Aha.RenaTTa wrote:Vech sam to navela kada je Cyprus sugerirao da to nema veze sa Gruzijom, i nema veze, moja poenta nije bila u tome da trazim vezu gruzije u tome jer je i nema, nego da ukazem na ono sto se u u svakoj vojnoj akciji deshava, a to ej da stradaju nevini, u BEslanu su djeca stradala, zbog toga sam uzela taj Egsemplum i ne vidim razloga sto demantujes sve moje postove, pljujes po jednoj drzavi i narodu zajedno sa ovim kicky.jem itd. nebitno, mislim da si sada shvatila sto sam spominjala Beslan, ne zbog gruzije, nego zbog nevinih zrtava koji i u eto juznoj osetiji ginu :S
Rat u Gruziji
- jeza u ledja
#151 Re: Rat u Gruziji
-
omar little
#152 Re: Rat u Gruziji
ma cekaj a gdje su ono djeca bila zatvorena u skoli pa su ulazili neki specijalci, kao kroz maglu se tako nece sjecam, i nesto se putina sjecam?!? jel se sjeca neko toga?
-
RenaTTa
#153 Re: Rat u Gruziji
O stradanju djece u shkoli Beslanu, Septembar 2004. godinejeza u ledja wrote:Ja fakat ne kontam.Ashrafieh wrote:RenaTTa prica kako su neka djeca poginula a moju prijateljicu Nino jako zanima gdje se to desilo.jeza u ledja wrote:Ja isto ne kontam o cemu ovo dvoje pricaju? O Beslanu ili...?
Posto RenaTTa ne imenuje nikakav izvor pretpostavljamo da se radi o ratnohuskackoj ruskoj
propagandi koju siri velika ruska zajednica u Izraelu. U ovakvoj situaciji izmisljati price o
ubijenoj djeci je vise nego odvratno.
Prvo ne kontam o kakvom se stradanju djece govori? (Mislim - kad i gdje?)
Drugo ne kontam kako nije opste poznata prica o Beslanu i o par stotina djece koja su tamo izginula?
Trece ne kontam kakve to veze ima sa ratom u Gruziji?
Cetvrto ne kontam kakve to veze ima sa Izraelom?
Drugo necu komentarisati, preleticu i eto mi bana.
Treche, spomenula sam to zato sto su i tu kao i u ovoj operaciji gruzija-rusija ginuli nevini ljudi, nikakva politicka povezanost ta dva detalja.
Cetvrto pitanje, reci cu ti da nema nikakve veze Izrael sa time, nego eto
- Luke Perry
#154 Re: Rat u Gruziji
Vidis ima Izrael neke veze sa ovim sukobomradioaktivno smeće wrote:....Ono što će biti puno zanimljivije je očekivana ruska odmazda naspram izraelske vojne podrške Gruziji na račun čega bi, pretpostavlja se, Iran i Sirija mogli primiti značajniju rusku vojnu pomoć.
Last edited by Luke Perry on 09/08/2008 01:03, edited 1 time in total.
- kicky
#155 Re: Rat u Gruziji
očito moj pm nije urodio plodom! moj post o tvojoj ratnohuškačkoj židovskoj propagandi je bio sarkazam i odnosi se na neke druge...ali vidim ne kontaš? ne može se čovjek pošteno našalit a da ga ne proglase ''pljuvačem na nacionalnoj i inoj osnovi''...a kad bijaše rat u libanonu prozivaše me istim imenima kojima tebe sad prozivajuRenaTTa wrote:Vech sam to navela kada je Cyprus sugerirao da to nema veze sa Gruzijom, i nema veze, moja poenta nije bila u tome da trazim vezu gruzije u tome jer je i nema, nego da ukazem na ono sto se u u svakoj vojnoj akciji deshava, a to ej da stradaju nevini, u BEslanu su djeca stradala, zbog toga sam uzela taj Egsemplum i ne vidim razloga sto demantujes sve moje postove, pljujes po jednoj drzavi i narodu zajedno sa ovim kicky.jem itd. nebitno, mislim da si sada shvatila sto sam spominjala Beslan, ne zbog gruzije, nego zbog nevinih zrtava koji i u eto juznoj osetiji ginu :S
kolo sreće...ko bi gori...?
