1991 - 1992 - 1993 - ... lazi i istine

Post Reply
ake

Post by ake »

polako jaruga, nisu se oni popeli na holidej inn, nego su tamo bile prostorije SDS-a, ti ljudi su bili obicni telohranitelji,
koje su imale i imaju sve stranke :roll:

sve je to daleko od bilo kakvih dokaza, kao sto sam ti i rekao, oni su svi poslije pusteni,
jedan od njih je bio i cini mi se dzudista rajko kusic, ako neko bolje zna neka me ispravi

jos nesto je interesantno, da li je tada iko pogodjen od tog snajperisanja, cini mi se da nije niko, sto je jos jedna cudna stvar :shock:
nebi

Post by nebi »

Suada Dilberovic,Olga Sucic.
ake

Post by ake »

to nije imalo veze sa holidej inom, zar ne :?

taj nesretan slucaj se dogodio na vrbanji mostu :(
zzzzz

Post by zzzzz »

nebi wrote:Suada Dilberovic,Olga Sucic.
Istine radi rahmetli Suadu Dilberovic nisu ubili ovi sa Holidaya vec SDS-ovci koji su pucali sa pozicija oko benzinske pumpe u Kovacicima.
Sa Halide je ranjeno nekoliko ljudi koliko se ja sjecam.
margareta

Post by margareta »

nebi wrote:Suada Dilberovic,Olga Sucic.

Olga Sushic. Pokoj joj dusi ali bila je malo vishe :-)
nebi

Post by nebi »

ake wrote:to nije imalo veze sa holidej inom, zar ne :?

Ne znam,care,ti si bio u Sarajevu,nisam ja.Ako nije bilo mrtvih kod Holiday Inna,jazuk.Namirilo se to u sljedecih 4 godine.
Ali i to su valjda kriminalci iz SDA (partija meni draga ko ova zimska
bljuzgavica).Ja nikad nisam potezao pitanje kolektivne krivice,
ali sto je bio zlocin,bio je.A Suada i Olga su fakat nesrecan slucaj,vjerovatno su samo htjeli da ih zaplase.
Ne bih zelio da sad ponovo pisem istoriju,ali nama je potrebna jedna katarza
slicna onoj njemackoj poslije drugog svjetskog rata i holokausta.Neka svako pogleda u oci svojim zlocinima i da jednom zavrsimo sa tim.Sad,sto je jednih bilo vise,boze moj......sto se nismo bolje naoruzali?Sami pali,sami se ubili.
ake

Post by ake »

slazem se :shock:
nebi

Post by nebi »

Ok,ako smo se slozili,odo ja jos malo zajebavat llivadica(ako je tu) :D
winetou

Post by winetou »

ARMIJA BIH ĆE USKORO UMARŠIRATI U BOSANSKI KNIN
"Zlatni ljiljani, pod komandom Atifa Komarice i Alije Prazine, oca Aska Prazine, oslobodili su Hrenovicu i definitivno ovladali desnom obalom rijeke Prače. Četnici evakuišu svoje stanovništvo i simpatizere u centar Pala i Sokolac, a Prača je pod konstantnom artiljerijskom vatrom. Diverzantske grupe djeluju i u samom Podgrabu i, kako saznajemo iz današnjeg saopštenja SO Pale sa privremenim sjedištem u Sarajevu, nije daleko dan kada će ove jedinice Armije BiH umarširati u bosanski Knin – Pale."
(Oslobođenje, 20. oktobar 1992.)
http://www.startbih.info

Gdje zapelo?
ake

Post by ake »

ovo treba JBT da procita :D :lol:
zzzzz

Post by zzzzz »

nebi wrote:

Ne znam,care,ti si bio u Sarajevu,nisam ja.Ako nije bilo mrtvih kod Holiday Inna,jazuk.Namirilo se to u sljedecih 4 godine.
ali sto je bio zlocin,bio je.A Suada i Olga su fakat nesrecan slucaj,vjerovatno su samo htjeli da ih zaplase.
slicna onoj njemackoj poslije drugog svjetskog rata i holokausta.Neka svako pogleda u oci svojim zlocinima i da jednom zavrsimo sa tim.Sad,sto je jednih bilo vise,boze moj......sto se nismo bolje naoruzali?Sami pali,sami se ubili.
Pricas nebuloze, znaci mislis da smo bili bolje naoruzani mi bi pocinili sistematske zlocine kao Karadzicevci. Zlocina je bilo i kod nas ali nisu bili dio nase politike i sistematskog etnickog ciscenja. Oruzje s tim nema veze, razlog trazi u odgoju kroz gusle i glorificiranje "Sjece poturica".
Da nije toga tesko bih shvatio kako jedan narod moze
mirno posmatrati, podrzavati i velicati kasapljenje svojih komsija. Ne zelim da vjerujem u Zlu Krv zato i trazim korijene u toj mitologiji.
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

ja kontam da razglabajuci ko je prav ko kriv ispadose svi krivi.

jebiga nekako je to najrealnije, neki su krivi jer su bili naivni a drugi jer su pomogli srbiji da pokrade Energoinvest, Unis, Famos, TAS, .... itd i danas zive od nadnica umjesto da budu dobri strucnjaci i da putuju po inostranstvu

jebaji ga kako znate da posijete tako mozete i poznjat.
zzzzz

Post by zzzzz »

nebi wrote:

