali uvozne proizvode, kada imaju svoje, vjerujem kvalitetnije. Sami sebi sužavaju tržište. O Hrvatskoj, kao uvozniku ne samo proizvoda iz RS, nego cijele BiH, ne treba ni pričati, o Sloveniji još manje,.
Mislim da je to opet neki Dodikov "prkos", isto kao što je to rekao i za zgradu vlade RS, zgradu RTV RS i sl. Čovjek se ponaša kao neka mahaluša sa onim nekim nabačenimi ciničnim osmijehom i prkosom.Jednostavno je meni sve više jedna tragikomična figura sa svojim krkanlukom, bahatošću... Čude me poduzetnici RS-a što su sebi dopustili da mu budu marionete - njemu ili njegovoj vladi, nekom ministru, nebitno.
Za ovo "Made in RS" mislim da je loš marketinški potez i da je kotraproduktivno za one koji hoće da prodaju i žive od toga. U FBiH kod velikog broja građana izazivaju bijes, a Srbijanci nisu baš tako "ludi" za njima iz RS, kako to oni sebi uobražavaju često, pa da bi zbog toga kupovali uvozne proizvode, kada imaju svoje, vjerujem kvalitetnije. Sami sebi sužavaju tržište. O Hrvatskoj, kao uvozniku ne samo proizvoda iz RS, nego cijele BiH, ne treba ni pričati, o Sloveniji još manje,.
Mislim da je to opet neki Dodikov "prkos", isto kao što je to rekao i za zgradu vlade RS, zgradu RTV RS i sl. Čovjek se ponaša kao neka mahaluša sa onim nekim nabačenimi ciničnim osmijehom i prkosom.Jednostavno je meni sve više jedna tragikomična figura sa svojim krkanlukom, bahatošću... Čude me poduzetnici RS-a što su sebi dopustili da mu budu marionete - njemu ili njegovoj vladi, nekom ministru, nebitno.
-
zavrzlama
#173 Re: Proizvedeno u Srpskoj
lijecenje frustracija..... neki jos ne mogu da shvate da je BIH opstala,da je podjela nemoguca,pa kao odusak posrbljuju sve sto se moze posrbiti tamo gdje svakako samo srbi zive...ovakvi slucajevi su siguran znak da u tom entitetu vlada kriza identiteta i da se velikosrpski majstori mraka i propagande konstantno boje da srpski narod ne pocne prihvacati BIH kao realnost,pa im se konstantno napominje da je rs srpski eskluzivitet,a idu toliko nisko da i po prehrambenim proizvodima ubacuju prefiks"srpski"..to je vid nemnoci i neasigurnosti u vlastitu ideju,a ne vid snage i sigurne buducnosti spostvene ideje...a ideja je podjela BIH, u prvoj fazi kompletno posrbljavanje manjeg entiteta,sto se radi zadnjih 20 godina...dokle su velikosrbi stigli znamo i sami...bore se galonima krastavaca sa srpkim imenom protiv BIH 
-
vrhbosna
#174 Re: Proizvedeno u Srpskoj
zavrzlama wrote:lijecenje frustracija..... neki jos ne mogu da shvate da je BIH opstala,da je podjela nemoguca,pa kao odusak posrbljuju sve sto se moze posrbiti tamo gdje svakako samo srbi zive...ovakvi slucajevi su siguran znak da u tom entitetu vlada kriza identiteta i da se velikosrpski majstori mraka i propagande konstantno boje da srpski narod ne pocne prihvacati BIH kao realnost,pa im se konstantno napominje da je rs srpski eskluzivitet,a idu toliko nisko da i po prehrambenim proizvodima ubacuju prefiks"srpski"..to je vid nemnoci i neasigurnosti u vlastitu ideju,a ne vid snage i sigurne buducnosti spostvene ideje...a ideja je podjela BIH, u prvoj fazi kompletno posrbljavanje manjeg entiteta,sto se radi zadnjih 20 godina...dokle su velikosrbi stigli znamo i sami...bore se galonima krastavaca sa srpkim imenom protiv BIH
-
BosanaC100/100
#175 Re: Proizvedeno u Srpskoj
Do sada sam kupovao sve sto je made in BiH! T.j. to mi je bio prioritet, gledajuci ostale proizvode.Ukoliko nesto sto zelim kupiti nije zastupljeno medju nasim BiH proizvodima, onda gledam da je kvalitetno i pristupacno ciji god to proizvod bio.Ukoliko se ostvari ova glupost sa sa davanjem nacionalnosti proizvodima iz BiH, zaobilazit cu "made in srpska" ili kako god se zove u sirokom luku...Ukoliko gospoda zeli da se obiljezi "srpski" krastavac i razlikuje od tuzlanskog,mostarskog itd po nacionalnosti, onda neka ga i prodaju u RS-u.U moju kucu sa takvim razmisljanjem nisu dobro dosli!
fasisti out! crveni!
fasisti out! crveni!