Utakmica BiH - SiCG

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
seas of cheese

Post by seas of cheese »

manijak1 wrote:Pa :( :( vezano za njen članak ne može javno reći ubijte ih :D na terenu i van njega inače će oni vas :D :D .
Ostalo je sve u članku - stranački raspoređeno. :D
sta moze da uradi jeste bar da fudbalske mediokritete i poluamatere koji igraju za reprezentaciju bih ne predstavlja kao da su prva postava real madrida.
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

>sta moze da uradi jeste bar da fudbalske mediokritete i poluamatere koji igraju za reprezentaciju bih ne predstavlja kao da su prva postava real madrida.

jebiga izvini, ali si pretjerao, ti mediokriteti su igrali mnogo bolje od prve postave spanije.
manijak1

Post by manijak1 »

Stvarno ne mogu a da ne podijelim stav rainbowa :D u vezi pretjerivanja i poluamatera - nema nikoga iz PL BiH :D :D u prvoj postavi ali će biti izgleda .
Vito Korleone

Post by Vito Korleone »

Iskreno, navijaću za Srbiju i Crnu Goru
Zoran ŠARENAC
realaudio [ 4:44 min ]
Prenosimo dio odgovora Milorada Dodika, predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata, koji je danas bio u online komunikaciji sa slušaocima Radija Slobodna Evropa i posjetiocima našeg web sitea. Neka od postavljenih pitanja, Dodik ocjenjuje kao - katastrofalna
Najviše zasluga konačnom i, kako kaže, trajnom skidanju nacionalista s političkog trona, pripada lideru Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Miloradu Dodiku, koji je danas bio Online sa slušaocima Radija Slobodna Evropa i posjetiocima našeg Web site-a.
Komentarišući rezultate lokalnih izbora u RS-u, gdje je pobijedila stranka na čijem je čelu, te u Federaciji, gdje je vlast u lokalnim zajednicama ponovo pripala strankama uglavnom strankama desne orijentacije, Milorad Dodik kaže:

“Definitivno, u jednoj rečenici da sve sažmem, onda možemo reći slijedeće: da su ovi izbori pokazali da vlast u BiH, ona koju čine SDS, SDA i HDZ, nema legitimitet i da glasačko tijelo je reagovalo tako da sadašnja struktura Parlamenta ne bi bila održiva, odnosno većina u Parlamentu ne bi bila održiva u tom pogledu. Dakle, u tome je Republika Srpska doprinijela značajnoj promjeni te vrste priče u BiH.”

SDS-u je trebalo uzeti istok RS-a, gdje su, po pravilu, dobijali najviše glasova, dok su, zauzvrat, ljudi tamo mnogo lošije živjeli. Dodik posebno ističe pobjedu u Trebinju, u kome je do sada vladao Božidar Vučurević:

“Dobili smo ga tako što su ljudi u Trebinju shvatili da moraju promijeniti politički okvir u kome žive, kako bi se priključili i ponovo uspostavili vezu sa Dubrovnikom i kako bi ponovo Trebinje, kao slobodarski i proevropski grad i centar, pribavilo tu etiketu.”

Indikativno je da je SDS izgubio izbore nakon što je Visoki predstavnik smijenio Dragana Kalinića, a funkciju v.d. predsjednika preuzeo aktuelni predsjednik RS-a, Dragan Čavić. Na pitanje sa kim je u dosadašnjim kampanjama imao više problema, lider SNSD-a ističe:

“Ista je to priča, s tim što je Čavić vidno nervozan zbog gubitka podrške koju je on osjećao i znao. Pokušao je jednu kampanju koja je do sada neviđena diskvalifikacija, zloupotreba funkcije predsjednika Republike, prije svega.”

Ipak, ukidanje SDS-a, o čemu se mnogo govorilo, nije pravo rješenje u ovom trenutku, tvrdi on:

“Termin za ukidanje SDS-a je prošao. To je bilo u vrijeme uspostavljanja Dejtonskog sporazuma.”

