Skyfox wrote:na pocetku al s gornje strane...![]()
mada mislim da te nije trebala previse uvjeravat
jel ima gdje neki rekord:penjanje uz najstrmiju ulicu?
Skyfox wrote:na pocetku al s gornje strane...![]()
ti bi da se prijavis? Pa provjeri na http://www.guinnessworldrecords.com/ecstase wrote:Skyfox wrote:na pocetku al s gornje strane...![]()
jel ima gdje neki rekord:penjanje uz najstrmiju ulicu?
neko spomenu zalazak sunca , pa reko da priupitam zna li neko sta je na vrhu , tj. moze li se stati sa autom i posmatrati pejzaz a da ti niko ne stoji za ledjima i bleji u tebe jer si mu stao pored avlijeriko-ga wrote:Pogled odozgo!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pogled odozdo!!!!!!!!!!!!!!!
Znak???Mislim da i manje od 7 tona ovdje nema nikakve sanse da izadje gore.
e ako je golf iz 1987 onda je naravno mnogo sigurnije spustiti se odozgo nego li sa yugomriko-ga wrote:jel ovo yugo?
Po cemu zakljuci.Gdje vidje onaj famozni znak.I zar ti mislis dabi se smio spustiti dole sa Yugom?Golf 2 1987 godiste dizel.I na prodaju je imali ko da kupi.
Fakat.fatality wrote:
neko spomenu zalazak sunca , pa reko da priupitam zna li neko sta je na vrhu , tj. moze li se stati sa autom i posmatrati pejzaz a da ti niko ne stoji za ledjima i bleji u tebe jer si mu stao pored avlije
jel se to nudis da ides sa mnom goreladyblue18 wrote:Fakat.fatality wrote:
neko spomenu zalazak sunca , pa reko da priupitam zna li neko sta je na vrhu , tj. moze li se stati sa autom i posmatrati pejzaz a da ti niko ne stoji za ledjima i bleji u tebe jer si mu stao pored avlije
to hoces reci da sam nesta pogresno razumio u svemu ovomeladyblue18 wrote:![]()
![]()
o Boze...muskarci.
![]()
vidjet cemo...
U cemu?fatality wrote:to hoces reci da sam nesta pogresno razumio u svemu ovomeladyblue18 wrote:![]()
![]()
o Boze...muskarci.
![]()
vidjet cemo...
takva nam logika , ne mozemo protiv sebe
Kad se popneš, ulica skreće lijevo a desno se ide prema rezervoaru za vodu (ili šta većladyblue18 wrote:Fakat.fatality wrote:
lady evo ga ono sto smo trazili , znaci samo jos termin da dogovorimoDaphna wrote:Kad se popneš, ulica skreće lijevo a desno se ide prema rezervoaru za vodu (ili šta većladyblue18 wrote:Fakat.fatality wrote:
neko spomenu zalazak sunca , pa reko da priupitam zna li neko sta je na vrhu , tj. moze li se stati sa autom i posmatrati pejzaz a da ti niko ne stoji za ledjima i bleji u tebe jer si mu stao pored avlije) i pukla livaaaaaaaaadaaaaaaaaaaaa
Doduše, malo nizbrdo i zaraslo je, ali imaš prostora za auto i ne moraš brinuti da li će ti neki komšija puhati za vrat
izvinjavam se sto ozivljavam temu staru 2 godine ali ovo sto je @Šeherzada iznijela je netačno, tj. znam tačno o kojem je događaju riječ, nije bilo ljeto, bio je otprilike maj, i bila je skroz mala kolicina padavina, ono eto toliko minimalno kise da se nakvasi ulica, i dok je doso do polovine ulice zakocio je, digo rucnu, ali ode sve u helac, udario je u stub i prevrnuo se, i tako je isao jedno 20-30 metara dok se nije nabio na zeljeznu gredu od ograde, znaci probila mu je lobanju i izaso sam na mjesto nesrece 10 minuta poslije dešavanja, očevidac bakica FataŠeherzada wrote:Poginuo je mladic od 30-tak godina.....Silazio je autom niz tu ulicu na Mojmilu o kojoj govorimo i zabio se u zid kuce.nA MJESTU JE IO MRTAV.bILO JE OKO 5 POPODNE,PROSLO LJETO!Bla sam blizu dogadjaja......sffovac wrote:jeste i ja se sjecam te price, mensecini da je neko od mjestana isao uz nju autom i da mu se auto prevrnulo dok je isao uz brdo i da je poginuovajkrem wrote:ja koliko se sjecam da je (cini mi se prosle godine) covjek poginuo na toj ulici na mojmilu. jel se sjeca neko kako se to desilo?
Strmija sarajevska ulica od ove na Mojmilu, izgrađena je na Obhodži (naselje na istočnom dijelu ngrada, iznad potoka Mošćanica).aida05 wrote:Definitivno je najgora ulica ova u Mojmilu.....
do ove roze kuce je ono sto bi se u narodu reklo pi*kin dim, iznad, recimo zadnja trecina ceste pred vrh, stravicnopoznanik wrote:Strmija sarajevska ulica od ove na Mojmilu, izgrađena je na Obhodži (naselje na istočnom dijelu ngrada, iznad potoka Mošćanica).aida05 wrote:Definitivno je najgora ulica ova u Mojmilu.....
Ova na Mojmilu je "popularna" jer je uočljiva, dok ulicu na Obhodži koriste samo mještani i rijetki izletnici za Borije, pa se za nju gotovo i ne zna.
ali meni je najjace u ovoj temi, pitanje je najstrmija ulica na svijetu, mozgovi odma karakterisu mojmilo kao najstrmiju na svijetu.minjonja wrote:ova ulica jeste strma, al vjerujte da ima gore. ulicica na pofalicima kad se ide od hotela palas pa gore prema onim kucama. pod pravim uglom jebote. ja pocela plakati koji je to horor bio. pitamo mi jednog tu sto je zivio kako se autom tuda ide (posto smo se mi pjeske penjali) kaze on "samo oni ludi idu tuda, svi ostali kruze nekom drugom ulicom". znaci stojis a ides unazad jer je gravitacije vuce. ova na mojmilu se cesto spominje jer je onako vidljiva, al ih ima po ovim kvartovima po brdima gorih.