SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
fakat nema sanse

#151 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by fakat nema sanse »

mIRCerka wrote:
fakat nema sanse wrote: Ne odredjujem ja tebi na kojoj si strani, ti se sama svrstavas svojim postovima i brisanjem odrdjenih postova, vise je nego ocigledno da si jedna od onih koja uzdize armiju BiH i nece da prizna ni jedan zlocin, a kojih je jako puno bilo, kao da su ta jadna armija samo branila i da tu nije bilo nacionalizma, dok je druga strana fasisiticka i slicno, a onda glumis kao da si objektivna i neutralna, da osudjujes svaki zlocin, a branis armiju koja je isto tako imala puno zlocina.
Ovo boldirano UVIJEK U ZIVOTU.
ovo podvuceno: KAo sto rekoh, zlocin je zlocin, zrtva zrtva, a dzelat je dzelat. Smatram neukusnim brojati zlocine i zrtve, jer svaki put imam osjecaj da se ubijenima kosti u zemlji okrecu kad ih pominjemo na ovaj nacin. Ali, Armija BiH nije imala ni ublizu zlocina kao VRS. Nikad Cacu ni slicne branila nisam. CITAJ BOLAN NE BIO STA PISE!!!!! DZELAT JE DZELAT, ubica je ubica, krvnik je krvnik, i svaki od njih treba biti kaznjen. Fino ti pise. Hoces da nacrtam mozda?
fakat nema sanse wrote: Znam ja da je nekim ljudima jako tesko prihvatiti neke stvari, ali bar budi dosljedna, bez tih licemjernih komentara.
Prvo si me stvrstao u nacionaliste, a sad mi kazes da sam licemjerna. Aferim :D Tebi na dushu :D
fakat nema sanse wrote: A ako si spremna da raspravljas o tome sta je ta armija radila, onda pusti jednu temu o tome da se razvije, nemoj ih odmah zakljucavati, ili ko ih vec zakljucava, vjeruj mi, ima se dosta i o tome reci, ne da bi se odbranila druga strana, za drugu stranu se vec zna i to ne poricem ni malo, ali ne moze se ni rat svesti samo na zlocine jedne strane.
Kao sto vec jednom rekoh, THE TRUTH IS OUT THERE. I od nje pobjeci ne mozemo.
Kad naucite iznositi misljenje u skladu sa osnovnom kulturom dijaloga i u skladu sa pravilima OVOG foruma, onda teme nece ni biti zatvarane. Dokle god forum koristite kao poligon za lijecenje raznih frustracija i kao poligon za istresanje negativne energije, pri tom vrijedjajuci ostale ucesnike na forumu, naravno da cu biti tu NA BRANIKU FORUMA! :D
Naravno da nije toliko koliko VRS, ali da ne idemo sad opet u tu pricu zasto je toliko oruzje pripalo tzv srbima zbog cega su bili jaci, ali razlika nije bas toliko velika, niti je bitno poredjenje, sama si rekla zrtva je zrtva a ubica je ubica, tako da ne znam kako moezs uzdizati armiju koja je imala toliko zlocina i koja se definitivno nije samo branila. Drugo, ne govorim ja o Caci, svugdje ima paravojnih jedinica, govorim o samom vrhu armije i njenim ciljevima, glume kao da je to armija svih bosanaca, bez obzira na vjeru (naciju), a onda kada neko ko nije musliman hoce da se pise kao bosnjak, ne daju mu, i pri tome vrse tiho etnicko ciscenje kako bi tu ostali samo muslimani itd.

Sto se tice zakljucavanja tema, imam jedan prijedlog, ali ozbiljno. Nije fer zakljucavati teme zbog nekoliko frustriranih forumasa koji ne znaju da raspravljaju u argumentima i vrijedjaju, nekima to i jeste cilj - da vrijedjanjem sabotiraju teme koje im se ne svidjaju, njih treba banovati ali ne i zakljucavati teme jer uvijek ima onih koji znaju raspravljati i koji su kulturni, ali zakljucavanjem teme se ne daje njima prilika da kazu sta imaju, ovo se odnosi na sve kategorije.
fakat nema sanse

#152 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

bosna123 wrote:@ fakat nema sanse
Sve ti je mIRci rekla, nema potrebe da ponavljam... Mani Sarajevo takve neutralnosti, onaj s brda i onaj u gradu NIKADA nece biti isti, pa makara tu mantru ponavljao sljedecih 1000 godina...