Dodik je ponovio da Karadžić mora u Hag:

“Pa ne volim da budem nikakav savjetnik Karadžiću. Karadžiću mnogi su htjeli da to bude, ja nisam htio. A što se tiče Tribunala, Karadžić mora u Hag - dobrovoljno ili da ga uhapse, sasvim svejedno.”

SNSD nije sagovornik za inicijative o promjeni Ustava BiH. Ako bi se ta priča i otvorila, najprije se mora izvršiti popis stanovništva, kaže lider SNSD-a:

“Ja mislim da prvo treba izvršiti popis u BiH. BiH ima svoj ustav. On je donesen u Dejtonu, što definitivno pobija tezu da je Dejtonski sporazum samo zaustavio rat a ne i riješio ustavno - pravni poredak. On je utvrdio ustavno - pravni poredak u kome je legalizovana RS i postala ustavna kategorija. Prema tome, to je veoma jasno. Ukoliko želite da mijenjate Ustav, to može da bude legalna inicijativa mnogih. Ali što se tiče konkretno mog stava, mislim da je moguće neke stvari - koje su veoma jasne i koje su se desile u posljednje vrijeme i koje su ušle u ustavno - pravni sistem BiH - i ustavno odrediti kao takve. A ulaziti u priču o RS i njenim ovlaštenjima, ili eventualnom ukidanju apsolutno nije moguće.”

Govoreći o regionalnim aktuelnim pitanjima, Dodik je pozdravio poziv kosovskim Srbima predsjednika Srbije da izađu na izbore:

“Mislim da treba da izađu na izbore i podržavam gospodina Tadića u tom kursu, koji smo mi imali ovdje, u BiH 1996., kada je tada neprikosnoveni SDS, u saradnji s Miloševićevim režimom, pozivao Srbe da se ne vraćaju u drugi dio Bosne, u Federaciju, i da tamo ne glasaju. To stanovište se pokazalo grubom greškom.”

Milorad Dodik odgovara na sva pitanja koja imaju smisla, kaže on. Građani se interesuju o svemu i svačemu, a u posljednje vrijeme dosta pitanja je bilo za koga će navijati u fudbalskoj utakmici BiH : Srbija i Crna Gora.

“Ja nisam licemjeran ni u politici ni u životu. I znam zašto ste postavili ovo pitanje. Ali, pošto smatram da je sport zaista samo individulna stvar čovjeka i da u to ne treba petljati politiku, a i zbog potrebe da budem iskren prema vama i prema svima, navijaću za Srbiju i Crnu Goru.”

Na kraju ipak nije bio zadovoljan sadržajem postavljenih pitanja u današnjem online pojavljivanju sa slušaocima i posjetiocima sitea Radija Slobodna Evropa.

“Ovo je katastrofalno. Ovo govori o svijesti ljudi koji apsolutno imaju predubjeđenja o tome da je, recimo evo kako je to rečeno, da je čitav jedan srpski narod zločinački narod, da je RS zločinačka tvorevina. Gotovo svi su se postavljali kao takvi. U tom pogledu ovdje kao da je sada 91. godina, bar što se tiče ovih pitanja koje sam ja dobio.”

Sta reci na ovo,covjek pravi patriota :D :D odnosno SCG patriota :D :D

Ovo nema veze sa politikom samo da se zna :D

Nema druge do traktora :x :x
manijak1

Post by manijak1 »

Luzer navija za luzere :D .
U tom pogledu ovdje kao da je sada 91. godina, bar što se tiče ovih pitanja koje sam ja dobio.”
Nisam slušao ali bolje što nisam .
Rekao bih mu da navija sa prave adrese - s one strane Drine.
live

Post by live »

volim te bosnooooooooooooooooooooooooo
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

pa dobro ne cudi me od njega, njegova stvar u stvari i bolje je da kaze sto osjeca.

koga jebe

nacionalsocjalista kao i mnogi drugi u RS, jedina razlika je sto vidi da ne moze otvoreno ispoljavat mrznju pa to radi prikriveno kroz tzv anacionalnu stranku a sam je nacionalista.

licemjer
jezd

Post by jezd »

rainbow_sex wrote:pa dobro ne cudi me od njega, njegova stvar u stvari i bolje je da kaze sto osjeca.