-
RenaTTa
#156 Re: Rat u Gruziji
Sta ti ima odg na pp, samo ti svoj fazon furajkicky wrote:očito moj pm nije urodio plodom! moj post o tvojoj ratnohuškačkoj židovskoj propagandi je bio sarkazam i odnosi se na neke druge...ali vidim ne kontaš? ne može se čovjek pošteno našalit a da ga ne proglase ''pljuvačem na nacionalnoj i inoj osnovi''...a kad bijaše rat u libanonu prozivaše me istim imenima kojima tebe sad prozivajuRenaTTa wrote:Vech sam to navela kada je Cyprus sugerirao da to nema veze sa Gruzijom, i nema veze, moja poenta nije bila u tome da trazim vezu gruzije u tome jer je i nema, nego da ukazem na ono sto se u u svakoj vojnoj akciji deshava, a to ej da stradaju nevini, u BEslanu su djeca stradala, zbog toga sam uzela taj Egsemplum i ne vidim razloga sto demantujes sve moje postove, pljujes po jednoj drzavi i narodu zajedno sa ovim kicky.jem itd. nebitno, mislim da si sada shvatila sto sam spominjala Beslan, ne zbog gruzije, nego zbog nevinih zrtava koji i u eto juznoj osetiji ginu :S
kolo sreće...ko bi gori...?
- Ashrafieh
#157 Re: Rat u Gruziji
Znaci pises onako bezveze iz svoje glave tek da bi nesto napisala. OK. Beslan nema veze sa ovim, alles klar?RenaTTa wrote:Vech sam to navela kada je Cyprus sugerirao da to nema veze sa Gruzijom, i nema veze, moja poenta nije bila u tome da trazim vezu gruzije u tome jer je i nema, nego da ukazem na ono sto se u u svakoj vojnoj akciji deshava, a to ej da stradaju nevini, u BEslanu su djeca stradala, zbog toga sam uzela taj Egsemplum i ne vidim razloga sto demantujes sve moje postove, pljujes po jednoj drzavi i narodu zajedno sa ovim kicky.jem itd. nebitno, mislim da si sada shvatila sto sam spominjala Beslan, ne zbog gruzije, nego zbog nevinih zrtava koji i u eto juznoj osetiji ginu :S
-
RenaTTa
#158 Re: Rat u Gruziji
Ja alles ist klarAshrafieh wrote:Znaci pises onako bezveze iz svoje glave tek da bi nesto napisala. OK. Beslan nema veze sa ovim, alles klar?RenaTTa wrote:Vech sam to navela kada je Cyprus sugerirao da to nema veze sa Gruzijom, i nema veze, moja poenta nije bila u tome da trazim vezu gruzije u tome jer je i nema, nego da ukazem na ono sto se u u svakoj vojnoj akciji deshava, a to ej da stradaju nevini, u BEslanu su djeca stradala, zbog toga sam uzela taj Egsemplum i ne vidim razloga sto demantujes sve moje postove, pljujes po jednoj drzavi i narodu zajedno sa ovim kicky.jem itd. nebitno, mislim da si sada shvatila sto sam spominjala Beslan, ne zbog gruzije, nego zbog nevinih zrtava koji i u eto juznoj osetiji ginu :S
- kicky
#159 Re: Rat u Gruziji
isto ko što beslan ništa nema s židovsko-ruskom ratnohuškačkom politikom???Ashrafieh wrote:Znaci pises onako bezveze iz svoje glave tek da bi nesto napisala. OK. Beslan nema veze sa ovim, alles klar?RenaTTa wrote:Vech sam to navela kada je Cyprus sugerirao da to nema veze sa Gruzijom, i nema veze, moja poenta nije bila u tome da trazim vezu gruzije u tome jer je i nema, nego da ukazem na ono sto se u u svakoj vojnoj akciji deshava, a to ej da stradaju nevini, u BEslanu su djeca stradala, zbog toga sam uzela taj Egsemplum i ne vidim razloga sto demantujes sve moje postove, pljujes po jednoj drzavi i narodu zajedno sa ovim kicky.jem itd. nebitno, mislim da si sada shvatila sto sam spominjala Beslan, ne zbog gruzije, nego zbog nevinih zrtava koji i u eto juznoj osetiji ginu :S
- cyprus
#160 Re: Rat u Gruziji
A kako je na ovo utico Dodik?