Pricas nebuloze, znaci mislis da smo bili bolje naoruzani mi bi pocinili sistematske zlocine kao Karadzicevci. Zlocina je bilo i kod nas ali nisu bili dio nase politike i sistematskog etnickog ciscenja. Oruzje s tim nema veze, razlog trazi u odgoju kroz gusle i glorificiranje "Sjece poturica".
Da nije toga tesko bih shvatio kako jedan narod moze
mirno posmatrati, podrzavati i velicati kasapljenje svojih komsija. Ne zelim da vjerujem u Zlu Krv zato i trazim korijene u toj mitologiji.
Last edited by zzzzz on 09/11/2004 22:00, edited 1 time in total.
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

odnosno posto je pobjedio niko svi su krivi. Pobjednici su uvijek u pravu, ko je tu pobijedio - NIKO
Last edited by rainbow_sex on 09/11/2004 22:00, edited 1 time in total.
JBT

Post by JBT »

Osjecam se prozvanim.
Ake, sta je problem?
Inace, snajperisti sa Holideja su pohvatani da bi nakon nekog vremena bili razmjenjeni za civile. Sta ces, moralo se spasavati zivote.
winetou

Post by winetou »

SARAJLIJE SU ODUŠEVLJENE USPJESIMA HVO-A

"Mislim da su ljudi u Sarajevu bili oduševljeni uspjesima HVO-a u Mostaru, Travniku, Posavini… Te su akcije doživljene izvanredno dobro. Problem tretmana HVO u sarajevskim medijima uzrokovan je djelimice onim što se događalo na Stupu. No, pokazalo se da to nije političko nego švercersko pitanje. Ljudi su bili iritirani time što na Stupu, krajnje graničnom naselju prema okupatorskim položajima, jedna krava stoji 250 maraka, dok je u Sarajevu stajala 2.500 maraka. Pojedinci su, dakle, mnogo zarađivali švercom. Zbog toga se pronio glas da HVO Stupa surađuje s četnicima. S obzirom na to da je Stup takođe postao stalna meta topništva, jasno je da sarajevski Hrvati nisu surađivali s četnicima. Ali je isto tako jasno da četnici neće poštedjeti nijedno hrvatsko naselje u Sarajevu. Dakle, zajednička borba TO BiH i HVO jeste imperativ."
(Goran Milić, Globus,1992.)
nebi

Post by nebi »

winetou,ne kaki,imali ste i vi pouzdane saveznike.Fikreta Abdica,na primjer.
winetou

Post by winetou »

nebi wrote:winetou,ne kaki,imali ste i vi pouzdane saveznike.Fikreta Abdica,na primjer.
Čuj MI :-)
ake

Post by ake »

JBT, evo jos jedan fini clanak, pa SRNA je za Oslobodjenje bila uvijek amaterska u laganju i propagandi :D :lol: :lol: :lol:
JBT

Post by JBT »

Nesto te slabo kontam. Popije li se sta?
pitt

Post by pitt »

Ma nema, svi su lagali samo je SRNA istinu prenosila.:D

Evo i National Geography laze :
"Huddling under blankets in the back of an armored military vehicle my companions and I were carried up and over Mount Igman on our way to Sarajevo in 1995. Once an Olympic ski run, our route had become the only way in or out in 1992, when Serbian snipers surrounded the city. At the base of the mountain we drove past long rows of ruined apartment blocks at the edges of the abandoned airport—a spectral gateway."

http://www.nationalgeographic.com/photo ... index.html

A o Oslobodjenju u tom periodu cak i tvoj omiljenji (za izmisljene vijesti) washington post ima samo rijeci hvale

"But even beyond their courage and tenacity, the Oslobodjenje staff represented for me the idea of multiethnic cooperation that was so grievously threatened by the war in Bosnia. The newspaper was one of the very few remaining enterprises in Sarajevo where Serbs, Croats, Muslims, Jews, and self-described "Bosnians" and "Yugoslavs" worked together and believed deeply in the cosmopolitan ideal that Sarajevo had historically represented. Oslobodjenje's struggle was not just for physical survival; more importantly, it was a fight to sustain a model of interethnic life in Sarajevo"

http://www.washingtonpost.com/wp-srv/ph ... /essay.htm
ake

Post by ake »

"Zlatni ljiljani, pod komandom Atifa Komarice i Alije Prazine, oca Aska Prazine, oslobodili su Hrenovicu i definitivno ovladali desnom obalom rijeke Prače. Četnici evakuišu svoje stanovništvo i simpatizere u centar Pala i Sokolac, a Prača je pod konstantnom artiljerijskom vatrom. Diverzantske grupe djeluju i u samom Podgrabu i, kako saznajemo iz današnjeg saopštenja SO Pale sa privremenim sjedištem u Sarajevu, nije daleko dan kada će ove jedinice Armije BiH umarširati u bosanski Knin – Pale."

:D :D :lol: :lol: :lol:

samo ko je cuveni Asko Prazina :D :lol: :lol: :lol: :shock: :oops: :D :D
JBT

Post by JBT »

Ma to ti je kao vremenska prognoza. Pogodis il` ne pogodis. Rat je cudna stvar. Pogotovu kad ti nad glavom zemlja gori. :sad:
zzzzz

Post by zzzzz »

ake wrote:

:D :D :lol: :lol: :lol:

samo ko je cuveni Asko Prazina :D :lol: :lol: :lol: :shock: :oops: :D :D
Cast mi je reci da sam ga poznavao, mada bolje njegovog brata koji je takodje bio dobar borac a o ocu ne treba trositi rijeci. Tvrdog kova familija
Engram::X

Post by Engram::X »

nebi wrote:Ma jok,popeli su se na Holiday Inn da prouce ezan.
wahahahaha looOoodilooo Image
Post Reply