Najstrmija ulica na svijetu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ecstase

#151 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by ecstase »

Skyfox wrote:na pocetku al s gornje strane... :D

mada mislim da te nije trebala previse uvjeravat 8-)

jel ima gdje neki rekord:penjanje uz najstrmiju ulicu?
Skyfox

#152 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by Skyfox »

ecstase wrote:
Skyfox wrote:na pocetku al s gornje strane... :D

mada mislim da te nije trebala previse uvjeravat 8-)

jel ima gdje neki rekord:penjanje uz najstrmiju ulicu?
ti bi da se prijavis? Pa provjeri na http://www.guinnessworldrecords.com/

onda s dragom vjezbaj :)
Daphna

#153 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by Daphna »

Ulica je super :-) Kad se popneš puk'o pogled na Dobrinju, pistu, ah romantike dok gledaš avione kako polijeću :-D S druge strane vidiš AP, pa tamo Ilidža, haman i Hrasnica :-) Pola Saraj'va :mrgreen:

Ali definitivno najgori dio je zadnja trećina! Ti hoćeš naprijed ali sve te nešto vuče nazad :lol: Nizbrdo? Još veća šega :mrgreen:
respo

#154 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by respo »

sve je super ako ti je do gledanja kad se popnes gore
vjerovatno dusu povracas kad si gore a jos da gledas pistu dobrinju i sve to sto nabroja :)
Joey Tribbiani

#155 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by Joey Tribbiani »

Kakva ulica...nisam ni znao za nju dok nisam naletio prosle god na ovu temu. Opet ste je obnovili. Ja mislim da bi se ljudi koji zive u ovoj ulici mogli komotno spustat ko na skijaskoj skakaonici. Zajebali bi i Svena Hanavelda i Garmisch-Partenkirchen
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#156 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by ladyblue18 »

Ja prvi put vidim ovu ulicu :shock: strasno :mrgreen:
Jedna od gorih po meni je Za beglukom, krepam uvijek :skoljka:
fatality

#157 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by fatality »

riko-ga wrote:Pogled odozgo!!!!!!!!!!!!!!!!!

Image

Image

Pogled odozdo!!!!!!!!!!!!!!!

Image

Image

Znak???Mislim da i manje od 7 tona ovdje nema nikakve sanse da izadje gore.

Image
neko spomenu zalazak sunca , pa reko da priupitam zna li neko sta je na vrhu , tj. moze li se stati sa autom i posmatrati pejzaz a da ti niko ne stoji za ledjima i bleji u tebe jer si mu stao pored avlije :)
fatality

#158 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by fatality »

riko-ga wrote:jel ovo yugo?

Po cemu zakljuci.Gdje vidje onaj famozni znak.I zar ti mislis dabi se smio spustiti dole sa Yugom?Golf 2 1987 godiste dizel.I na prodaju je imali ko da kupi.
e ako je golf iz 1987 onda je naravno mnogo sigurnije spustiti se odozgo nego li sa yugom :-)
ne zamjeri ali nisam mogao odoliti
ladyblue18

#159 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by ladyblue18 »

fatality wrote:
neko spomenu zalazak sunca , pa reko da priupitam zna li neko sta je na vrhu , tj. moze li se stati sa autom i posmatrati pejzaz a da ti niko ne stoji za ledjima i bleji u tebe jer si mu stao pored avlije :)
Fakat. :mrgreen:
fatality

#160 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by fatality »

ladyblue18 wrote:
fatality wrote:
jel se to nudis da ides sa mnom gore :-D
ladyblue18

#161 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by ladyblue18 »

