ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dimu

#151 Re: ALTA Centar

Post by dimu »

StupskaBitanga wrote:Ovo meni smrdi na propalu investiciju
Naime, Alta je trebala biti otorena u jesen 2009. a evo sada je otvorenje 02.04.2010.god
Prvo je propao deal sa Colliers pa neki su se i povukli tako da ovo mi jako miriše na ala Vila Park.
Još u krugu od 200-300m se gradi još 2 centra

kod nas vazda neke teorije zavjere

pa na alti se svakodnevno radi, to sto su probili rok nije nista novo s obzirom na globalnu recesiju, pola godine gore dole, bolje i to nego da zbrzaju ko BBI pa da se jos mjesecima poslije otvaranja finalizira objekat
kanocale

#152 Re: ALTA Centar

Post by kanocale »

hoce li u ovoj državi neko otvoriti fabriku?
ja para imam malo, tako da me otvaranje novih prodajnih trgovačkih kuca ne dotice.(dragi kinezi :lol: )
da li je naš grad isuviše mali za ovoliki broj prodajnih centara? ;-)
LDxxxxxx

#153 Re: ALTA Centar

Post by LDxxxxxx »

u dnevnom avazu uveliko imaju reklamu za alta city te da je otvorenje negdje pocetkom aprila , ja se nadam samo da nece biti iste trgovine kao i u bbi , po meni iskreno bbi i nije pravi trgovacki centar , koje ima zagreb ,, kad ce kod nas otvoriti nesto poput avenue mall , city centra , west gate ( to im je zasad najveci trgovacki centar sa 250 trgovina ) , ili takodjer novi garden mall , ili king cross , steta je sto sarajevo zasad ima samo jedan centar ja se nadam da ce alta biti barem malo veca i drugacija od bbi , i naravno drugi brandovi . Bilo bi super da se otvore trgovine poprilicno normalnih cijena poput bershke , jednim dijelom i zara ,only ,deichmana , C& A,topshop,vero moda i slicne. Ipak nema sva raja za kupiti odjecu poput navigare , stefanela i slicne , ne sad da ocrnjujem bbi, ali dajte neke marke za osrednji standard .
zonbirile

#154 Re: ALTA Centar

Post by zonbirile »

kanocale wrote:hoce li u ovoj državi neko otvoriti fabriku?
ja para imam malo, tako da me otvaranje novih prodajnih trgovačkih kuca ne dotice.(dragi kinezi :lol: )
da li je naš grad isuviše mali za ovoliki broj prodajnih centara? ;-)
--------------------------------------------------
čega ba,pa ni fabriku krampi nisu u stanju otvoriti.A i koji će nam qura..Valja ,raditi,pa zagađenje okoline,stres i ostalo,ovako dok traje kada prekipi opet uhvatiti se puške,neka se sjate oko nas,pa opet humanitarna i donacije.Evo šta nam sada fali.
BiH-x

#155 Re: ALTA Centar

Post by BiH-x »

pa ni fabriku krampi nisu u stanju otvoriti
Subota, 24 Oktobar 2009:

Predsjednik Messer Grupe iz Frankfurta Stefan Messer sinoć je zvanično u rad pustio novosagrađeno postrojenje za razlaganje zraka. U izgradnju fabrike u krugu nekadašnje Željezare Zenica Messer je investirao 20 miliona eura, a otvoreno je 25 novih radnih mjesta.

http://www.zenicablog.com/index.php/biz ... t-u-zenici

--

Informisite se malo prije nego sto kukajte. Dosadni ste k'o proljev vise sa tim jadikovanjem.
Skyfox

#156 Re: ALTA Centar

Post by Skyfox »

razlaganje zraka?
goshpar

#157 Re: ALTA Centar

Post by goshpar »

Skyfox wrote:razlaganje zraka?
fabrika za proizvodnju ništa :)
Skyfox

#158 Re: ALTA Centar

Post by Skyfox »

pa to je prva asocijacija

razlaganje na sta - atome ... O2
Cholina_Lokica

#159 Re: ALTA Centar

Post by Cholina_Lokica »

Skyfox wrote:pa to je prva asocijacija

razlaganje na sta - atome ... O2
sad ce da nam h ulazi na jednu nosnicu a o2 na drugu :D nece vise skupa u istu rupicu :D
zonbirile

#160 Re: ALTA Centar

Post by zonbirile »

da nije ho2-topla voda.
Cholina_Lokica

#161 Re: ALTA Centar

Post by Cholina_Lokica »

zonbirile wrote:da nije ho2-topla voda.
vidis dobro si, zaHebah se plaho :D :-)
sarajevsko_pivo

