Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
beautyfool

#151 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by beautyfool »

ragib wrote:hoce li biti drugi upisni rok na ekonomskom fakultetu i interesira mi sta ovo DL znaci imali tu nekih predavanja na koje mozes prisustvovati? Jesu li mjesta na poslovnoj višoj skoli popunjena?
DL je distance learning, nesto kao vandredno studiranje, predavanja imaju za sve predmete svake pete sedmice, nisu obavezna ali na nekim predmetima znaju biti od koristi, ostalo gradivo se dobiva online.
Sto se tice roka i popunjenosti to ne znam, pitaj studentsku sluzbu :)
ragib

#152 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by ragib »

beautyfool wrote:
ragib wrote:hoce li biti drugi upisni rok na ekonomskom fakultetu i interesira mi sta ovo DL znaci imali tu nekih predavanja na koje mozes prisustvovati? Jesu li mjesta na poslovnoj višoj skoli popunjena?
DL je distance learning, nesto kao vandredno studiranje, predavanja imaju za sve predmete svake pete sedmice, nisu obavezna ali na nekim predmetima znaju biti od koristi, ostalo gradivo se dobiva online.
jeli diploma priznata i sa dl i koliko kosta godisne studiranje na takav način?
marketleader

#153 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by marketleader »

ragib wrote:
beautyfool wrote:
jeli diploma priznata i sa dl i koliko kosta godisne studiranje na takav način?
Diploma ti je ista,samo je način slušanja predmeta drugačiji. Imaš predavanja i vježbe svake pete sedmice,a ispite isto i na DL i redovno, svake 8sedmice, tj. 8sed i 16sed u semestru. Mislim da više nema više škole one od 2godine. Imaš odabir između 3 odsjeka: ekonomija, menadžment i visoka poslovna škola/poslovni menadžment. Sve u svemu dobro ti je da odeš na stranicu i da malo pročitas. Sretno :thumbup:
ragib

#154 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by ragib »

Diploma ti je ista,samo je način slušanja predmeta drugačiji. Imaš predavanja i vježbe svake pete sedmice,a ispite isto i na DL i redovno, svake 8sedmice, tj. 8sed i 16sed u semestru. Mislim da više nema više škole one od 2godine. Imaš odabir između 3 odsjeka: ekonomija, menadžment i visoka poslovna škola/poslovni menadžment. Sve u svemu dobro ti je da odeš na stranicu i da malo pročitas. Sretno :thumbup:[/quote]

zavrsio sam ja faks neki drugi ovo za jarana pitam malo zakasnio na rokove pa bi volio da upise ekonomiju
rekoh da vidim kakva je situacija i imali slobodnih mjesta
nista prije sutra gdje mora nazvati studensku sluzbu jer na stranici ne mogu naci imali jos mjesta.

hvala na odgovorima
perfect_guy

#155 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by perfect_guy »

sva mjesta su popunjena na prvom roku ;-)
marketleader

#156 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by marketleader »

perfect_guy wrote:
Ma ima mjesta uvijek za DL i +1000KM na računu onom "prokletom" 1610000047480056 :twisted:
MirzaOg

#157 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by MirzaOg »

Zna li neko kada pocinje Ekonomski fakultet. Ja znam da je prosle godine poceo krajem septembra. Ako neko zna sigurno kada pocinje neka odgovori.Pozz :)
ragib

#158 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by ragib »

marketleader wrote:
perfect_guy wrote:
Ma ima mjesta uvijek za DL i +1000KM na računu onom "prokletom" 1610000047480056 :twisted:
jeli ovo provjerena informacija posto je na oglasu i tu bila neka ograničenja, meni su rekli da se mora molba uputiti pa ako odobre
marketleader

#159 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by marketleader »

marketleader wrote:
perfect_guy wrote:
ragib wrote: sva mjesta su popunjena na prvom roku ;-)
jeli ovo provjerena informacija posto je na oglasu i tu bila neka ograničenja, meni su rekli da se mora molba uputiti pa ako odobre
Pa pisi molbu,ja znam da iz godine u godinu sviju primaju na DL,koji nisu mogli ovamo. Pogotovo prosle godine,sviju su primili samo je bitno da se uplati.
perfect_guy

#160 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by perfect_guy »

MirzaOg wrote:Zna li neko kada pocinje Ekonomski fakultet. Ja znam da je prosle godine poceo krajem septembra. Ako neko zna sigurno kada pocinje neka odgovori.Pozz :)
treći ponedeljak u septembru ;-)
BSn

#161 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by BSn »

do kad traje upis semestra, je l' do 15.09.?

negdje sam procit'o na sajtu, al' sad nikako ne mogu naci.
dharma

#162 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dharma »

BSn wrote:do kad traje upis semestra, je l' do 15.09.?

