Kao što reče Vodenjak, sve što govoriš je zbrda - zdola i nema veze s realnošću. Koja dva generala? Odakle ti te tvrdnje? Imaš li neke opipljive argumente, članke, bilo šta, pa da tvrdiš da su bila samo dva? Srbi su htjeli više ići u vojsku, bilo ih je pet puta više od Bošnjaka i normalno je da će ih biti više i u vojsci. Ali kad ti ovako bubneš da su u cijeloj Jugoslaviji bila samo dva bošnjačka generala, nikom normalnom se ne priča s tobom uopšte.udrch wrote:Poenta je bila da je sistem birao ko će da bude general, a ko ne..poenta je da su samo dva Bošnjaka od nekoliko stotina generala bili Bošnjaci..generali su uglavnom bili Srbi i namjenski su tu birani..logika stvari je da se Bošnjacima nije vjerovalo..zašto?
Meni Srbin ne može biti brat..dobar komšija da, ali brat, daleko od toga..znaš li zašto?
Ja znam da ideja komunizma izgleda slatko, onako prihvatljivo..ali svakom normalnom je jasno da sistem koji nema konkurenciju ne može da bude dobar..vlast je slast..
Najbolji komunizam je onaj u Kini, ljudi iz dana u dan napreduju, ovaj u Jugoslaviji je bio najgori, završio je sa najviše krvi..
Komunizam i socijalizam nisu ni blizu i nemaš potrebe da bi pričaš o prednostima socijlizma..socijalizam je održiv i ne isključuje druge ideje, komunizam nije održiv i guši svako drugačije mišljenje..
Zločinci jesu zločinci i čitav narod ne treba da ispašta zbog zločina pojedinaca..
Ali Ratko Mladić nije mogao sam ubiti 8 000 Srebreničana u roku od dva dana..iste te ljude nije sam zakopao, niti ih je premjestio..zar nije zločinac svaki obični čovjek koji zna gdje je grobnica Srebreničana, a to neće da kaže..
Komunizam i socijalizam su dva sistema koja idu jedan za drugim. U teoriji ni komunizam ne vrši pritisak na ostale stvari, ali ti očigledno nisi mnogo čitao o tome. Podsjetiću te da je Staljin u Rusiji pobio milione ljudi, a tvrdiš da je kod nas bilo najviše krvi. Osim toga, kod nas nije komunizam ubio naših 100.000 žrtava, nego upravo višestranačje i "demokratija" koju nam je zapad donio. Čim smo uveli višestranačke izbore, propali smo, tako da te žrtve treba pripisati sistemu koji je još na vlasti.
O Srbima sam rekao. Trebala je država odgovarati za sve to, jer svi koji su glasali za Miloševića i slične imaju odgovornost, pa trebali su nam plaćati ratnu odštetu narednih sto godina, ali nama niko nije kriv što smo nesposobni da dokažemo da je nebo plavo. Ipak, svako ko nije bio dio tog režima i ko danas glasa za Čedu Jovanovića mi može biti brat. Kao što mi može biti pripadnik bilo kojeg drugog naroda, jer ljude ne dijelim po naciji, iako sam mnogo toga u ratu izgubio.