Kupio sam Fiat Stilo...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
respo

#151 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by respo »

pa i ferari je fiat group :)
shlauf

#152 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by shlauf »

vnm wrote:nije Camei nego Kamei...
Šta bih ja bez ovih pametnica ????
Trebao si imati blizanca pa da majka obadvojicu kune a ne samo tebe !!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen:

Alee aleeeeeeee :dance:
Drule_sa

#153 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by Drule_sa »

adisk wrote: :D jest ko zvecka, medjutim svidjece ti se recimo pretinac za dokumente ili iznad retrovizora za racune OMV ili za 4 flasice 2 u vratima i 2 kod mjenjaca :-) jos opcija follow me 8) pa onda speed lock i paljenje brisaca na rikvercu :-D pa dead lock...da ne pricam. speed limit, stvoren za nas :-D parking light :P wooh trokraki volan...šiveno sve.. :run:
bulb ovaj bulb onaj...stimanje retrovizora iz udobnosti sjedista :-D 6x zracni...e do ujutro

medjutim recimo zamjena sijalice..e to je radna akcija.
Hehehe, zaboravio si ladicu ispod sjedista vozaca, a OMV racune drzim u onom malom preticnu odmah lijevo od volana xD.Follow me sam slucajno otkrio, htio da blicnem haveru, kad ono osta da svjetli :lol: :lol: , nemam ja vremena da citam manual xD.

A sto se mijenjanja sijalica tice, recimo to samo ovako, da sam vise puta skinuo tocak da zamjenim sijalicu, nego sto su mi ih skidali kad sam mjenjo set guma ljeto-zima hehehe.Zato sam narucio xenone, treba da stignu kroz koji dan, i onda prst u uho i brz smjesak vozacu standarnog golfa dok mu dajem kesu sa molbom da skupi sto je vise moguce mog dima :skoljka: .
Alfons Kauders

#154 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by Alfons Kauders »

hebote ja svo vrijeme mislio da su oni pacijenti sto vozaju golfove kompleksashi, al vala nije ni vama mane :D
shlauf

#155 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by shlauf »

Alfons Kauders wrote:hebote ja svo vrijeme mislio da su oni pacijenti sto vozaju golfove kompleksashi, al vala nije ni vama mane :D
Ma ja sam Stila imao i prodao. sad imam Lagunu 1,9 dCi, 2004. a iziritiraju me pacijenti koji su samo vidjeli da nesto prozuji pored njih a oni se ibrete sta je to bilo :D , a ono Stilo bio. I dalje tvrdim da se za manje para može kupiti Stilo koji ima haman sve od opreme nego G3 ili G4 a koji su znatno stariji. Neznam samo što su raja ufurana pa misle da im auta VW toliko vrijede.

Alee aleeeeeee :dance:
madner

#156 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by madner »

Nije brate raja samo ovdje, nego je to vise evropski fenomen. Sto se tice opreme tu su u pravu, ali kada se kupuje polovno vecina vise gleda kolko ce dati na odrzavanje (a ako pare nisu bitne, kupi novo, vozi dok ima garanciju i mjenjaj).
vnm

#157 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by vnm »

shlauf wrote:
Šta bih ja bez ovih pametnica ????
Trebao si imati blizanca pa da majka obadvojicu kune a ne samo tebe !!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen:

za tebe ne bi nista bilo drugacije da nije nas pametnica. ti bi se i dalje provaljivao, samo te niko ne bi ispavio.

ne volim ja ispravljati druge, ali mi je zasmetalo kako si tvrdio da smo mi ostali konje jahali kad si ti montirao "CAMEI" spojlere. morao sam iskoristiti priliku da ti shuknem kao i ti nama. :D
shlauf

#158 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by shlauf »

Ma održavanje kao i svako drugo auto. Filteri kod Škore ili u A net-u. Jedino što sam ulje Seleniu kupovao u servisu. Jednom sam mjenjao stabilizatore i našao ih u A net-u, ma skoro đaba. Ima kod Škore svega a jeftino. Znam da su mi u Autocommercu tražili oko 2 stoje za selen blokove + ugradnja a ja kupio za 90 KM kod Škore + 30 ugradnja privatno. Pa ti sad kontaj. Pusti priču da se za VW na trafici kupuju djelovi. Još će reći da je njima prodavac dao đaba i lovu što su uzeli kod njega :D

madner

#159 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by madner »

S tim da vecina evropljanja preferira ovlastene servise.
Ali ko prica o djelovima i odrzavanju?

