Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#151 Re: UBICA POBJEGAO!!!!

Post by ladyblue18 »

Vidi se druga skupina, i mislim da to sve govori.
Jer druga skupina je u tom trenutku vec znala da ove zivotinje biju njihove prijatelje, rodbinu isl. i naravno da neces mirno usetati sa cigaretom i pivom u ruci. :-)
Sami sebe demantuju. :-)
jareb

#152 Re: UBICA POBJEGAO!!!!

Post by jareb »

http://www.vesti.rs/Sport/Pucalo-se-i-n ... VIDEO.html
toliko o stručnosti policije u Hercegovini
Kenan-sa

#153 Re: UBICA POBJEGAO!!!!

Post by Kenan-sa »

Najnovija i potvrdjena informacija!!!
-Vodeci ljudi u Sirokom su se juce dogovorili sa Knezevicem,dokazanim kriminalcem u Hercegovini da se preda policiji i da prizna ubojstvo Vedrana! iako taj isti Knezovic uopste nije bio u Sirokom tog dana!!! Taj Knezovic ima debelo kriminalno dosje,poznat je po velikim zlocinima u Tutinoj brigadi koji je zario i palio po Hercegovini devedesetih,i Tuzilastvo BIH i Hag vec odavno vode istragu protiv njega!!! i dogovor je sljedeci,Knezovic je dobio velike pare od vodecih ljudi u MUPU i u vlastima Sirokog,a zauzvrat je on bio duzan da prizna ubistvo Vedrana,iako se stvarne ubice kriju u policajcima Mupa Zapadno Hercegovackog kantona!!! poenta je u tome,da ce se njegovim bjegom u Hrvatsku,stisati emocije medju gradjanima,policajci-ubice ce ostati na svojim radnim mjestima,direktor policije ce podnijeti ostavku ili ce biti smjenjen,a za Knezovicem ce svakako u skorije vrijeme biti podignuta optuznica za ratni zlocin,pa ce ga Hrvatska svakako morati izruciti BIH ili ce mu s etamo suditi!!! Kakva zamka nevjerovatno!!!!!
UPS

#154 Re: UBICA POBJEGAO!!!!

Post by UPS »

_ja_ wrote:Eh ovako.......skinula sam ovaj video snimak i fino ga usporila i uvecala i koliko toliko ocistila da se bolje vidi. Momak je nosio kais smotan oko ruke a drga stvar oko svega ovoga ja bih voljela da mi neko objasni zasto je cijeli snimak u prekidima? I jos , kako je neko to uspio zapaziti a snimak je ubrzan toliko da sam na maximum usporila i opet je brzo prosao?! :)i da valjda od te tolike brzine i "pistolj" je savitljiv pa se malo naherio kad ga je kamera uhvatila....... pa ovo nije normalno cime se sve ljudi sluze da bi dosli do nekih svojih ciljeva.
Ja sam to vec napisao, radi se o cenzurisanom snimku. Ako je snimano radi sigurnosti i bojazni od problema onda se snima sve, svaki detalj pa i dolazak navijaca. Zasto dolazak navijaca i njihov izlazak pred stadion nije snimljen? Zato sto ocito nisu imali oruzje nikakvo, pistolje, toljage i ostale gluposti koje im se spocitavaju i sto NISU odmah po izlasku npravili problem kako se govorilo. Od momaka koji su bili dole znam da je jedan problemcic nastao oko karata ali to je bilo oneko bezvezno naguravanje, nista specijalno. Pravi problem je nastao kad su domaci navijaci iz gornje ulice i iza kuca poceli zasipati ulicu svim i svacim. To kamera naravno nija snimla. Ustvari jeste ali je to izbrisano, mozda nekad za koji mjesec ili godinu neko dodje i do tog snimka i objavi ga, samo polako. Dalje, na pokusaj da im se odgovori - sto je kamera snimila i sto se emitiralo - dolazi do pucanja, ubistva Vedrana i ranjavanja ostalih.
Mislim, ko je vise lud ovdje
_BaD_BoY

#155 Re: UBICA POBJEGAO!!!!

