Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#151 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
Imaš povremeno u pvc kesama mlijeko Zeničke mljekare u Merkatorju1. u Sarajevu koje se kod kuće MORA prokuhati jer nije pasterizirano, a ni sterilizirano.
O radnim mjestima MEGGLEA i njihovim porezima ne znam ništa, niti sam ih spomenuo.
O radnim mjestima MEGGLEA i njihovim porezima ne znam ništa, niti sam ih spomenuo.
-
udrch
#152 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
Ne znam zašto ovdje miješate proizvodnju i trgovinu..
Kada je riječ o stranom ulagaču u neki proizvodni pogon onda takve proizvode ja smatram domaćem, jer to oni jesu: ako je sirovina iz naše zemlje, ako su radnici iz naše zemlje, ako proizvod na kraju dobije našu deklaraciju i ako se PDV obračuna u našoj zemlji..najbolji primjer je Megle..ako na njegovom mlijeku piše da je proizvodeno u Bihaću ili Livnu ja ga uzmem jer je kvalitetno, ako piše HR ili GER ja ga ne uzmem, jer nije naše..
Protiv stranih trgovačkih lanaca se treba boriti, jer oni su samo kolonijalsiti i ništa više..
I naravno domaće proizvode treba kupovati samo kvalitetne, jer tako ćemo naše proizvođače natjerati da podižu standarde..nekvalitetan proizvod ne treba kupovati, niko nije glup da se truje..
Stranci neće pokupovati sve naše trgovačke lance, jer time ne dobijaju ništa, a odavno je i Bošnjo skonto da je trgovina jedina sigurna grana privrede u kojoj teško možeš propasti..
Kada je riječ o stranom ulagaču u neki proizvodni pogon onda takve proizvode ja smatram domaćem, jer to oni jesu: ako je sirovina iz naše zemlje, ako su radnici iz naše zemlje, ako proizvod na kraju dobije našu deklaraciju i ako se PDV obračuna u našoj zemlji..najbolji primjer je Megle..ako na njegovom mlijeku piše da je proizvodeno u Bihaću ili Livnu ja ga uzmem jer je kvalitetno, ako piše HR ili GER ja ga ne uzmem, jer nije naše..
Protiv stranih trgovačkih lanaca se treba boriti, jer oni su samo kolonijalsiti i ništa više..
I naravno domaće proizvode treba kupovati samo kvalitetne, jer tako ćemo naše proizvođače natjerati da podižu standarde..nekvalitetan proizvod ne treba kupovati, niko nije glup da se truje..
Stranci neće pokupovati sve naše trgovačke lance, jer time ne dobijaju ništa, a odavno je i Bošnjo skonto da je trgovina jedina sigurna grana privrede u kojoj teško možeš propasti..
-
MAN-lion's coach
#153 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
........
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 23:25, edited 1 time in total.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#154 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
kako mjerite kvalite? Je li kvalitetno samo sto je stranjsko ili domace ili je samo bitno da je neka marka od prjje poznata ili....?
-
pshhh
#155 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
Svi ti trzni centri su napravljeni od para koje su u ratu ukrali od BiH gradjana.moderator wrote:Za mene kao ljudsko bice koje jede i pije, Bingo i mercator su isto: Veliki trzni centar gdje ima kupiti svega i svacega.cranberries wrote:Bingo je domaci!!!
Ako cemo pravo, da li se u Bingu imaju kupiti samo domaci proizvodi ili i oni drze dukat, vindiju i slicno?
onog dana kada budemo rekli DA kvaliteti, mozda se i pomjerimo iz zabokrecine. Dokle god "ganjamo" iskljucivo "domace", neko ce nam guliti kozu s ledja.
A licno se divim svima vama kojima je generalno bitno da vam VAS DOMACI guli kozu s ledja.
Mozda sam u manjini, ali ne volim da me iko guli, bilo domaci bilo strani.
Koliko je samo ukradeno para recimo od nasih gasterbajtera koji su drzali pare na stednim knjizicama u njihovim bankama?
Znas li koliko?
Nakon rata su tim istim NASIM bosanskim parama finansirali razne Merkatore ... itd.
I tebi je super da te i dalje kradu?