Evo tema je otvorena, jos uvijek nije zakljucana usprkos tvojim crnim slutnjama, reci ako imas nesto KONKRETNO, nemoj samo teoretizirati...
Evo sad sam napisao. Slazem se da je Sarajevo bilo pod opsadom, ali sta je za to vrijeme radila armija BiH u Sarajevu - vrsila etnicko ciscenje. Nisu isti, ali to je kao da poredis serijskog ubicu koji je ubio 100 ljudi, i nekog ko je ubio 10, obojica su dovoljno krivi da poredjenje uopste nije ni bitno. ISto tako je i sa prethodnim ratom, VRS je imala dosta vise zlocina jer su imali vise oruzja (izmedju ostalog zahvaljujuci nasem bivsem pretsjedniku Izetbegovicu), ali je i Armija BiH, kako neki kazu takozvana, imala dovoljno nepotrebnih zlocina i sranja da se nikako ne moze povuci paralela sa recimo frugim svjetskim ratom gdje su bili fasisti na jednoj i oslobodioci na drugoj strani.

Ako hoces konkretnije, ima toga koliko hoces, ali znam da to niko nece prihvatiti, od raznih spaljenih sela gjde su ljudi ubijani i muceni, do planskog mucenja i ubijanja nemuslimana u Sarajevu, cijela prica o tunelu ko ga je i zasto iskopao, o markalama i jos nekim bombama u Sarajevu koje su sumnjive, o bombama koje su trebale biti bacene na ljude koji cekaju u redovima - vojnici se htjeli popeti na krov dok BH televizija ceka da to snimi pa se ljudi razbjezali, neki snajperisti koji su pucali po svojim ljudima kada je Aliji trebao neki incident pred razgovor sa strancima, domaci novinar kojeg su ubili cuvari pred RTV domom i onda na fin nacin provukli kako su ga ubili cetnici, ima jos stvari kojih se sad ne mogu sjetiti, ovo je samo dio, a ko zna sta jos sve ima da i ne znam.

Prije nego sto me optuzite kako ovim pokusavam da opravdam VRS, to mi nije cilj, oni su i pored ovoga imali i vise nego dovoljno zlocina, to i sami znate, ali ne mogu vise suplje kako se jadna armija BiH samo branila kada su sve strane jos puno prije znali i planirali ovaj rat, i sve strane imaju svoju korist od toga, samo su jadni obicni ljudi na svim stranama najebali. Nadam se da cete jednog dana shvatiti da i armija BiH, mislim na rukovodstvo a ne na obicne vojnike, kao i svi ostali, nikad nije branila svoj narod vec ga koristila za svoje politicke ciljeve, mislim da i trenutna politicka i ekenomska situacija to pokazuje, a vi im i dalje vjerujte ako hocete, vasa stvar.
VjecitiStudent

#153 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by VjecitiStudent »

fakat nema sanse wrote: Ako hoces konkretnije, ima toga koliko hoces, ali znam da to niko nece prihvatiti, od raznih spaljenih sela gjde su ljudi ubijani i muceni, do planskog mucenja i ubijanja nemuslimana u Sarajevu, cijela prica o tunelu ko ga je i zasto iskopao, o markalama i jos nekim bombama u Sarajevu koje su sumnjive, o bombama koje su trebale biti bacene na ljude koji cekaju u redovima - vojnici se htjeli popeti na krov dok BH televizija ceka da to snimi pa se ljudi razbjezali, neki snajperisti koji su pucali po svojim ljudima kada je Aliji trebao neki incident pred razgovor sa strancima, domaci novinar kojeg su ubili cuvari pred RTV domom i onda na fin nacin provukli kako su ga ubili cetnici, ima jos stvari kojih se sad ne mogu sjetiti, ovo je samo dio, a ko zna sta jos sve ima da i ne znam.

Prije nego sto me optuzite kako ovim pokusavam da opravdam VRS, to mi nije cilj, oni su i pored ovoga imali i vise nego dovoljno zlocina, to i sami znate, ali ne mogu vise suplje kako se jadna armija BiH samo branila kada su sve strane jos puno prije znali i planirali ovaj rat, i sve strane imaju svoju korist od toga, samo su jadni obicni ljudi na svim stranama najebali. Nadam se da cete jednog dana shvatiti da i armija BiH, mislim na rukovodstvo a ne na obicne vojnike, kao i svi ostali, nikad nije branila svoj narod vec ga koristila za svoje politicke ciljeve, mislim da i trenutna politicka i ekenomska situacija to pokazuje, a vi im i dalje vjerujte ako hocete, vasa stvar.
Zasto lijepo ne napises da je u stvari sve cetiri godine Armija BiH drzala grad pod opsadom?
Srklet-jok77

#154 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by Srklet-jok77 »