(kad je bal nek je maskembal)
- Ashrafieh
#161 Re: Rat u Gruziji
Ovo je vezano za temu, otvaranje drugog fronta, a ne Sandzak i Beslan. Priznavanje Kosova im je diglo krila.Luke Perry wrote:Sad na Abhaziju
http://www.spiegel.de/international/wor ... 29,00.html
Shamba: After the recognition of Kosovo, the situation intensified and Georgia understands that it is losing South Ossetia and Abkhazia. Further talks will only serve to distance the two republics even further from Georgia. That's why the Georgians themselves have started to aggravate the situation, violating previous agreements and applying constant pressure. That has led to a counter response and the situation has gotten out of control. We actually expected this in Abkhazia, but now it is happening in South Ossetia.
Last edited by Ashrafieh on 09/08/2008 01:09, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#162 Re: Rat u Gruziji
Dobro, hajd da zavrsimo sad o tome i nastavimo sa temom o ratu u Gruziji.
-
omar little
#163 Re: Rat u Gruziji
cyprus wrote:A kako je na ovo utico Dodik?![]()
-
RenaTTa
#164 Re: Rat u Gruziji
Nego bona, pusti to, kad ces nam doci na neki sundance party u komshiluk?Ashrafieh wrote:Ovo je vezano za temu, a ne Sandzak i Beslan. Priznavanje Kosova im je diglo krila.Luke Perry wrote:Sad na Abhaziju
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#165 Re: Rat u Gruziji
E cek sad mi malo klikeri ,jel to sto je Renatta iz Izraela pa napisala par postova o nekoj djeci(izvinjavam se ne znam o cemu se radi) i onda se uplice Velika Jevrejsko-Rusko-Americko-Arapsko-Vanzemaljska zavjera.........matere mi moje ako ste vi normalni
....nema ljutnje al odoste sa teme u Naucnu Fantastiku 
- Ashrafieh
#166 Re: Rat u Gruziji
Ima, pogledaj malo ruske blogove na .il ali nije tema vecerasnje emisijekicky wrote:isto ko što beslan ništa nema s židovsko-ruskom ratnohuškačkom politikom???Ashrafieh wrote:Znaci pises onako bezveze iz svoje glave tek da bi nesto napisala. OK. Beslan nema veze sa ovim, alles klar?RenaTTa wrote:Vech sam to navela kada je Cyprus sugerirao da to nema veze sa Gruzijom, i nema veze, moja poenta nije bila u tome da trazim vezu gruzije u tome jer je i nema, nego da ukazem na ono sto se u u svakoj vojnoj akciji deshava, a to ej da stradaju nevini, u BEslanu su djeca stradala, zbog toga sam uzela taj Egsemplum i ne vidim razloga sto demantujes sve moje postove, pljujes po jednoj drzavi i narodu zajedno sa ovim kicky.jem itd. nebitno, mislim da si sada shvatila sto sam spominjala Beslan, ne zbog gruzije, nego zbog nevinih zrtava koji i u eto juznoj osetiji ginu :S
-
RenaTTa
#167 Re: Rat u Gruziji
pici wrote:E cek sad mi malo klikeri ,jel to sto je Renatta iz Izraela pa napisala par postova o nekoj djeci(izvinjavam se ne znam o cemu se radi) i onda se uplice Velika Jevrejsko-Rusko-Americko-Arapsko-Vanzemaljska zavjera.........matere mi moje ako ste vi normalni....nema ljutnje al odoste sa teme u Naucnu Fantastiku
- cyprus
#168 Re: Rat u Gruziji
A što se tiče Kosova, nisam bez razloga bio neodušeljven njihovom nezavisnošću. Bojim se da je ovo tek početak (ne mislim samo na Gruziju, ni na Kakvaz, iako je tamo ipak meščini najpaprenije).