koga jebe

nacionalsocjalista kao i mnogi drugi u RS, jedina razlika je sto vidi da ne moze otvoreno ispoljavat mrznju pa to radi prikriveno kroz tzv anacionalnu stranku a sam je nacionalista.

licemjer
da, on je licemjer i nacionalista zato sto govori ono sto ne zelis da cujes :-)
manijak1

Post by manijak1 »

da, on je licemjer i nacionalista zato sto govori ono sto ne zelis da cujes
Šta bi tvoj ministar za raseljena lica trebao reći za koga će navijati sutra i prekosutra ?
Nije stvar u tome šta ko želi slušati već šta je ko u stanju uraditi.A on očito govori da će raditi za Srbiju i Crnu Goru :D može ali u nekom drugom filmu.
elviss83

Post by elviss83 »

srbi-bosanci
hrvati-bosanci
muslimani-bosanci
bosnjaci-bosanci
romi-bosanci
ostali-bosanci

bi trebali navijat fakat za BIH ipak su oni bosanci

a
muslimani-srbijanci
srbi-srbijanci
sandjaklije-srbijanci
ostali srbijanci

nek navijaju za SICG brate mili svakom njegovo
:D posteno :D
solaris

Post by solaris »

nije mi jasno zasto se toliko uzbudjujete zbog nenavijanja srba iz bih za reprezentaciju bih,
ako vam to toliko znaci, onda bi prvo trebali da pokazete na neki nacin da je to njihova zemlja isto ko i vasa,
sto je trenutno daleko od toga, sve je prisilno
npr ovde se redovno brisu stavrini postovi, potpuno nerazumljivo :x
nije mu dozvoljeno cak ni da upotrebljava svoj nick, nego mora sad da izmislja seas of chees i slicne gluposti

dok u isto vrijeme manijak moze komotno da prijeti sa teme na temu, bezbrizan, jer zna da je ravnopravniji od stavre :x

i sad za koga ce ko da navija, pa cak i komi u sebi navija za SICG
mozda jednom stisne i to javno prizna :shock:
elviss83

Post by elviss83 »

solaris
nisi normalan sviju mi ne diraj mi manijaka odrobijacu te :D koga cu ja zezat kad dodje derbi a ti ga otjeras svojim glupostima :-?
solaris

Post by solaris »

ne brini nista, vraticu ga ja, ko sto sam sredio i za kameta prije
elviss83

Post by elviss83 »

fakat solaris nije me briga svako ima neki osjecaj za koga treba navijat
al sramota je da visoki duznosnici tzv RS navijaju za SCG nek kazu barem neopredjeljeni smo ili nesto izmisle kad treba da nas lazu nece majku im :-)
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

>nije mu dozvoljeno cak ni da upotrebljava svoj nick,

hoces iskreno, vjerovatno ne zato sto je srbin vec zato sto je glup
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

>da, on je licemjer i nacionalista zato sto govori ono sto ne zelis da cujes

sta ja zelim da cujem ?

pa prvo, ovde na ovoj strani ima dosta budala da bi jos slusao i budale iz RS-a.

a to sto vama bih ne znaci nista opet ni meni nista ne znaci, vi jednostavno ste i politicki i geografski u pat poziciji. ni tama ni amo, ni srbima ni sopstvenoj zemlji. i jos bi trebalo da vas sazaljevam ???????

prolazim pored vas kao da i ne postojite.
jezd

Post by jezd »

rainbow_sex wrote:>da, on je licemjer i nacionalista zato sto govori ono sto ne zelis da cujes

sta ja zelim da cujem ?
pretpostavljam da potajno zelis da cujes sve srbe koji zive lijevo od drine kako horski pjevaju odu bih - svojoj domovini. ubjedjen sam da ti srce zaigra na takvu pomisao. a posto ti je jasno da je tako nesto moguce jedino u zoni sumraka ostale su ti dvije opcije:

1. da tiho patis sto zivis u izgovoru od drzave koja postoji samo na papiru dok prosipas pricu kako te oni tamo neki gradjani TVOJE drzave ustvari ne zanimaju.... a usput kad god ti se za to ukaze prilika seruckas o tim koji te ne zanimaju po cyber forumima. duel bih-scg je svakako idealna prilika za takvu aktivnost.