Post by _BaD_BoY »

sarajlije..ako ste imalo pametni vi koji ste isli dole i prosli sav teror prestacete ovdje pisati i prvom prilikom vratiti im istom mjerom..jer tako vas terorisali i jos da vas sve prave budalama,policija,mediji i ostali..nosite vedrana u srcu i preuzmite pravdu u svoje ruke.U ovoj drzavi jedino i postoji pravda ako je covjek sam sprovodi..hrvatski narod je ok i ne generalizujem ali ko je god imao ulogu u vasem stradanju dole treba da plati..

p.s.inace nisam za ovakve radikalne ideje al nakon svih ovih lazi i pustanja na slobodu ubice stvarno ne vidim neko rijesenje.Jos ovo proseravanje medija i ostalo.. :x
UPS

#156 Re: UBICA POBJEGAO!!!!

Post by UPS »

Kenan-sa wrote:Najnovija i potvrdjena informacija!!!
-Vodeci ljudi u Sirokom su se juce dogovorili sa Knezevicem,dokazanim kriminalcem u Hercegovini da se preda policiji i da prizna ubojstvo Vedrana! iako taj isti Knezovic uopste nije bio u Sirokom tog dana!!! Taj Knezovic ima debelo kriminalno dosje,poznat je po velikim zlocinima u Tutinoj brigadi koji je zario i palio po Hercegovini devedesetih,i Tuzilastvo BIH i Hag vec odavno vode istragu protiv njega!!! i dogovor je sljedeci,Knezovic je dobio velike pare od vodecih ljudi u MUPU i u vlastima Sirokog,a zauzvrat je on bio duzan da prizna ubistvo Vedrana,iako se stvarne ubice kriju u policajcima Mupa Zapadno Hercegovackog kantona!!! poenta je u tome,da ce se njegovim bjegom u Hrvatsku,stisati emocije medju gradjanima,policajci-ubice ce ostati na svojim radnim mjestima,direktor policije ce podnijeti ostavku ili ce biti smjenjen,a za Knezovicem ce svakako u skorije vrijeme biti podignuta optuznica za ratni zlocin,pa ce ga Hrvatska svakako morati izruciti BIH ili ce mu s etamo suditi!!! Kakva zamka nevjerovatno!!!!!
E vidis majstore. Ne bih ulazio u to je li ovo provjereno ili nije jer je to gotovo nemoguce dokazati. Samo cu reci da se kompletna situacija razvijala upravo u tom pravcu i da je sve moguce. Ipak, ono sto mene zulja jeste sto ovu ili slicnu info nismo dobili od kolege OSE koji je jucer toliko branio policuju i 'kinjio' sve one koji su se i usudili pomisliti da policija nece obaviti svoj posao korektno. Vidis, majstore da si u krivu i da obicni ljudi, koji policijsku objektivnost, strucnost i prosefionalnost, dozivljavaju svakodnevno na svojoj kozi - a pogotovo u hercegovini - bolje znaju od tebe! Ovo ne znaci da treba govoriti protiv policije i iskazivati joj nepovjerenje ali ja prvi bih volio da imam policiju kojoj mogu vjerovati i koja ce stititi moje interese na svakom pedlju ove zemlje. Koja nece dozvoliti da se kriminalci mnoze, da se ljudi ubijaju, kradu, i koja nece dozvoliti sukobe izmedju navijaca i njhovo ubijenje. Na zalost, ovaj primjer je pokazao da je to za sada misaona imenica.
Last edited by UPS on 06/10/2009 16:42, edited 1 time in total.
Mikado

#157 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Mikado »

Image

UNFKS
Sarajevo
Bosna i Hercegovina
06.10.2009.godine

Broj: 52 - 2009

U ima navijača Fudbalskog Kluba Sarajevo izražavamo najdublje saučešće roditeljima i bratu pokojnog Vedrana Puljića.