Ko je dao pravo Sloveniji da otvara po Bosni trzne centre tipa MERKATORA a ista je duzna je milione maraka devizne stednje nasim gradjanima???
-
Sarajevski
#156 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
Kupujem mjesecnu fasungu tamo gdje mi je najjeftinije, zasada je to interex. kada bude merkur jeftiniji kupovacu tamo. slomim se za svoju platu, posteno i krvavo je zaradim i trosicu gdje mi je jeftinije
kupujem Violeta proizvode jer valjaju i jeftiniji su od pampersa
kupujem zenicki jogurt i pavlaku, megle mlijeko, lijanovici sudzuku, livanjski sir, klasov hljeb, kiseljak vodu, vitaminka bestilj i ajvar jer VALJAJU...
ne kupujem ovako pastetu ili bilo koju drugu nasu jer ne valja
ne kupujem dita deterdzente jer ne valjaju
ne kupujem ono sto ne valja
i tu pocinje i zavrsava sav moj ekonmski patriotizam
kupujem zenicki jogurt i pavlaku, megle mlijeko, lijanovici sudzuku, livanjski sir, klasov hljeb, kiseljak vodu, vitaminka bestilj i ajvar jer VALJAJU...
-
pshhh
#157 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
Sasvim si upravu isto svi kupuju kao ti jer smo prisiljeni da to radimo.Sarajevski wrote:Kupujem mjesecnu fasungu tamo gdje mi je najjeftinije, zasada je to interex. kada bude merkur jeftiniji kupovacu tamo. slomim se za svoju platu, posteno i krvavo je zaradim i trosicu gdje mi je jeftinije
Medjutim, dokle cemo nas vise krasti kao narod a mi biti glupi bosanci?
-
Sarajevski
#158 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
te mi konkretno reci kako nas kradu?
-
pshhh
#159 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
Kradu nas na sve strane a sa uvoznim lobijima svakodnevno unistavaju nasu ekonomiju.Sarajevski wrote:te mi konkretno reci kako nas kradu?
Gdje su milioni devizne stednje ukradene u toku rata od nasih BiH gradjana?
-
Luisa
#160 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
Naravno da ima.
Naime, da ima kontrole ne bi postavljali svake godine nekvalitetne plocice i mijenjali ih vec bi iste te firme placale kazne za lose uradjen posao pa nikome vise nebi palo na um da unistava budzet.
Tako da ima kontrole ne bi dozvolili da Merkator prodaje vecinu uvoznih proizvoda vec bi mu nalozili da prodaje domace u nekom procentu u korist BiH ekonomije ili da se seli iz BiH.
Dok god se ne postave neki standardi kvaliteta bicemo na gubitku.
-
Luisa
#161 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
pshhh wrote:Kradu nas na sve strane a sa uvoznim lobijima svakodnevno unistavaju nasu ekonomiju.Sarajevski wrote:te mi konkretno reci kako nas kradu?
Nazalost, krademo sami sebe.
- uvjek dobar gost
#162 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
Kontali ste da nacionalisti imaju viziju da imaju plan.... ???
UPI ko se sjeća još uvijek te robne marke, ali i tog proizvođača svega i svačega... je bio naš Mercator, bio je to naš Konzum il naša DElta.. oni su bili prisutni u svakom selu i svakom gradu, oni su imali otkupne stanice za sve i svašta, oni su pakovali čak, proizvodili čudesa... ko je ukinuo UPI, ko je slomio i rascjepkao to preduzeće koje je nekad bilo gigant...
Nacionalisti za tal od par hiljada KM-a, nacionalisti da bi mogli da otvore malu firmu za export import, nacionalisti da bi hajrovali auto, vikendicu il stipendiju za svoje dvoje sirote djece... sjebali su sve kao skakavci !
BiH je sistem spojenih posuda, povratak je lošiji jer nema UPI-ja, cijene su visočije jer nema UPI-ja, mi živimo lošije dok vladaju nacionalisti bez plana i programa... nekad je recimo na Tjentištu bila otkupna stanica UPI-ja... tamo su lokalci mogli da predaju sve, od mlijeka, jaja, čaja, vrganja, mesa, koža.... danas je na tom mjestu prazna zgrada... (UPi je ovdje samo personifikacija, nema ni MERKURA, AGROKOMERCA.... )
Pitajmo Bakira I odakle ovolike velike piljare po Sarajevu... pitajmo njegove pajtaše što sjebaše UPI !!!
