Tvoja iskljucivost je odraz kulture , prvo vrijedas dijasporu , sada mi savjetujes da napustim forum , jesi li to naucio od Radovana . Pa Bosna je mojacitroen wrote:Whow eto tebi tvoja Amerika a meni evropa,ne bih se mjenjao.To koliko novca dolazi iz dijaspore u Bosnu moze samo vas zanimati,mene ne.Ne zavisim od dijaspore hvala bogu i prije bi se reklo da si ti nekakvo malo dijete koje stalno koristi ono cuveno "Copy" i "Paste" sa raznih stranica i ovdje se predstavljas kao vrsni poznavalac vozilica,sto nisi uopste.Hvalis samo ono sto si ti vozio a podcjenjujes ostale, i vrijeme ti je da se skines sa ovog foruma jer gusis ovu raju koja zeli normalno komentarisati teme o autima.Ne zelim vise o ovome, pokvarismo covjeku temu.Samo prepucavanje i prepucavanje i prepucavanje.Sve najbolje u sjevernoj Americi moj Whow.
Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
whow
#151 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
- Maxwell2008
#152 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
[quote="rey"]sta vi mislite?? da li je bolje kupiti polovnog golfa 5, 1.9 tdi, oko 150 000 km, full oprema za negdje oko 18.000 KM ili novog renault clia (model 2009 facelift) 1.2 benzin 75 KS, oprema expression (klima, abs, el. podizaci stakala, daljensko zakljucavanje, cd mp3 player sa komandama na volanu, putni racunar, maglenke, metalik boja itd..) za oko 20.000 KM...
Da dodam jos da auto mislim voziti na duzi period, vjerovatno narednih 6-7 godina, pa eto i to treba uzeti u obzir..
eto, da cujem vasa misljenja..
Jarane auto kupujes za sebe mislis ga voziti 6-7 godina.
Clio nov 20.000 KM ,garancija, "0" kilometara, oprema super.
Golf polovan presao 150 000 km kosta 18.000 KM, nije los ali razmisli ko je vozio tog Golfa (ne znas sigurno), kako ga je odrzavao (ne znas sigurno), zamisli da rikne bilo kakva sitnica koliko kosta popravka a da ne pricamo da rikne motor ili nesto slicno (nemas garancije nikakve).
Kupi novo kad vec imas lovu, za sedam godina i Clio i taj golf ce vrijedit oko 8 - 10 hiljada tako da ce ti to doci na isto, a golfovi vise nikad nece biti na cijeni kao sto je dvojka bila.
Pogledaj samo kako je danas mnogo razlicitih auta na cesti u odnosu na vrijeme kad su se golfovi dvojke i Jette uvozili.
Sta god da se odlucis ja ti zelim puno srece, hvala bogu kad je sve vise bosanaca i hercegovaca koji sebi mogu priustiti auto preko 20 hiljada.

Da dodam jos da auto mislim voziti na duzi period, vjerovatno narednih 6-7 godina, pa eto i to treba uzeti u obzir..
eto, da cujem vasa misljenja..
Golf polovan presao 150 000 km kosta 18.000 KM, nije los ali razmisli ko je vozio tog Golfa (ne znas sigurno), kako ga je odrzavao (ne znas sigurno), zamisli da rikne bilo kakva sitnica koliko kosta popravka a da ne pricamo da rikne motor ili nesto slicno (nemas garancije nikakve).
Kupi novo kad vec imas lovu, za sedam godina i Clio i taj golf ce vrijedit oko 8 - 10 hiljada tako da ce ti to doci na isto, a golfovi vise nikad nece biti na cijeni kao sto je dvojka bila.
Pogledaj samo kako je danas mnogo razlicitih auta na cesti u odnosu na vrijeme kad su se golfovi dvojke i Jette uvozili.
Sta god da se odlucis ja ti zelim puno srece, hvala bogu kad je sve vise bosanaca i hercegovaca koji sebi mogu priustiti auto preko 20 hiljada.
