"Kvalitet goriva na pumpama"?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
aMeR_BH
#151 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Koja EP pumpa je u pitanju?
-
mišmaš
#152 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Shell i JET pumpe zakon

- shlauf
#153 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Ja sipam samo kod OHR-a a neki dan sam sticajem okolnosti sipao u Mostaru na EP pored OBI-a, isto dobro gorivoaMeR_BH wrote:Koja EP pumpa je u pitanju?
Aleee aleeeeeeee
- citroen
#154 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
EP pumpa u nedjaricimaaMeR_BH wrote:Koja EP pumpa je u pitanju?
- Tranquilizer
-
MC_82
#156 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
evo čitam ove vaše komentare vezane za gorivo pa vidim da omv i nije baš onakav kakvog ga predstavljaju. ja inače vozim na plin (sekvent sistem) a kada treba gorivo sipam omv100. sada me zanima na kojim pumpama ima ovoh boljeg benzina tipa omv100. na ep-u vidim da toče samo bezolovni95 i onu staru 98icu. ja sa omv-om nisam imao problema, ali zadnjih mjesec-dva par puta mi se desilo da mi ecu izbaci grešku "loše sagorijevanje" koja se najčešće pojavljuje zbog lošeg goriva. auto je pug406, ali ta greška brzo nestane, pojavi se npr. prilikom jutarnjeg paljenja. nije do plina jer tada auto radi na benzin. u vožnji nema nikakvih problema, auto mirno radi.
još jedno pitanj, neko je spomenuo točenje plina kod messer firme. gdje se oni nalaze, kakv je plin (omjer propan/butan) i koliko košta?
još jedno pitanj, neko je spomenuo točenje plina kod messer firme. gdje se oni nalaze, kakv je plin (omjer propan/butan) i koliko košta?
-
Sarajevski
#157 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
prije desetak dana, tura za hrvatsku, psassat tdi, 90 ks. krenuli i sipali na petrolu u otesu, auto ko zuca
nazad, sipanje na EP u jablanici, katastrofa, jedva uz ivan
u cemu je fol? meni fakat EP ne valja nekoj stvari
nazad, sipanje na EP u jablanici, katastrofa, jedva uz ivan
u cemu je fol? meni fakat EP ne valja nekoj stvari
- psiho
#158 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
messer je iza bitumenke, kad se hoće u Haliloviće, cijenu i omjere ne znamMC_82 wrote:evo čitam ove vaše komentare vezane za gorivo pa vidim da omv i nije baš onakav kakvog ga predstavljaju. ja inače vozim na plin (sekvent sistem) a kada treba gorivo sipam omv100. sada me zanima na kojim pumpama ima ovoh boljeg benzina tipa omv100. na ep-u vidim da toče samo bezolovni95 i onu staru 98icu. ja sa omv-om nisam imao problema, ali zadnjih mjesec-dva par puta mi se desilo da mi ecu izbaci grešku "loše sagorijevanje" koja se najčešće pojavljuje zbog lošeg goriva. auto je pug406, ali ta greška brzo nestane, pojavi se npr. prilikom jutarnjeg paljenja. nije do plina jer tada auto radi na benzin. u vožnji nema nikakvih problema, auto mirno radi.
-
sLLayer
#159 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
zna li neko kako hifa stoji?
- respo
#160 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
kod tebe mogu biti i svjeciceMC_82 wrote:evo čitam ove vaše komentare vezane za gorivo pa vidim da omv i nije baš onakav kakvog ga predstavljaju. ja inače vozim na plin (sekvent sistem) a kada treba gorivo sipam omv100. sada me zanima na kojim pumpama ima ovoh boljeg benzina tipa omv100. na ep-u vidim da toče samo bezolovni95 i onu staru 98icu. ja sa omv-om nisam imao problema, ali zadnjih mjesec-dva par puta mi se desilo da mi ecu izbaci grešku "loše sagorijevanje" koja se najčešće pojavljuje zbog lošeg goriva. auto je pug406, ali ta greška brzo nestane, pojavi se npr. prilikom jutarnjeg paljenja. nije do plina jer tada auto radi na benzin. u vožnji nema nikakvih problema, auto mirno radi.
-
MC_82
#161 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
evo opet danas mi se upali lampica "iz čista mira" sve normalno radi. ovo me već zabrinjava. što misliš da su svjećice, jesi li ti imao sličan problem koji si rješio zamjenom svjećica? koje si stavio, kol'ko para?