Juče smo se okupili u 12 sati da upozorimo javnost da je krajnje vrijeme da se nešto poduzme u cilju zaštite života građana. Mirnim protestom smo pokazali poštovanje prema našem poginulom drugu koji je izgubio svoj život zbog svoje ljubavi prema našem voljenom klubu.

Ovo nije prvi put da se organizirani linč provodi nad navijačima iz Sarajeva. Kada su na navijače Sarajeva pucali nakon fizičkih napada prije i nakon utakmice koja je igrana 2003 godine u Posušju, naši «dušebrižnici» su prihvatili tumačenje incidenta lokalne policije i za taj incident okrivili nas koji volimo ovaj klub. Bili smo prinuđeni prihvatiti taj obrazac tada jer smo vjerovali da se više neće ponoviti.

Sada ga odbacujemo i ostajemo istrajni do ispunjenja naših zahtjeva.

Moramo kazati kako ovo nije prvi put da se ovakva krvava dešavanja zbivaju u Širokom Brijegu. Javnost želimo podsjetiti na nedavni brutalni napad na navijače mostarskog Veleža za koje niko nije odgovarao, iako su navijači mostarskog kluba javnosti podastrli video snimke na kojima su snimljeni policijajci koji su se sa njima brutalno razračunavali.

Želimo podsjetiti javnost i na krvavi napad na navijače Željezničara u sezoni u kojoj su naše komšije, i sportski rivali osvojili naslov prvaka BiH. Niti za taj napad niko nije odgovarao.

Konačno, želimo podsjetiti i na paljenje zastave države Bosne i Hercegovine na utakmici mladih reprezentacija BiH i Hrvatske u Širokom Brijegu. Niti za taj vandalski čin niko nije odgovarao.

Također, u nedavnim incidentima u povodu utakmice Engleska-Hrvatska pričinjena je znatana materijalna šteta iako nije bilo gostiju sa strane. Ko su u tom slučaju bili vinovnici? Navijači hrvatske selekcije, ili pripadnici MUP-a HNK.

Pitamo se je li moralo doći do smrti našeg navijača, mladog Vedrana Puljića, pa da neko u „mirnom“ i „pitomom“ Širokom Brijegu počne odgovarati za djela tamošnjih huligana i policije!
Napominjemo da su orkestrirana i očigledno spremna saopćenja nadležnih osoba bila jednostrana i ishitrena, te su samim tim govorila više o pripremljenosti linča nad golorukim navijačima FK Sarajeva, nego o njegovom sprječavanju. U prilog tome govori i činjenica da je 10 minuta pred početak utakmice na stadionu bilo svega oko 30-tak gledalaca a utakmica je imala status derby-ja.

Najoštrije protestujemo zbog pristrasnog i nemoralnog izvještavanja novinara BHRADIO 1 Daria Knezovića koji je iznio preuranjene, ishitrene i pristrasne optužbe na račun krivaca za ovaj nesvakidašnji skandal!

U isto vrijeme podsjećamo odgovorne na Federalnoj televiziji a i ostale novinare da je osnovni demokratski princip izvještavanja saslušati OBJE strane i dati im JEDNAKE moućnosti da se očituju o ovom događaju!

Nevjerovatno je da su oni koji su navodno izazvali nemire imali daleko pogubniji bilans od onih koji su navodno zatečeni tim incidentom!

Navijaci FK Sarajevo Obustavljaju blokadu grada i napominjemo da ćemo dalje pomno pratiti tok istrage. Tužno je i razočaravajuće da uhapšeni optuženik Oliver Knezović „pobjegne“ iz pritvora nakon što je osumnjičen za jedno ubistvo i 6 ranjavanja navijača Fudbalskog Kluba Sarajevo. S punim pravim se pitamo „Zašto bi osoba koja se dobrovoljno predala pobjegla iz pritvorske jedinice isto veće?”