- rey
#153 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Maxwell2008 wrote:rey wrote:sta vi mislite?? da li je bolje kupiti polovnog golfa 5, 1.9 tdi, oko 150 000 km, full oprema za negdje oko 18.000 KM ili novog renault clia (model 2009 facelift) 1.2 benzin 75 KS, oprema expression (klima, abs, el. podizaci stakala, daljensko zakljucavanje, cd mp3 player sa komandama na volanu, putni racunar, maglenke, metalik boja itd..) za oko 20.000 KM...
eto, da cujem vasa misljenja..![]()
Sta god da se odlucis ja ti zelim puno srece, hvala bogu kad je sve vise bosanaca i hercegovaca koji sebi mogu priustiti auto preko 20 hiljada.![]()
Evo cekam da mi se stari vrati s posla, pa cemo otici nesto uzeti aBd
- citroen
#154 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Whow vec sam napisao da se ne zelim na temu dijaspore vise prepucavati,ne vrijedjam ja dijasporu(Normalnu) i ne znam zasto se ti nadje uvrijedjen ako to nije tako.Nemoj molim te spominjati onog cetnika,zgadi mi se sve,nema potrebe,ovo je auto forum i na forumu ima jos tema osim auta pa cemo tamo diskutovati.Pozdrav iz Sarajeva za patriotu iz Kanade 
- citroen
#155 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Rey imas veliki izbor automobila za taj novac,pa polahko danas od salona do salona,pa jos ako mozes test voznju obaviti to bi bilo pravo dobro za tebe.U svakom slucaju sta god da izaberes nek bude sa srecom.Pozzz 
- Crimson
#156 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Novo je novo, kakav polovan golf i bakraci kada vec imas dovoljno za novo auto.
Ja sam dugo stedio i skupio 36,000KM za slijedece:
Toyota Corolla, 2l motor - 136 KS ... D4D dizel, ludnica od auta i dodatne opreme.
Uopste se nisam pokajao, i miran sam 10 godina.
Napomena:
Usluga u Toyota - Semizovac je katastrofa. Toyota je renomirani svjetski auto proizvodjac, i ponasanje prema potencijanim musterijama u Semizovcu je bruka i sramota ... mislio sam poslati kritiku mejlom, ali mi u neko doba bi mrsko.
Malo sam sisao sa teme, ja bih se u svakom slucaju odlucio za novo, pa da ima upola snage od polovnog golfa.
Et'
Toyota Corolla, 2l motor - 136 KS ... D4D dizel, ludnica od auta i dodatne opreme.
Napomena:
Usluga u Toyota - Semizovac je katastrofa. Toyota je renomirani svjetski auto proizvodjac, i ponasanje prema potencijanim musterijama u Semizovcu je bruka i sramota ... mislio sam poslati kritiku mejlom, ali mi u neko doba bi mrsko.
Malo sam sisao sa teme, ja bih se u svakom slucaju odlucio za novo, pa da ima upola snage od polovnog golfa.
Et'
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#157 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Svaka cast na izboru!Crimson wrote:Novo je novo, kakav polovan golf i bakraci kada vec imas dovoljno za novo auto.
Napomena:
Et'
PS
jos cu da ti kupim kilogram bureka ili sirnice, za tvoj profinjeni izbor, sta vise volis!?
- citroen
#158 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Ma tako ti je to Crimsone kad nemas konkurenciju u vidu drugih ovlastenih prodavaca i servisera,monopol brate kao sto je i sve u Bosni.Dobar izbor sto se tice auta i nek te posluzi kao sto rece narednih 10 godina.Sve najbolje 
- Crimson
#159 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Evo gledam na toyota.ba ..... Yaris model sa 1.4 Dizel, 90 KS izadje 25.000KM. Po meni je to ista klasa vozila kao i Golf. Mozda covjek moze namaci jos 5 milja negdje ... mislim ako je vec skupio cvaju.