Liska wrote:Znam da nije, ali jesu li za to krivi vojnici ili oni koji su ih vodili ili isplanirali takav suludi zadatak? Koja je logika na takav zadatak dovesti ljude iz Mostara koji su tada prvi i zadnji put vidjeli Igman? Ni SAS-ovci ne bi prosli neprimjeceno i bez zrtava.
Sto se tice Cace, prema knjizi Sefera Halilovica njegov jedini problem je bio sto se smatralo da Caco zeli preuzeti vlast u gradu. Nitko se nije puno obazirao na Cacine zlocine dok nije ubio sina od Hebiba. Tek tada svi shvacaju Cacinu zlocinacku prirodu. Medjutim, mene buni ona dzenaza koja je do Alijine bila najveca u Sarajevu i buni me lokacija njegovog mezara. To je harem namijenjen herojima i najistaknutijim borcima Armije BiH. Zakljucak izvedite sami!

...... Sefer ... jel to onaj stho objavljuje drzavnu tajnu .. u ne znam koliko tomova .. na Ferhadiji :-)

A ti si ili dobro zlonamjeran ili totalno neinformiran ..Caco je bio kriminalac i narkoman .. Hebibovog sina i josh 7 momaka je ubio na izuzetno zvjerski anchin ... DOK SU GA HAPSILI ... a hapshen je bash zbog zlochina koje je pochinio ... recimo kako su se ljudi otkupljivalji sa kopanja ili kako je Gljiva dobio batine na kopanju .. navodim " lakshe " primjere.

Dvije stvari u prichi su bitne - Caco je bio zlochinac .. pochinio zlochine .. koji su kako-tako procesuirani .. i za koje je on lichno platio glavom. Procesuirani u paklu 93 godine. Mozda neadekvatno- mozda nedovoljno - ali kako tako procesuirani. Za razliku od srbije i chentiteta koji za to nije imao snage ni 10 godina NAKON rata i "promjene" vlasti.

Prezvakavanje ovih tema i laganje o njima tipa (.. sramno je stho ej uzeo to ime ).. Salahudina, da je to zlochin o kojem se shuti .. ima samo jedan STVARNI cilj ... (vech) isprichanom prichom o kazanima i njegovih 70-120 zrtava ... relativiziraju se i padaju u drugi plan .. recimo..Jakarina kosa .. sa preko 1300 ostataka..Paklenski vrh sa preko 900 ostataka ... i mnoge druge ... kazem ostataka jer su u pitanju SEKUNDARNE masovne grobnice .. stho che rechi, ne djelo nekog kriminalca i narkomana ( koji je paltio glavom ) vech djelo tadashnjih legalnih institucija chentiteta koje su odradili mup i vojska a vlada logistichki osigurala .. a da ne govorim da to nisu zrtve iz nekog 9 kruga pakla .. poput sarajevskih ... vech ljudi iz sela i gradova koje je pokupilo bez da je metak ispaljen. Medjutim poenta priche i drzanja loptice u zraku je da se zakljuchi
ona jednostavna -SVI SU CHINILI ZLOCHINE .... i onda smo svi isto krivi .. i isti su i ARBIH i hvo i vrs .. a ako i to nije dovoljno ... onda che poneki kolumnista ubaciti i tezu da nisu svi raspolagali istim moguchnostima inache bi bilo isto i zakljuchak je SVI SMO CHINLI ZLOCHINE=SVI SMO ISTI= NEMA PRAVIH I KRIVH

e kad je tako haymo svi zajedno u svijetlu buduchnost - jer niko nije kriv .... :lol: :lol:

E pa smijeshni ste i sa barikada ce te chuti ... No Pasaran ... jer ne postoji vishe nachin .. koliko god se to nekad ne chinilo tako .. da se is memorije bosanaca i boshnjaka izbrishe zlo koje im je pochinjeno ... ko ga je pochinio .. zbog chega i sa sa kojim ciljem ... to vishe nije politichka pragma ( mada je dobro stho i tamo ima svijesti o tome ) ... to je postala kulturoloshka i nauchna chinjenica .... koju nikakavim medijskim ratom ... nikakvim politichkim pritiskom .. vishe jednostavno nije moguche izbrisati :bih: :bih:

Ps. neko spomenu ovde, u dobroj namjeri, da je istina najjache oruzije i da se mi istinom trebamo dokazat ... koja teshka zabluda ... svako dobronamjeran ako ga imalo interesuje .. istinu i te kako zna ...ili ima priliku da sazna... a ovim relativizatorima, politkiantima,, sljedbenicima zlochinackog projekta ... pa njima dokazi i ne trebaju .. ne odgovaraju im.
fakat nema sanse