#162 Re: ALTA Centar

Post by sarajevsko_pivo »

LDxxxxxx wrote:u dnevnom avazu uveliko imaju reklamu za alta city te da je otvorenje negdje pocetkom aprila , ja se nadam samo da nece biti iste trgovine kao i u bbi , po meni iskreno bbi i nije pravi trgovacki centar , koje ima zagreb ,, kad ce kod nas otvoriti nesto poput avenue mall , city centra , west gate ( to im je zasad najveci trgovacki centar sa 250 trgovina ) , ili takodjer novi garden mall , ili king cross , steta je sto sarajevo zasad ima samo jedan centar ja se nadam da ce alta biti barem malo veca i drugacija od bbi , i naravno drugi brandovi . Bilo bi super da se otvore trgovine poprilicno normalnih cijena poput bershke , jednim dijelom i zara ,only ,deichmana , C& A,topshop,vero moda i slicne. Ipak nema sva raja za kupiti odjecu poput navigare , stefanela i slicne , ne sad da ocrnjujem bbi, ali dajte neke marke za osrednji standard .
Ovo je tacno, samo je BBI centar pravi shoppingcentar i onaj u Zenici.

Samo Alta nece biti veca od BBI, ali nadam se dobroj ponudi, trebaju nam shoppovi koji nisu bas toliko skupi poput: Deichman, Jack and Jones, C&A, Zara, Only, NewYorker i tako dalje.

Evo danas se u Zagrebu otvorio jos jedan megaaaaaaaaa centar!

Evo par slika:

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Zagreb ima 3 Zare, 2 Bershke, 4 NewYorkera, 2 C&A, Sarajevo nazalost 0!

Colliers se povukao iz Alte, jedino oni mogu dovesti vake radnje u Sarajevu.

Ocekujem u Alti radnje poput Sportina(Nikad da se otvori samostalni shop od Jack & Jones ili VeroModa), Bellissima, MobilMedia(100%) i tako te radnje.

Mozda jedino u Alti bude NewYorker.

Cak Slavonski Brod dobija u aprilu Zaru.
sarajevsko_pivo

#163 Re: ALTA Centar

Ovo ce isto biti u Alti: Mercator , dm , Swarovski , HugoBoss , XYZ , NewYorker , S'Oliver , Benetton , teretana , One2play , cafe manuel , Sony , Quicksilve.r
Simply Clever

#164 Re: ALTA Centar

Post by Simply Clever »

Provjereno: Bit će drugačiji i bit će dobri, sigurno, a prognostika su brendovi koji će biti prisutni, a koje još uvijek nisu zvanično objavili... :D

Kašnjenje nije do njih već do američkog Colliersa, sa izdvojenim office-om u Beogradu, koji im je trebao odraditi, kao agencija, sve oko zakupaca. Znate da je prije pisalo Colliers, sada ne piše, znači, prekinuli su saradnju i sve je ostalo na Trilandu da odradi.

Skoro svaki tržni centar se otvara na proljeće. Tada je i Importanne najavio otvaranje, otprilike....
fatality

#165 Re: ALTA Centar

Post by fatality »

BiH-x wrote:
pa ni fabriku krampi nisu u stanju otvoriti
Subota, 24 Oktobar 2009:

Predsjednik Messer Grupe iz Frankfurta Stefan Messer sinoć je zvanično u rad pustio novosagrađeno postrojenje za razlaganje zraka. U izgradnju fabrike u krugu nekadašnje Željezare Zenica Messer je investirao 20 miliona eura, a otvoreno je 25 novih radnih mjesta.

http://www.zenicablog.com/index.php/biz ... t-u-zenici

--

Informisite se malo prije nego sto kukajte. Dosadni ste k'o proljev vise sa tim jadikovanjem.
a sto si ti neki opasan lik , to sad ispade mi drzava kojoj je jaca strana proizvodnja a ne doticni trgovacki centri
red bi bio da se ti prvo informises o nekim stvarima pa onda pokusas ispast lafac
zonbirile

#166 Re: ALTA Centar

Post by zonbirile »

samo ovima koji znaju upučujem pitanje očajnika ,ako sada imamo 6-7 različitih tržnih centara,kako će Alta biti različita,pa onda iza ide različiti Importante centar,a gradi se najrazličitiji kod Bristol,a u fazi projektovanja je super različit.Bosanska fukaro lopate u ruke,a ne seruckati o robnim markama i proseravanjima.
EUROBIH

