Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
amar1994 wrote:al tema je megane 2 da ne idemo u off
evo ga , samo mu plin fali
pricajte sta hocete, meni su ovaj volan , rucna i rucica mjenjaca bas odvratni
sto se tice prostora , beton pogotovo nazad
Ručica mjenjača bi se mogla malo skratiti i možda kugla ljepša staviti, ostalo je meni dizajnerski veoma dobro. Spolja je perfekcija. Dobro, ja bih felge obavezno u sivo ofarbao.
I meni je dizajn ovog auta stvarno ok, sa vana ima nekako lijepu liniju... Mada na nasim ulicama dosta ih je udaranih i pohabanih... Ja kad vidim da sva cetiri prsta mozes ubaciti u falc izmedju haube i karambolke naprijed hoce mi nesto biti... Odmah dva prsta i ispovracat se... Inace unutra je auto konforno zaista... Ja imam skracenu verziju i zaista ne fali prostora, malih nekih pretinaca hejbet, pocev od naslona za ruku koji je extra uradjen do pretinaca u vratima naprijed nazad, onda onih poklopaca gdje se ruka lijeva moze "odmarat" pa do onih podnih zatvorenih poklopaca na dnu za drogu i tako to hahaha
One orginal alu felfe 16' mu isto jako lijepo pristaju, bez nekog pretjeranog uljepsavanja se moge dovest da fakat lijepo izgleda na ulici... Unutrasnjost odnosno tabla i konzola nije wau, ali je u klasi po meni OK.... Ja sam led rasvjetu stavio unutra komplet i u vratima i gore i gepek i tablice osvjetljenje i naprijes pozicije i po noci bas izgleda extra, barem meni...
dgL_ wrote:
I meni je dizajn ovog auta stvarno ok, sa vana ima nekako lijepu liniju... Mada na nasim ulicama dosta ih je udaranih i pohabanih... Ja kad vidim da sva cetiri prsta mozes ubaciti u falc izmedju haube i karambolke naprijed hoce mi nesto biti... Odmah dva prsta i ispovracat se... Inace unutra je auto konforno zaista... Ja imam skracenu verziju i zaista ne fali prostora, malih nekih pretinaca hejbet, pocev od naslona za ruku koji je extra uradjen do pretinaca u vratima naprijed nazad, onda onih poklopaca gdje se ruka lijeva moze "odmarat" pa do onih podnih zatvorenih poklopaca na dnu za drogu i tako to hahaha
One orginal alu felfe 16' mu isto jako lijepo pristaju, bez nekog pretjeranog uljepsavanja se moge dovest da fakat lijepo izgleda na ulici... Unutrasnjost odnosno tabla i konzola nije wau, ali je u klasi po meni OK.... Ja sam led rasvjetu stavio unutra komplet i u vratima i gore i gepek i tablice osvjetljenje i naprijes pozicije i po noci bas izgleda extra, barem meni...
samo ga nemoj iscunirat , kosto ih ima
Last edited by amar1994 on 25/04/2017 22:02, edited 1 time in total.
Mislio sam mozda mijenjati Kiju, ali ne dam klosarima ekstra auto bud posto, radije onda nek stoji (odnosno vozi se) dok ne istruhne.
Ma u principu, teze ide prodaja takvog auta kod nas, ali sto kazu, svako auto ima svog kupca. Na kraju se uvijek pojavi neko ko zna o cemu se radi, i ne zali dati par hiljada vise.
kako sam ja cigan i svake dvije godine me spuca da mijenjam auto, kontao sam i ja da stavim svoj na pik...ali znam da ga nikad ne bi prodao za onoliko koliko tražim, a auto je kupljeno u BiH, druga ruka, 68.000 prešao...tako da, bolje je neka ga kod mene još...valjda...
agent_zero wrote:Ja kad sam spominjao problematičan dizajn (veličinu) prednje konzole kod megana 3, a koja uzrokuje udaranje koljena i cjevanica na prednjem dijelu prvenstveno sam mislio na ovo:
A ako se odmaknu sjedišta da to ne udara u noge, onda nazad nema mjesta dovoljno. Kod megana 2 s ovim nema problema.
Ma ima i kod dvice, pogotovo osobe preko 180 cm imsju taj osjecaj skucenosti u zom dijelu.
Bez da ulazim u to vrijedi li ovaj postavljeni Megane 10 k ili ne, 10 godina staro auto je 10 godina staro auto, taman da ima 10 k na satu. Koliko god se ovdje po forumu prodavala prica da je kilometraza jedino bitna. Da ne pitam u kakvom je stanju taj Megane koji je mjesecno pravio 400 km i koliko je puta za tih 10 godina vidio postenu turu od 300-400 km u cugu.
530i wrote:Jeste ta cijena za auta sa 200+ hiljada kilometara. Auto sa 48 hiljada sa poznatom historijom ne može u istu rečenicu sa takvima.
Istina, ali 10.000 KM? To su ipak pare... Auto jeste mozda dobar, jeste malo preso ali ja objektivno ni subjektivno nikad ni 9000 nebi dao za njega... Mozda ni 8000... Neko ce dat svakako... Trziste diktira cijenu... A meganima je cijena onalva kakvu sam gore naveo...
ado-šampion wrote:Bez da ulazim u to vrijedi li ovaj postavljeni Megane 10 k ili ne, 10 godina staro auto je 10 godina staro auto, taman da ima 10 k na satu. Koliko god se ovdje po forumu prodavala prica da je kilometraza jedino bitna. Da ne pitam u kakvom je stanju taj Megane koji je mjesecno pravio 400 km i koliko je puta za tih 10 godina vidio postenu turu od 300-400 km u cugu.
u svakom slučaju je bolji od uvezenog BMW-a, Golfa, Merca i ostalih sa navodnih 200.000 pređenih kilometara...
ado-šampion wrote:Bez da ulazim u to vrijedi li ovaj postavljeni Megane 10 k ili ne, 10 godina staro auto je 10 godina staro auto, taman da ima 10 k na satu. Koliko god se ovdje po forumu prodavala prica da je kilometraza jedino bitna. Da ne pitam u kakvom je stanju taj Megane koji je mjesecno pravio 400 km i koliko je puta za tih 10 godina vidio postenu turu od 300-400 km u cugu.
u svakom slučaju je bolji od uvezenog BMW-a, Golfa, Merca i ostalih sa navodnih 200.000 pređenih kilometara...