#155 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

VjecitiStudent wrote:
fakat nema sanse wrote: Ako hoces konkretnije, ima toga koliko hoces, ali znam da to niko nece prihvatiti, od raznih spaljenih sela gjde su ljudi ubijani i muceni, do planskog mucenja i ubijanja nemuslimana u Sarajevu, cijela prica o tunelu ko ga je i zasto iskopao, o markalama i jos nekim bombama u Sarajevu koje su sumnjive, o bombama koje su trebale biti bacene na ljude koji cekaju u redovima - vojnici se htjeli popeti na krov dok BH televizija ceka da to snimi pa se ljudi razbjezali, neki snajperisti koji su pucali po svojim ljudima kada je Aliji trebao neki incident pred razgovor sa strancima, domaci novinar kojeg su ubili cuvari pred RTV domom i onda na fin nacin provukli kako su ga ubili cetnici, ima jos stvari kojih se sad ne mogu sjetiti, ovo je samo dio, a ko zna sta jos sve ima da i ne znam.

Zasto lijepo ne napises da je u stvari sve cetiri godine Armija BiH drzala grad pod opsadom?
Nemoj mi stavljati rijeci u usta, (prije tipke od tastature pod prste :D ). Ako imas sta da kazes na ovo kazi, ako ne onda se nemoj ni javljati sa ovakvim postovima. Fino sam napisao, ne umanjujem zlocine VRS, samo ne gledam sve crno-bijelo.
VjecitiStudent

#156 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by VjecitiStudent »

fakat nema sanse wrote:
VjecitiStudent wrote:
Nemoj mi stavljati rijeci u usta, (prije tipke od tastature pod prste :D ). Ako imas sta da kazes na ovo kazi, ako ne onda se nemoj ni javljati sa ovakvim postovima. Fino sam napisao, ne umanjujem zlocine VRS, samo ne gledam sve crno-bijelo.
Da krenemo od Markala, na osnovu cega tvrdis da je za Markale odgovorna Armija BiH?
bosna123

#157 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by bosna123 »

@ fns

Optuzujes jednu vojsku da je smisljeno ubijala civile koje je bila duzna braniti, i zelis da te ozbiljno shvatimo...

Pa ovako neutralan nije bio ni UNPROFOR... Sta reci nego, fakat nema sanse da ovakvi ljudi zive medju nama... nam'rem bilivit...
Srklet-jok77

#158 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by Srklet-jok77 »

fakat nema sanse wrote:
VjecitiStudent wrote:

...smijeshan lik ... ne umanjujem ja zlochine kaze ... samo tvrdim da je svaki vechi zlochin u Gradu, koji su inache u opsadi drzali baranioci srpstva i na njega ispalili preko milion granata, pochinile jedinice Armije BiH. Tipa Markale 1 i 2. Mada eto domachi experti, zrtve, medjunarodne organizacije, medjunarodni experti i na kraju krajeva Hag ... o tome razmishljaju kao o PRESUDJENOJ i definitivno dokazanoj chinjenici. Ah sjetio sam se ... risto dzogo je na srni obajvio da su to muslimani dovukli lutke ... vidim tebi to u svjesti josh zivi. ..... stha da ti kazem .. stid ej chudo...ko ga ima ... ti ochigledno ne. Chovjeche ... zamisli nekoga ko je u stanju da brani barbare koji pobiju 1000 djece, zapale 2 miliona knjiga u vjechnici, zapale Orijentalni institut, granatiraju bolnice.....kakav je to mentalni sklop koji sebi dopushta da ih brani a da pri tome sebe smatra civilizovanim :lol: :lol:
veljaca

#159 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by veljaca »

fakat nema sanse wrote:
... o markalama i jos nekim bombama u Sarajevu koje su sumnjive .....
Ovime si pokazao svoju kompetentnost i objektivnost :( :( :( :(

Sumnjive su bombe koje su padale na pripadnike VRS koja ja drzala u opsadi Sarajevo - a koje su navodno bile od snaga NATO-a i koje su sumnjive ..... ( ovo je samo paralela sa tvojom tvrdnjom - iako po meni one nisu ni malo sumnjive - gledao sam njihovo dejstvo .... )
bosanska rijec