Smatramo da ovo nije slučajno te ovim putem POZIVAMO pripadnike SIPA-e da se uključe svim raspoloživim sredstvima u istragu. Sada su već evidentni mnogobrojni propusti u radu MUP-a zapadno hercegovačkog kantona.

Navijači Sarajeva žele se zahvaliti prije svega:

1. Građanima Sarajeva na strpljenju, učešću u protestima i podršci
2. Navijačkim skupinama
• Red Army i svim građanima Mostara koji su izašli u susret povrijeđenim i pružili pomoć u datom momentu
• Navijačkoj skupini The Maniacs koji su nam se pridružili u protestima
• Navijačkim skupinama Robijašima i Fukarama na iskazanoj solidarnosti i organizovanju protesta u svom gradu
3. Stručnom štabu i igračima na čelu sa kapitenom Muhamedom Alaimom koji je rizikovao svoj život pokušavajući pomoći Vedranu
4. Mirsadu Kebi sugrađaninu i prije svega čovjeku na bezrezervnom angazmanu, otkrivanju istine i oslobađanju privedenih
5. Kliničkim centrima u Mostaru i Sarajevu
6. Fed MUP-u na ispunjenju zahtjeva te MUP-u KS na razumjevanju i korektnom odnosu
Legalnim sredstvima tražit čemo ispunjenje naših preostalih zahtjeva

• Smjenu odgovornih u MUP-u zapadno hercegovačkog kantona
• Smjenu i razrješenje svih dužnosti komisije za stadione i bezbjednost NFS BiH, te takmičarske komisije
• Odavanje počasti pokojnom Vedranu na nivou Grada
Nadamo se da se ovaj tragični događaj nikada, nikome i nigdje neće ponoviti. Predat ćemo Fed MUP-u snimke koje posjedujemo i staviti se na raspolaganje organima koji vode istragu, a građane pozivamo da hladne glave prate tok istrage.

S poštovanjem,

UNFKS

Preneseno sa fksinfo.com
Last edited by Mikado on 06/10/2009 16:43, edited 1 time in total.
ladyblue18

#158 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ladyblue18 »

Provokatori prekinite!
Nece vam proci!
Procitajte, korsitite oci svoje, DRUGA SKUPINA!
Nece niko normalan doci u grad mirno a zna da mu biju prijatelje.
Umovi tamni izadjite iz tih rupa!

Znate dobro da nemate dokaze za sve lazi koje ste plasirali u zadnja 2,3 dana. Dokle god ih ne budete imali bicete odstranjivani sa foruma zbog provociranja i koristenja smrti jednog momka da biste zadovoljili svoje zivotinjske potrebe. Smrti za koju vas nije briga, jer se usudio navijati protiv vas! Fuj, preispitajte se!
Globus

#159 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Globus »

Na ovim snimcima sa stadiona kako kazu samo treba gledat sat i nista vise dosli navijaci u 15:02 i nakon toga u 15:12 navijaci sarajeva u "sokobu" sta je bilo u ovih 8 minuta !? ... Alaim izlazi iz stadiona u 15:30 ja mislim a dole video pucanja na Vedrana kao u 15:14 a ima video gdje se vidi da je Alaim skinuo majicu i pokrio Vedrana ... nema smisla ovo nista da neko kaze da nije sat tacan .. kako se to moze desit na sigurnosnim kamerama !? :/ Pokusavaju da istjeraju neku svoju pravdu na silu a nemaju dokaza za nju
amrica

#160 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by amrica »

Gdje je ovdje imalo zdrave pameti, sudski vjestak kaze da je momak (R.I.P :( )poginuo od metka iz pistolja, a taj fantom izjavio da je pucao iz strojnice (automata, kalasnjikova....)