Da sad ne govorim koliko je samo hrana kod nas skupa i koliko u stvari ni sami ne znamo šta i kako jedemo, ko god ima priliku da ode malo na zapad il istok al malo dalje od susjednih zemalja može da shvati o kojoj skupoći govorim.
Da rezimiram, lokalne kabadahije su za svoj dio tala doveli nama ove gore pomenute da nam prodaju prdimahovinu, da sad ne govorim o uslovima u kojim rade radnici u pomenutim firmama....
UPI ko se sjeća još uvijek te robne marke, ali i tog proizvođača svega i svačega... je bio naš Mercator, bio je to naš Konzum il naša DElta.. oni su bili prisutni u svakom selu i svakom gradu, oni su imali otkupne stanice za sve i svašta, oni su pakovali čak, proizvodili čudesa... ko je ukinuo UPI, ko je slomio i rascjepkao to preduzeće koje je nekad bilo gigant...
Nacionalisti za tal od par hiljada KM-a, nacionalisti da bi mogli da otvore malu firmu za export import, nacionalisti da bi hajrovali auto, vikendicu il stipendiju za svoje dvoje sirote djece... sjebali su sve kao skakavci !
BiH je sistem spojenih posuda, povratak je lošiji jer nema UPI-ja, cijene su visočije jer nema UPI-ja, mi živimo lošije dok vladaju nacionalisti bez plana i programa... nekad je recimo na Tjentištu bila otkupna stanica UPI-ja... tamo su lokalci mogli da predaju sve, od mlijeka, jaja, čaja, vrganja, mesa, koža.... danas je na tom mjestu prazna zgrada... (UPi je ovdje samo personifikacija, nema ni MERKURA, AGROKOMERCA.... )
Pitajmo Bakira I odakle ovolike velike piljare po Sarajevu... pitajmo njegove pajtaše što sjebaše UPI !!!
Da sad ne govorim koliko je samo hrana kod nas skupa i koliko u stvari ni sami ne znamo šta i kako jedemo, ko god ima priliku da ode malo na zapad il istok al malo dalje od susjednih zemalja može da shvati o kojoj skupoći govorim.
Da rezimiram, lokalne kabadahije su za svoj dio tala doveli nama ove gore pomenute da nam prodaju prdimahovinu, da sad ne govorim o uslovima u kojim rade radnici u pomenutim firmama....
-
pshhh
#163 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
Hitno traziti zatvaranje svih trgovackih centara tipa Merkatora u BiH dok Slovenija ne vrati milione maraka devizne stednje našim BiH gradjanima koje je ukrala u toku rata!Luisa wrote:
Naravno da ima.
Naime, da ima kontrole ne bi postavljali svake godine nekvalitetne plocice i mijenjali ih vec bi iste te firme placale kazne za lose uradjen posao pa nikome vise nebi palo na um da unistava budzet.
Tako da ima kontrole ne bi dozvolili da Merkator prodaje vecinu uvoznih proizvoda vec bi mu nalozili da prodaje domace u nekom procentu u korist BiH ekonomije ili da se seli iz BiH.
Dok god se ne postave neki standardi kvaliteta bicemo na gubitku.
![]()
![]()
![]()
-
Sarajevski
#164 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
lijepo je to sto ti boldujes, al od toga nema nista
nije merkator ili konzum kriv, oni su dolsi, otvorili radnje, platili poreze sta li je vec trebalo i rade. do njih je hocu li ja ici ili ne
sta mislis, da ima jeftinije od aldija, nijemci ne bi isli jer je aldi njemacki?