#160 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by bosanska rijec »

evo jos jedan " neutralni" haman ko' draza mihajlovic a sta vas je na ovoj temi ko gljiva poslije kise :lol: pa mislim " fakat "o= Draza, :D da i ja jenOm stavim znak jednakosti :lol:
Last edited by bosanska rijec on 17/04/2009 12:00, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#161 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by mIRCerka »

fakat nema sanse wrote:
Ako hoces konkretnije, ima toga koliko hoces, ali znam da to niko nece prihvatiti, od raznih spaljenih sela gjde su ljudi ubijani i muceni, do planskog mucenja i ubijanja nemuslimana u Sarajevu, cijela prica o tunelu ko ga je i zasto iskopao, o markalama i jos nekim bombama u Sarajevu koje su sumnjive, o bombama koje su trebale biti bacene na ljude koji cekaju u redovima - vojnici se htjeli popeti na krov dok BH televizija ceka da to snimi pa se ljudi razbjezali, neki snajperisti koji su pucali po svojim ljudima kada je Aliji trebao neki incident pred razgovor sa strancima, domaci novinar kojeg su ubili cuvari pred RTV domom i onda na fin nacin provukli kako su ga ubili cetnici, ima jos stvari kojih se sad ne mogu sjetiti, ovo je samo dio, a ko zna sta jos sve ima da i ne znam.
Fakat nema sanse da ti ovo prodje ovako lako.
Dacu ti adrese kome treba da se zalis za ovo sljedece:
Ti si bezobrazan koliko si tezak i nisu ti sve na broju. Nek mi oprosti forumska populacija, ali ja druge rijeci za ovo napisano nemam.
Pored DOKAZA ti i dalje tvrdis ono boldirano (nemam snage ni napisati to).
FUJ.
nokia6170

#162 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by nokia6170 »

mIRCerka wrote:
fakat nema sanse wrote:
Fakat nema sanse da ti ovo prodje ovako lako.
Dacu ti adrese kome treba da se zalis za ovo sljedece:
Ti si bezobrazan koliko si tezak i nisu ti sve na broju. Nek mi oprosti forumska populacija, ali ja druge rijeci za ovo napisano nemam.
Pored DOKAZA ti i dalje tvrdis ono boldirano (nemam snage ni napisati to).
FUJ.
nema tu napretka..dzaba presude haskog tribunala dzaba sve...uvijek ce biti muslimani sami sebe ubili na markalama kako bi motivisali bjelosvjetsku zavjeru artikulisanu kroz zlocinacki NATO da bombarduje srpske otadzbinske polozaje koji su samo branili se..i preventivno pocinili neko etnicko ciscenje i neki genocid.
fakat nema sanse

#163 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Srklet-jok77 wrote: ...smijeshan lik ... ne umanjujem ja zlochine kaze ... samo tvrdim da je svaki vechi zlochin u Gradu, koji su inache u opsadi drzali baranioci srpstva i na njega ispalili preko milion granata, pochinile jedinice Armije BiH. Tipa Markale 1 i 2. Mada eto domachi experti, zrtve, medjunarodne organizacije, medjunarodni experti i na kraju krajeva Hag ... o tome razmishljaju kao o PRESUDJENOJ i definitivno dokazanoj chinjenici. Ah sjetio sam se ... risto dzogo je na srni obajvio da su to muslimani dovukli lutke ... vidim tebi to u svjesti josh zivi. ..... stha da ti kazem .. stid ej chudo...ko ga ima ... ti ochigledno ne. Chovjeche ... zamisli nekoga ko je u stanju da brani barbare koji pobiju 1000 djece, zapale 2 miliona knjiga u vjechnici, zapale Orijentalni institut, granatiraju bolnice.....kakav je to mentalni sklop koji sebi dopushta da ih brani a da pri tome sebe smatra civilizovanim :lol: :lol:
Opet ubacivanje rijeci u usta. Nikog ne branim i ne kazem da je za sve vece zlocine kriva armija BiH, imaju i VRS dovoljno, imali su dovoljno i snajperista i granata koje su pale na Sarajevo, i logora, Srebrenica i slicno, nista ja od toga ne negiram niti ih branim, prestanite sa stalnim iskrivljavanjem mojih rijeci.

Medjutim, nisu bas ve bobe njihove, sto nimalo ne umanjuje krivicu VRS, ali isto tako ni zlocini VRS ne mogu umanjiti zlocine armije BiH, vrlo jednostavno.

