Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post Reply
tatjanamster

#151 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by tatjanamster »

MmeDeLafayette wrote:to je predug period za cekanje, predug jer ne zele radikalizaciju i dodatne podjele ni EU ni naord!
Kosovo je pitanje za sebe, oni nemaju ni potpisan SAA nit priznanje svih clanica EU tako da o ekvivalenciji Kosova i BiH je besmisleno pricati...
Ja sam samo navela ono što govore iz Brisela ;-)
Rečeno je da BiH nije u ovom krugu zemalja za bijelu šengen listu, a u drugom krugu ostaju BiH, Albanija i Kosovo :thumbup:
Vjeruj mi, želim u EU kao i ti ;-)
MmeDeLafayette

#152 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by MmeDeLafayette »

Da je kojim slucajem lansiranje biometrijskog sistema zapoceto pocetkom godine, a izdavanje pasosa pocelo u martu ove godine, tako da BiH do sad ima izvjestan broj pasosa, ne bi bilo problema, jer ni Srbija nije ucinila nista vise od BiH osim e-passporta!
Ovako, preostaje uskladjivanje ostalih zakona i biometrijskih putovnica do kraja ljeta (do septembra), lansiranje MORA zapoceti 15.10.2009 i realno je ocekivati bezvizni rezim u januaru ili julu 2010.
opet ponavljam, ne zbog pretjerane angazovanosti nasih politicara, vec zbog pritiska, kako vanjskog tako i unutrasnjeg. Srbi u RS-u pokusavaju opstruirati sve do zadnjeg trenutka i nije slucajno sto se sve odluke donose pet do dvanaest, razmislite malo i vidjet cete da nema prevelike potrebe za tolikim pesimizmom.
kiky

#153 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by kiky »

ako ti se ide vani stani ured ispred ambasade i čekaj ...
i bolje da si u redu neg što prosipaš šupljaku po forumu ...
evropljanima se upravo povrača po takvim koji trče u eu ....
MmeDeLafayette

#154 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by MmeDeLafayette »

trcanje po eu nema veze sa tim sto zelim slobodno da putujem Evropom kao drzavljanka zemlje u srcu Evrope!!
tatjanamster

#155 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by tatjanamster »

MmeDeLafayette wrote:Da je kojim slucajem lansiranje biometrijskog sistema zapoceto pocetkom godine, a izdavanje pasosa pocelo u martu ove godine, tako da BiH do sad ima izvjestan broj pasosa, ne bi bilo problema, jer ni Srbija nije ucinila nista vise od BiH osim e-passporta!
Ovako, preostaje uskladjivanje ostalih zakona i biometrijskih putovnica do kraja ljeta (do septembra), lansiranje MORA zapoceti 15.10.2009 i realno je ocekivati bezvizni rezim u januaru ili julu 2010.
opet ponavljam, ne zbog pretjerane angazovanosti nasih politicara, vec zbog pritiska, kako vanjskog tako i unutrasnjeg. Srbi u RS-u pokusavaju opstruirati sve do zadnjeg trenutka i nije slucajno sto se sve odluke donose pet do dvanaest, razmislite malo i vidjet cete da nema prevelike potrebe za tolikim pesimizmom.

teško...
ali opet, ne treba se nervirati, Amerika je 'načinila' Bosnu ovakvom kakve je sada, ta ista Amerika je sada mora ugurati u red za bezvizni režim u januaru 2010. ;-)

A ovo što si napisala za Srbiju je potpuno tačno, ni ona ni CG nisu ispunile sve uvjete, ali su ubačene na listu :wink:
dallton

