R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
susc_ovjek

#151 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by susc_ovjek »

Joj na sta se ljudi uvrijede. Koja glupost.
Ne smeta njima krme i dzenaza u istom kontekstu, nego neke druge stvari u toj seriji.

Kome se ne svidja, neka ne gleda i zdravo...
Svasta
BSn

#152 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by BSn »

vruce pivo wrote:Ja kao musliman pod punom materijalnom i krivicnom odgovornoscu priznajem da sam oplakao od smijeha gledajuci sinoc LZN :D i da ni jednog trenutka nisam pomislio da se upravo desio “ najveći civilizacijski napad na islamske vrijednosti koji se, nakon genocida, ikada dogodio muslimanima na ovim prostorima".

Moze biti da je opet jebo lud zbunjenog a normalni posmatrali sa strane :D

Potpisujem, te dodajem: Niko nema pravo u moje ime govoriti o bilo cemu, osim ako mu ja to pravo ne dam. Reis Ceric nema pravo govoriti da su muslimani ugrozeni. On moze reci da su muslimani koje on i njegova firma, pardon zajednica, predstavljaju ugorzeni, ali ne moze govoriti u ime svih muslimana. Isto tako, niko nema pravo da govori da su povrijedjena osjecanja muslimana. Evo, ja se uopce nisam nasao povrijedjen kad je M. Nadarevic sinoc rekao, parafraziram: Nisam znao da cu krmetu klanjat dzenazu.

Nego, je li ovo podmukli napad komunista, islamofobija? Vrhovni hodza, reci nam sta da mislimo o ovom slucaju?
mayab

#153 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by mayab »

Ne vidim sta je problem sto su zakopali crknuto svinjče?
Vjerovatno su ga samo trebali baciti sa balkona na travnjak ispred zgrade, kao sto mnogi "gradjani" rade sa svim i svačim u sred Sarajeva! :bih:
BSn

#154 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by BSn »

Lakat Jebić wrote:
riko-ga wrote:
Lakat Jebić wrote: sta je toliko nevjerovatno?

A gdje sam ja spomenuo nevjerovatno.Prati malo situaciju :roll:
ako u nesto ne mozes da vjerujes, onda je to nevjerovatno... bar sam ja tako ucio aristotelovu logiku...

Jeko taj Aristotel? To neki vas, komunista, je l'?
Bušman

#155 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Bušman »

Alfa Kentaur wrote: Niko se ne boji krmadi, jednostavno je vjerski zabranjeno da se jede jer je pogano meso. To treba postovati a ne time ismijavati muslimane! :x
Vjerujes li mi da znam likove koji bukvalno bjeze od svinja :? vjeruj mi, ozbiljan sam...
Alfa Kentaur wrote: Ali kada koristis slobodu govora da omalovazis, popljujes, ismijes..., neciju religiju, tada nastaje problem!
Izvini molim te, ali danas se svako vrijedja na svasta. Ustvari, neko drugima govori na sta trebaju da se uvrijede. Bas se da primijetiti. I kada bi gledao malo bolje Monty Python, koji ovdje neki spominju kao nesto najbolje od komedije (i sam smatram kako je to jedna od najboljih humoristicih serija)" upravo ismijava religiju, politiku, drustvene prilike, historijske prilike. I upravo zbog tih stvari je Monty Python jedna od najboljih humoristickih serija.
le piaf

#156 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by le piaf »

Znate sta, ja mislim da će najveći škandal biti kad se ispostavi da je Izet zajebo Đuru i prodo krme bez njegovog znanja :D
Fakat, niko se ne sekira za krme, nema kod nas PETA, ovoono folovi....
Chisum

#157 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Chisum »

Ovaj narod je toliko otisao u racku, da mu se i humor, u paketu sa svim ostalim stvarima, srozao do najnizih granica...

Ovdje govorim o mom gradu i nekada prepoznatljivom sarajevskom humoru... Mislim, naravno da se medju starijim generacijama i dalje drzi neki nivo i "postuje naslijedje", ali vidim da to lagano nestaje, pa se danas ljudi, pogotovo mladji, smiju glupostima tipa ove serije koja je sve samo ne sarajevski humor i sve samo ne smijesna. Prezvakani folovi, isforsirane sale koje mozda jesu smijesne prosjecnom Zagrepcaninu, ali meni ni najmanji osmijeh ne izmame, neki jeftini folovi tipa Ismet Horo isl... Kome to moze biti smijesno, svaka mu cast. Ni k od kreativnosti, ni SH od sharma... NULA bodova. Petparacke komercijalne gluposti koje sarajevskog humora ni u prolazu nisu vidjele.