2. da predjes entitetsku granicu sa pistoljem u dzepu i cim vidis prvog srbina kako se raduje bodiroginom kosu, kezmanovom golu, miljkovicevom smecu ili sapicevom sraubu dok drsko ignorise svaki uspjeh bih reprezentacije u sjedecoj odbojci - ispraznis sarzer u istog i naplatis mu i za kezmana i za bodiruogu i za sapica i za miljkovica......a usput i za srebrenicu i za cinjenicu da su se tih nekoliko srpskih sportista sto brane boje bih sjetili iste tek kad su ih skartirali u srbiji.... i sve ostalo sto te tare...

srecom, zasad si izabrao prvu opciju..... ja se nadam da ce tako i ostati
the the

Post by the the »

e bas se ismijah
ima neki stavra koji mora da menja nickove jer je srbin.
jebote ja mogu papka skontat u sekundi, vidim ja on psuje na zenu sa imenom i prezimenom, svasta joj govori, al to za njega nije nista, pa se cudi sta joj je rekao ruzno. Nista,jer je on naucio da je to normalna komunikacija u njegovoj najblizoj okolini.
E vidis meni nije. A poslije ga njegov jaro vadi,kaze skontali ga da je srbin.

Kakve veze ima sto si srbin, neka si lave, kakve to veze ima sa papanlukom, sa nama, i sa moderatorom. Nikakve. Ima sa papanskim stavom koji vecina ljudi sa ovog foruma ne zeli da cita. Ima foruma gdje mozes otici i uzivat u papanluku.

Jebatba, imam ja dovoljno srba oko sebe koji me svojim zivotnim stavom i navikama uvjeravaju da sam u pravu kad kazem da se ovde borimo protiv papanluka. A papak to je internacionalna stvar, a kad si papak onda si papak. Nema ti pomoci, lutko moja.
Moderatoru svaka ti zlatna. Samo deri.

Jos da dodam, ako vecina srba navijaju za serimo, to jevaljda i za ocekivati.

Ali igraci Srbi ce igrati za BIH. Bice srba koji ce navijati za BiH. Bice ih taman onoliko koliko se odlucilo da navijaju za BiH i u aprilu 92. A to su najbolji navijaci. Kad sve ovo prodje neki od tih ce se ljudi spominjati kao najznacajniji borci za najvise vrijednosti ljudske civilizacije.

A od ovih sto su se ispalili i ne ocekujem da navijaju za zemlju koju su odbacili kao mogucu nekih 12 godina prije ove tekme a u korist retrogradne, anahrone ideje koju bastini bas SERIMO.
cowboy

Post by cowboy »

A massive security operation is in full swing in the Bosnian capital, Sarajevo, ahead of Saturday's football World Cup qualifier pitting Bosnia against Serbia and Montenegro.

Vise na http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3724128.stm

Ma Europa strepi od nase netrpeljivosti!
focak

Post by focak »

Sport
Iz Beograda u BiH stiže stotinu autobusa s navijačima

SVE ULAZNICE za utakmicu između nogometnih vrsta Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore koje su u srijedu puštene u slobodnu prodaju u Sarajevu rasprodane su za samo nekoliko sati, što je potvrda ogromnog zanimanja koje vlada za ovu utakmicu, prenose u četvrtak sarajevski mediji.

Izabrane momčadi BiH i SCG u subotu na stadionu Koševo u Sarajevu igraju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a ovaj meč najavljen je kao susret visokog sigurnosnog rizika zbog čega će biti angažiran veliki broj policajaca.

Prema pisanju sarajevskih medija, prvog dana prodaje ulaznica odmah je ˝planulo˝ oko dvije tisuće karata koje su se potom pojavile i na ˝crnom tržištu˝ po cijeni od 50 konvertibilnih maraka (oko 25 eura), što je za lokalne standarde veoma skupo.

