FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
johntra

#151 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by johntra »

hebena kombinacija :D
Neelix

#152 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Neelix »

nesto me strah da cu se prosut...al haj da pitam... :D

kupio neke dijelove da promijenim, izmedju ostalog filter goriva...40km (za jettu mi kostao marku i po :shock: :D ).. i stari jutros vozio da promjeni...kaze lik mu rekao da auto uopste nema filter goriva :shock: :? :? i ja ga danas vratim... :roll: jel to on nesto nije dobro shvatio, il je majstor glup, ili...sam ja malo neinformisan :D
Klodovik

#153 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Klodovik »

corsa wrote:E pa vidis ja sam VOZIO i jedan i drugi auto i ne pricam bezveze. A provozao sam auta puno vise nego bar 60% ljudi koji se prepucavaju na ovom forumu. Medjutim, vjerovatno si primjetio da ja rijetko komentarisem jer je meni smjesno da se raspravljam oko ovakvih gluposti. Ko sta voli nek izvoli. Po mom skromnom misljenju oba auta su kante, s tim da je Fabia malo bolja. I moja preporuka u njihovoj klasi je Fiesta. ;-)
Ali i Fiat i Škoda su prodali gomilu tih "kanti". Da su tako loši, ne bi ih ljudi kupovali. Brojke sve govore. Naravno, to vrijedi i za Fiestu.
chuchumbamayumbe

#154 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by chuchumbamayumbe »

Neelix wrote:nesto me strah da cu se prosut...al haj da pitam... :D

kupio neke dijelove da promijenim, izmedju ostalog filter goriva...40km (za jettu mi kostao marku i po :shock: :D ).. i stari jutros vozio da promjeni...kaze lik mu rekao da auto uopste nema filter goriva :shock: :? :? i ja ga danas vratim... :roll: jel to on nesto nije dobro shvatio, il je majstor glup, ili...sam ja malo neinformisan :D
Za Jettu ti je bio onaj obicni sto mozes kupiti u Interexu, a taj od 40km je sigurno visokotlacni filter (jel metalni???)!
Potrazi drugog majstora.
Neelix

#155 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Neelix »

cini mi se da nije metalni, nisam ga nesto posebno zagledao, ko da je u obliku valjka i nesto bijelo omotano oko njega
extra_safe

#156 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by extra_safe »

Vozim punta 1,2 8V i sve vise razmisljam da kupim skodu.
Zbog cega,e pa kad sam kupovao rekli su mi da punto inace ima problem s elektronikom u sta sam se uvjerio ovih dana,super auto al kvar do kvara prolupa,70 posto auta koje bihamk pokupi s ceste je FIAT pa ti vidi
th3.dr1ver

#157 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by th3.dr1ver »

corsa wrote:E pa vidis ja sam VOZIO i jedan i drugi auto i ne pricam bezveze. A provozao sam auta puno vise nego bar 60% ljudi koji se prepucavaju na ovom forumu. Medjutim, vjerovatno si primjetio da ja rijetko komentarisem jer je meni smjesno da se raspravljam oko ovakvih gluposti. Ko sta voli nek izvoli. Po mom skromnom misljenju oba auta su kante, s tim da je Fabia malo bolja. I moja preporuka u njihovoj klasi je Fiesta. ;-)
Mene interesuje kako ste vi svi vozili "sva" auta :) - cast izuzecima.
@corsa, izvini sto sam citirao tvoj post, nije nista licno.

Ado, šampione, "objektivno" ti govorim da su ti komentari djeciji i da me jako nervira "tvoj stav" koji govori da vozis bijesna auta. Zao mi je sto takvi kao ti imaju priliku za to. Izvini ako sam te uvrijedio, nije nista licno.

@Leslie: Svaka cast na lijepo argumentovanim i obrazlozenim komentarima.

Sto se tice teme...
Nije problem u odabiru auta, nego je problem "hocu vise nego sto imam". Mrzi me kad narod dize kredit da kupi bijesna kola, a s druge strane stedi na sitnicama. Ne treba gledati sta komsija vozi i da li je njegovo auto bolje (brze) od mog. Mozda je moj komsija to auto stekao prevarom i "lopovlukom"? Znam samo da je lijepo zaspati cistog obraza i bez straha da li bi mi neko mogao nauditi sutra ili prekosutra.

