Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ragib wrote:hoce li biti drugi upisni rok na ekonomskom fakultetu i interesira mi sta ovo DL znaci imali tu nekih predavanja na koje mozes prisustvovati? Jesu li mjesta na poslovnoj višoj skoli popunjena?
DL je distance learning, nesto kao vandredno studiranje, predavanja imaju za sve predmete svake pete sedmice, nisu obavezna ali na nekim predmetima znaju biti od koristi, ostalo gradivo se dobiva online.
Sto se tice roka i popunjenosti to ne znam, pitaj studentsku sluzbu
ragib wrote:hoce li biti drugi upisni rok na ekonomskom fakultetu i interesira mi sta ovo DL znaci imali tu nekih predavanja na koje mozes prisustvovati? Jesu li mjesta na poslovnoj višoj skoli popunjena?
DL je distance learning, nesto kao vandredno studiranje, predavanja imaju za sve predmete svake pete sedmice, nisu obavezna ali na nekim predmetima znaju biti od koristi, ostalo gradivo se dobiva online.
jeli diploma priznata i sa dl i koliko kosta godisne studiranje na takav način?
jeli diploma priznata i sa dl i koliko kosta godisne studiranje na takav način?
Diploma ti je ista,samo je način slušanja predmeta drugačiji. Imaš predavanja i vježbe svake pete sedmice,a ispite isto i na DL i redovno, svake 8sedmice, tj. 8sed i 16sed u semestru. Mislim da više nema više škole one od 2godine. Imaš odabir između 3 odsjeka: ekonomija, menadžment i visoka poslovna škola/poslovni menadžment. Sve u svemu dobro ti je da odeš na stranicu i da malo pročitas. Sretno
Diploma ti je ista,samo je način slušanja predmeta drugačiji. Imaš predavanja i vježbe svake pete sedmice,a ispite isto i na DL i redovno, svake 8sedmice, tj. 8sed i 16sed u semestru. Mislim da više nema više škole one od 2godine. Imaš odabir između 3 odsjeka: ekonomija, menadžment i visoka poslovna škola/poslovni menadžment. Sve u svemu dobro ti je da odeš na stranicu i da malo pročitas. Sretno [/quote]
zavrsio sam ja faks neki drugi ovo za jarana pitam malo zakasnio na rokove pa bi volio da upise ekonomiju
rekoh da vidim kakva je situacija i imali slobodnih mjesta
nista prije sutra gdje mora nazvati studensku sluzbu jer na stranici ne mogu naci imali jos mjesta.
sva mjesta su popunjena na prvom roku
Ma ima mjesta uvijek za DL i +1000KM na računu onom "prokletom" 1610000047480056
Ma ima mjesta uvijek za DL i +1000KM na računu onom "prokletom" 1610000047480056
jeli ovo provjerena informacija posto je na oglasu i tu bila neka ograničenja, meni su rekli da se mora molba uputiti pa ako odobre
ragib wrote:
jeli ovo provjerena informacija posto je na oglasu i tu bila neka ograničenja, meni su rekli da se mora molba uputiti pa ako odobre
Pa pisi molbu,ja znam da iz godine u godinu sviju primaju na DL,koji nisu mogli ovamo. Pogotovo prosle godine,sviju su primili samo je bitno da se uplati.
MirzaOg wrote:Zna li neko kada pocinje Ekonomski fakultet. Ja znam da je prosle godine poceo krajem septembra. Ako neko zna sigurno kada pocinje neka odgovori.Pozz
Vidim da ovdje ima dosta starijih i upućenijih studenata od mene, pa bih volio da mi odgovore na ovo pitanje:
Ako ja npr sa prve godine nisam riješio dva predmeta, i sad hoću da koliziono nastavim studirati, kolika je cijena studija? Pošto sam redovan samofinansirajući student, da li to znači da plaćam 1000 KM redovne školarine + 100 KM po predmetu sa druge godine ili plaćam svaki predmet po 100 KM? Hvala.
extraordinary wrote:Vidim da ovdje ima dosta starijih i upućenijih studenata od mene, pa bih volio da mi odgovore na ovo pitanje:
Ako ja npr sa prve godine nisam riješio dva predmeta, i sad hoću da koliziono nastavim studirati, kolika je cijena studija? Pošto sam redovan samofinansirajući student, da li to znači da plaćam 1000 KM redovne školarine + 100 KM po predmetu sa druge godine ili plaćam svaki predmet po 100 KM? Hvala.
Prije si placao samo za koliziju i ako ocistis to onda ne placas skolarinu. Sada su nas "počastili" pa moras platiti 100 po predmetu i onda kada budes upisivao drugu godinu, tj. kada ocistis prvu godinu moras platiti 1000 KM skolarine. Zao mi je ali tako je, ako ne promijene nesto, eno bas se studenata puno pobunilo.
Pozdrav. Moze li mi neko objasniti DL studij. Znaci, da li se moze dolaziti na predavanja kao i redovni studenti (znam da imamo 5 obaveznih sedmica), da li smo zajedno u salama sa redovnim ili redovni posebno a DL posebno.....Hvala unaprijed.
MirzaOg wrote:Pozdrav. Moze li mi neko objasniti DL studij. Znaci, da li se moze dolaziti na predavanja kao i redovni studenti (znam da imamo 5 obaveznih sedmica), da li smo zajedno u salama sa redovnim ili redovni posebno a DL posebno.....Hvala unaprijed.
Ja sam bio redovan i predavanja su javna i moze doci ko hoce, pa tako i DL studenti kojih je bilo kad sam ja isao. A mislim da ono 5.e sedmice imate posebno predavanja i vjezbe pošto morate za ta predavanja preći što su redovni prešli u 5 sedmica, svake sedmice.
http://www.efsa.unsa.ba/ef/dokumenti/Ra ... rajevo.pdf
Zna li mi neko objasniti, ove ''sifre'' na rasporedu, BUS sam vidio da znaci VPS ustvari, ali ne razumijem ostalo nista v-4, S:2 etc., , nije mi jasno, izvinjavam se ako je glupo pitanje brucos sam pa jos nisam se uhodao. Unaprijed hvala!
RS6_BI_TURBO wrote:http://www.efsa.unsa.ba/ef/dokumenti/Ra ... rajevo.pdf
Zna li mi neko objasniti, ove ''sifre'' na rasporedu, BUS sam vidio da znaci VPS ustvari, ali ne razumijem ostalo nista v-4, S:2 etc., , nije mi jasno, izvinjavam se ako je glupo pitanje brucos sam pa jos nisam se uhodao. Unaprijed hvala!
V - vjezbe
S - sala
V - 4 znaci da grupa 4 ima vjezbe iz tog predmeta
S - 2 znaci da su vjezbe iz tog predmeta u sali broj 2
@Neydan hvala puno na objasnjenju
Nego, vidim ima i jos nekakvih kodova, -p- je pretpostavljam predavanje, A:T (cetvrtak citav je ovako), A:Sk, MIT, S:2Sk, PDS to jos ne mogu da ukapiram. Jos jednom hvala!