Da nije taj tvoj drug kupio polovan Ceed ? Mozda je taj auto bio pod starom garancjom ? Ili je kupio nov, sa "novom" garancijom ? Ne moze auto imati 5 godina totalne garancije/ili 150.000 km, a da mu je na mjenjac samo 2 godine...SA 071 wrote:Lupao ja ne lupao, njemu su na servisu rekli da mu je mjenjac "popustio" i da ce ga morati ubrzo raditi, ali da mu nije u garanciji jer je za mjenjac i motor garancija samo 2 godine (cini mi se dvije, ako ne i godinu-nisam siguran, ne sjecam se vise). Ne znam ja ko je lud ovdje ali oni reklamiraju auto sa 7 godina garancije, neki pisu da je to 5 godina, a njemu rekli ovo sto su rekli.drndalo wrote:A da ti drug procita malo sta pise u papirima koje je dobio s KIA-om, pa da zna koliko godina ima garancije, i na sta...??? A ne da ti lupas ko Maxim po diviziji ???
Sto se BMW i KIA poredjenja, postoji mogucnost i da je BMW npr. 20 godina stariji...
Inace, hrdju su mu dva puta sredjivali i drugi put su se k'o naljutili sto je opet dosao kao tipa "pa neces nam valjda 'vako svake godine dolaziti"!?! Kao da je on kriv sto im je limarija i lak katastrofa...
Kia Ceed - iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drndalo
#151 Re: Kia Ceed - iskustva
-
NediM17
#152 Re: Kia Ceed - iskustva
Negdje procitao da je bilo tih par serija Cee'da sa hajmo tako reci losom limarijom, mislim da je to cak i KIA priznala, takodjer je ista stvar i sa mjenjacem, bilo je par serija u kojih mjenjaci nisu valjali, ali nisu valjali u smislu da su zapinjali i sta ja znam. Sa prvim faceliftom je sve to sredjeno.SA 071 wrote:Lupao ja ne lupao, njemu su na servisu rekli da mu je mjenjac "popustio" i da ce ga morati ubrzo raditi, ali da mu nije u garanciji jer je za mjenjac i motor garancija samo 2 godine (cini mi se dvije, ako ne i godinu-nisam siguran, ne sjecam se vise). Ne znam ja ko je lud ovdje ali oni reklamiraju auto sa 7 godina garancije, neki pisu da je to 5 godina, a njemu rekli ovo sto su rekli.drndalo wrote:A da ti drug procita malo sta pise u papirima koje je dobio s KIA-om, pa da zna koliko godina ima garancije, i na sta...??? A ne da ti lupas ko Maxim po diviziji ???
Sto se BMW i KIA poredjenja, postoji mogucnost i da je BMW npr. 20 godina stariji...
Inace, hrdju su mu dva puta sredjivali i drugi put su se k'o naljutili sto je opet dosao kao tipa "pa neces nam valjda 'vako svake godine dolaziti"!?! Kao da je on kriv sto im je limarija i lak katastrofa...
Last edited by NediM17 on 28/04/2011 17:58, edited 2 times in total.
- NEOPLAN
#153 Re: Kia Ceed - iskustva
kia ceed fl koju sam ja kupio ima 7-godisnju garanciju 'from bumper to bumper', ili 150000 km, od toga prve 3 god. su bez ogranicenja kilometraze.
Sta to znaci procitajte u katalogu na http://www.kia.ba/warranty
Sta to znaci procitajte u katalogu na http://www.kia.ba/warranty
-
vnm
#154 Re: Kia Ceed - iskustva
ako je isao u onaj servis na stupu, vjerujem ti svaku rijec da su mu htjeli suplju prosuti.SA 071 wrote:Lupao ja ne lupao, njemu su na servisu rekli da mu je mjenjac "popustio" i da ce ga morati ubrzo raditi, ali da mu nije u garanciji jer je za mjenjac i motor garancija samo 2 godine (cini mi se dvije, ako ne i godinu-nisam siguran, ne sjecam se vise). Ne znam ja ko je lud ovdje ali oni reklamiraju auto sa 7 godina garancije, neki pisu da je to 5 godina, a njemu rekli ovo sto su rekli.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#155 Re: Kia Ceed - iskustva
Dok je bio kod mene nije ali čujem da novije renault serije imaju opasnih problema.goibos wrote:Armane jel mapple imao problema sa korozijom ?arman1 wrote:Ma bjaaaaaaaaaaaži.
xD
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#156 Re: Kia Ceed - iskustva
A ko je kriv ako ne on?Što nije kupio auto da valja?SA 071 wrote:Lupao ja ne lupao, njemu su na servisu rekli da mu je mjenjac "popustio" i da ce ga morati ubrzo raditi, ali da mu nije u garanciji jer je za mjenjac i motor garancija samo 2 godine (cini mi se dvije, ako ne i godinu-nisam siguran, ne sjecam se vise). Ne znam ja ko je lud ovdje ali oni reklamiraju auto sa 7 godina garancije, neki pisu da je to 5 godina, a njemu rekli ovo sto su rekli.drndalo wrote:A da ti drug procita malo sta pise u papirima koje je dobio s KIA-om, pa da zna koliko godina ima garancije, i na sta...??? A ne da ti lupas ko Maxim po diviziji ???