E sad, jedino sto je ovdje zalosnije od ovog sunovrata humora, jesu ovi dezurni muslimani, koji, nesposobni da se uhvate u kostac sa sustinskim problemima u kojima se nalaze, da odgovore na sustinska pitanja koje im danasnji i sutrasnji dani postavljaju, svoj bijes, ugledajuci se valjda na "bracu" s istoka, iskaljuju na fiktivnim likovima serija, filmova, Miki Mausu, ninja kornjacama, nekakvim karikaturama u Danskoj itd... Da nije ovako pateticno bilo bi smijesno... Ustvari, jedina smijesna stavka u svoj ovoj prici o danasnjem "humoru" i jesu ovi dezurni... :)
Last edited by Chisum on 01/02/2010 19:58, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#158 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by kamen spoticanja »

fixer wrote:
Alfa Kentaur wrote:
fixer wrote:Lijepo li je biti musliman ako je ovo najveci napad od genocida. Meni je veci civilizacijski odon spominjati genocid i epizodu humoristicne serije u istoj recenici. Treba tim majkama reci da niko nikad nije obezvrijedio genocid na ovako perfidan nacin, pa cak ni Risto. O Boze, zar se ubistvo 8000 ljudi i recenica iz humoristicne serije moze porediti?
A kako komentarises obezvrijedjivanje vjerskog propisa o zabrani svinjetine i zabrani klanjanja dzenza(...u ovom slucajus svinji) ???? To ti nije obezvrijedjivanje??
Jest, ali ni u kom slucaju nije uporedivo s genocidom, niti je ovo uopce neki znacajan napad. Pa halo, pored svih napadnutih i isaranih dzamija, nane Fate Orlovic, izjava Irineja i ostalih "mudraca", zar je uopce moguce jednu recenicu humoristicne serije smatrat drugim najvecim napadom na muslimane? Hapsimo Izeta Fazlinovica (ko god je dao tu izjavu), nema veze sto je fiktivan lik. Zbogom pameti. :roll:
fixer nesto ovde nije uredu...ovo je vec treci tvoj post u kratkom vremenu s kojim se slazem... :-)
salu na stranu,zaista ne shvatam poentu reagovanja udruzenja majke podrinja,ne zato sto mi je humor iz zadnje dvije epizode LZN dobar i kvalitetan(dapace i meni se zgadilo podmetanje klempe hudoj rabiji jer me odmah vratilo u vakat JNA i zajednickog kazana punog iste zivotinje :( ,naravno i klanjanje dzenaze istoj zivotinji meni kao nekome ko vjeruje u Stvoritelja nije nista drugo do neukusan pokusaj povratak gledalaca na kanal ftv-a nedeljom u 8 sati,sto ce im ocito uspjeti :roll: )nego zato sto na tako trivijalne stvari kakve su jeftini humoristicke serije,trose zrtvu drzave i grada i naroda koji je prezivio genocid :( ,
tuzno da ne moze biti tuznije...
a sto se tice serije...iskreno moja pretplata vise nece ici na adresu federalne televizije,jer bilo je puno nacina da na jedan ljepsi i manje degutantan nacin humorizira i muslimanski dzemat...ovo je ipak bilo previse jadno da bi to moj novcanik vise trpio...bez potrebe...zaista
ArtefakT

#159 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by ArtefakT »

Hah, a kad na tv-u bude neki fazon sa isusom ili nekim drugim "ikonama" ljudi oplakase od smijeha.
Fazon ko fazon, nije los. Najbolji su fazoni na neke "tabu teme"...
Alfa Kentaur wrote:
Bušman wrote:Sloboda govora je jednako vazna kao i pravo POJEDINCA na upraznjavanje religijskih uvjerenja.
Ali kada koristis slobodu govora da omalovazis, popljujes, ismijes..., neciju religiju, tada nastaje problem!
Kentaure haj ti lagano na protest ispred FTV-a...
susc_ovjek

#160 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by susc_ovjek »

Chisum wrote:Ovaj narod je toliko otisao u racku, da mu se i humor, u paketu sa svim ostalim stvarima, srozao do najnizih granica...

Ovdje govorim o mom gradu i nekada prepoznatljivom sarajevskom humoru... Mislim, naravno da se medju starijim generacijama i dalje drzi neki nivo i "postuje naslijedje", ali vidim da to lagano nestaje, pa se danas ljudi, pogotovo mladji, smiju glupostima tipa ove serije koja je sve samo ne sarajevski humor i sve samo ne smijesna. Prezvakani folovi, isforsirane sale koje mozda jesu smijesne prosjecnom Zagrepcaninu, ali meni ni najmanji osmijeh ne izmame, neki jeftini folovi tipa Ismet Horo isl... Kome to moze biti smijesno, svaka mu cast. Ni k od kreativnosti, ni SH od sharma... NULA bodova. Petparacke komercijalne gluposti koje sarajevskog humora ni u prolazu nisu vidjele.