#156 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by dallton »

tatjanamster wrote:
dallton wrote: u januaru 2010 - jel opet hoces @tatjana da se kladis? :-D ajd bas da vidimo ko je bolje informiran
nađi ti srce kad se tatjana sa tobom kladila :thumbup:
prava djevojka, i neiskrene rijeci izrecene ozbiljnim tonom shvata ozbiljno :-D
januar 2010 = nema potrebe za opkladama, dobitak mi nije interesantan...
jos jedna zlatna kasika: u septembru poslanici iz pca ce prihvatiti i ono sto se od njih ne trazi, a onda za mjesec dana i izvrsiti, naravno uz bacanje magle narodu "ne damo trst, trst je nas" :mrgreen:

mojne tatjana puno ameriku u usta uzimati, ako gluho bilo ne bude viza za bih do jula, to znaci da ce u pcu nastupiti prolom oblaka i oluja, s nedostatkom traktora i velikim guzvama - jer dodo para vise nema duze od jula 2010 :D
MmeDeLafayette

#157 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by MmeDeLafayette »

tatjanamster wrote:
MmeDeLafayette wrote:Da je kojim slucajem lansiranje biometrijskog sistema zapoceto pocetkom godine, a izdavanje pasosa pocelo u martu ove godine, tako da BiH do sad ima izvjestan broj pasosa, ne bi bilo problema, jer ni Srbija nije ucinila nista vise od BiH osim e-passporta!

teško...
ali opet, ne treba se nervirati, Amerika je 'načinila' Bosnu ovakvom kakve je sada, ta ista Amerika je sada mora ugurati u red za bezvizni režim u januaru 2010. ;-)

A ovo što si napisala za Srbiju je potpuno tačno, ni ona ni CG nisu ispunile sve uvjete, ali su ubačene na listu :wink:
O tome ti pricam... sve teorije zavjere protiv Bosnjaka upravo su nastale zbog te getoizacije evo vec 15 godina
sto nasi ljudi bosanci i hercegovci ne mogu da putuju evropom slobodno, da upoznaju razlicite ljude, kulture i obicaje, te da uvide
da ta ista evropa nije islamofobicna prema nama bosanci i hercegovcima.
mozda ja krivo govorim jer nisam muslimanka, ali itekako me se tice jer mi je komsija musliman, drugi je hrvat treci je jevrejin i tako dalje, ali smo svi jedno i svi imamo pravo i svi smo zasluzili to sto i zemlje u regionu.
upravo zbog toga i ne gubim nadu da je sve propalo, januar 2010 je idealan i dobar, ali i juli 2010 nije los i optimistican je.
pasosi stizu kako sam rekla 15.10.2009 a sistem uveliko radi
na nasim politicarima je sada da se aktiviraju malo bolje, a na medijima i EU da ne popustaju pritisak na te iste lijendohane.
Preostale zakone MORAJU usvojiti ako ne danas, sutra ili prekosutra morace je u roku od mjesec dana usvojiti, tako da ovo odugovlacenje je samo produzenje agonije i toga trebamo svi biti svjesni.
dallton

#158 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by dallton »

nemojte cekati jul 2010, jer "sve su pare popivene" / ostalo je samo ono sto je sakriveno od privatizacija za izbore, i nakon toga svi su svorc
MmeDeLafayette

#159 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by MmeDeLafayette »

dallton wrote:nemojte cekati jul 2010, jer "sve su pare popivene"
ma sace ti vidjeti ovih dana kako ce se to razmahati sve, ja nesto citam ova nasha vlada, shpirke, tihic i dodo se angazovali pravo
bogami stislo, al neka je, da nije ne bi valjalo, ovako ce morati raditi ono za sta su izabrani!
A dodik, eh imovina vrijedna 50 miliona.... moj daltone on je vec bivshi, samo mu jos to neko treba javiti ;)
ld

#160 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by ld »

MmeDeLafayette wrote:
tatjanamster wrote:

teško...