Sam se predao pa pobjegao

Osumnjičenik se jučer sam prijavio policiji jer, kako je rekao, nije mogao izdržati ono što se dogodilo. Policiji je rekao kako je u neredu u kojem se našao bio napadnut te je pucao u samoobrani iz kalašnjikova i to, kako je rekao, u gomilu. Iako su policija i liječnici tijekom dana tvrdili kako je Vedran Puljić poginuo od udarca kamena tj. nekog oštrog predmeta, jučer je i prije priznanja osumnjičenog potvrđeno kako se radilo smrtonosnom pogotku iz vatrenog oružja. Patolog Hamza Žujo koji je obavio obdukciju tijela poginulog je izjavio kako je nalaz pokazao da je on usmrćen hicem iz pištolja koji mu je ispaljen u glavu. To je potvrdila i dežurna tužiteljica Hercegovačko-neretvanskog kantona Vesna Ćavar i tako demantirala glasnogovornika MUP-a županije Zapadnohercegovačke Damira Čuturu koji je prvotno odbacio tvrdnje o ubojstvu iz vatrenog oružja.

>> VIDEO: Navijači Sarajeva blokirali ceste u gradu

>> Što se zapravo dogodilo u Širokom Brijegu?

>> VIDEO: 'Vedran mi je rekao da ide makar poginuo'

>> VIDEO: Brat ubijenog prerezao vene, ustrijeljeni stabilno

Ipak nije policajac

Policija je u Širokom Brijegu privela 20-ak osoba na ispitivanje u vezi s ubojstvom Puljića, a šest ih je zadržano. Istragu vodi lokalni MUP uz nadzor Federalne policije, čime je ispunjena želja današnjih prosvjednika u Sarajevu, koji su izričito tražili sa se u istragu uključi Federalna policija, jer verziji događanja kako ih prikazuje hercegovački MUP ne vjeruju. Prema prvim neslužbenim informacijama u pritvoru je bio zadržan i policajac za kojeg se tvrdilo kako je priznao pucanje u navijače. No, ta se informacija pokazala netočnom. Komesar policije Zapadnohercegovačke županije Zoran Galić potvrdio je kako se policiji dragovoljno predao 41-godišnji Oliver Knezović koji je priznao kako je tijekom izgreda u nedjelju pucao iz strojnice. Dodatna istraga tek treba utvrditi jesu li hici koje je on ispalio doista usmrtili Puljića. Prema informacijama koje je također potvrdila policija osumnjičeni je tijekom rata u BiH bio pripadnik Kažnjeničke bojne Hrvatskog vijeća obrane kojom je zapovijedao haaški osuđenik Mladen Naletilić Tuta.

Jučer je tijekom poslijepodneva osam osam navijača privedeno u županijsko, Hercegovačko-neretvansko tužiteljstvo u Širokom Brijegu gdje su dali iskaz.
UPS

#161 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by UPS »

Obavezno pogledajte snimke, samo se prvo fokusirajte na VRIJEME na kamerama, ono ce vam najbolje pokazati hronologiju dogadjaja i pokazati da je kompletan tekst napisan pogresno. Mislim, tipicno.
Zadnja dva videa su ustvari prvi video zapisi napada. nema zvuka pa se na moze reci jesu li kamenice i flase dolijetale ili nisu. Samo se moze lako zakljuciti da su snimci sjeckani, odnosno cenzurisani :roll:

Samo bih pitao gospodina Bevandu - je li ovo onaj ozlijedjeni prodavac karata? Onaj iza blindiranih :lol: :lol: :lol: :lol: E Bevanda koji si ti lazov
Last edited by UPS on 06/10/2009 16:58, edited 1 time in total.
snaga_znanja

#162 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by snaga_znanja »

Ja sad ne kontam citajuci vase postove, da li su neredi poceli kad je Vedran ubijen?
luciferino

#163 Re: UBICA POBJEGAO!!!!