Fol su kvarovi. Talijan sminkerski napravi auto, a ne zna napravit plastiku da ne skripi. Sto ima vise elektronike, vise sanse da nesto skupo ode, a manje sanse da lokalac zna napravit bez da pola sjebe.
Otvoris bravu, ostane ti brava u ruci :D
Alfons Kauders

#160 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by Alfons Kauders »

shlauf wrote:
Alfons Kauders wrote:hebote ja svo vrijeme mislio da su oni pacijenti sto vozaju golfove kompleksashi, al vala nije ni vama mane :D
Ma ja sam Stila imao i prodao. sad imam Lagunu 1,9 dCi, 2004. a iziritiraju me pacijenti koji su samo vidjeli da nesto prozuji pored njih a oni se ibrete sta je to bilo :D , a ono Stilo bio. I dalje tvrdim da se za manje para može kupiti Stilo koji ima haman sve od opreme nego G3 ili G4 a koji su znatno stariji. Neznam samo što su raja ufurana pa misle da im auta VW toliko vrijede.

ja nikad nisam vozio VW i vjerovatno nikad i necu, mada sam odrastao u golfu kecu iz 79te i mislim da prave dobra auta, ali jednostavno ne vrijede te pare, pogotovo ne polovni... uostalom, po meni je puno pametnije uzeti seata ili skodu nego vw... isti kurac, samo jeftinije + ne krade se...

auta VW grupacije ce na ovim prostorima vazda dobro kotirati radi odrzavanja cijene i razgranate servisne mreze... ok u sarajevu imas servise za sve, ali sta sad ako stila kupi neko u olovu, trebinju, cazinu? jeban je kad mu zatreba bilo sta osim redovnog servisa... jednostavno smo suvise malo trziste da bi se manjim proizvodjacima isplatilo da grade servisnu mrezu...
adisk

#161 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

Alfons Kauders wrote:ali sta sad ako stila kupi neko u olovu, trebinju, cazinu? jeban je kad mu zatreba bilo sta osim redovnog servisa... jednostavno smo suvise malo trziste da bi se manjim proizvodjacima isplatilo da grade servisnu mrezu...
Alfons upravu si.
Ali to je nesto rekao bih sto muci i vozaca toyote i nissana i suzukija i nekih krajslera. donedavno se po hyundai dijelove islo u slavonski brod. mreze se razvijaju, za predpostavit je...bice nesto valjda poslije ove dubioze.
Ja isto imam frku kad krenem na bilecu ili jajce, sta ako stanem...jbg to je zivot.
kontrola kontrola kontrola. mada ima presedana uvijek. mozda s fiatom jos vise ;-)
starom mom su u skoda servisu rekli, upali li se lampica kakva, stani zovi bihamk :D ne daj boze ikom
johntra

#162 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by johntra »

FIAT grupa u BiH ima oko desetak ili 12 ovlaštenih servisa i salona...ASA i VW grupacija imaju oko 15...tako da vam ta priča pada u vodu...uostalom, rijetko će ko polovno auto održavati u ovlaštenom servisu, a danas se u prodavnicama auto dijelova može naručiti gotovo sve, pa čak i iz najmanjeg sela u BiH...pri kupovini svakog auta treba pripaziti dobro, tako da ni FIAT tu nije izuzetak...uglavnom, FIAT grupacija je drastično popravila kvalitetu svih auta u posljednih pet ili više godina, samo što lokalci još sve gledaju kroz prošlost i modele koji su po bh. cestama stariji od Grčke...
adisk