Licno, ja bi izabrao Punta zbog udobnosti i komocije jer mi ostalo nije ni bitno. Mozda bi bilo da imam para kao Ado Sampion (izvinjavam se ponovo ako se neko nasao uvrijedjen). Posto ni jedno ni drugo auto nije novo, normalna stvar je da ce se kvariti. Kad se to desi, normalna stvar je da ga popravimo :)
Sve je to sastavni dio zivota. Ideal ne postoji.
ado-šampion

#158 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by ado-šampion »

Haha, najbolji su mi ovi koji dodju na forum i odmah misle da sve znaju :-) Ja ne vozim ništa bijesno, vozim auto koje je koštalo 12 hiljada maraka, a moj stav prema Talijanima je takav kakav jest. Neću Talijana i gotovo. Možda je sad jasnije. Ne da neću Alfu za to što mi je jeftna (ko je to rekao?!) nego neću Talijana uopšte. A Leslie je objektivan u p.m. Malo preleti forum pa pričaj.
Neelix

#159 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Neelix »

de ba pustite se prepirki i odgovorite mi na ovu dilemu sa filterom :D evo jaran mi rece da nemaju svi benzinci filter za gorivo :? i da sam mogu presjec crijevo, stavit neki predfilter i pricvrstit selnama :?
th3.dr1ver

#160 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by th3.dr1ver »

ado-šampion wrote:Haha, najbolji su mi ovi koji dodju na forum i odmah misle da sve znaju :-) Ja ne vozim ništa bijesno, vozim auto koje je koštalo 12 hiljada maraka, a moj stav prema Talijanima je takav kakav jest. Neću Talijana i gotovo. Možda je sad jasnije. Ne da neću Alfu za to što mi je jeftna (ko je to rekao?!) nego neću Talijana uopšte. A Leslie je objektivan u p.m. Malo preleti forum pa pričaj.
Volim i ja tebe.
ado-šampion

#161 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by ado-šampion »

Neelix wrote:de ba pustite se prepirki i odgovorite mi na ovu dilemu sa filterom :D evo jaran mi rece da nemaju svi benzinci filter za gorivo :? i da sam mogu presjec crijevo, stavit neki predfilter i pricvrstit selnama :?
Jaro imaš li ti priručnik od tog auta? U njemu mora pisat, ali čim ovdje pitaš onda garant nemaš. Evo pogledao sam ti na online katalozima Manna i Knechta i tu piše da je filter za gorivo "lifetime filter", tj. nije predviđena zamjena. Ja čisto sumnjam da to vrijedi za naše tržište, najbolje ti je da nazoveš Fiatov servis i pitaš, il otiđi tamo kod Energopetrola na Pofalićima.
Neelix

#162 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Neelix »

idem sutra tamo da stavim onu cjevčicu o kojoj sam pisao na ovoj temi pa cu pitati usput.

a dobio sam nekakvu knjizicu al na talijanskom :D
Klodovik

#163 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Klodovik »

Neelix wrote:idem sutra tamo da stavim onu cjevčicu o kojoj sam pisao na ovoj temi pa cu pitati usput.

Je li Fiatov servis još tamo? Salon je prazan. Navodno se nešto posvađali s Bunjom.
Neelix

#164 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by Neelix »

salon je preselio negdje kod autopraone slon na cvili, a servis je jos tamo :)
ado-šampion

#165 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by ado-šampion »

Neelix wrote:idem sutra tamo da stavim onu cjevčicu o kojoj sam pisao na ovoj temi pa cu pitati usput.

Altavista kaže da je fuel filter = filtro da combustibile. :D Al kad odeš sutra u servis, svakako ćeš znati. :)
rolenc

#166 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by rolenc »

Evo par korisnih sajtova (britanski su i vjerovatno nisu pristrasni) da steknes neki osnovni utisak.
Obrati paznju na komfor i pouzdanost.
http://www.whatcar.com/NonCar/75881243591.jpg.
http://www.whatcar.com/news-special-rep ... EL=3243774
http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/s ... -2000.aspx
http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/f ... -1999.aspx
johntra

#167 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by johntra »

filter se nalazi u potopnoj pumpi za gorivo i nije predviđena njegova zamjena....
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#168 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by corolla02 »

Pa dobro, jeste li dali savjet ovom covjeku, koje je bolje auto, odnosno sta da kupi? :-D
bide_1986

#169 Re: FIAT Punto vs. SKODA Fabia

Post by bide_1986 »

Ma ima dobrih argumenata, to je meni bitno a stacu kupiti to cu ipak ja odluciti, ja samo trazim od raje da mi kaze njihova iskustva, i dosta ste mi pomogli hvala vam svima puno, ali ako bude neke srece mozda i Fabia legne.
Locked