-
RenaTTa
#169 Re: Rat u Gruziji
Svjedoci praktichne primjene pravila rastavljanja na proste faktorecyprus wrote:A što se tiče Kosova, nisam bez razloga bio neodušeljven njihovom nezavisnošću. Bojim se da je ovo tek početak (ne mislim samo na Gruziju, ni na Kakvaz, iako je tamo ipak meščini najpaprenije).
- Ashrafieh
#170 Re: Rat u Gruziji
Vjerujem da neko ko nije mrduo iz svoje avlije misli da je "Suncevo bratstvo" ime naucno-fantasticnog filma ...pici wrote:E cek sad mi malo klikeri ,jel to sto je Renatta iz Izraela pa napisala par postova o nekoj djeci(izvinjavam se ne znam o cemu se radi) i onda se uplice Velika Jevrejsko-Rusko-Americko-Arapsko-Vanzemaljska zavjera.........matere mi moje ako ste vi normalni....nema ljutnje al odoste sa teme u Naucnu Fantastiku
EOD
- amrica
#171 Re: Rat u Gruziji
Ovo je uzasno, od 7 stranica postova najmanje je o ratu, puno o istoriji te regije, pa jos neki tabire visoku svjetsku politiku i interese, a najvise su osobna prepucavanja par sujetnih likova (uglavnom zenskih
), a niko ne ne prica o onom najvaznijem:
o zrtvama!!!!!
Pa ima li iko na ovom forumu ko je prezivio rat u Sarajevu i BiH, nek ti roknu samo dvije sve bi ti se samo kazalo....
Uzas citave price se ogleda u tome sto se ovdje ljudi prepucavaju ko je pametniji, ko obrazovaniji, ko informiraniji, ko duhovitiji, a ljudi tamo ginu, 99% zrtava svakog rata su neduzni.
I zar se ne sjecate kako smo mi cekali da nam pomognu neke jake zemlje, sad je jasno zasto nisu, boli njih neka stvar za nama.
Zasto bih njih bilo briga za nekim plemenima kad slicna plemena, koja su nedavno dozivjela taj isti uzas ovdje prave viceve, izruguju se jedni drugim i prepucavaju se ko je u pravu u nebitnim sitnicama, u jezickim nesporazumima....

o zrtvama!!!!!
Pa ima li iko na ovom forumu ko je prezivio rat u Sarajevu i BiH, nek ti roknu samo dvije sve bi ti se samo kazalo....
Uzas citave price se ogleda u tome sto se ovdje ljudi prepucavaju ko je pametniji, ko obrazovaniji, ko informiraniji, ko duhovitiji, a ljudi tamo ginu, 99% zrtava svakog rata su neduzni.
I zar se ne sjecate kako smo mi cekali da nam pomognu neke jake zemlje, sad je jasno zasto nisu, boli njih neka stvar za nama.
Zasto bih njih bilo briga za nekim plemenima kad slicna plemena, koja su nedavno dozivjela taj isti uzas ovdje prave viceve, izruguju se jedni drugim i prepucavaju se ko je u pravu u nebitnim sitnicama, u jezickim nesporazumima....
- ljubav_aha
#172 Re: Rat u Gruziji
amrica,BRAVOamrica wrote:Ovo je uzasno, od 7 stranica postova najmanje je o ratu, puno o istoriji te regije, pa jos neki tabire visoku svjetsku politiku i interese, a najvise su osobna prepucavanja par sujetnih likova (uglavnom zenskih), a niko ne ne prica o onom najvaznijem:
o zrtvama!!!!!
![]()
![]()
![]()
trenutne novosti
VELIKA KRIZAU Južnoj Osetiji poginulo više od tisuću civilaGruzija je svim snagama napala separatiste u Južnoj Osetiji, što je navelo Ruse da se kao mandatari za mir uključe u sukobe u Gruziji.K.G. / Foto: Reuters Ministar gruzijske pobunjene republike Južne Osetije izjavio je kako je više od tisuću ljudi poginulo u granatiranju gruzijske vojske glavnog grada Tskhinvalija, koje je trajalo cijelu noć, prenosi novinska agencija RIA.
