Jer druga skupina je u tom trenutku vec znala da ove zivotinje biju njihove prijatelje, rodbinu isl. i naravno da neces mirno usetati sa cigaretom i pivom u ruci.
Sami sebe demantuju.
Ja sam to vec napisao, radi se o cenzurisanom snimku. Ako je snimano radi sigurnosti i bojazni od problema onda se snima sve, svaki detalj pa i dolazak navijaca. Zasto dolazak navijaca i njihov izlazak pred stadion nije snimljen? Zato sto ocito nisu imali oruzje nikakvo, pistolje, toljage i ostale gluposti koje im se spocitavaju i sto NISU odmah po izlasku npravili problem kako se govorilo. Od momaka koji su bili dole znam da je jedan problemcic nastao oko karata ali to je bilo oneko bezvezno naguravanje, nista specijalno. Pravi problem je nastao kad su domaci navijaci iz gornje ulice i iza kuca poceli zasipati ulicu svim i svacim. To kamera naravno nija snimla. Ustvari jeste ali je to izbrisano, mozda nekad za koji mjesec ili godinu neko dodje i do tog snimka i objavi ga, samo polako. Dalje, na pokusaj da im se odgovori - sto je kamera snimila i sto se emitiralo - dolazi do pucanja, ubistva Vedrana i ranjavanja ostalih._ja_ wrote:Eh ovako.......skinula sam ovaj video snimak i fino ga usporila i uvecala i koliko toliko ocistila da se bolje vidi. Momak je nosio kais smotan oko ruke a drga stvar oko svega ovoga ja bih voljela da mi neko objasni zasto je cijeli snimak u prekidima? I jos , kako je neko to uspio zapaziti a snimak je ubrzan toliko da sam na maximum usporila i opet je brzo prosao?! :)i da valjda od te tolike brzine i "pistolj" je savitljiv pa se malo naherio kad ga je kamera uhvatila....... pa ovo nije normalno cime se sve ljudi sluze da bi dosli do nekih svojih ciljeva.
E vidis majstore. Ne bih ulazio u to je li ovo provjereno ili nije jer je to gotovo nemoguce dokazati. Samo cu reci da se kompletna situacija razvijala upravo u tom pravcu i da je sve moguce. Ipak, ono sto mene zulja jeste sto ovu ili slicnu info nismo dobili od kolege OSE koji je jucer toliko branio policuju i 'kinjio' sve one koji su se i usudili pomisliti da policija nece obaviti svoj posao korektno. Vidis, majstore da si u krivu i da obicni ljudi, koji policijsku objektivnost, strucnost i prosefionalnost, dozivljavaju svakodnevno na svojoj kozi - a pogotovo u hercegovini - bolje znaju od tebe! Ovo ne znaci da treba govoriti protiv policije i iskazivati joj nepovjerenje ali ja prvi bih volio da imam policiju kojoj mogu vjerovati i koja ce stititi moje interese na svakom pedlju ove zemlje. Koja nece dozvoliti da se kriminalci mnoze, da se ljudi ubijaju, kradu, i koja nece dozvoliti sukobe izmedju navijaca i njhovo ubijenje. Na zalost, ovaj primjer je pokazao da je to za sada misaona imenica.Kenan-sa wrote:Najnovija i potvrdjena informacija!!!
-Vodeci ljudi u Sirokom su se juce dogovorili sa Knezevicem,dokazanim kriminalcem u Hercegovini da se preda policiji i da prizna ubojstvo Vedrana! iako taj isti Knezovic uopste nije bio u Sirokom tog dana!!! Taj Knezovic ima debelo kriminalno dosje,poznat je po velikim zlocinima u Tutinoj brigadi koji je zario i palio po Hercegovini devedesetih,i Tuzilastvo BIH i Hag vec odavno vode istragu protiv njega!!! i dogovor je sljedeci,Knezovic je dobio velike pare od vodecih ljudi u MUPU i u vlastima Sirokog,a zauzvrat je on bio duzan da prizna ubistvo Vedrana,iako se stvarne ubice kriju u policajcima Mupa Zapadno Hercegovackog kantona!!! poenta je u tome,da ce se njegovim bjegom u Hrvatsku,stisati emocije medju gradjanima,policajci-ubice ce ostati na svojim radnim mjestima,direktor policije ce podnijeti ostavku ili ce biti smjenjen,a za Knezovicem ce svakako u skorije vrijeme biti podignuta optuznica za ratni zlocin,pa ce ga Hrvatska svakako morati izruciti BIH ili ce mu s etamo suditi!!! Kakva zamka nevjerovatno!!!!!

Znam da petljaju od samog pocetka, ali je ipak malo teze povjerovati da su toliko "inteligentni", jer se zaista radi o nevjerovatnom podatku, uzevsi u obzir da ne razlikuju ranu od metka i ranu od tupog predmeta u obliku ostrog kamena. I kako samo nespretno lazu, prosto cujem kako im se pokrecu kotacici u glavi dok smisljaju i razmisljaju.Kenan-sa wrote:Najnovija i potvrdjena informacija!!!
