Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
atko wrote: ... neko mi rece ... kontam mozda je i istina ... ta cjena od 15 000 reko mora da ima neki fol
Znaci niska cijena i dalje ostaje misterija suhveliii
nikakva to misterija nije
rumuni crnče za 300 eura za razliku od "gospode" u tvornicama u EU koji te iste poslove rade za 2000-3000 eura
u tome je caka, ali doći će oni svi na red poslije Grčke, i vještačkog dobrog standarda, čuj frajeri dijelili 13tu i 14 platu !!! i išli u penziju sa 53 godine !!!
atko wrote:
.. al kontam reno light dje cu to smijace mi se
e rekao si suštinu jaro
to je naš problem, balkansko-bosanska iskompleksiranost
ako ne voziš Audi,Mercedes ili VW nisi faca, pasat, golf, kao to su jedino dobra auta
za Daciju se nema šta brinut, ipak je to Renault tehnologija
to je odnos kao i VW i Škoda
atko wrote:A carina i PDV jel to u uracunato ... nemoj sad samo da kazete jesteeee
za 14.500 KEŠA dobijaš motor 1.4 75 ks (fabia polazi od 60 KS)
klimu, ABS, podizače prednjih stakala, maglenke, sjedište i volan podesiv po visini, centralnu bravu sa kodom
doplatu traže jedino za metalik boju, ali osnovne su crvena, bijela i tamno plava (dobra)
johntra wrote:evo maloprije vidim u Strojoradu kako mehaničar ugrađuje taksimetar u jednog Sandera...
Logani (odavno) i Sandera su većina među taxistima u Tuzli, i sve ih je više
to nešto govori o njihovoj izdržljivosti, ono što prihvate taxisti mora biti kvalitetno
standardna fabia ima ABS, fabia nejma ABS... da otvorimo post standardna oprema fabie ima/nema ABS?
evo sta kazu decki koji se ko biva razumiju u to sto prodaju...
atko wrote:
.. al kontam reno light dje cu to smijace mi se
e rekao si suštinu jaro
to je naš problem, balkansko-bosanska iskompleksiranost
ako ne voziš Audi,Mercedes ili VW nisi faca, pasat, golf, kao to su jedino dobra auta
za Daciju se nema šta brinut, ipak je to Renault tehnologija
to je odnos kao i VW i Škoda
vnm wrote:ja kako skontah iz ovog cjenovnika, u classic opremi ABS ide samo sa 1.9 TDI motorom...ili sam nesto pogresno shvatio?
Stvarno, sad mi se "oci otvorise", za iole opremljenu Fabiju(sa najneophodnijim stvarima), sa 70 KS, treba dakle 19000KM i jos cvaja.
Puno, kume, puno!!
vnm wrote:ja kako skontah iz ovog cjenovnika, u classic opremi ABS ide samo sa 1.9 TDI motorom...ili sam nesto pogresno shvatio?
Krivo si shvatio, ili su ovi nasi strucnjaci krivo preveli. ABS je manje vise standard od sredine devedesetih vise se nigdje ne podvaljuje kao dodatna oprema. A onaj genijalac koji tvrdi da nova Fabia nema ABS u standardnom paketu, ma ... Pa nije Geely ili Tata.
vnm wrote:niko nista ne tvrdi, fino pise na skoda.ba da nema.
Joj, pravi si demagog .
"Testirana šasija, optimalno podešeno vješanje i servo upravljač garantuju da ćete sa ovim automobilom uspiješno prevazići sve nepredviđene situacije. U svim Fabijama postoji ABS (sistem za spriječavanje blokade kočnica), Dual Rate (dodatno pojačanje za kočnice) i MSR (regulacija vučnog momenta motora). Kao dodatna opcija tu je ASR (sistem protiv proklizavanja pogonskih točkova) i ESP (elektronski program stabilizacije). A u slučaju da dođe do pada pritiska i naglog gubitka vazduha iz guma TPM sistem će Vas obavijestiti o tome."
Uostalom, ne bih sestri mladjoj kupio auto bez ABS-a. Jedno je sjedit iza monitora i nabadat sta auto ima a sta nema, a drugo je iz prve ruke dobiti informacije o opremi standardnog paketa iz salona.
Krivo si shvatio, ili su ovi nasi strucnjaci krivo preveli. ABS je manje vise standard od sredine devedesetih vise se nigdje ne podvaljuje kao dodatna oprema. A onaj genijalac koji tvrdi da nova Fabia nema ABS u standardnom paketu, ma ... Pa nije Geely ili Tata.
Nisam ja genijalac, vec dobronamjerni, koji i samo navodi oiicijelan citat sa skoda.ba portala da fabia koja se prodaje u zadnje dvije godine u standardnom paketu opreme NEMA ABS, i kao sto Maxel kaze - tek ce se u novom redizajniranom modelu poceti prodavati serijski. i to je citat koji Blobi navodi sa skoda.ba stranice.
Pitao sam u salonu je li moguce da ABS nije u serijskoj opremi... Zato sam i odustao od kupovine fabije.
Nisam ja genijalac, vec dobronamjerni, koji i samo navodi oiicijelan citat sa skoda.ba portala da fabia koja se prodaje u zadnje dvije godine u standardnom paketu opreme NEMA ABS, i kao sto Maxel kaze - tek ce se u novom redizajniranom modelu poceti prodavati serijski. i to je citat koji Blobi navodi sa skoda.ba stranice.
Pitao sam u salonu je li moguce da ABS nije u serijskoj opremi... Zato sam i odustao od kupovine fabije.
ABS je standard i u osnovnom paketu Fabije. Taj novi, redizajnirani model se prodaje od 2008. godine i ABS je standardna oprema.
dobronamjerni wrote:
ABS je standard i u osnovnom paketu Fabije. Taj novi, redizajnirani model se prodaje od 2008. godine i ABS je standardna oprema.
taj model se jos nije pojavio na nasem trzistu...najavljuju ga sad za kraj maja-pocetak juna...
nekad je istinu tesko prihvatiti - skoda nema serijski ABS
upravo radi ubjedjenja da novija generacija mora imati ABS, mnogi su se prevarili te kupili vozilicu bez istog sistema
Nedavno je predstavljena nova face lifting skoda fabia koja dolazi na nase trziste polovinom maja, pocetkom juna - E TEK TA FABIA CE IMATI SERIJSKI ABS
ipak, mozda je bolje vratiti se originalnoj temi - dacia sanero misljenja???
Ne vrijedi se natezat s vama. Pa ja sam prije dvije godine sestri kupio Fabiu sa srednjim paketom opreme. Prodavac je rekao da ABS dolazi u standardnom paketu. Mislim, zasto bi na njihovoj stranici pisalo drukcije? Ne budi smijesan
Blobi wrote:Ne vrijedi se natezat s vama. Pa ja sam prije dvije godine sestri kupio Fabiu sa srednjim paketom opreme. Prodavac je rekao da ABS dolazi u standardnom paketu. Mislim, zasto bi na njihovoj stranici pisalo drukcije? Ne budi smijesan
...kao sto si sam rekao - srednjim paketom opreme... o tome pricamo stalno... u osnovnoj opremi nema ABS
Mislim da smo tvojom izjavom ovaj dio teme ''Fabia i ABS'' zakljucili.
vratimo se sanderu