- Prema našim informacijama, kao rezultat cjelonoćnog bombardiranja grada Tskhinvalija golem je broj žrtava. Poginulo je više od tisuću ljudi - tvrdi ministar Južne Osetije Teimuraz Kasaev za tamošnje medije.
Podsjetimo, Gruzija je vojnim snagama napala separatističke snage Južne Osetije koja se želi odcijepiti od službene vlasti.
Kako su napadi na separatiste sve jači, a Rusija ima mandat za očuvanje mira, bombardirala je položaje gruzijske vojske. U slučaju daljnje gruzijske agresije na Južnu Osetiju, Rusija bi mogla ući u rat sa samom Gruzijom, što bi dovelo do velike međunarodne krize, pa i sudjelovanja NATO snaga.
Rusija je prema Gruziji poslala svoje tenkove i vojnike.
OBRAT SITUACIJE
Gruzijske snage zauzele Južnu Osetiju?
Kontroverzne vijesti iz ratnog područja donose informacije o gruzijskom zauzeću Južne Osetije što bi značilo da su Rusi požnjeli neuspjeh.
Prema najnovijim informacijama gruzijske vojne snage, nakon žestokih borbi, zauzele su pobunjeničku republiku Južnu Osetiju, izvještava Reuters.
- Usprkos neprestanom bombardiranju ruskih snaga, tijekom kojeg je život izgubilo 30 ljudi, uglavnom gruzijskih vojnika, Gruzijci su ipak uspjeli zauzeti glavni grad pobunjeničke republike Južne Osetije i okolicu – rekao je gruzijski predsjednik Mikheil Saakashvili u prijenosu uživo na nacionalnoj televiziji.
- Tskhinvali i uzvisine oko grada te većina sela u Južnoj Osetiji pod kontrolom su gruzijskih snaga - tvrdi predsjednik Saakashvili u televizijskom prijenosu.
Ove najnovije informacije koje prenose mediji došle su kao potpuno iznenađenje zato jer je ostatak svjetskih medije izvještavao o ulasku ruskih snaga u Južnu Osetiju, pa ove nove informacije donose potpuni obrat situacije u ratnom području.
http://www.javno.com/index.php
- kicky
#173 Re: Rat u Gruziji
Ashrafieh wrote:Ima, pogledaj malo ruske blogove na .il ali nije tema vecerasnje emisijekicky wrote: isto ko što beslan ništa nema s židovsko-ruskom ratnohuškačkom politikom???
A je li...vidiš kako sam predvidio tvoj odgovor. Such easy game to play
-
ld
#174 Re: Rat u Gruziji
ma sve se vrti oko love na kraju krajeva,ili najvecim dijelom je lova u pitanju
kroz gruziju treba da se provuce naftovod i plinovod koji bi iz azejberdjana preko gruzije i turske doveo naftu i plin u evropu,to se rusima nimalo ne svidja,jer time bi evropljani dobili alternativu ruskom plinu
a i svaki konflikt u toj regiji odgovora rusima kao drugom po velicini proizvodjacu nafte u svijetu
nebi me iznenadilo da se na kraju ispostavi kako su rusi preko osetijaca isprovocirali napad gruzije
sto je najgore od svega obican narod i najgore prodje u svemu tome
tuga pa hajd
kroz gruziju treba da se provuce naftovod i plinovod koji bi iz azejberdjana preko gruzije i turske doveo naftu i plin u evropu,to se rusima nimalo ne svidja,jer time bi evropljani dobili alternativu ruskom plinu
a i svaki konflikt u toj regiji odgovora rusima kao drugom po velicini proizvodjacu nafte u svijetu
nebi me iznenadilo da se na kraju ispostavi kako su rusi preko osetijaca isprovocirali napad gruzije
sto je najgore od svega obican narod i najgore prodje u svemu tome
tuga pa hajd
- kicky
#175 Re: Rat u Gruziji
cnn javlja da su ruske snage napale glavni grad tbilisi?