E sad, jedino sto je ovdje zalosnije od ovog sunovrata humora, jesu ovi dezurni muslimani, koji, nesposobni da se uhvate u kostac sa sustinskim problemima u kojima se nalaze, da odgovore na sustinska pitanja koje im danasnji i sutrasnji dani postavljaju, svoj bijes, ugledajuci se valjda na "bracu" s istoka, iskaljuju na fiktivnim likovima serija, filmova, Miki Mausu, ninja kornjacama, nekakvim karikaturama u Danskoj itd... Da nije ovako pateticno bilo bi smijesno... Ustvari, jedina smijesna stavka u svoj ovoj prici o danasnjem "humoru" i jesu ovi dezurni... :)
Ne pricaj gluposti, kad su nadrealsiti po televiziji boga psovali, to je bio sarajevski humor. I ne samo oni, nego je to u sarajevu to vrijeme bila uzecica.., a sad nesto kao nije sarajevski humor.
Daj nam ti reci jednu izvornu sarajevsku salu, pa da se smijemo ono pravo, sarajevski...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#161 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by ladyblue18 »

Ovo sve se moze prokomentarisati jednom rjecju: tuzno.

Ovaj narod ima jedno 1000 vecih briga, drzava ne postoji skoro, ali jok pusti to, vazno je da su se sinoc tako narugali Bosnjama da je to ravno genocidu. :shock:
Nekome iz politickog vrka palo na pamet da iskoristi ta udruzenja kao paravan, da se sto vise stvara neka losa klima i zaostrava situacija zbog jedne epizode humoristicke serije.
Pa mi stvarno nismo normalan narod, ali stvarno!
Pa nek mi neko nadje jos jedan narod na svijetu koji ce epizodu serije smatrati necim uvrijedljivim i jos to staviti u istu recenicu sa genocidom!? :shock:
I sad ce glupe Bosnje da razglabaju 2,3 dana o krmetu koje se pojavilo u LZN, jer zaboga to je odjednom najveci problem, izgleda da se sprema opet rat i genocid :shock: :run:

Prosto me stid sto sam muslimanka pored ovakvih gluposti.
A cisto sam znala sinoc da ce nesto slicno da se desi, iako sam se bas onako od srca nasmijala.
I sto neko napisa, ne smeta im sto fiktivni Izet loce ko stoka, sto se ponasa prema zenama kako se ponasa, ali molim te, pazi sad ovo...svinjica zasmetala. Gluho bilo, kako ih samo stid nije.

Ma nismo mi nista bolje ni zasluzili, i neka nam je ovako, i treba nam jos gore!

Molim te...sad su izumili nove nacine trovanja i stvaranja netrpeljivosti....:zid: :run:
statix

#162 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by statix »

Hajmo bojkotovati onda Enisa i Milana. :mrgreen:
harač

#163 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by harač »

zar je ova serija još aktuelna :lol: :lol: :lol: :lol:
o tugo moja :zzzz:
Alfa Kentaur

#164 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Alfa Kentaur »

Bosnjnacima se na svaki moguci nacin potura svinjetina. Mozda na prvi pogled izgleda nebitno, ali ima tu malo vise necega od ...
Chisum

#165 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Chisum »

susc_ovjek wrote:
Chisum wrote:Ovaj narod je toliko otisao u racku, da mu se i humor, u paketu sa svim ostalim stvarima, srozao do najnizih granica...

Ne pricaj gluposti, kad su nadrealsiti po televiziji boga psovali, to je bio sarajevski humor. I ne samo oni, nego je to u sarajevu to vrijeme bila uzecica.., a sad nesto kao nije sarajevski humor.
Daj nam ti reci jednu izvornu sarajevsku salu, pa da se smijemo ono pravo, sarajevski...

O cemu ti, ba??? :-D

Ja i danas psujem boga, isto kao sto psujem sve ostalo sto mi se psuje... pa sta? Kome smeta - zivo mi se jebe. Psujem za sebe. I kakve to veze ima sa ovom glupom serijom i petparackim humorom?
grany-smith

#166 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by grany-smith »

Ljudi božiji šta vam sve neće zasmetati.
Sudeći po reakcijama većeg broja "osviješćenih" Muslimana Sarajevo bi trebalo da postane Teheran na Balkanu.

Meni,a i velikom dijelu građana ove države takvo Sarajevo ne treba.Ne treba mi grad koji treba da bude po volji grupice islamista koji smatraju da samo ono što oni kažu da je ispravno i da se ostali trebaju tako vladati.

Nije džaba Dodik rekao kako se osjeća u Sarajevu.

Evo veceras objaviše FTV najgledanija u mjesecu januaru na prostoru BiH.
A sigurno će biti i u narednom periodu.