Nogometni savez BiH planirao je u zemlji pustiti u prodaju oko 20 tisuća ulaznica dok bi navijačima iz SCG bilo ponuđeno petnaestak tisuća.
:shock:
Dolazak navijača s druge strane Drine u Sarajevu se očekuje u subotu ujutro, iako utakmica počinje tek u 20 sati.

Prema najavama iz Beograda, u glavni grad BiH trebalo bi stići najmanje stotinu autobusa.

Nogometni savez SCG (FSCG) odbio je preuzeti odgovornost za organiziranje dolaska svojih navijača, nadajući se kako će na taj način izbjeći sankcije u slučaju izgreda na stadionu.

Komesar policije Sarajevskog kantona Himzo Selimović izjavio je kako se poduzimaju opsežne sigurnosne mjere.

˝Svi simboli i obilježja koja nemaju veze s reprezentacijama BiH i SCG bit će oduzeti ili uklonjeni sa stadiona Koševo, dok će osobe koje ih budu nosile biti odstranjene˝, izjavio je Selimović. Kako ne bi bilo zabune, on je pojasnio da je riječ o ˝nacionalističkim zastavama, kapama te majicama s likom osoba koje nemaju veze s nogometom˝.

Najmanje 800 pripadnika temeljne i posebne policije brinut će o redu oko i unutar stadiona Koševo a potporu će im pružiti i oko 500 zaštitara.

Svi koji budu željeli ući na stadion morat će proći trostruku kontrolu, najavljena je obustava prometa svim cestama koje vode ka Koševu kao i zatvaranje svih ugostiteljskih objekata.

Navijači će na stadionu biti odijeljeni, a planirano je i postavljanje zaštitne mreže oko stadiona u dužini od 900 metara.

Bosanskohercegovačka nogometna vrsta za subotnju se utakmicu priprema u tišini Međugorja gdje je odigurano i nekoliko kontrolnih utakmica. Prema atmosferi koju prenose bosansko-hercegovački mediji, izbornik Blaž Slišković i njegovi igrači uvjereni su kako mogu svladati suparnike iz SCG.

S novinarima je do sada izravno kontaktirao samo pomoćni trener Vlatko Glavaš koji je kazao kako je uvjeren da nogometaši BiH na Koševu mogu osvojiti sva tri boda.

U slučaju pobjede najviše razloga za slavlje imao bi napadač Elvir Bolić, koji na dan utakmice slavi 33. rođendan.

˝Kada pobijedimo bit će lako proslaviti moj rođendan˝, kazao je novinarima Bolić.

Priredio(la): Dalton/Index.hr
http://www.bhstring.net/tuzlauslikama/t ... hp?id=2470

nisam mogao vjerovati kad sam procito ovaj text da je srbija dobila ili bilo ponudjeno 15 hiljada ili tisuca ulaznica, ovo je katastrofa. To je sve srbski lobi koji radi u NSBIH. Meni ovo isto izgleda ko da igramo u hrvatskoj pa nam popolovili ulazinice.

Mada cisto sumljam da ce biti njih toliko, mozda oko hiljdau manje vise.

a sa onim iz N/FSBIH nesto nije u dure.
KUJTA

Post by KUJTA »

the the wrote:e bas se ismijah
jebote ja mogu papka skontat u sekundi, vidim ja on psuje na zenu sa imenom i prezimenom, svasta joj govori, al to za njega nije nista, pa se cudi sta joj je rekao ruzno. Nista,jer je on naucio da je to normalna komunikacija u njegovoj najblizoj okolini.

Kakve veze ima sto si srbin, neka si lave, kakve to veze ima sa papanlukom, sa nama, i sa moderatorom. Nikakve. Ima sa papanskim stavom koji vecina ljudi sa ovog foruma ne zeli da cita. Ima foruma gdje mozes otici i uzivat u papanluku.

Jebatba, imam ja dovoljno srba oko sebe koji me svojim zivotnim stavom i navikama uvjeravaju da sam u pravu kad kazem da se ovde borimo protiv papanluka. A papak to je internacionalna stvar, a kad si papak onda si papak. Nema ti pomoci, lutko moja.