Za markale se zna da su podmetnute, nemam sad vremena o tome, drugi put.
bosanska rijec

#164 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by bosanska rijec »

:lol: :lol: :lol: :lol:
IBM

#165 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by IBM »

zar za negiranje, omalovazavanje, umanjivanje utvrdjenih zlocina ne ide ban?
bosna123

#166 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by bosna123 »

fakat nema sanse wrote:
Srklet-jok77 wrote: ...smijeshan lik ... ne umanjujem ja zlochine kaze ... samo tvrdim da je svaki vechi zlochin u Gradu, koji su inache u opsadi drzali baranioci srpstva i na njega ispalili preko milion granata, pochinile jedinice Armije BiH. Tipa Markale 1 i 2. Mada eto domachi experti, zrtve, medjunarodne organizacije, medjunarodni experti i na kraju krajeva Hag ... o tome razmishljaju kao o PRESUDJENOJ i definitivno dokazanoj chinjenici. Ah sjetio sam se ... risto dzogo je na srni obajvio da su to muslimani dovukli lutke ... vidim tebi to u svjesti josh zivi. ..... stha da ti kazem .. stid ej chudo...ko ga ima ... ti ochigledno ne. Chovjeche ... zamisli nekoga ko je u stanju da brani barbare koji pobiju 1000 djece, zapale 2 miliona knjiga u vjechnici, zapale Orijentalni institut, granatiraju bolnice.....kakav je to mentalni sklop koji sebi dopushta da ih brani a da pri tome sebe smatra civilizovanim :lol: :lol:
Opet ubacivanje rijeci u usta. Nikog ne branim i ne kazem da je za sve vece zlocine kriva armija BiH, imaju i VRS dovoljno, imali su dovoljno i snajperista i granata koje su pale na Sarajevo, i logora, Srebrenica i slicno, nista ja od toga ne negiram niti ih branim, prestanite sa stalnim iskrivljavanjem mojih rijeci.

Medjutim, nisu bas ve bobe njihove, sto nimalo ne umanjuje krivicu VRS, ali isto tako ni zlocini VRS ne mogu umanjiti zlocine armije BiH, vrlo jednostavno.

Gdje si ti bio za vrijeme rata... u najmanju ruku na Marsu, pa sad odande pao da nas poucis, sta je zapravo bilo... Hvala na prosvjetljenju. Po toj tvojoj teoriji, jedino sto je falilo Armiji da bude ista sa fasistima, je kolicina naoruzanja, a sve ostalo je isto: ideologija, podrska, organizacija...vec eto jadni nisu mogli...

Mislim da je taj pad s Marsa ostavio teske posljedice na tvoje rasudjivanje gos'n "neutralni"...
VjecitiStudent

#167 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by VjecitiStudent »

fakat nema sanse wrote: Opet ubacivanje rijeci u usta. Nikog ne branim i ne kazem da je za sve vece zlocine kriva armija BiH, imaju i VRS dovoljno, imali su dovoljno i snajperista i granata koje su pale na Sarajevo, i logora, Srebrenica i slicno, nista ja od toga ne negiram niti ih branim, prestanite sa stalnim iskrivljavanjem mojih rijeci.

"zna se"???????
Jer je tako rekao Risto Djogo sat poslije?
Je li te bar malcice sramota napisati ovako nesto?
bosna123

#168 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by bosna123 »

VjecitiStudent wrote:
fakat nema sanse wrote: Opet ubacivanje rijeci u usta. Nikog ne branim i ne kazem da je za sve vece zlocine kriva armija BiH, imaju i VRS dovoljno, imali su dovoljno i snajperista i granata koje su pale na Sarajevo, i logora, Srebrenica i slicno, nista ja od toga ne negiram niti ih branim, prestanite sa stalnim iskrivljavanjem mojih rijeci.

"zna se"???????
Jer je tako rekao Risto Djogo sat poslije?
Je li te bar malcice sramota napisati ovako nesto?
Vidis da ga nije sramota, objasnit ce on nama, ali sada nema vremena...
shalaedin

#169 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by shalaedin »

Srklet-jok77 wrote:
Liska wrote:Znam da nije, ali jesu li za to krivi vojnici ili oni koji su ih vodili ili isplanirali takav suludi zadatak? Koja je logika na takav zadatak dovesti ljude iz Mostara koji su tada prvi i zadnji put vidjeli Igman? Ni SAS-ovci ne bi prosli neprimjeceno i bez zrtava.
Sto se tice Cace, prema knjizi Sefera Halilovica njegov jedini problem je bio sto se smatralo da Caco zeli preuzeti vlast u gradu. Nitko se nije puno obazirao na Cacine zlocine dok nije ubio sina od Hebiba. Tek tada svi shvacaju Cacinu zlocinacku prirodu. Medjutim, mene buni ona dzenaza koja je do Alijine bila najveca u Sarajevu i buni me lokacija njegovog mezara. To je harem namijenjen herojima i najistaknutijim borcima Armije BiH. Zakljucak izvedite sami!