Post by luciferino »

Kenan-sa wrote:Najnovija i potvrdjena informacija!!!
Znam da petljaju od samog pocetka, ali je ipak malo teze povjerovati da su toliko "inteligentni", jer se zaista radi o nevjerovatnom podatku, uzevsi u obzir da ne razlikuju ranu od metka i ranu od tupog predmeta u obliku ostrog kamena. I kako samo nespretno lazu, prosto cujem kako im se pokrecu kotacici u glavi dok smisljaju i razmisljaju.

I gledaj ti samo najezde klonova i njihovih "dokaza".

R.I.P Vedrane i nadam se da ce istina izaci na vidjelo.
Bijeli_sa

#164 Re: UBICA POBJEGAO!!!!

Post by Bijeli_sa »

ludilo konstantno wrote:
Samo_jako wrote:Osumnjičeni za ubojstvo pobjegao; kamere snimile navijača s pištoljem!

Image

Kako jutros doznajemo od izvora iz MUP-a ZHŽ-a, osumnjičeni Oliver Knezović koji se jučer predao policiji, tijekom večeri pobjegao je pravosudnoj policiji i nalazi se u bijegu. Oliver Knezović predao se policiji tijekom ponedjeljka i navodno je priznao pucanje na skupinu navijača iz Sarajeva kojom prilikom je ukupno pogodio šest osoba. Među njima je bio i poginuli Vedran Puljić (24).

Policija ima saznanja da je Oliver Knezović pucao iz revolta nakon ranjavanja građanina Širokog Brijega Željka Zadre (59) koji je stajao ispred svoje kuće. ''Iz navijačke gomile je došlo do upotrebe vatrenog oružja prilikom čega je ranjen građanin koji nije sudjelovao u neredima nego je stajao ispred svoje obiteljske kuće u neposrednoj blizini'', rekli su iz policije.

Kada se dogodilo ranjavanje građanina, došlo je do revolta te osobe koja je iz kuće uzela vatreno oružje i ispalila nekoliko hitaca prema navijačkoj skupini iz Sarajeva.

U prilog policijskim tvrdnjama da je pucano od strane navijača Sarajeva idu i slike s nadzornih kamera na kojima se vidi navijač Sarajeva s pištoljem u rukama.

Image
A ko rani ovoga čovjeka?

ako ga je neko ranio, onda je sigurno, ili policijski metak, ili metak iz automata onog ludjaka, koji bas i ne zna rukovati automatskom puskom.... ali da ti odgovorim iskreno i otvoreno, i zelim da mi odgovoris na post poslije svega, kada drzis pistolj u ruci.....NEMOGUCE JE DA SE VIDI DRSKA PISTOLJA, KAO NA OVOJ SLICI, JA NE ZNAM DALI TI ZNAS ZASTA SLUZI DRSKA PISTOLJA, POGLEDAJ BOLJE OVU SLIKU ZA KOJU TVRDIS DA JE PISTOLJ, CIJELOM DUZINOM TZV...DRSKE PISTOLJA SE VIDI RUB NECEGA.....TO NIJE PISTOLJ, PREVELIKO JE TO ZA PISTOLJA KRALJU....TI ILI NISI VIDIO PISTOLJ ILI LUPAS GLUPOSTI,

nama nikada nije trebalo oruzje u ovim situacijama, nas je doslo u siroki 400 i nije nam trebalo oruzje da se branimo od cijelog sirokog, 3 puta smo probijali kordone, i vracali vas 7 puta, ne znam sto ste izbjegavali frontalni sukob ako ste vec toliko hrabri.... Vi ste hinje, kao sto ste uvijek i bili, samo sto jos ne shvatate, da cemo mi opet doci dole, al pucati, raniti 6 ljudi, 1 ubiti, toliko metaka na autima, autobusima....nije navijacki majmune....i nije casno....al polako....ne sekiraj se...budi siguran da neces maci iz tog kamenjara, jos dugo vremena a mi cemo doci majmune, budi siguran u to....