:lol: :lol: :lol: o Boze...muskarci. :D
vidjet cemo... :oops:
fatality

#162 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by fatality »

ladyblue18 wrote::lol: :lol: :lol: o Boze...muskarci. :D
to hoces reci da sam nesta pogresno razumio u svemu ovome :)

takva nam logika , ne mozemo protiv sebe
ladyblue18

#163 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by ladyblue18 »

fatality wrote:
ladyblue18 wrote::lol: :lol: :lol: o Boze...muskarci. :D
to hoces reci da sam nesta pogresno razumio u svemu ovome :)

takva nam logika , ne mozemo protiv sebe
U cemu? :-? :D

Nemoj da zachatavamo bezze. ;-)
respo

#164 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by respo »

pogled odozgo: vidis li ovaj bezdan dole e to ti je alipasino

pogled odozdo: vidis gore na vrhu ulice to je mjesec u periodu kad je na anjvisoj tacki na nebu
Daphna

#165 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by Daphna »

ladyblue18 wrote:
fatality wrote:
Kad se popneš, ulica skreće lijevo a desno se ide prema rezervoaru za vodu (ili šta već :-) ) i pukla livaaaaaaaaadaaaaaaaaaaaa :mrgreen: Doduše, malo nizbrdo i zaraslo je, ali imaš prostora za auto i ne moraš brinuti da li će ti neki komšija puhati za vrat ;-)
fatality

#166 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by fatality »

Daphna wrote:
ladyblue18 wrote:
fatality wrote:
Kad se popneš, ulica skreće lijevo a desno se ide prema rezervoaru za vodu (ili šta već :-) ) i pukla livaaaaaaaaadaaaaaaaaaaaa :mrgreen: Doduše, malo nizbrdo i zaraslo je, ali imaš prostora za auto i ne moraš brinuti da li će ti neki komšija puhati za vrat ;-)
lady evo ga ono sto smo trazili , znaci samo jos termin da dogovorimo :-D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#167 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by Pera Trta »

Za vrijeme svojih dugih studentskih šetnji na potezu Švrakino-Alipašino-Nedžarići-Vojničko-Mojmilo, u lijepe sunčane dane vikenda u pauzi učenja, nikada i ne primijetih tu ulicu. Sad se zaklinjem da ću prvom prilikom (što kao zaposlen čovjek van Sarajeva ne mogu očekivati da tako skoro dođe) otići na vrh tog sokaka i odozgo seiriti meni drage krajeve iz dugih dana studentskih. :)
gonz0

#168 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by gonz0 »

Šeherzada wrote:
sffovac wrote:
vajkrem wrote:ja koliko se sjecam da je (cini mi se prosle godine) covjek poginuo na toj ulici na mojmilu. jel se sjeca neko kako se to desilo?
jeste i ja se sjecam te price, mensecini da je neko od mjestana isao uz nju autom i da mu se auto prevrnulo dok je isao uz brdo i da je poginuo
Poginuo je mladic od 30-tak godina.....Silazio je autom niz tu ulicu na Mojmilu o kojoj govorimo i zabio se u zid kuce.nA MJESTU JE IO MRTAV.bILO JE OKO 5 POPODNE,PROSLO LJETO!Bla sam blizu dogadjaja......
izvinjavam se sto ozivljavam temu staru 2 godine ali ovo sto je @Šeherzada iznijela je netačno, tj. znam tačno o kojem je događaju riječ, nije bilo ljeto, bio je otprilike maj, i bila je skroz mala kolicina padavina, ono eto toliko minimalno kise da se nakvasi ulica, i dok je doso do polovine ulice zakocio je, digo rucnu, ali ode sve u helac, udario je u stub i prevrnuo se, i tako je isao jedno 20-30 metara dok se nije nabio na zeljeznu gredu od ograde, znaci probila mu je lobanju i izaso sam na mjesto nesrece 10 minuta poslije dešavanja, očevidac bakica Fata :D kaže da je jedno 2-3 minute davao znakove zivota. Tu sliku nikad necu izbaciti iz glave, jedva su ga izvadili iz auta. Za sobom je ostavio malog sina ja msm i zenu, koji su se preselili sa mojmila nakon sto su opljackani. Inače, asfalt je na mojmilu jako izlizan i ja sam kao malo dijete sa vrha brda na flašama pod nogama se spuštao sve do dna. Prelijepo mjesto, jeste strmo, ali zime su predivne. Pogotovo kad se snijeg ne ocisti, pa sanke, na vrh brda i opici dokle mozes. Samo postaje prenatrpano mjesto sa velikom gustinom naseljenosti, ali za razliku od tamo drugog brda mojmila, dobro je. Rahmet Srni.
poznanik

