chuchumbamayumbe wrote:Shvatam ja da su tu i kamate.
Kako god, lik ce platiti 312 tisucha.
Koliko bi bilo bez banke, za kesh, bas me interesuje?
Ovo ti ja govorim sadašnje stanje a kod mene je bilo malo drugačije jer sam uzeo u početku gradnje svega toga.
Uz nešto učešća koje sam dao na ostatak imam 60000km kamate a kamatu obično vratiš kroz skok cijene nekretnine
za određen broj godina a rentom vratiš dio sredstava tako da u konačnoj varijanti ispadne solidna kombinacija a prilično siguran kapital u sredini u kojoj turizam može samo napredovati.Gore ne može.Naravno sve u životu je rizik i uvijek postoji šansa da nešto ne bude kako je planirano ali šta mi se sve desilo za ovih 38 godina i rata ovaj rizik je smiješan a
što je najvažnije djeca mi odrastaju zdravo,bave se sportom umjesto da po čitav dan sjede i igraju igrice,gledaju španske serije i kobile sa Granda.
Za keš je 3500km po km2 ali ko ima taj keš osim ovih mudonja,političara i raznoraznih probisvjeta.
Pare se prave pametno uloženim kreditima i vrijedi pokušati a i ako propadnem opet ću ustati u 7h i ići da radim i sve ispočetka.Ja i žena pokušavamo da uz puno rada i truda stvorimo nešto i za sada nam dobro ide.