O policiji, tog kantona, hahahaha, sta reci, cirkus, smijesno, jad, ja sam za proteste ponovo, dok se ne smjene svi majmuni koji rade dole....koje lazi i koja suplja.........bojkot svega, pocevsi od violete, do feala i svega ostalog....
lolo_lolo

#165 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by lolo_lolo »

na novoj je prikazan video,na kome je zamrznuta slika o famoznom kofol pistolju navijaca sarajeva,i fino se vidi kako se taj kais klati,sto pistolj svakako ne bi mogao

prikazali su prosvjede u sirokom,ljudi uzvikuju ciro pederu i ciro turcine napusi se ......
eto ciro,ni tvoji te vise nece,sve si zasro

svaka cast predsjedniku hrvatske koji je rekao ono sto ciro nije smio

zena olivera knezovica je rekla da njen muz nije kriv,da nije pucao,jer je na snimkama vidjela da je policija pucala
evo i ova njena izjava moze pomoci nama
ecstase

#166 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ecstase »

Moze li se ikako doci do snimka sa one druge kamere kad je Alaim izasao iz stadiona???
Mislim na onu sigurnosnu kameru na kojoj se nas momak vidi sa kaisem oko ruke za koji su Listicani rekli da je bio pistolj.
Ako se dodje to tog snimka mislim da se bolje moze vidjeti ko je tacno kriv za ubistvo naseg brata.
ladyblue18

#167 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ladyblue18 »

lolo_lolo wrote:na novoj je prikazan video,na kome je zamrznuta slika o famoznom kofol pistolju navijaca sarajeva,i fino se vidi kako se taj kais klati,sto pistolj svakako ne bi mogao

prikazali su prosvjede u sirokom,ljudi uzvikuju ciro pederu i ciro turcine napusi se ......
eto ciro,ni tvoji te vise nece,sve si zasro

svaka cast predsjedniku hrvatske koji je rekao ono sto ciro nije smio
Sta je rekao?

Ja shvatam Ciru, iako ne odobravam ali shvatam. Covjek mora smiriti situaciju zbog dobra reprezentacije a ne je vise uzburkavati. A i zbog nekih drugih razloga vejrovatno.

A od tih dole, nista ne mozes drugo ni ocekivati. Cast izuzecima. ;-)
Samo da ih hoce Hrvati prihvatiti ali nece, gadno je to kada zivis na zemlji koju ne volis, a oni za koje se predstavljas te nece. Nije cudo sto su isfrustirani i puni negativnog i koljackog naboja.

Ali znaju pricati kako oni nisu krivi, uvijek svi dodju dole da njih valjda zlostavljaju. :cry:
lolo_lolo

#168 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by lolo_lolo »

ecstase wrote:Moze li se ikako doci do snimka sa one druge kamere kad je Alaim izasao iz stadiona???
Mislim na onu sigurnosnu kameru na kojoj se nas momak vidi sa kaisem oko ruke za koji su Listicani rekli da je bio pistolj.
Ako se dodje to tog snimka mislim da se bolje moze vidjeti ko je tacno kriv za ubistvo naseg brata.
snimak prikazan na novoj prije 5 minuta,alaim iz svlacionice izlazi pred navijace
lady blue,rekao stipe da je ovo klasicni napad po nacionalnoj osnovi

edit,snimak vjerovatno mozes naci na dnevnik.hr
Last edited by lolo_lolo on 06/10/2009 17:19, edited 1 time in total.
UPS

#169 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by UPS »