...... Sefer ... jel to onaj stho objavljuje drzavnu tajnu .. u ne znam koliko tomova .. na Ferhadiji :-)

A ti si ili dobro zlonamjeran ili totalno neinformiran ..Caco je bio kriminalac i narkoman .. Hebibovog sina i josh 7 momaka je ubio na izuzetno zvjerski anchin ... DOK SU GA HAPSILI ... a hapshen je bash zbog zlochina koje je pochinio ... recimo kako su se ljudi otkupljivalji sa kopanja ili kako je Gljiva dobio batine na kopanju .. navodim " lakshe " primjere.

Dvije stvari u prichi su bitne - Caco je bio zlochinac .. pochinio zlochine .. koji su kako-tako procesuirani .. i za koje je on lichno platio glavom. Procesuirani u paklu 93 godine. Mozda neadekvatno- mozda nedovoljno - ali kako tako procesuirani. Za razliku od srbije i chentiteta koji za to nije imao snage ni 10 godina NAKON rata i "promjene" vlasti.

Prezvakavanje ovih tema i laganje o njima tipa (.. sramno je stho ej uzeo to ime ).. Salahudina, da je to zlochin o kojem se shuti .. ima samo jedan STVARNI cilj ... (vech) isprichanom prichom o kazanima i njegovih 70-120 zrtava ... relativiziraju se i padaju u drugi plan .. recimo..Jakarina kosa .. sa preko 1300 ostataka..Paklenski vrh sa preko 900 ostataka ... i mnoge druge ... kazem ostataka jer su u pitanju SEKUNDARNE masovne grobnice .. stho che rechi, ne djelo nekog kriminalca i narkomana ( koji je paltio glavom ) vech djelo tadashnjih legalnih institucija chentiteta koje su odradili mup i vojska a vlada logistichki osigurala .. a da ne govorim da to nisu zrtve iz nekog 9 kruga pakla .. poput sarajevskih ... vech ljudi iz sela i gradova koje je pokupilo bez da je metak ispaljen. Medjutim poenta priche i drzanja loptice u zraku je da se zakljuchi
ona jednostavna -SVI SU CHINILI ZLOCHINE .... i onda smo svi isto krivi .. i isti su i ARBIH i hvo i vrs .. a ako i to nije dovoljno ... onda che poneki kolumnista ubaciti i tezu da nisu svi raspolagali istim moguchnostima inache bi bilo isto i zakljuchak je SVI SMO CHINLI ZLOCHINE=SVI SMO ISTI= NEMA PRAVIH I KRIVH

e kad je tako haymo svi zajedno u svijetlu buduchnost - jer niko nije kriv .... :lol: :lol:

E pa smijeshni ste i sa barikada ce te chuti ... No Pasaran ... jer ne postoji vishe nachin .. koliko god se to nekad ne chinilo tako .. da se is memorije bosanaca i boshnjaka izbrishe zlo koje im je pochinjeno ... ko ga je pochinio .. zbog chega i sa sa kojim ciljem ... to vishe nije politichka pragma ( mada je dobro stho i tamo ima svijesti o tome ) ... to je postala kulturoloshka i nauchna chinjenica .... koju nikakavim medijskim ratom ... nikakvim politichkim pritiskom .. vishe jednostavno nije moguche izbrisati :bih: :bih:

Ps. neko spomenu ovde, u dobroj namjeri, da je istina najjache oruzije i da se mi istinom trebamo dokazat ... koja teshka zabluda ... svako dobronamjeran ako ga imalo interesuje .. istinu i te kako zna ...ili ima priliku da sazna... a ovim relativizatorima, politkiantima,, sljedbenicima zlochinackog projekta ... pa njima dokazi i ne trebaju .. ne odgovaraju im.
Care niko ne izjednacuje količinu zločina vojske RS i armije BIH-a, barem to nikada nisam ni pokusao da uradim jer svakako sam na strani Armije BIH-a, samo sam htio da stavim akcenat na to da je ubijanje nevinih ljudi uvijek izazvano istom mrznjom i pobudama i da je zločin zločin. Ubio ja tebi jednog člana porodice ili deset to če biti zločin, količina zločina koji sam počinio neče biti isti, motivi mogu biti različite prirode, ali svakako kada bi to bio rat sigurno ta ubistva nebi bila plod slučajnosti. Mi ne trebamo da izbrisemo sjecanje na zrtve Bosne, na svakoga nevinog covjeka koji je ubijen, u ovome ratu nisu ginuli samo muslimani, vec i srbi i hrvati. Poginulih civila je bilo na svim stranama. Medju Muslimanima najvise. Armija BIH-a nije vrsila sistematska ubijanja, armija BIH-a je imala pojedince koji su na nju bacili mrlju cineci pojedinacna ubistva i terorisanje civila. A Čete su imali politicki vrh koji je vojsku i paravojne formacije sponzorirao da cini takve zlocine. Zna se ko je u ovome ratu bio agresor i pod cijom su papucom bili B. Srbi i B.Hrvati. Ipak mi imamo najmanje uprljanje ruke krvlju nevinih ...