O tome ti pricam... sve teorije zavjere protiv Bosnjaka upravo su nastale zbog te getoizacije evo vec 15 godina
sto nasi ljudi bosanci i hercegovci ne mogu da putuju evropom slobodno, da upoznaju razlicite ljude, kulture i obicaje, te da uvide
da ta ista evropa nije islamofobicna prema nama bosanci i hercegovcima.
mozda ja krivo govorim jer nisam muslimanka, ali itekako me se tice jer mi je komsija musliman, drugi je hrvat treci je jevrejin i tako dalje, ali smo svi jedno i svi imamo pravo i svi smo zasluzili to sto i zemlje u regionu.

upravo zbog toga i ne gubim nadu da je sve propalo, januar 2010 je idealan i dobar, ali i juli 2010 nije los i optimistican je.
pasosi stizu kako sam rekla 15.10.2009 a sistem uveliko radi
na nasim politicarima je sada da se aktiviraju malo bolje, a na medijima i EU da ne popustaju pritisak na te iste lijendohane.
Preostale zakone MORAJU usvojiti ako ne danas, sutra ili prekosutra morace je u roku od mjesec dana usvojiti, tako da ovo odugovlacenje je samo produzenje agonije i toga trebamo svi biti svjesni.
svaka ti cast,ti si jako dobra osoba kad tako razmisljas,da je vise takvih bilo bi nam bolje
evropski narodi nisu islamofobicni,ima pojedinaca,poput onog svabe sto je ubio onu pokrivenu u njemackoj u sudu
ali citav problem se krije u vrhu politike EU koja svjesno zavljuje bosnjake od 1991,da sad ne nabrajam sta nisu uradili i koliko su nam odmogli gdje god su to mogli,ti isti sada su isposlovali i da se bosnjaci sankcionisu na ovaj nacin
mozemo se mi tjesiti bice iduca godina,ili one tamo druge,treba primorati nase kretenske politicare da ostvare uslove za zivot i posao u bosni,tako da narod i nema neku potrebu da ide trbuhom za kruhom po njemackim baustelama
tatjanamster

#161 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by tatjanamster »

dallton wrote: prava djevojka, i neiskrene rijeci izrecene ozbiljnim tonom shvata ozbiljno :-D
januar 2010 = nema potrebe za opkladama, dobitak mi nije interesantan...
jos jedna zlatna kasika: u septembru poslanici iz pca ce prihvatiti i ono sto se od njih ne trazi, a onda za mjesec dana i izvrsiti, naravno uz bacanje magle narodu "ne damo trst, trst je nas" :mrgreen:

mojne tatjana puno ameriku u usta uzimati, ako gluho bilo ne bude viza za bih do jula, to znaci da ce u pcu nastupiti prolom oblaka i oluja, s nedostatkom traktora i velikim guzvama - jer dodo para vise nema duze od jula 2010 :D

nije tatjana program tvog kompjutera :zzzz: :zzzz: :zzzz:
i ne voli takav princip 'šale'

ma kad sagledam, meni sasvim svejedno, posao me vezuje za Balkan sve do juna naredne godina, pa ko živ, ko mrtav.
Ko doživi pričat će :-D
MmeDeLafayette

#162 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by MmeDeLafayette »

@ld prije svega hvala na komplimentima :)

A sada nesto uvezi odlaska iz BiH. Strucnjaci su jasno dali stav da Bosanci i Hercegovci nisu prijetnja za zemlje EU sto se tice azila, izbjeglistva ili imigracija, to je jasno svima. Pogledaj jednu BiH i jednu... Makedoniju, gdje su podjele toliko ostre, ceste porusene, albanci kotroliraju gotovo pola drzave... zatim srbiju, koja po evropskim procjenama ce imati najvise emigranata u zemlje EU nakon ukidanja viza...
Nasa drzava je tu donekle OK, to treba reci, ali treba zaista se potruditi da se stvari uvezi biometrijskih putnih isprava pocnu izdravati u sto kracem roku, te da parlament i vlada usvoje preostalih nekoliko zakona.
citala sam izvjestaj evropske komisije i imam je u pdf-u kao i mapu puta, zaista, ostalo je samo malo stvari da se odradi i BiH drustvo treba da bude optimisticnije i da se kani ekstremizma i zaostravanja situacija jer, realno gledajuci od toga nemamo nista pozitivno...
ja se iskreno nadam, i pomno iscekujem naredni izvjestaj, a paralelno s time pratim situaciju u drzavi, i vec gore navedeno.
kiky