Pogledajte posebno snimak pod nazivom 'Horde zla'!! Tako je nazvan vjerovatno jer se njime hoce reci da su se tu pokazali navijaci Sarajeva u prvom svjetlu!? E pogledajte samo kad pocinje izvaljivanje stuba! A pogledajte u koliko su pocele padati kamenice po njima gdje se ljudi vecinom drze rukama po glavi. Cak se vidi i da su kamenice pocele dolijetati i sa desne strane. To je ona strana odakle su dosli autobusi :roll:

Dalje, snimak na kojem navodno tesko ozlijedjeni prodavac karata otvara vrata - snimak se zove prvi val - jasno se vidi da navijaci Sarajeva bjeze prema ulazu, a neki se drze rukama po glavi. Zasto su bjezali iz pravca parkinga (lijeva strana od kamere) prema ulazu??

Kako se samo skripunu provaljuju sa ovim snimcima i demantiraju sami sebe, nisu ni svjesni :lol:

Dajte, ko moze neka poskida sve snimke, mogu nekad zatrebati
Real Khan

#170 Re: UBICA POBJEGAO!!!!

Post by Real Khan »

Goran_35 wrote:
test01 wrote:ovo lici na scenario stvaranja 3 entiteta.
toga se i ja bojim...dodik sada zadovoljno trlja ruke...
Zanimljivo je primjetiti kako se dotični (Dodik) nešto naglo ušutio nakon ovog incidenta u Širokom Brijegu...a nedavno su "braća" po kriminalu (Dodik und Čović) imali "plodan sastanak iza zatvorenih vrata"...Ašćare indikativno i nagoni na dublje promišljanje...pogotovo kada se uzme u obzir nadolazeći sastanak u Butmiru "glede izmjena Ustava BiH"...

Rijetko se šta dešava slučajno na ovim prostorima...
ladyblue18

#171 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ladyblue18 »

lolo_lolo wrote: lady blue,rekao stipe da je ovo klasicni napad po nacionalnoj osnovi
Pa nije slijep covjek. :) Zasto se lagati.
lolo_lolo

#172 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by lolo_lolo »

ladyblue18 wrote:
lolo_lolo wrote: lady blue,rekao stipe da je ovo klasicni napad po nacionalnoj osnovi
Pa nije slijep covjek. :) Zasto se lagati.
naravno,ali me zanima da li bi jos neki politicar iz hrvatske isto rekao
mozda gradonacelnik zagreba milance

a nas vrli ciro ne smije,pa se vi kunite u njega
ladyblue18

#173 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ladyblue18 »

Naravno, Band(eras)ic bi prvi bio. :mrgreen:
UPS wrote:
Dajte, ko moze neka poskida sve snimke, mogu nekad zatrebati
E da.
Nego jel neko poslao slike, snimke, policiji i mupu? Trazili su ljudi suradnju i da im se posalje.
Alkos

#174 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Alkos »

snaga_znanja wrote:Ja sad ne kontam citajuci vase postove, da li su neredi poceli kad je Vedran ubijen?
pravi neredi DA, kao sto je sukob sa policijom, zapaljen automobil i dr. Do tada se sve svodilo na kamenjanje, tj odgovor na kamenjanje stanovnika listice navijaca Sarajeva. To se lijepo moze vidjeti i na snimku koji je objavila policija, da policajci koji stoje sa strane i nista ne poduzimaju, nisu predmet kamenovanja niti bilo cega drugog, cak neki navijaci traze od njih da zaustave navijace sirokog. Nakon sto je Vedran upucan, tada se tek vidi da navijaci su krenuli da se obracunavaju i sa policijom. Do tog momenta sluzbeno vozilo je bilo netaknuto!

Upravo zena osumnjicenog izjavila da njen muz nije priznao ubistvo, tvrdi da nije pucao i ubio Vedrana, vec da je to ucinio policajac...
Last edited by Alkos on 06/10/2009 17:20, edited 1 time in total.
pure_love

#175 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by pure_love »

Ciro na 60 minuta rekao da ce ici zajedno s igracima na dzenazu Vedranu...kad je to i dje??
Locked