- respo
#162 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
negdje sam napisao da antipolution failed nema veze sa gorivom nego svjecice coil packs (jbg ne znam bas kako se kod nas zove to) i to uzrokuje pojavu te greske
ili eventualno sonda u auspuhu
a sto se tice koje svjecice znas koji je motor i kupis odgovarajuce svjecice
sve 4 su ti oko 40KM par maraka gore dole zavisi koje su
eh da jos ti se moze pojaviti greska catalytic converter ako vec nije
ili eventualno sonda u auspuhu
a sto se tice koje svjecice znas koji je motor i kupis odgovarajuce svjecice
sve 4 su ti oko 40KM par maraka gore dole zavisi koje su
eh da jos ti se moze pojaviti greska catalytic converter ako vec nije
- Magarece_godine
#163 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Ja sipam na Petrolu. Najvise predjem i nikada nisam imao problema. Jednom sam nasuo na ElTarik-u ... falilo mi 40 tak km da predjem ... Definitivno kradu ... Hifa mi je nekad ok dok nekad mi zafali goriva ...
- psiho
#164 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
pa zar ne postoji neki standard i kontrola točenja tog goriva, jbg
ili pumpa može sama sebi namjestit aparate za točenje bez da ih iko išta upita?
-
sabanss
#165 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Ne moze. Ima institucija za kalibraciju mjeraca goriva.psiho wrote:pa zar ne postoji neki standard i kontrola točenja tog goriva, jbg
- Qler
#166 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Ne sipaju oni tebi manje, nego vozis drugacije, ili si vise u guzvi. Cuj nekad mi zafali goriva. Meni uvijek faliMagarece_godine wrote:Ja sipam na Petrolu. Najvise predjem i nikada nisam imao problema. Jednom sam nasuo na ElTarik-u ... falilo mi 40 tak km da predjem ... Definitivno kradu ... Hifa mi je nekad ok dok nekad mi zafali goriva ...
A razlika u predjenim kilometrima je i do kvalitete goriva. Znaci svi oni kolicinski sipaju isto. Razlika je u kvaliteti
-
Klodovik
#167 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Jedan je mjerač koji mi vidimo kad nam sipaju gorivo, a drugi je mjerač kojim se mjeri količina zaista nasutog goriva (njega mi ne vidimo).psiho wrote:pa zar ne postoji neki standard i kontrola točenja tog goriva, jbg
- chelo
#168 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Tako napisah prije par mjeseci u ovoj temi.chelo wrote: juce na OMV Stup, kaze momak:
"Ne tocimo dizel"
"Sto?"
"Mrhm...Hah...ne tocimo...vidjecemo.."
"Dosla cisterna jel?" Zaista bila neka.
Slijeganje ramenima, nezgodacija. "neh neh...hehe bleh" Nije mi dao odgovor.

I nemalo se iznenadih neki dan.
edit: izvinjavam se, ne vidjeh da je vec postavljeno, ali eto bar sam imao susret u kojem sam osjetio frku kod uposlenih...a vjerovao im
-
GaRGa
#169 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Bas sam otisao neki dan da naspem na EP kod OHR-a i auto primjetno bolje ide na nizim obrtajima ali trosi 30% vise 
- shlauf
#170 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Energopetrol kod OHR-a a zatim 200 km/h na auto putu
Aleeee aleeeeeeeeeeeee
Aleeee aleeeeeeeeeeeee
Last edited by shlauf on 20/09/2010 22:56, edited 1 time in total.
- donsedin
#171 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
JOOOOooojjjjjjj muzika ti je pravashlauf wrote:
Energopetrol kod OHR-a a zatim 200 km/h na auto putu![]()
Aleeee aleeeeeeeeeeeee
Last edited by donsedin on 21/09/2010 17:07, edited 1 time in total.
- Olympus C170
#172 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Sipam na Stelex u Hrasnom i nemam problema sa korsom b.Odlicno ide! 
- Magarece_godine
#173 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Vozim iste rute u isto vrijemeQler wrote:Ne sipaju oni tebi manje, nego vozis drugacije, ili si vise u guzvi. Cuj nekad mi zafali goriva. Meni uvijek faliMagarece_godine wrote:Ja sipam na Petrolu. Najvise predjem i nikada nisam imao problema. Jednom sam nasuo na ElTarik-u ... falilo mi 40 tak km da predjem ... Definitivno kradu ... Hifa mi je nekad ok dok nekad mi zafali goriva ...samo sipam
A razlika u predjenim kilometrima je i do kvalitete goriva. Znaci svi oni kolicinski sipaju isto. Razlika je u kvaliteti
- campa_xxx
#174 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Selex je pumpaOlympus C170 wrote:Sipam na Stelex u Hrasnom i nemam problema sa korsom b.Odlicno ide!
- debelimedo
#175 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
ja sam cesto sipao benzin na EP , inace imam ugradjen plin pa je to bilo za nekih 50 KM mjesecno, i sipao sam sve dok nisam na tezi nacin skontao da imam dosta vode u rezervoaru, otad nikad na EP