Neka je veliki rahmet Dinu Mehmeda Mujkić
bhxxl

#167 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by bhxxl »

zna se kome se klanja dzenaza i kome se klanjala . Sto se tice majki i njihove reakcije , potpuno opravdana , i treba da se bune , ista pocast i ispracaj za jednog ubijenog muslimana iz podrinja i za krme (pa makar to bio i "humor") . :x
Last edited by bhxxl on 01/02/2010 20:12, edited 1 time in total.
Alfa Kentaur

#168 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Alfa Kentaur »

Ala se sada nebosnjaci smiju i govore -vidi onih budala kako pljuju po svome.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#169 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by ladyblue18 »

Alfa Kentaur wrote:Bosnjnacima se na svaki moguci nacin potura svinjetina. Mozda na prvi pogled izgleda nebitno, ali ima tu malo vise necega od ...
Mozes misliti :o ma kako ih samo stid nije.
Ja ne znam sta si se ti nasao uvrijedjen i smatras da ti neko nesto potura ako ti to ne konzumiras.

Meni je ono sinoc bilo toliko smjesno i nije mi na kraj pameti palo da meni neko potura svinjetinu kao muslimanu.
Sjooo ove paranoje :lol: :lol: :lol: :lol:
Sve je ovo zavjera protiv Bosnjaka :-)

Hajd da je ovo dzamahirija pa bih skontala, ali jbt. zemlja 3 konstitutivna naroda, i oni uhvatili da se zale na svinju. :lol: :lol: :lol:
kamen spoticanja

#170 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by kamen spoticanja »

BSn wrote: Evo, ja se uopce nisam nasao povrijedjen kad je M. Nadarevic sinoc rekao, parafraziram: Nisam znao da cu krmetu klanjat dzenazu.

Nego, je li ovo podmukli napad komunista, islamofobija? Vrhovni hodza, reci nam sta da mislimo o ovom slucaju?
vidi, nekome ko je dao sinove za domovinu kojima se klanjala dzenaza nije bas plaho smijesno kad se jednom prascu klanja ista dzenaza...no to je valjda do smisla za humor,sta li :roll:
no ipak demokratija klinac palac...kao sto je i demokratsko pravo da takvima ne dajem platu kroz nekakve pretplate ;-) u svakom slucaju zbog rejtinga gledanosti ovo im nije trebalo
Alfa Kentaur

#171 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Alfa Kentaur »

grany-smith wrote:Ljudi božiji šta vam sve neće zasmetati.
Sudeći po reakcijama većeg broja "osviješćenih" Muslimana Sarajevo bi trebalo da postane Teheran na Balkanu.

Meni,a i velikom dijelu građana ove države takvo Sarajevo ne treba.Ne treba mi grad koji treba da bude po volji grupice islamista koji smatraju da samo ono što oni kažu da je ispravno i da se ostali trebaju tako vladati.

Nije džaba Dodik rekao kako se osjeća u Sarajevu.

Evo veceras objaviše FTV najgledanija u mjesecu januaru na prostoru BiH.
A sigurno će biti i u narednom periodu.

Neka je veliki rahmet Dinu Mehmeda Mujkić
Ko sve profesionalac do profesionalca... :-) objektivnost i nepristrasnost na usi im izlazi :lol: :lol: :roll:
fixer

#172 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by fixer »

Alfa Kentaur wrote:Bosnjnacima se na svaki moguci nacin potura svinjetina. Mozda na prvi pogled izgleda nebitno, ali ima tu malo vise necega od ...
Jest vala, to si dobro primjetio. Iza te podle i dobro osmisljene akcije stoji klaonica iz Vojkovica, kojoj ocito odgovara da siri trziste. Dobro, na cemu si ti?
Alfa Kentaur

#173 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Alfa Kentaur »

Klanjati istu dzenazu krmetu i jednom sehidu poginulom za Bosnu. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :(
Last edited by Alfa Kentaur on 01/02/2010 20:15, edited 1 time in total.
jefferson

#174 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by jefferson »

Ti jarane stvarno imas problem.
Ja sam bosnjak, ali mi niko ne potura svinjetinu!
Covjece ja kad vidim kvalitetan svinjeci suseni vrat, koje suho meso, nema nista bolje. I vjeruj mi, niko mi ne potura niti me tjera, cak sta vise, ja se sam nametnem :D
Alfa Kentaur

#175 Re: R.I.P Dino Mehmeda Mujkic

Post by Alfa Kentaur »

jefferson wrote:
Ti jarane stvarno imas problem.
Ja sam bosnjak, ali mi niko ne potura svinjetinu!
Covjece ja kad vidim kvalitetan svinjeci suseni vrat, koje suho meso, nema nista bolje. I vjeruj mi, niko mi ne potura niti me tjera, cak sta vise, ja se sam nametnem :D
kontradiktoran si samom sebi
Locked