-Vodeci ljudi u Sirokom su se juce dogovorili sa Knezevicem,dokazanim kriminalcem u Hercegovini da se preda policiji i da prizna ubojstvo Vedrana! iako taj isti Knezovic uopste nije bio u Sirokom tog dana!!! Taj Knezovic ima debelo kriminalno dosje,poznat je po velikim zlocinima u Tutinoj brigadi koji je zario i palio po Hercegovini devedesetih,i Tuzilastvo BIH i Hag vec odavno vode istragu protiv njega!!! i dogovor je sljedeci,Knezovic je dobio velike pare od vodecih ljudi u MUPU i u vlastima Sirokog,a zauzvrat je on bio duzan da prizna ubistvo Vedrana,iako se stvarne ubice kriju u policajcima Mupa Zapadno Hercegovackog kantona!!! poenta je u tome,da ce se njegovim bjegom u Hrvatsku,stisati emocije medju gradjanima,policajci-ubice ce ostati na svojim radnim mjestima,direktor policije ce podnijeti ostavku ili ce biti smjenjen,a za Knezovicem ce svakako u skorije vrijeme biti podignuta optuznica za ratni zlocin,pa ce ga Hrvatska svakako morati izruciti BIH ili ce mu s etamo suditi!!! Kakva zamka nevjerovatno!!!!!
ludilo konstantno wrote:A ko rani ovoga čovjeka?Samo_jako wrote:Osumnjičeni za ubojstvo pobjegao; kamere snimile navijača s pištoljem!
Kako jutros doznajemo od izvora iz MUP-a ZHŽ-a, osumnjičeni Oliver Knezović koji se jučer predao policiji, tijekom večeri pobjegao je pravosudnoj policiji i nalazi se u bijegu. Oliver Knezović predao se policiji tijekom ponedjeljka i navodno je priznao pucanje na skupinu navijača iz Sarajeva kojom prilikom je ukupno pogodio šest osoba. Među njima je bio i poginuli Vedran Puljić (24).
Policija ima saznanja da je Oliver Knezović pucao iz revolta nakon ranjavanja građanina Širokog Brijega Željka Zadre (59) koji je stajao ispred svoje kuće. ''Iz navijačke gomile je došlo do upotrebe vatrenog oružja prilikom čega je ranjen građanin koji nije sudjelovao u neredima nego je stajao ispred svoje obiteljske kuće u neposrednoj blizini'', rekli su iz policije.
Kada se dogodilo ranjavanje građanina, došlo je do revolta te osobe koja je iz kuće uzela vatreno oružje i ispalila nekoliko hitaca prema navijačkoj skupini iz Sarajeva.
U prilog policijskim tvrdnjama da je pucano od strane navijača Sarajeva idu i slike s nadzornih kamera na kojima se vidi navijač Sarajeva s pištoljem u rukama.
Sta je rekao?lolo_lolo wrote:na novoj je prikazan video,na kome je zamrznuta slika o famoznom kofol pistolju navijaca sarajeva,i fino se vidi kako se taj kais klati,sto pistolj svakako ne bi mogao
prikazali su prosvjede u sirokom,ljudi uzvikuju ciro pederu i ciro turcine napusi se ......
eto ciro,ni tvoji te vise nece,sve si zasro
svaka cast predsjedniku hrvatske koji je rekao ono sto ciro nije smio
snimak prikazan na novoj prije 5 minuta,alaim iz svlacionice izlazi pred navijaceecstase wrote:Moze li se ikako doci do snimka sa one druge kamere kad je Alaim izasao iz stadiona???
Mislim na onu sigurnosnu kameru na kojoj se nas momak vidi sa kaisem oko ruke za koji su Listicani rekli da je bio pistolj.
Ako se dodje to tog snimka mislim da se bolje moze vidjeti ko je tacno kriv za ubistvo naseg brata.
Zanimljivo je primjetiti kako se dotični (Dodik) nešto naglo ušutio nakon ovog incidenta u Širokom Brijegu...a nedavno su "braća" po kriminalu (Dodik und Čović) imali "plodan sastanak iza zatvorenih vrata"...Ašćare indikativno i nagoni na dublje promišljanje...pogotovo kada se uzme u obzir nadolazeći sastanak u Butmiru "glede izmjena Ustava BiH"...Goran_35 wrote:toga se i ja bojim...dodik sada zadovoljno trlja ruke...test01 wrote:ovo lici na scenario stvaranja 3 entiteta.
Pa nije slijep covjek.lolo_lolo wrote: lady blue,rekao stipe da je ovo klasicni napad po nacionalnoj osnovi
naravno,ali me zanima da li bi jos neki politicar iz hrvatske isto rekaoladyblue18 wrote:Pa nije slijep covjek.lolo_lolo wrote: lady blue,rekao stipe da je ovo klasicni napad po nacionalnoj osnoviZasto se lagati.
E da.UPS wrote:
Dajte, ko moze neka poskida sve snimke, mogu nekad zatrebati
pravi neredi DA, kao sto je sukob sa policijom, zapaljen automobil i dr. Do tada se sve svodilo na kamenjanje, tj odgovor na kamenjanje stanovnika listice navijaca Sarajeva. To se lijepo moze vidjeti i na snimku koji je objavila policija, da policajci koji stoje sa strane i nista ne poduzimaju, nisu predmet kamenovanja niti bilo cega drugog, cak neki navijaci traze od njih da zaustave navijace sirokog. Nakon sto je Vedran upucan, tada se tek vidi da navijaci su krenuli da se obracunavaju i sa policijom. Do tog momenta sluzbeno vozilo je bilo netaknuto!snaga_znanja wrote:Ja sad ne kontam citajuci vase postove, da li su neredi poceli kad je Vedran ubijen?