Mozel' krompir?
Mozel' krompir?
- Control panel
#160 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
jos da si imao za avensisa i to karavana. ja bih ga vrlo rado imao ali nemam love.Crimson wrote:Novo je novo, kakav polovan golf i bakraci kada vec imas dovoljno za novo auto.
Napomena:
Et'
svaka cast i neka sluzi
- rey
#161 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Otici cemo pogledati Suzuki sx4 u visoko i poslije toga Renault clio, mislio sam pogledati i ceeda ali mi mrsko... uglavnom od ova dva jedno ce da bude aBd
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#162 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
@rey, sretno na kupovini, i hocemo slike od limuzinee..rey wrote:Otici cemo pogledati Suzuki sx4 u visoko i poslije toga Renault clio, mislio sam pogledati i ceeda ali mi mrsko... uglavnom od ova dva jedno ce da bude aBd
PS
@crimson
dolazi uobzir i kompir, naravno!
- Better Man
#163 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Bolje ti je prvo da odete pogledati Clia, pa onda Suzukia, jer ako se odlučiš za Suzukia možeš odmah da završiš, a ovako bi morao još jednom put Visokog.rey wrote:Otici cemo pogledati Suzuki sx4 u visoko i poslije toga Renault clio, mislio sam pogledati i ceeda ali mi mrsko... uglavnom od ova dva jedno ce da bude aBd
- rey
#164 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Pa ako mi se suzuki svidi, odma cu da ga uzmem, necu ni gledati clia, jer sam vec gledao ranije... znam sve..Better Man wrote:Bolje ti je prvo da odete pogledati Clia, pa onda Suzukia, jer ako se odlučiš za Suzukia možeš odmah da završiš, a ovako bi morao još jednom put Visokog.rey wrote:Otici cemo pogledati Suzuki sx4 u visoko i poslije toga Renault clio, mislio sam pogledati i ceeda ali mi mrsko... uglavnom od ova dva jedno ce da bude aBd
U SX4 dobijem puno vise opreme, motor 1.5 benzin s preko 100 konja (ne znam tacno) i vece auto s cetvero vrata + kraci rok isporuke, a ako mi se ne svidi idem u bunju naruciti clia
- rey
#165 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Narucio sam Suzuki sx4, stize do mjesec dana... ionako mi stari ide u kanadu sutra, pa taman kad se vrati preuzimamo auto, jer ne mogu bez njega i ako prije dodje...
hvala svima koju si mi pomogli pri izboru..
jedina jos dilema oko ovoga auta je koju boju izabrati, ali to cu ostaviti na dan preuzimanja, jer ce doci metalik siva i metalik crna
jedina jos dilema oko ovoga auta je koju boju izabrati, ali to cu ostaviti na dan preuzimanja, jer ce doci metalik siva i metalik crna
- respo
#166 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
ako ga neces prati cesto onda siva skoro da se prljavstina i ne vidi
ako odaberes crnu a picajzla si onda racunaj da ces dnevno prati auto eventualno svaki drugi dan
ako odaberes crnu a picajzla si onda racunaj da ces dnevno prati auto eventualno svaki drugi dan
- sirocco
#167 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
a sta kazu hoces li dobit i ovu dodatnu opremu ( ove tri plavuse )

- rey
#168 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
njih cu pokupiti u gradu svakakosirocco wrote:a sta kazu hoces li dobit i ovu dodatnu opremu ( ove tri plavuse )![]()
- corolla02
#169 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
U sustini boja ne cini auto ali ako bih mogao odabrati - bila bi bijela!rey wrote:Narucio sam Suzuki sx4, stize do mjesec dana... ionako mi stari ide u kanadu sutra, pa taman kad se vrati preuzimamo auto, jer ne mogu bez njega i ako prije dodje...