#163 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

johntra wrote:FIAT grupa u BiH ima oko desetak ili 12 ovlaštenih servisa i salona...ASA i VW grupacija imaju oko 15...tako da vam ta priča pada u vodu...uostalom, rijetko će ko polovno auto održavati u ovlaštenom servisu, a danas se u prodavnicama auto dijelova može naručiti gotovo sve, pa čak i iz najmanjeg sela u BiH...pri kupovini svakog auta treba pripaziti dobro, tako da ni FIAT tu nije izuzetak...uglavnom, FIAT grupacija je drastično popravila kvalitetu svih auta u posljednih pet ili više godina, samo što lokalci još sve gledaju kroz prošlost i modele koji su po bh. cestama stariji od Grčke...
Informisan covjek. :thumbup:
fantom*

#164 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by fantom* »

adisk wrote:
fantom* wrote:tržišni/prodajni rezultati SVE GOVORE
NIKAD Fiatov kompakt u zadnjih 15 godina(od vremena Tipa) NIJE BIO MEĐU TOP 10 najprodavanijih u Evropi
Punto DA, i trenutno je 7-8 na toj Top 10, čak je Panda među tih 10
zar treba reći da je No.1 GOLF, a trenutno broj 2 je Fiesta
necemo dirati u tvoju specijalnost pracenja trzista, al meni wiki ovo kaze, jer nisam znalac:

List of Fiat Group models which have won European Car of the Year:
* 1967: Fiat 124
* 1970: Fiat 128
* 1972: Fiat 127
* 1980: Lancia Delta
* 1984: Fiat Uno
* 1989: Fiat Tipo
* 1995: Fiat Punto
* 1996: Fiat Bravo/Brava
* 1998: Alfa Romeo 156
* 2001: Alfa Romeo 147
* 2004: Fiat Panda
* 2008: Fiat 500

ima nesto afirmativno oko fiata ipak...
navedi ti svoj izvor.
ja pričam o tržišnim uspjesima,
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =4&t=72744

a ne o subjektivnim žirijima koji donose odluke o automobilima godine
a da ne bi bilo zabune, JA vozim ovog ljepotana, jes d ami je izjebo živce i da sam kod majstora "visio" ovih 13 godina, ali ne žalim

Image
Image
Image
fantom*

#165 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by fantom* »

donja_crtica wrote:Fiata ne bih kupio. Ne svidja mi se sada ni jedan model.

Ali prije par godina vozio sam cesto firmin Fiat Brava (benzin), i mislim da je auto ko stvoreno za mene. Udobnost, ubrzanje, stabilnost... .
zato što je brava naslijedila APSOLUTNO identično podvozje/trap od tipa, koji j ebio najbolji u klasi u svoje vrijeme što se tiče voznih osobina i stabilnosti, nešto kao fokus danas
aerosa

#166 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by aerosa »

fantom* wrote:
adisk wrote:
fantom* wrote:tržišni/prodajni rezultati SVE GOVORE
NIKAD Fiatov kompakt u zadnjih 15 godina(od vremena Tipa) NIJE BIO MEĐU TOP 10 najprodavanijih u Evropi
Punto DA, i trenutno je 7-8 na toj Top 10, čak je Panda među tih 10
zar treba reći da je No.1 GOLF, a trenutno broj 2 je Fiesta
necemo dirati u tvoju specijalnost pracenja trzista, al meni wiki ovo kaze, jer nisam znalac:

List of Fiat Group models which have won European Car of the Year:
* 1967: Fiat 124
* 1970: Fiat 128
* 1972: Fiat 127
* 1980: Lancia Delta
* 1984: Fiat Uno
* 1989: Fiat Tipo
* 1995: Fiat Punto
* 1996: Fiat Bravo/Brava
* 1998: Alfa Romeo 156
* 2001: Alfa Romeo 147
* 2004: Fiat Panda
* 2008: Fiat 500

ima nesto afirmativno oko fiata ipak...
navedi ti svoj izvor.
ja pričam o tržišnim uspjesima,
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =4&t=72744

a ne o subjektivnim žirijima koji donose odluke o automobilima godine
a da ne bi bilo zabune, JA vozim ovog ljepotana, jes d ami je izjebo živce i da sam kod majstora "visio" ovih 13 godina, ali ne žalim

Image
Image
Image

Ljepotana ?????
Fakat o ukusima ne vrijedi raspravljati ali... :-) :-) :-)
johntra