#163 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by kiky »

zašto trčite nekom ko vas neče ...
samo ispadate smiješni ...
jeza u ledja

#164 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by jeza u ledja »

- Više Bošnjaka ima pasoš Hrvatske nego Srba koji imaju pasoš Srbije - prokomentirao je Dodik.
MmeDeLafayette

#165 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by MmeDeLafayette »

jeza u ledja wrote:- Više Bošnjaka ima pasoš Hrvatske nego Srba koji imaju pasoš Srbije - prokomentirao je Dodik.
opcepoznata cinjenica...
tatjanamster

#166 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by tatjanamster »

jeza u ledja wrote:- Više Bošnjaka ima pasoš Hrvatske nego Srba koji imaju pasoš Srbije - prokomentirao je Dodik.
Tragikomedija, radi se Bošnjacima iz Krajine koji rade u Hrvatskoj i Dodo to odlično zna ;-)
Nego, zaboravlja činjenično stanje - duplo više ima Bošnjaka koji imaju SRB državljanstvo :-D
Zaboravlja Novi Pazar, Sjenicu, Tutin, Priboj i sva mjesta u kojima su rođeni današnji stanovnici Sarajeva :)
jefferson

#167 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by jefferson »

List „Neue Osnabrücker Zeitung“ u svom komentaru piše:

„Sve države Zapadnog Balkana moraju postati članice Evropske unije, i to što prije, to bolje. Inače, u tom kriznom regionu nikada neće doći do trajnog mira. Zbog toga je prijeko potrebno da već mladi ljudi iz tamošnjih država mogu slobodno da putuju u zemlje Zapadne Evrope. Svako oklijevanje da se to ne uradi iz sigurnosnih razloga mora biti definitivno gurnuto u stranu. Kriminalci i bez viza nalaze druge puteve ka Evropskoj uniji. Zbog toga je preporuka Evropske komisije da se ukinu vize za građane Srbije, Crne Gore i Makedonije stigla prekasno. Međutim, skandalozno je da takvu preporuku nisu također dobili i građani Bosne i Hercegovine i Kosova. Oni su najveće žrtve proteklih ratova. Utoliko imaju i veće moralno pravo da budu barem jednako tretirani. Argument da im još uvijek nedostaju biometrijski pasoši nije nikakav razlog jer ako su Evropskoj komisiji takvi papiri uistinu toliko važni onda se ona već ranije mogla pobrinuti za to da ti dokumenti budu uvedeni u BiH te na Kosovu. Tako ostaje jedan gorak ukus, ali i opasnost da bi inače dobro zamišljene mjere Evropske unije o ukidanju viza mogle rasplamsati nove političke nemire na Balkanu“, piše „Neue Osnabrücker Zeitung“.

Solanin odgovor ciničan i skandalozan

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Visoki predstavnik EU Javier Solana
List „Tageszeitung“ donosi tekst u kojem se posebno pominje visoki predstavnik EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana. „Tageszeitung“ navodi da je Solana na konferenciji za novinare u utorak (14. jula) u Prištini pokušao da obrazloži prijedlog Evropske komisije. Nadregionalni „TAZ“ o tome piše:

Na pitanje kako će majkama Srebrenice objasniti da i one moraju proći kroz mučnu proceduru u slučaju da traže vize, a da 800 stotina poimenično poznatih zločinaca koji su sudjelovali u masakru u Srebrenici to ne mora da uradi, Solana je odgovorio: „Postoji mnogo dobrih ljudi na svijetu, koju ne mogu da napuste svoju zemlju i mnogo loših, koji uživaju sve slobode“. Solanin odgovor je među novinarima ocjenjen kao ciničan i skandalozan. Bošnjaci u BiH s pravom smatraju da su dvostruko diskriminirani. Političari iz Republike Srpske, koje predvodi Milorad Dodik, bili su ti koji nisu dopustili usvajanje zakona koje je tražila Evropske unija i time su uticali na to da Evropska komisija ne predloži ukidanje viza za građane BiH. Ti političari su nagrađeni prijedlogom iz Brüssela, s obzirom na to da posjeduju i srbijanske pasoše, dok Bošnjaci moraju da plate ceh takve politike“, piše list „Tageszeitung
Nisam znao da je ovo Solana izjavio!
Koja sramota i podrugivanje boze sacuvaj!
tatjanamster

#168 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by tatjanamster »

Na pitanje kako će majkama Srebrenice objasniti da i one moraju proći kroz mučnu proceduru u slučaju da traže vize, a da 800 stotina poimenično poznatih zločinaca koji su sudjelovali u masakru u Srebrenici to ne mora da uradi, Solana je odgovorio: „Postoji mnogo dobrih ljudi na svijetu, koju ne mogu da napuste svoju zemlju i mnogo loših, koji uživaju sve slobode“.

Eee...
poznat mi je još od onda kad je htio Nicku (Inzku :D ) zabraniti da poništi odluke skupštine RS-a.
Ova Evropa prava prijateljica :)
Kako ono reče jedna forumašica - Nije Evropa takva, ne mrzi ona muslimane, ja to znam...(parafraz.)
:lol:
kiky

#169 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by kiky »

i još treba da im ljubimo guzicu da bi nam ukinuli vize ...
taj solana ali sva evropska diplomatija je gomila korumpiranog ološa i bjelosvjetskog smeča ...
kome se putuje u eu nek stoji u redu i čeka ....
možda nekad dobije i vizu ...
Galipolje

#170 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by Galipolje »

Uz precutnu saglasnost Evrope msje Milorad je od pola Bosne napravio srbijansku guberniju kojom Boris sin Ljubomira Tadica i Nevenke Francetic suvereno vlada.

I vrapci na grani znaju da se msje Milorad dnevno konsultuje sa Beogradom i ni jedan politicki potez ne povlaci a da prethodno ne dobije saglasnost iz glavnog grada svih Srba.

Sistematsko razaranje BiH institucija se prema tome orkestrira iz Beograda, zasta se on od Evrope adekvatno nagradjuje, bilo obilatom pomoci u prikrivanju dokaza o genocidnim aktivnostima ili viznim povlasticama.

Dakle, kooperativnost msje Milorada u stvaranju pretpostavki za viznu liberalizaciju, zavisice od Beograda, pa ce, da ironija bude kompletna o bijelom Sengenu za Bosnjake odlucivati kucni prijatelj Ratka Mladica takozvani Boris Tadic.

Za Evropu je najbitnije da (zlo)duh Srebrenice na ovaj ili onaj nacin zivi, a da ona u svemu bude nevina!

Poput Cicoline!
pita

#171 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by pita »

ovog lika treba objesiti za jaaajaaaaaaaaa
ld

#172 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by ld »