#167 Re: ALTA Centar

Post by EUROBIH »

zonbirile wrote:samo ovima koji znaju upučujem pitanje očajnika ,ako sada imamo 6-7 različitih tržnih centara,kako će Alta biti različita,pa onda iza ide različiti Importante centar,a gradi se najrazličitiji kod Bristol,a u fazi projektovanja je super različit.Bosanska fukaro lopate u ruke,a ne seruckati o robnim markama i proseravanjima.
:lol: :lol:
.....još kad tražiš informaciju o njemu,upućuju te na beograd!!!jer oni za sve odlučuju tamo ! :x :x ,pa gdje jer kraj našem idiotizmu :bih: :bih: pomozimo tuđu privredu,od naše nije ostalo ništa,samo nekoliko rudnika i violeta papir za bosansku guzicu,...kod nas samo hercegovina ima suficit...al samo sa bosnom!!!
LDxxxxxx

#168 Re: ALTA Centar

Post by LDxxxxxx »

po meni je glupo sto ce se i u ovom centru otvoriti dm , samo se ponavljaju i duplaju radnje , zasto benetton kad vec ima jedan , potom hugo boss , koja je ne skupa vec preskupa marka ...ja ne kazem da ne treba otvoriti ,ali prodaja im sigurno nece biti uspjesna, jer nase gospodje koje imaju lovu nece poletjeti u altu kad se otvori ,tacnije u hugo boss , vec ce naravno kupovati gdje su vec i kupovale, a to je u nekoj dalekoj metropoli ...ali svejedno sta god i koje radnje budu dobro je da se otvori ,jer treba tu i dosta zaposliti ljudi sto je plus.A da i sjecam se kad smo dobili tako reci jedini shopping centar BBI nerviralo me sto svaki put kad prodes cujes svakog drugog kako izgovara BBI ,BBI ,ma u BBI_u , hajmo u BBI , i slicno .ko da gledam kad se ALTA otvori , da ce im svaka druga rijec biti ...ALTA....
zonbirile

#169 Re: ALTA Centar

Post by zonbirile »

tako papci zamišljaju evropsku metropolu-10 mega tržnih centara sa istim proizvođačima,kupci iz skorojevičke razbojničko otimačke i mafijaške elite,raja na buvljaku kod Kineze i second hand-ima.Radonjak sa dva nebodera,ostali sa po 1,2 i super.
uvjek dobar gost

#170 Re: ALTA Centar

Post by uvjek dobar gost »

zonbirile wrote:tako papci zamišljaju evropsku metropolu-10 mega tržnih centara sa istim proizvođačima,kupci iz skorojevičke razbojničko otimačke i mafijaške elite,raja na buvljaku kod Kineze i second hand-ima.Radonjak sa dva nebodera,ostali sa po 1,2 i super.
:thumbup: :thumbup:
-Romeo-

#171 Re: ALTA Centar

Post by -Romeo- »

zonbirile wrote:tako papci zamišljaju evropsku metropolu-10 mega tržnih centara sa istim proizvođačima,kupci iz skorojevičke razbojničko otimačke i mafijaške elite,raja na buvljaku kod Kineze i second hand-ima.Radonjak sa dva nebodera,ostali sa po 1,2 i super.
i to redovno inostranim. no još samo fali mcdonalds i privatizacija vodenih resursa i bit ćemo prava metropola.
Zox

#172 Re: ALTA Centar

Post by Zox »

Super, u 20 godina uspjeli smo otvoriti jednu fabriku za razlaganje zraka :lol: :lol: :lol:
Cisto da zacepimo usta ovim sto kukaju! 8-)
LDxxxxxx

#173 Re: ALTA Centar

Post by LDxxxxxx »

sta je ovo tema pusta ovako , daj ima li ko kakvih informacija tacnim koje ce trgovine biti i to ,u aprilu je otvorenje ,,, ali sve mi se cini da ce biti ovo na ovaj fazon kao i WOG-A
StupskaBitanga

#174 Re: ALTA Centar

Post by StupskaBitanga »

Kakav Wog Hayat i njihov misao za estetiku, urbanizam i vođenje biznisa
Vidimo i po Wog i po Novoj Vogošći-užasss

Kako bi sa Vila Parkom tj proplala i sada je tu neka diskoteka
Tako će biti sa mnogo TC

Alta bez McD je nula tj piši propalo
sarajevsko_pivo

#175 Re: ALTA Centar

Pricas glupost.

Ako u Alti bude ponuda kao u robotu onda ce mozda propasti, alli nece ni tada posto ni sam robot ne propada!

Ako budu radnje poput NewYorker, Zara, Peek&Cloppenburg, ALDO, Deichmann i ostale koje Sarajevo jos nema, onda nema razloga da ALTA propadne.
Post Reply