#167 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by johntra »

ne moraš ti govoriti šta je Tipo, posjedovao sam i njega..ali, onda sam sebi skačeš u usta, jer kako je nastao Tipo, tako su krenuli i problemi za čitav FIAT...zeznuto je tada bilo biti pionir u nekim stvarima, što Tipo zaista jeste, ali ga je masu tih inovacija pokopalo...
fantom*

#168 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by fantom* »

ne bi se st obom složio
Uno i Tipo su izvukli Fiat iz totalnog kraha/stečaja koji mu je prijetio 80tih
da nije uspio Tipo, otišo bi Fiat na bubanj
johntra

#169 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by johntra »

to jedino možeš pripisati Unu, jer je Tipo stigao krajem 80-ih...sličnu stvar je ponovio Punto tokom 90-ih, opet izvlačio iz govana...grehota je da FIAT nema sreće sa kompaktima, a kad se zna da je 128-ica bila preteča SVIH kompakta, a nije bilo boljeg auta u to vrijeme...nije džaba nekoliko njih pronađeno rastavljeno u Volfsburgu, kada se pravila kečina... :D
fantom*

#170 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by fantom* »

johntra wrote: a kad se zna da je 128-ica bila preteča SVIH kompakta, a nije bilo boljeg auta u to vrijeme...nije džaba nekoliko njih pronađeno rastavljeno u Volfsburgu, kada se pravila kečina... :D
128 ?? čiji je prednji trap KATASTROFA, samo što je fiat sa nasljednikom Ritmom to eliminisao, a zastava nastavila do "danas"
iako u tvojoj konstataciji ima istine, pa i golfa 1 je dizajnirao italijan !!! jer uglavnom dizajnu (i kvalitetu-isitna) golf ima zahvaliti slavu do dana današnjeg
johntra

#171 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by johntra »

ne bih se složio da je prednji trap 128-ice katastrofa...to je bilo podvozje daleko ispred svog vremena i smatra se podvozjem koje je pionir za automobile sa prednjim pogonom...znam da je Golfa dizajnirao Italijan i boli me za Golfa...želim reći da mi niko danas neće prodavati damu pod bubrege sa pričom o kvaliteti Golfa, kad se za manje para može naći dobro auto sličnih kvaliteta...bilo novo ili polovno, nebitno...
shlauf

#172 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by shlauf »

Ovako izgleda Stilo:
Image

a ovako onih zaljubljenika i poklonika VW grupacije:
Image

hehehehheheeheeeeeeee :lol: :D

Better Man

#173 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by Better Man »

Fiatova vozila su danas daleko kvalitetnija nego su bila u osamdestim godinama kada su bila u nekim segmentima jako loša. Prije svega mislim na limariju koja je bila podložna koroziji. Ako nisi imao garažu das garaži9raš npr. Una, vrlo lako i brzo auto ti pođe hvatati korozija. Fiat Bravo-Brava prve generacije su auta sa klasičnim felerom, a riječ je o štekama, tj. ručkicama brave za otvaranje vrata koje su urađene od najnekvalitetnije plastike, jer nakon određenog vremena ispucaju i izgledaju kao da ih je neko glodao. A najgore u svemu tome je što Fiat nikad se nije ni potrudio da taj feler ukloni. Takvo nešto je nedopustivo za velikog proizvođača. Zanimnjivo da takav feler nije bio prisutan kod modela Punto.
shlauf

#174 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by shlauf »

Nedavno sam gleadao jednu emisiju na HTV-u gdje se spominje FIAT i njegova proizvodnja auta tijekom 70'-tih godina. Naime, oni su otkupili čelik od rusa po veoma pristupačnim cijenama a koji je bio veoma loše kvalitete (nisu znali), pa je stoga došlo do pada kupovine istih jer su propadali za veoma kratko vrijeme. Dok su čelnici to skontali bilo je već kasno a trebalo im je vremena da se vrate na scenu.

citroen

#175 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by citroen »

ja negdje procita da je ovu plastiku u unutrasnjosti za stila radila firma iz Njemacke,ista ona koja snadbijeva audi....jel istina.. :?: :?:
Post Reply