-
goibos
#157 Re: Kia Ceed - iskustva
trebao je mappla da kupiarman1 wrote: A ko je kriv ako ne on?Što nije kupio auto da valja?
-
dnaxy
#158 Re: Kia Ceed - iskustva
Dizel verzija pro ceeda je dole zasticenaHaris.ba wrote: A u kojoj je verziji zaštičen? Ne znam da uopće ima ta zaštita da se kupi.
A pokajat se jedino možeš ako ti brzo budeš htio prodavati.Mislim zbog cijene...
a cijena ko cijena.. kako god da okrenes ti gubis na autu
-
Dado Sarajevo
#159 Re: Kia Ceed - iskustva
pozdrav
novi sam ovdje i evo kupujem ovog pro ceed-a 1,6 crdi 115 konja ...ima li kakvih iskustava s obzirom da je od prve linije proslo vec 3 godine...hvala
novi sam ovdje i evo kupujem ovog pro ceed-a 1,6 crdi 115 konja ...ima li kakvih iskustava s obzirom da je od prve linije proslo vec 3 godine...hvala
-
NediM17
#160 Re: Kia Ceed - iskustva
Vec sam po forumu pisao x puta da vozim vec trecu KIA-u. Rio MK1, RioMK2, Cee'd Sw, ni sa jednom nikad kvarova, samo toci i vozi. Gledaj da "uhvatis" Pro Cee'da redizajna sa tim motorom, jer od redizajna taj motor ima sest brzina (kao moj), a prije redizajna pet. Prve serije "redizajniranog" Pro Cee'da su redizajnirane samo u enterijeru (i ta verzija ima sest brzina u kombinaciji sa 1.6crdi 85kw), dok je na kasnijim modelima uradjen fl i sa vana (u ovoj verziji imas i jos jaci 1.6crdi sa 94kw).Dado Sarajevo wrote:pozdrav
-
zvrk
#161 Re: Kia Ceed - iskustva
kupili KIU ceed
polovna, 2008.,
presla 35 000
u prvom mjesecu culi blago lupkanje u desnom tocku
otisli u servis - otisli nekakvi stabilizatoi na tocku
navodno nisu u garanciji ( u papirima ne pise nista o njima detaljno), zamijenili ih "ko nama" za 100 KM
nije nam se dalo zezati se pisanjem mailova KIA i provjerom je li to bas u garanciji ...
inace, autic fenomenalan.
dobro ide, dobro pretice, stabilan i pri vecim brzinama
nikakvih drugih problema nema
polovna, 2008.,
presla 35 000
navodno nisu u garanciji ( u papirima ne pise nista o njima detaljno), zamijenili ih "ko nama" za 100 KM
nije nam se dalo zezati se pisanjem mailova KIA i provjerom je li to bas u garanciji ...
-
Melami
#162 Re: Kia Ceed - iskustva
Ma ta auta, kia, hyundai i slicni brendovi ce ici dobro, nece crknuti tek tako, imace solidne performanse ali ces nakon godina koristenja, recimo nakon 10 godina, iako ce sve raditi OK imati osjecaj da se svaki dio na autu totalno istrosio i nece biti ni priblizno svabama ili amerima starim 10 godina. Naravno, i dalje ce ti sve raditi i imace fine performanse, ali ni=ece biti to to.zvrk wrote:kupili KIU ceed
polovna, 2008.,
presla 35 000
ja imam hyundai, to ti ga dodje na isto kao i kia.