Ali igraci Srbi ce igrati za BIH. Bice srba koji ce navijati za BiH. Bice ih taman onoliko koliko se odlucilo da navijaju za BiH i u aprilu 92. A to su najbolji navijaci. Kad sve ovo prodje neki od tih ce se ljudi spominjati kao najznacajniji borci za najvise vrijednosti ljudske civilizacije.

A od ovih sto su se ispalili i ne ocekujem da navijaju za zemlju koju su odbacili kao mogucu nekih 12 godina prije ove tekme a u korist retrogradne, anahrone ideje koju bastini bas SERIMO.
Pa neka tih Srba a neka i Bosnjaka koji su bili u VRS ili koji razmisljeju kao Kusturica :)
Da u pravu si kada sam sebi upucujes samokritiku da si papak :-D
Da znas da te lazu ti Srbi, hebiga 40 godina su vas lagali pa po vama napravili genocid.
Hajde sada idi papak zove te mama. :lol:
emanuel_30

Post by emanuel_30 »

focak wrote:Sport
Iz Beograda u BiH stiže stotinu autobusa s navijačima

Nogometni savez BiH planirao je u zemlji pustiti u prodaju oko 20 tisuća ulaznica dok bi navijačima iz SCG bilo ponuđeno petnaestak tisuća.
:shock:
Dolazak navijača s druge strane Drine u Sarajevu se očekuje u subotu ujutro, iako utakmica počinje tek u 20 sati.

Prema najavama iz Beograda, u glavni grad BiH trebalo bi stići najmanje stotinu autobusa.

Nogometni savez SCG (FSCG) odbio je preuzeti odgovornost za organiziranje dolaska svojih navijača, nadajući se kako će na taj način izbjeći sankcije u slučaju izgreda na stadionu.

nisam mogao vjerovati kad sam procito ovaj text da je srbija dobila ili bilo ponudjeno 15 hiljada ili tisuca ulaznica, ovo je katastrofa. To je sve srbski lobi koji radi u NSBIH. Meni ovo isto izgleda ko da igramo u hrvatskoj pa nam popolovili ulazinice.

Mada cisto sumljam da ce biti njih toliko, mozda oko hiljdau manje vise.

a sa onim iz N/FSBIH nesto nije u dure.

Pa ljudi ako je ovo istina onda je bolje da se utakmica i ne igra. Sto autobusa stize u subotu ujutro, pa razvalit ce pola Sarajeva do pocetka
utakmice :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
I zanima me koja jos reprezentacija u svijetu ovako dijeli ulaznice na
svom stadionu: 20.000 domacih a 15.000 gostujuci navijaca, pa ovo ce biti
najveca sramota u novijoj nogometnoj povijesti
:x :x :x :x
solaris

Post by solaris »

Code: Select all

Na povrede su se žalili i Branimir Bajić, Vladan Grujić i Ivica Grlić.
nije lako brankovicima, sta mislis komi :?
seas of cheese

Post by seas of cheese »

the the wrote:e bas se ismijah

cekaj malo, ne mozes neosnovano nekoga etiketirati kao papka i koristiti to za izgovor jer nemas argumenata protiv njega.

osim toga, ti ne znas sta je papanluk. papanluk je pisati o igracima koji su vecinom u biti poluamateri i mediokriteti kao da igraju za real madrid. papanluk je dati nekome ko se ne razumije u fudbal da o njemu pise, i to na takav nacin.

nije papanluk vrijedjati nekoga ko to zasluzuje, mada guska i nije neka uvreda za nekoga ko ima posao vezan za fudbal samo zbog velikih sisa.

papanluk je biti apatican prema tim stvarima. ti si mozda samo glup, pa ih ne vidis.
seas of cheese

Post by seas of cheese »

rainbow_sex wrote:>sta moze da uradi jeste bar da fudbalske mediokritete i poluamatere koji igraju za reprezentaciju bih ne predstavlja kao da su prva postava real madrida.

jebiga izvini, ali si pretjerao, ti mediokriteti su igrali mnogo bolje od prve postave spanije.
fartknockeru, da se sekunde razumijes u fudbal znao bi da je spancima stalo do reprezentacije ko do lanjskog snjega...
Post Reply