koje ba svetinje? zbog tih 'svetih krava' u koje se 'ne smije dirati' nam jebu majku kroz majku zadnjih 100 godina! svoju nesposobnost i lopovluke kriju iza bošnjaštva, srpstva, hrvatstva i ostalih 'svetinja'.
odakle ti ideja da sam dirnuo u olimpijadu? ja sam samo rekao da nakon olimpijade nismo imali ni jedno vece sportsko natjecanje, dok zagreb sa svojim brdascetom od sljemena ima trku svjetskog ski kupa! lijepo je to, olimpijada, i ja sam zbog toga ponosan, ali me u isto vrijeme stid sto nam je to jedini uspijeh u zadnjih 500 godina. o tome ja govorim.
u tome i jeste problem i bit citave teme: zivimo u proslosti i busamo se stvarima za koje smo mi licno najmanje zasluzni. kazes: sarajevo ce vjecno biti olimpijski grad. hoce, isto kao sto ce i vjecno biti grad sa prvim vodovodom u evropi koji i dan danas imamo!
Zaboravljas cinjenicu (sto se tice Sljemena) da Zagreb nije bio par god u totalnoj blokadi i uz to svakodnevno bombardiran i razaran kao shto je to bio slucaj sa Sarajevom,
stoga se Zagreb nemoze niukom slucaju porediti sa Sarajevom.
Da si rekao u Vukovaru ima to i to a u Sarajevu nema,onda bi usporedba bila donekle na mjestu.
Sto se tice zbivanja poslije Olimpijade mislim da ti je @ Admir1984 dao dobar odgovor poshto si izgleda poprilicno neinformiran o onome sto se poslije Olimpijade dogadjalo, a sve do devedesetih u Sarajevu,mislim naravno na sportskome planu.
p.s. nisam ja prijatelju prespavao 90-e, i dobro znam kako je teklo naseljavanje, i znam kako su doseljenici prihvatali pravila grada u koji dolaze, ali vidim i kako nakon rata (slazem se da je mnogo ljudi u ratu doslo silom prilika, ali ih je mnogo nakon rata imalo gdje otici ali su umjesto toga prodali gradju i napravili vikendice) dolaze kojekakvi drugi brdjani i kockaste glave, i koji ne prihvataju pravila sredine u koju dolaze, vec donose svoja pravila koja su nazalost sve prihvacenija i kod ovdasnjeg stanovnistva i zahvaljujuci svemu tome ovaj grad se pretvara u najvece nasejleno mjesto (da ne kazem selo) u drzavi!
[/quote]
Sarajevo se shiri i to je neminovno, kao sto se shire i recimo Beograd i Zagreb,e sada kao shto se grad mjenja i shiri tako se mjenja i stanovnishtvo koje obitava u njemu i nazalost to je neminovan proces koji je u Sarajevu mozda izrazeniji i jos vise ubrzan zbog zbivanja u proshlom ratu.
Mi tu nazalost nemozemo nishta uraditi,jer svatko ide i ostaje ondje gdje ima kvalitetnije uslove zivljenja,e sada neko neke svoje loshe navike sporije mjenja,a neko ne,neko neshto dobro donese a neko ne.
Kao shto ima doshljaka tj. ljudi koji su doshli u Sarajevo a koji izbacuju smece kroz prozor i uriniraju po haustorima tako ima i rodjenih Sarajlija koji to isto rade.
Ne znaci automatski da je ako je neko rodjen i odrastao u Sarajevu a racimo kaci se za tramvaj ili pise po tramvaju automatski dobar u odnosu na nekoga ko je kultivisan a nije rodjen u Sarajevu,
Pa nisu ljudi psi da se djele po geografskom porijeklu i pedigreu.
Svugdje ima dobrih i loshih ljudi pa bila to Banja luka,Mostar,Tuzla,Bihac,Osjek Pula ili Vrshac....pa ni Sarajevo od toga nije izuzetak.
O,, cetvrtastim glavama,, i ,,prvom vodovodu,, nebih ovom prilikom bojim se otici cu predaleko