gore ti je lijepo objasnjeno. napravi proizvod, upakuj ga i izreklamira i svaki ce ti ga centar staviti na policu u sredinu, gdje prvo pogledas. recimo, osobni primjer, ja ne bih zapalio ono g..o od code, nema tih para, da je pola marke
dakle stvar je veoma jednostavna-dzaba nama svaki centar da je u nasem vlasnistvu i da su u njemu nasi proizvodi ako oni ne valjaju nece ih niko kupovati. stvar trzista, ponude i potraznje. ko radi kako treba, ima kvalitetan proizvod, postuje dogovore i rokove uspjece. imas takvih primjera dosta, od bimala do vitaminke preko zenicke mljekare i da ne nabrajam dalje da ne ispadne ko reklama
nije kriv merkator ili sta ja znam vec ko sto se kod nas firme gase da bi se na tom zemljistu pravile zgrade. krivi smo mi jer oni za koje smo glasali nece premjestit te firme u neke industrijske zone pa da tamo rade.
recimo, jel kriv slovenac sto je unisten sarabon? a mogao je zivjet samo od onih bananica jos decenijama
stvar je u tome da nije diovoljno racunati samo na ekonmski patriotizam. trebas imat PROIZVOD koji valja i koji ce se onda kupovat
sjecam se prije par godina, za prvi maj bila drama na izlazu iz sarajeva, dok se jos gradio autoput i oni iz dijamanta izasli i dijelili vodu dzaba. tom logikom bi trebao svako od nas tu vodu kupovati jer je to bio ekstra potez. ali necu jer je ta firma svojim nedjelima preksrila cak i odluku ustavnog suda. a to je patritizam, placat poreze i postovat ustanove zemlje u kojoj zivis
nije merkator ili konzum kriv, oni su dolsi, otvorili radnje, platili poreze sta li je vec trebalo i rade. do njih je hocu li ja ici ili ne
sta mislis, da ima jeftinije od aldija, nijemci ne bi isli jer je aldi njemacki?
gore ti je lijepo objasnjeno. napravi proizvod, upakuj ga i izreklamira i svaki ce ti ga centar staviti na policu u sredinu, gdje prvo pogledas. recimo, osobni primjer, ja ne bih zapalio ono g..o od code, nema tih para, da je pola marke
dakle stvar je veoma jednostavna-dzaba nama svaki centar da je u nasem vlasnistvu i da su u njemu nasi proizvodi ako oni ne valjaju nece ih niko kupovati. stvar trzista, ponude i potraznje. ko radi kako treba, ima kvalitetan proizvod, postuje dogovore i rokove uspjece. imas takvih primjera dosta, od bimala do vitaminke preko zenicke mljekare i da ne nabrajam dalje da ne ispadne ko reklama
nije kriv merkator ili sta ja znam vec ko sto se kod nas firme gase da bi se na tom zemljistu pravile zgrade. krivi smo mi jer oni za koje smo glasali nece premjestit te firme u neke industrijske zone pa da tamo rade.
recimo, jel kriv slovenac sto je unisten sarabon? a mogao je zivjet samo od onih bananica jos decenijama
stvar je u tome da nije diovoljno racunati samo na ekonmski patriotizam. trebas imat PROIZVOD koji valja i koji ce se onda kupovat
sjecam se prije par godina, za prvi maj bila drama na izlazu iz sarajeva, dok se jos gradio autoput i oni iz dijamanta izasli i dijelili vodu dzaba. tom logikom bi trebao svako od nas tu vodu kupovati jer je to bio ekstra potez. ali necu jer je ta firma svojim nedjelima preksrila cak i odluku ustavnog suda. a to je patritizam, placat poreze i postovat ustanove zemlje u kojoj zivis
- uvjek dobar gost
#165 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
Čovjek je u pravu većim dijelom, ne slažem se sa plasmanom robe i uslovima koji vladaju po rafovima u pomenutim firmama jer nije sve tako crno bijelo... recimo u nekim piljarama što ti više robe se prodaje to ti se manje isplati ... i td ali to nije tema...Sarajevski wrote:lijepo je to sto ti boldujes, al od toga nema nista
Ekonomije nema bez mikro i makro stabilnosti, malih biznisa samim tim nema bez kredita i stimulacija... vlast, odnosno politika treba da stvori okvir za rast i prosparitet.... krivi jesmo mi preko nacista koje stalno i iznova biramo i koje ćemo birati opet ali zato srati ćemo po kafama i na kafama...
Izlaza ima, ali mi prvo trebamo želiti izlaz !
P.S
Naravno Slovenci nisu krivi... krivi smo mi i da mislim da se o nama nisu badava pričali vicevi u stilu glupi Bosanek.-..