Na pitanje kako će majkama Srebrenice objasniti da i one moraju proći kroz mučnu proceduru u slučaju da traže vize, a da 800 stotina poimenično poznatih zločinaca koji su sudjelovali u masakru u Srebrenici to ne mora da uradi, Solana je odgovorio: „Postoji mnogo dobrih ljudi na svijetu, koju ne mogu da napuste svoju zemlju i mnogo loših, koji uživaju sve slobode“.Solanin odgovor je među novinarima ocjenjen kao ciničan i skandalozan. Bošnjaci u BiH s pravom smatraju da su dvostruko diskriminirani. Političari iz Republike Srpske, koje predvodi Milorad Dodik, bili su ti koji nisu dopustili usvajanje zakona koje je tražila Evropske unija i time su uticali na to da Evropska komisija ne predloži ukidanje viza za građane BiH. Ti političari su nagrađeni prijedlogom iz Brüssela, s obzirom na to da posjeduju i srbijanske pasoše, dok Bošnjaci moraju da plate ceh takve politike“, piše list „Tageszeitung
vrh evropske politike iz godine u godinu pokazuje svoje pravo lice
kipar,turska,albanija,bosna,kosovo
da nije bilo amerikanaca,na kosovu danas nebi bilo zivog albanca,a kamoli da dobiju neovisnost
i mi u bosni smo zivi svjedoci evropske politike prema muslimanima
amerikanci kakvi god da su,covjek treba ipak biti realan,su pomogli muslimane bosne i kosova
pita

#173 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by pita »

ld wrote:
Na pitanje kako će majkama Srebrenice objasniti da i one moraju proći kroz mučnu proceduru u slučaju da traže vize, a da 800 stotina poimenično poznatih zločinaca koji su sudjelovali u masakru u Srebrenici to ne mora da uradi, Solana je odgovorio: „Postoji mnogo dobrih ljudi na svijetu, koju ne mogu da napuste svoju zemlju i mnogo loših, koji uživaju sve slobode“.Solanin odgovor je među novinarima ocjenjen kao ciničan i skandalozan. Bošnjaci u BiH s pravom smatraju da su dvostruko diskriminirani. Političari iz Republike Srpske, koje predvodi Milorad Dodik, bili su ti koji nisu dopustili usvajanje zakona koje je tražila Evropske unija i time su uticali na to da Evropska komisija ne predloži ukidanje viza za građane BiH. Ti političari su nagrađeni prijedlogom iz Brüssela, s obzirom na to da posjeduju i srbijanske pasoše, dok Bošnjaci moraju da plate ceh takve politike“, piše list „Tageszeitung
vrh evropske politike iz godine u godinu pokazuje svoje pravo lice
kipar,turska,albanija,bosna,kosovo
da nije bilo amerikanaca,na kosovu danas nebi bilo zivog albanca,a kamoli da dobiju neovisnost
i mi u bosni smo zivi svjedoci evropske politike prema muslimanima
amerikanci kakvi god da su,covjek treba ipak biti realan,su pomogli muslimane bosne i kosova
Fakat neka neko kaze..da ovo nema veze sa islamom i mrznjom do muslimana..
pa naravno sada se zna...vize ce se ukiniti kada ne bude vise muslimana u bih
BHCluster

#174 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by BHCluster »

Na pitanje kako će majkama Srebrenice objasniti da i one moraju proći kroz mučnu proceduru u slučaju da traže vize, a da 800 stotina poimenično poznatih zločinaca koji su sudjelovali u masakru u Srebrenici to ne mora da uradi, Solana je odgovorio: „Postoji mnogo dobrih ljudi na svijetu, koju ne mogu da napuste svoju zemlju i mnogo loših, koji uživaju sve slobode“.
Ljudi poput Solane ce reci sve i svasta samo da dadnu bilo kakav odgovor jer u vremenu u kojem mi zivimo vazno je imati bilo kakavodgovo iako ti odgovori nista neznace. A kakav je Solana politica vidi se iz ovog odgovora umjesto rjesenja njegov je odgovor to se desava. Za Holokaust on bi sigurno izjavi da ti ljudi sto su ubijeni u Holokaustu nisu bili Jevreji on se nebi ni desio. A za Srebrenicu sigurno odgovor bi mu bio nism ja kriv im majkama sto su one i njihovi pobijeni bili Mosimani da nisu nebi se Genocid ni desio.
amra67

#175 Re: Zasto su Srbiji, CG i Makedoniji ukinute vize a BiH ne

Post by amra67 »

kad se ova dva dogovore bit ce i bijelog sheganja :) :D

Image Image
Post Reply