#169 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by poznanik »

aida05 wrote:Definitivno je najgora ulica ova u Mojmilu.....
Image
Strmija sarajevska ulica od ove na Mojmilu, izgrađena je na Obhodži (naselje na istočnom dijelu ngrada, iznad potoka Mošćanica).

Ova na Mojmilu je "popularna" jer je uočljiva, dok ulicu na Obhodži koriste samo mještani i rijetki izletnici za Borije, pa se za nju gotovo i ne zna.
gonz0

#170 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by gonz0 »

poznanik wrote:
aida05 wrote:Definitivno je najgora ulica ova u Mojmilu.....
Image
Strmija sarajevska ulica od ove na Mojmilu, izgrađena je na Obhodži (naselje na istočnom dijelu ngrada, iznad potoka Mošćanica).

Ova na Mojmilu je "popularna" jer je uočljiva, dok ulicu na Obhodži koriste samo mještani i rijetki izletnici za Borije, pa se za nju gotovo i ne zna.
do ove roze kuce je ono sto bi se u narodu reklo pi*kin dim, iznad, recimo zadnja trecina ceste pred vrh, stravicno :D
minjonja

#171 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by minjonja »

ova ulica jeste strma, al vjerujte da ima gore. ulicica na pofalicima kad se ide od hotela palas pa gore prema onim kucama. pod pravim uglom jebote. ja pocela plakati koji je to horor bio. pitamo mi jednog tu sto je zivio kako se autom tuda ide (posto smo se mi pjeske penjali) kaze on "samo oni ludi idu tuda, svi ostali kruze nekom drugom ulicom". znaci stojis a ides unazad jer je gravitacije vuce. ova na mojmilu se cesto spominje jer je onako vidljiva, al ih ima po ovim kvartovima po brdima gorih.
gonz0

#172 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by gonz0 »

minjonja wrote:ova ulica jeste strma, al vjerujte da ima gore. ulicica na pofalicima kad se ide od hotela palas pa gore prema onim kucama. pod pravim uglom jebote. ja pocela plakati koji je to horor bio. pitamo mi jednog tu sto je zivio kako se autom tuda ide (posto smo se mi pjeske penjali) kaze on "samo oni ludi idu tuda, svi ostali kruze nekom drugom ulicom". znaci stojis a ides unazad jer je gravitacije vuce. ova na mojmilu se cesto spominje jer je onako vidljiva, al ih ima po ovim kvartovima po brdima gorih.
ali meni je najjace u ovoj temi, pitanje je najstrmija ulica na svijetu, mozgovi odma karakterisu mojmilo kao najstrmiju na svijetu. :D
oldschool

#173 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by oldschool »

Jednom sam morao ići na Vitković Brdo, nikom ne bih poželio, bilo je ljeto, dok sam se popeo umalo izdahnuo nisam, sve uzbrdo, onde auto nema šanse. :mrgreen:
gonz0

#174 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by gonz0 »

ako neko hoce da osjeti moc sankanja, ili mojmilo, ili ono brdo ispod skakaonice na igmanu. ja prije preferiram mojmilo, zakon je :D
miki27A

#175 Re: Najstrmija ulica na svijetu?

Post by miki27A »

Je li iko spomenuo BAKIJE SOKAK, ispod Zmajevca? Po meni je to jedna od najstrmijih ulica u Sarajevu, bilo bi zanimljivo znati ovdje koliki je nagib? 20%?
Post Reply