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#166 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
@ pshhh - moze i bez velikog fonta
-
privremeni
#167 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
Deset stranica otprilike da se dodje do sustine, a ona je u deviznoj stednji. Danima se mjesale jabuke i kruske, ljudi ozbiljno shvatili i pokusali odgovoriti, a ono samo problem u slovencima.
Na istom forumu, maltene isti ljudi naprdjuju mjesec dana oko otvaranja ovog novog trznog centra,nesto prije toga o BBI, supljira se o markama garderobe i obuce, i niko da kaze:stanite ljudi i to je odliv domacih para!
Samo kada je rijec o prehrani, e tada moramo biti patriote i kupovati po svaku cijenu (bez obzira na nju ili kvalitet) domace i pod obavezno nastojati zajebati slovence.
Cak i za ovu temu vrijedi ona:glasali ste, gledajte ! Sada bi mi kao potrosaci trebali da uradimo posao drzave. Ne pada mi na pamet. Vecinom glasova izabrani su lopovi i nesposobnjakovici, koji nece, jer im ne odgovara, da naprave pravnu drzavu. I to je sustina. Prodali su uz odgovarajucu proviziju sve sto se moze prodati, unistili sve sto se moze unistiti, opet uz proviziju, a sad ja moram da ih tjeram da ulazu u domacu proizvodnju i uspostave kontrolu proizvoda ili slicno.
Nek mi kaze neko od starijih sarajlija, da li se ikad moglo vidjeti da se prehrambene namirnice (velikim dijelom iz domace proizvodnje) prevoze po prljavim gepecima vlastitih automobila? A to je sada svakodnevna pojava.
Unistili su sve sto je normalan svijet, i mi sa njima, znao i koristio, da bi krenuli iz srednjeg vijeka ponovo.Jos samo da ova starija generacija izumre kao dinosauri, pa mogu ponovo otkrivati toplu vodu.
Mozda vam se cini da sam skrenuo sa teme,ali ovo podcenjivanje inteligencije ljudi nije nista manje zlo od poturanja stranog proizvoda na stetu domaceg. I da ne zaboravimo, domaci proizvod je onaj u cijem sastavu je preko 50% sirovine iz domacih izvora. Mnoga zvucna imena - nasi nazovi brendovi to nemaju, sve se svodi na ambalazu i domacu radnu snagu.
Na istom forumu, maltene isti ljudi naprdjuju mjesec dana oko otvaranja ovog novog trznog centra,nesto prije toga o BBI, supljira se o markama garderobe i obuce, i niko da kaze:stanite ljudi i to je odliv domacih para!
Samo kada je rijec o prehrani, e tada moramo biti patriote i kupovati po svaku cijenu (bez obzira na nju ili kvalitet) domace i pod obavezno nastojati zajebati slovence.
Cak i za ovu temu vrijedi ona:glasali ste, gledajte ! Sada bi mi kao potrosaci trebali da uradimo posao drzave. Ne pada mi na pamet. Vecinom glasova izabrani su lopovi i nesposobnjakovici, koji nece, jer im ne odgovara, da naprave pravnu drzavu. I to je sustina. Prodali su uz odgovarajucu proviziju sve sto se moze prodati, unistili sve sto se moze unistiti, opet uz proviziju, a sad ja moram da ih tjeram da ulazu u domacu proizvodnju i uspostave kontrolu proizvoda ili slicno.
Nek mi kaze neko od starijih sarajlija, da li se ikad moglo vidjeti da se prehrambene namirnice (velikim dijelom iz domace proizvodnje) prevoze po prljavim gepecima vlastitih automobila? A to je sada svakodnevna pojava.
Unistili su sve sto je normalan svijet, i mi sa njima, znao i koristio, da bi krenuli iz srednjeg vijeka ponovo.Jos samo da ova starija generacija izumre kao dinosauri, pa mogu ponovo otkrivati toplu vodu.
Mozda vam se cini da sam skrenuo sa teme,ali ovo podcenjivanje inteligencije ljudi nije nista manje zlo od poturanja stranog proizvoda na stetu domaceg. I da ne zaboravimo, domaci proizvod je onaj u cijem sastavu je preko 50% sirovine iz domacih izvora. Mnoga zvucna imena - nasi nazovi brendovi to nemaju, sve se svodi na ambalazu i domacu radnu snagu.