Zar su vec stavili obavijest o upisu u sljedeci semestar??
smoki_choko

#163 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by smoki_choko »

ma ja mislim da se moze upisati do 20.09 kad pocinje nastava
BSn

#164 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by BSn »

dharma wrote:

ja neki dan uzim'o semestralni list, al' bila guzva na studenstkoj, pa nisam pit'o.

na efsa ima obavijest za ove koji prelaze s drugih fakulteta i inostranstva da je upis od 1. do 15. za nas "domace" ne pise nista jos uvijek.
dharma

#165 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dharma »

BSn wrote:
dharma wrote:

ja neki dan uzim'o semestralni list, al' bila guzva na studenstkoj, pa nisam pit'o.

na efsa ima obavijest za ove koji prelaze s drugih fakulteta i inostranstva da je upis od 1. do 15. za nas "domace" ne pise nista jos uvijek.
Prosle godine su bili poslije ljetne skole, nesto malo pred pocetak nastave, sigurno ce i ove. :-D
BSn

#166 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by BSn »

ma ganjam septembarski rok, pa mi ni malo ne odgovara da bude sad. :D
perfect_guy

#167 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by perfect_guy »

BSn wrote:ma ganjam septembarski rok, pa mi ni malo ne odgovara da bude sad. :D
zbog toga vjerovatno još ni ne izbacuju, jer će rezultati i upisi ocjena septembarskog roka malo dirigovati dinamiku upisa semestra
extraordinary

#168 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by extraordinary »

Vidim da ovdje ima dosta starijih i upućenijih studenata od mene, pa bih volio da mi odgovore na ovo pitanje:

Ako ja npr sa prve godine nisam riješio dva predmeta, i sad hoću da koliziono nastavim studirati, kolika je cijena studija? Pošto sam redovan samofinansirajući student, da li to znači da plaćam 1000 KM redovne školarine + 100 KM po predmetu sa druge godine ili plaćam svaki predmet po 100 KM? Hvala.
Karmen86

#169 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Karmen86 »

extraordinary wrote:Vidim da ovdje ima dosta starijih i upućenijih studenata od mene, pa bih volio da mi odgovore na ovo pitanje:

Ako ja npr sa prve godine nisam riješio dva predmeta, i sad hoću da koliziono nastavim studirati, kolika je cijena studija? Pošto sam redovan samofinansirajući student, da li to znači da plaćam 1000 KM redovne školarine + 100 KM po predmetu sa druge godine ili plaćam svaki predmet po 100 KM? Hvala.
Prije si placao samo za koliziju i ako ocistis to onda ne placas skolarinu. Sada su nas "počastili" pa moras platiti 100 po predmetu i onda kada budes upisivao drugu godinu, tj. kada ocistis prvu godinu moras platiti 1000 KM skolarine. Zao mi je ali tako je, ako ne promijene nesto, eno bas se studenata puno pobunilo.
MirzaOg

#170 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by MirzaOg »

Pozdrav. Moze li mi neko objasniti DL studij. Znaci, da li se moze dolaziti na predavanja kao i redovni studenti (znam da imamo 5 obaveznih sedmica), da li smo zajedno u salama sa redovnim ili redovni posebno a DL posebno.....Hvala unaprijed. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
marketleader

#171 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by marketleader »

MirzaOg wrote:Pozdrav. Moze li mi neko objasniti DL studij. Znaci, da li se moze dolaziti na predavanja kao i redovni studenti (znam da imamo 5 obaveznih sedmica), da li smo zajedno u salama sa redovnim ili redovni posebno a DL posebno.....Hvala unaprijed. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Ja sam bio redovan i predavanja su javna i moze doci ko hoce, pa tako i DL studenti kojih je bilo kad sam ja isao. A mislim da ono 5.e sedmice imate posebno predavanja i vjezbe pošto morate za ta predavanja preći što su redovni prešli u 5 sedmica, svake sedmice.
RS6_BI_TURBO

#172 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by RS6_BI_TURBO »

http://www.efsa.unsa.ba/ef/dokumenti/Ra ... rajevo.pdf
Zna li mi neko objasniti, ove ''sifre'' na rasporedu, BUS sam vidio da znaci VPS ustvari, ali ne razumijem ostalo nista v-4, S:2 etc., :? , nije mi jasno, izvinjavam se ako je glupo pitanje brucos sam pa jos nisam se uhodao. Unaprijed hvala!
alibaba_i_30_godina

#173 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by alibaba_i_30_godina »

RS6_BI_TURBO wrote:http://www.efsa.unsa.ba/ef/dokumenti/Ra ... rajevo.pdf
Zna li mi neko objasniti, ove ''sifre'' na rasporedu, BUS sam vidio da znaci VPS ustvari, ali ne razumijem ostalo nista v-4, S:2 etc., :? , nije mi jasno, izvinjavam se ako je glupo pitanje brucos sam pa jos nisam se uhodao. Unaprijed hvala!
V - vjezbe
S - sala

V - 4 znaci da grupa 4 ima vjezbe iz tog predmeta
S - 2 znaci da su vjezbe iz tog predmeta u sali broj 2

Sta ima jos da nije jasno?
smoki_choko

#174 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by smoki_choko »

na ekonomiji je sve kodirano. moras nauciti kodove prije nego se upisujes na fax :shock:
RS6_BI_TURBO

#175 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by RS6_BI_TURBO »

@Neydan hvala puno na objasnjenju :)
Nego, vidim ima i jos nekakvih kodova, -p- je pretpostavljam predavanje, A:T (cetvrtak citav je ovako), A:Sk, MIT, S:2Sk, PDS to jos ne mogu da ukapiram. Jos jednom hvala!
Post Reply