No uglavnom, sve najbolje za novu vozilicu i jos ih ti nama mnogo, mnogo promijenio!
- rey
#170 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Hvala bratecorolla02 wrote:U sustini boja ne cini auto ali ako bih mogao odabrati - bila bi bijela!rey wrote:Narucio sam Suzuki sx4, stize do mjesec dana... ionako mi stari ide u kanadu sutra, pa taman kad se vrati preuzimamo auto, jer ne mogu bez njega i ako prije dodje...
No uglavnom, sve najbolje za novu vozilicu i jos ih ti nama mnogo, mnogo promijenio!
Ma vjerovatno sivu
Nego zna li ko od vas kakav je Suzuki po kvaliteti??? jel kao i svi japanci???
- corolla02
#171 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Suzuki je OK, za tu cijenu i opremu koju ti nudii..rey wrote:Hvala bratecorolla02 wrote:U sustini boja ne cini auto ali ako bih mogao odabrati - bila bi bijela!rey wrote:Narucio sam Suzuki sx4, stize do mjesec dana... ionako mi stari ide u kanadu sutra, pa taman kad se vrati preuzimamo auto, jer ne mogu bez njega i ako prije dodje...
Ma vjerovatno sivuda ne perem vazda...
Nego zna li ko od vas kakav je Suzuki po kvaliteti??? jel kao i svi japanci???
A za pravo japansko auto moras se ipak malo vise protegnuti, $$$
- rey
#172 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
pa jel po vama ovo bolji izbor od golfa ili clia??Suzuki je OK, za tu cijenu i opremu koju ti nudii..
A za pravo japansko auto moras se ipak malo vise protegnuti
- corolla02
#173 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
mislim da jesi, najvise auta si dobio za te pare, i auto je drugacije od ostalih na cesti!rey wrote:pa jel po vama ovo bolji izbor od golfa ili clia??Suzuki je OK, za tu cijenu i opremu koju ti nudii..
A za pravo japansko auto moras se ipak malo vise protegnuti
- Crimson
#174 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
Eki co'ek uze Suzukija, pa bolje da si onog polovnog golfa uzeo, oca'm.
Nts nts nts ... taj Suzuki ima problema sa mjenjacem i servo uredjajem. Ali, ajde, valjda te posluzi barem dok je pod garancijom. Nacuo sam da je ta trecerazredna japanska firma bankrotirala, i da ih kupuje TATA iz Indije.
trzoka
dobar je Suzuki, sto ne bi bio. Nek je sa srecom!
Nts nts nts ... taj Suzuki ima problema sa mjenjacem i servo uredjajem. Ali, ajde, valjda te posluzi barem dok je pod garancijom. Nacuo sam da je ta trecerazredna japanska firma bankrotirala, i da ih kupuje TATA iz Indije.
trzoka
dobar je Suzuki, sto ne bi bio. Nek je sa srecom!
-
whow
#175 Re: Polovan Golf 5 ili nov Renault Clio???
rey wrote:Narucio sam Suzuki sx4, stize do mjesec dana... ionako mi stari ide u kanadu sutra, pa taman kad se vrati preuzimamo auto, jer ne mogu bez njega i ako prije dodje...
Dobar izbor ,cestitam. Sto se tice Suzukija SX4 to je puno , puno bolje auto od toyote corolle . TOYOTA Corolla se pravi u Canadi i Americi za sjeverno americki dio trzista , ista stvar je i sa Hondom . Suzuki , sa druge strane, se jos uvijek pravi u Japanu i po konceptu je mnogo blizi Japanskoj tradiciji nego sto je to Toyota Corolla . Mozda je ilustrativan podatak da je u Canadi taj SX4 dosta skuplje vozilo od Toyote Corolle a po mome privatnom misljenju i mnogo bolje, modernije i ljepse vozilo. Drago mi je da se nisi izlevatio i kupio Clia . Neka je sa srecom.