-
in33sa
#168 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
Kupujem Janu, Vindija proizvode (mlijeko, pavlaka i sir), uvozne salame, uvozne pastete, necu se valjda trovati bosanskim otrovom.
Ko hoce, siroki mu puti.
Bojkotujte do sutra, hvala Bogu izbor je tu, pa svako moze kupovati sta hoce.
Ko hoce, siroki mu puti.
- minjonja
#169 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
sve razumijem, ali da neko pored bosanskih voda, koje redovno po svijetu dobivaju nagrade za najbolje vode, kupuje neke druge, nikad razumjet necuin33sa wrote:Kupujem Janu, Vindija proizvode (mlijeko, pavlaka i sir), uvozne salame, uvozne pastete, necu se valjda trovati bosanskim otrovom.
Ko hoce, siroki mu puti.
- bez_ideje
#170 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
Zna li neko gdje vade Olimpiju tacno ?
- statix
#171 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
Ja se sjecam afere sa tom vodom, trenutno se vadi na olimpijskim planinama navodno.bez_ideje wrote:Zna li neko gdje vade Olimpiju tacno ?
Medjutim, prije tog brenda bila je acqua ili nesto u tom fazonu, koja se prodavala odredjeno vrijeme od strane Coca-Cole. Kasnije je utvrdjeno da su punili vodu sa nekih izvora oko Hadzica koji su bili kontaminirani od ratnih dejstava.
Mozda neko vise napise i potvrdi ovu informaciju.
- wels
#172 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
Dijete i mladog covjeka je lako navuci na pojacivac okusa.I kad se takvi jednom navuku vrlo je tesko "ostecena" cula okusa kod takvih osoba vratiti u normalu.
Hajd´ i nije to neka opasna bolest ali je problem kod takvih osoba sto umisljaju da se hrane kvalitetno,a placajuci skuplje mnoge tako zvane "kvalitetne" proizvode,a ustvari ispadaju naivni,da ne kazem glupi,ne razmisljajuci o tome da ti isti "kvalitetni" proizvodi svoju "kvalitetu" u vecini slucajeva postizu razno raznim ekonomsko propagandnim programima,kampanjama i naravno varalicom br.1,pojacivacem okusa.
Vani ministri poljoprivrede forsiraju cak i regijsku kupovinu, potrosnju(kupnju unutar same regije u drzavi)
Hajd´ i nije to neka opasna bolest ali je problem kod takvih osoba sto umisljaju da se hrane kvalitetno,a placajuci skuplje mnoge tako zvane "kvalitetne" proizvode,a ustvari ispadaju naivni,da ne kazem glupi,ne razmisljajuci o tome da ti isti "kvalitetni" proizvodi svoju "kvalitetu" u vecini slucajeva postizu razno raznim ekonomsko propagandnim programima,kampanjama i naravno varalicom br.1,pojacivacem okusa.
Vani ministri poljoprivrede forsiraju cak i regijsku kupovinu, potrosnju(kupnju unutar same regije u drzavi)
- bez_ideje
#173 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
Ma i ja cuh nesto da je s nekakvog groblja vade pa ostadohstatix wrote:Ja se sjecam afere sa tom vodom, trenutno se vadi na olimpijskim planinama navodno.bez_ideje wrote:Zna li neko gdje vade Olimpiju tacno ?
Medjutim, prije tog brenda bila je acqua ili nesto u tom fazonu, koja se prodavala odredjeno vrijeme od strane Coca-Cole. Kasnije je utvrdjeno da su punili vodu sa nekih izvora oko Hadzica koji su bili kontaminirani od ratnih dejstava.
Mozda neko vise napise i potvrdi ovu informaciju.
Ali mi zapelo za oko u Konzumu-Jana 0,70 KM,Olimpija 0,79 KM
-
Mr. Meho
#174 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
Ma to sa grobljem veze nema. To se pricalo za aqua-u. Evo sve o olimpiji:bez_ideje wrote:Ma i ja cuh nesto da je s nekakvog groblja vade pa ostadohstatix wrote:Ja se sjecam afere sa tom vodom, trenutno se vadi na olimpijskim planinama navodno.bez_ideje wrote:Zna li neko gdje vade Olimpiju tacno ?