-
zvrk
#163 Re: Kia Ceed - iskustva
vjerovatno istinu zboris
ali se nadam da necu vise morati voziti auto staro 10 godina
-
Melami
#164 Re: Kia Ceed - iskustva
Sto se mene tice ja i tebi i sebi zelim da nikad ne vozamo auto starije od 3 godinezvrk wrote:vjerovatno istinu zboris
-
zvrk
#165 Re: Kia Ceed - iskustva
Amen to thatMelami wrote:Sto se mene tice ja i tebi i sebi zelim da nikad ne vozamo auto starije od 3 godinezvrk wrote:vjerovatno istinu zboris
iliti Amin
nek bude od 5-6 i ovu sam kupila staru 4 godine
-
goran16v
#166 Re: Kia Ceed - iskustva
Stabilizatori ili vert. distanciri su potrosni dio ovjesa tako da je sve to ok, a cijena je postena. No name zamjenski da ista valja za neki svakodnevni auto je 30-ak KM/kom tako da je ta cijena originalnih sa ugradnjom postena.zvrk wrote:kupili KIU ceed
polovna, 2008.,
presla 35 000
-
zvrk
#167 Re: Kia Ceed - iskustva
hvala puno Gorane na objasnjenju 
sada mi je lakse, jer to znaci da im mogu vjerovati
sada mi je lakse, jer to znaci da im mogu vjerovati
-
Melami
#168 Re: Kia Ceed - iskustva
Ti sigurno imas vise iskustva i znas bolje al koliko sam ja primjetio uvijek prvo dijelovi ovjesa se potrose na prednjem desnom tocku. Druga stvar koju sam primjetio, na dva auta na kojim su mi gume probusene bile obje su bile zadnje desnegoran16v wrote:Stabilizatori ili vert. distanciri su potrosni dio ovjesa tako da je sve to ok, a cijena je postena. No name zamjenski da ista valja za neki svakodnevni auto je 30-ak KM/kom tako da je ta cijena originalnih sa ugradnjom postena.zvrk wrote:kupili KIU ceed
polovna, 2008.,
presla 35 000
@zvrk, auto je lijepo i svidja mi se onako kako izgleda, puno srece.
-
zvrk
#169 Re: Kia Ceed - iskustva
Hvala Melami 
Dobar autic stvarno, a koliko je merak vozit se u njemu - dovoljno govori podatak da smo u 3 mjeseca od kupovine presli preko 5000 km, onako, bez obaveza
Svako dobro i vozacka sreca i tebi
Dobar autic stvarno, a koliko je merak vozit se u njemu - dovoljno govori podatak da smo u 3 mjeseca od kupovine presli preko 5000 km, onako, bez obaveza
Svako dobro i vozacka sreca i tebi
-
goran16v
#170 Re: Kia Ceed - iskustva
Na kojoj strani ovjes prolupa zavisi od milion razloga, a razlog moze biti od sasvim banalnog, da se prednji desnim tockom penjes na driveway ili trotoar ispred zgrade/kuce u kojoj stanujes ili radis, ili se vozis cestom desni rub koje unisten, naboran ili pohaban kolotrazima od kamiona, slabim odvodom, grtalicama itd, pa sve do ozbiljnih uzroka, problema sa ovjesom, krakovima na autu itd, a gume su puka koincidencija.Melami wrote: Ti sigurno imas vise iskustva i znas bolje al koliko sam ja primjetio uvijek prvo dijelovi ovjesa se potrose na prednjem desnom tocku. Druga stvar koju sam primjetio, na dva auta na kojim su mi gume probusene bile obje su bile zadnje desne
@zvrk, auto je lijepo i svidja mi se onako kako izgleda, puno srece.
- Filter
#171 Re: Kia Ceed - iskustva
pitanje za KIA-se
frisak sam vlasnik kie i ova dva jutra, kad je malo hladnije, 4C, pali se lampica na tabli.
lampica je u obliku pahuljice i prije nego sto se upali cuje se zvucni alarm, dva puta bipne. kao da je pojas odvezan.
ima je na slici u manualu, ali nema nigdje pojasnjenja
kad se vanjska temperatura digne preko 4 stepena, lampica se ugasi. neki alarm za poledicu??
frisak sam vlasnik kie i ova dva jutra, kad je malo hladnije, 4C, pali se lampica na tabli.
lampica je u obliku pahuljice i prije nego sto se upali cuje se zvucni alarm, dva puta bipne. kao da je pojas odvezan.
ima je na slici u manualu, ali nema nigdje pojasnjenja
kad se vanjska temperatura digne preko 4 stepena, lampica se ugasi. neki alarm za poledicu??
-
zvrk
#172 Re: Kia Ceed - iskustva
nisam detaljno istrazila, ali mislim da je to samo upozorenje na vremenske uslove
i eventualni podsjetnik za sipanje permanta:D
- Filter
#173 Re: Kia Ceed - iskustva
hmmm po boji bih rekao da je permant vec u sistemu.zvrk wrote:nisam detaljno istrazila, ali mislim da je to samo upozorenje na vremenske uslove
ok, hvala
-
goran16v
#174 Re: Kia Ceed - iskustva
Da, dosta auta ima indikaciju kad temp padne ispod 5 stepeni da postoji mogucnost mraza i poledice. Na Fordu je to grozno rjeseno, od 5 do 0 stepni na sred table svijetli veliki simbol pahuljice u zutoj boji - kao da je neka greska na autu, a ispod 0 je jos gore, pahuljica u crvenoj boji kao da je kvar zbog kojeg moras zaustavit auto.Filter wrote:pitanje za KIA-se![]()
ima je na slici u manualu, ali nema nigdje pojasnjenja![]()
- drndalo
#175 Re: Kia Ceed - iskustva
Da, upozorenje na mogucnost poledice ako jos koji stepen temperature vani opadne... Slikovni (lampica), i zvucni (ding/dong/bling)...