Niko ne govori o tome da smo svi isto krivi vec govori da zlocin nema razlike i jedan i drugi su plod necovjecnosti i mrznje. Po nečovječnosti i mržnji su zločinci isti, po motivima, prirodi i količini zločina tj. nepravde nikada neče moči biti isti. U principu i jedan i drugi gaze preko tuđeg života kao da ga Bog nikada nije dao. Ne znam dali zločin ima ime i dali je djeljiv. Po meni je zločin zločin i zasluzuju kaznu njegovi pocinioci a zrtve zlocina pravdu...
Last edited by shalaedin on 17/04/2009 12:32, edited 1 time in total.
joint union

#170 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by joint union »

fakat nema sanse wrote:

Aha, isto tako su u Srebrenici ljudi izvrsili kolektivno samoubistvo ne bi li uvalili neduzne skorpione. Kako te nije stid? Ustvari, sve je jasno, ne moras se truditi da odgovoris, znamo te tvoje skole i tvoje nastavnike.
bosanska rijec

#171 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by bosanska rijec »

IBM wrote:zar za negiranje, omalovazavanje, umanjivanje utvrdjenih zlocina ne ide ban?
da a jos to rade pod plastom "neutralnosti" i sarkazma, ironije itd. koji su to fasisti i zlocinci , pravi psihijatrijski - karadzicevi sljedbenici,... :zzzz:
VjecitiStudent

#172 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by VjecitiStudent »

bosanska rijec wrote:
IBM wrote:zar za negiranje, omalovazavanje, umanjivanje utvrdjenih zlocina ne ide ban?
da a jos to rade pod plastom "neutralnosti" i sarkazma, ironije itd. koji su to fasisti i zlocinci , pravi psihijatrijski - karadzicevi sljedbenici,... :zzzz:
Ne! Pustite ga, neka dokaze ono "zna se" kako zna i umije.
shalaedin

#173 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by shalaedin »

joint union wrote:
fakat nema sanse wrote:

Aha, isto tako su u Srebrenici ljudi izvrsili kolektivno samoubistvo ne bi li uvalili neduzne skorpione. Kako te nije stid? Ustvari, sve je jasno, ne moras se truditi da odgovoris, znamo te tvoje skole i tvoje nastavnike.
Ma ajde mali fura retoriku Dobrice Cosica, Seselja, Karadzica i drugih... :D
bosanska rijec

#174 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by bosanska rijec »

VjecitiStudent wrote:
bosanska rijec wrote:
Ne! Pustite ga, neka dokaze ono "zna se" kako zna i umije.
sta ce on dokazivati nesto dokazano, i nije samo rekao tu neistinu nego sve sto je pisao, ova je tema samo za izivljavanje "neutralnih" cetnika s namjerom izjendacavanja , svi su krivi i svi su cinili zlocine. On da meni dokazuje nesto sto je dokazano, ne samo da su dokazali releventni organi i institucije nego da mi on dokazuje istinu koja je ocita. On sa ovakvim stavom dolazi samo s namjerom kao i Mladic da ljudima razvlaci pamet. Prema tome IBM je upravu kad kaze da moderacija treba da radi svoj posao.Nazalost onda bi moderacija imala pune ruke posla nije on jedini ima ih puno ovakvih ociglednih i onih u rukavicama .
Last edited by bosanska rijec on 17/04/2009 12:46, edited 1 time in total.
joint union

#175 Re: SLUČAJ: "Sarajevski Kazani smrti"

Post by joint union »

shalaedin wrote:
Ma ajde mali fura retoriku Dobrice Cosica, Seselja, Karadzica i drugih... :D

Znas sta, nemam ja nista protiv retorike dok je samo retorika, no svi znamo u sta se pretvorila retorika gorespomenutih "junaka". Jos ce me ubjedjivati da uopste nije bilo cetnika na brdima, da je sve to izmislio zli Alija i 40 mudzahedina ne bi li ostvario svoj hiljadugodisnji plan da ocrni postene gorepomenute "junake" u ocima bjelosvjetske javnosti. (Sad ce me citirati po forumima gdje odgajaju ovakav podmladak)
Locked