Mozda neko vise napise i potvrdi ovu informaciju.![]()
Ali mi zapelo za oko u Konzumu-Jana 0,70 KM,Olimpija 0,79 KM
http://www.olimpija.ba/bh/
Povrsinskoj vodi treba 50 godina da dodje do dubine s koje se crpi Olimpija...
- quasar
#175 Re: Recimo NE - Merkatoru, Konzumu, Interexu itd ...
Evo ovaj čovjek gore je dobro sve rekao. I to je suština.privremeni wrote:Deset stranica otprilike da se dodje do sustine, a ona je u deviznoj stednji. Danima se mjesale jabuke i kruske, ljudi ozbiljno shvatili i pokusali odgovoriti, a ono samo problem u slovencima.
pshhh wrote:
Hitno traziti zatvaranje svih trgovackih centara tipa Merkatora u BiH dok Slovenija ne vrati milione maraka devizne stednje našim BiH gradjanima koje je ukrala u toku rata!
Mene krade ovdašnja vlast. Ne kradu me ni Slovenci, ni Hrvati ni Srbi ni Mađari... Ljudi mi uredno prodaju robu. Koriste poslovnu priliku koju su im kreirali domaći "ugledni biznismeni". Ovdašnja banda je kriva za sve, sa svojim ciničnim osmjesima, ljubavnicama, stanovima, neradom i nesposobnošću.pshhh wrote:Kradu nas na sve strane a sa uvoznim lobijima svakodnevno unistavaju nasu ekonomiju.Sarajevski wrote:te mi konkretno reci kako nas kradu?
Svi ti trzni centri su napravljeni od para koje su u ratu ukrali od BiH gradjana.
Koliko je samo ukradeno para recimo od nasih gasterbajtera koji su drzali pare na stednim knjizicama u njihovim bankama?
Znas li koliko?
Nakon rata su tim istim NASIM bosanskim parama finansirali razne Merkatore ... itd.
I tebi je super da te i dalje kradu?
Ko je dao pravo Sloveniji da otvara po Bosni trzne centre tipa MERKATORA a ista je duzna je milione maraka devizne stednje nasim gradjanima???
Pshhh, lafe upalio si se i ispaljuješ demagoška pitanja.
Evo ja ću ti dati par natuknica a ti saberi i poveži:
Radončić, Branković, Izetbegović, Cerić, Čović, Silajdžić...itd. i da ne zaboravim Mileta, ali nije fer da se na njega stalno vadimo, kao da je za sve on kriv.
Sad će se naći ovdje i nekoliko njih koji će da tvrde da je SDP kriv koliko i SDA i SBiH. Samo me zanima kako su uspjeli sebe ubjediti u to? Jesu krivi jer su postali elitistička stranka, ali nisu oni rušili državu i sistem, nego oni koji su od njih preuzeli vlast.
Bujrum na izbore. Opet će izaći 50% i opet će vlast moći reći: mi smo najjača stranka, legitimno izabran predstavnik naroda, da u vaše ime govorimo, odlučujemo i vladamo sa 17% glasova registrovanih birača.
Znači, većini je dobro, ovo je zemlja snova. 50% ljudi ne želi da bira jer im je svejedno ko vlada (valjda zato što im ne fali ništa), a od onih kojima nije svejedno i kojima nešto fali trećina je za to da ostanu isti na vlasti.
Eto ti lafe odgovora na sva tvoja boldirana pitanja. U oktobru nam je sudnji dan, jer ova BiH ne može preživjeti još jedan lopovski nacistički mandat. Hoće li narod biti mudar da izabere ispravno? Neće,odmah da ti kažem, zato što je narod glup. Nikad Bosanci nisu bili spremni za promjene. Ovdje se ništa demokratski nije nikad promjenilo. Opet će izabrati ublehe, samo u drugom pakovanju. I već 3-4 mjeseca nakon izbora će početi da kukaju kako je vlast ovakva ili onakva.
Pa majku mu j*, sje*ali smo onakvu zemlju samo da bi ko fol uveli demokratiju. Pa evo vam je sad, što ne glasate?