Rat u Gruziji

Locked
Alfons Kauders

#1 Rat u Gruziji

Post by Alfons Kauders »

150 ruskih tenkova uslo u Gruziju uz podrsku ruske avijacije... Gruzijci tvrde da su oborili 2 aviona i da je razmijenjena artiljerijska vatra.

http://www.reuters.com/article/newsOne/ ... 0420080808

Ne daj, Sakasvili, Juznu Osetiju Ciganima!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Rat u Gruziji

Post by Truba »

kad se sjetim kuknjave u ratu

zašto to svijet dozvoljava?...gdje je UN? kako mogu mirno spavati i živjeti dok mi ginemo?

odron

kad vidim kolege i prijatelje... još me zezaju što me zanima situacija u ratom zahvaćenim prostorima... još pitaju oćete prosvjedovati protiv ugnjetavanja tibeta... nebitno gruzije darfura...

FUUUUUUUJ
Alfons Kauders

#3 Re: Rat u Gruziji

Post by Alfons Kauders »

komi wrote:kad se sjetim kuknjave u ratu

zašto to svijet dozvoljava?...gdje je UN? kako mogu mirno spavati i živjeti dok mi ginemo?

odron

kad vidim kolege i prijatelje... još me zezaju što me zanima situacija u ratom zahvaćenim prostorima... još pitaju oćete prosvjedovati protiv ugnjetavanja tibeta... nebitno gruzije darfura...

FUUUUUUUJ

ja se samo nadam da ce gruzijci pobiti sto vise rusa i natjerati ih da se povuku... niko im nece pomoci...
0.7.1.

#4 Re: Rat u Gruziji

Post by 0.7.1. »

jesu ameri rusima složili atomski sdesna... taman su se digli da malo zajebaju, rusi se opet moraju baviti sobom... biće tu dosta trla baba lan, da joj prođe dan i na kraju brdo mrtvih, a niko ništa nije uradio... žali Bože ljudi!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5 Re: Rat u Gruziji

Post by pici »

opaaaa evo rujama sad po ušima......e jesu postali enormno bogati i sad juriš.......imal ko kakav info il link sta je u stvari to tamo :?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#6 Re: Rat u Gruziji

Post by mIRCerka »

ja vise nist ne kontam, sinoc na vijestima pricaju kako se nekakvi separatisti u gruziji hoce odvojit od gruzije, dok rusi salju pojacanje gruziji u mirovnu misiju...jebo lud zbunjenog....
Alfons Kauders

#7 Re: Rat u Gruziji

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:ja vise nist ne kontam, sinoc na vijestima pricaju kako se nekakvi separatisti u gruziji hoce odvojit od gruzije, dok rusi salju pojacanje gruziji u mirovnu misiju...jebo lud zbunjenog....
Otprilike ti dodje ovako:

Rusi=Srbijanci
Juzna Osetija=RS ili RSK
ruski mirotvorci=vikend cetnici na okupiranom teritoriju Gruzije
atko

#8 Re: Rat u Gruziji

Post by atko »

Osetija se odvaja, Gruzija neda, Rusija pomaze svoje sunarodnjake u Osetiji ... a bas kao slucajno tu ili ima plina ili treba proci neko gasovod/naftovod za koji se interesuje EU, USA, Rusija itd itd :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#9 Re: Rat u Gruziji

Post by mIRCerka »

Alfons Kauders wrote:
mIRCerka wrote:ja vise nist ne kontam, sinoc na vijestima pricaju kako se nekakvi separatisti u gruziji hoce odvojit od gruzije, dok rusi salju pojacanje gruziji u mirovnu misiju...jebo lud zbunjenog....

Rusi=Srbijanci
Juzna Osetija=RS ili RSK
sakasvili - Ludi naivni Mujo?????
Skontala.
exliberal

#10 Re: Rat u Gruziji

Post by exliberal »

Alfons Kauders wrote:

Rusi=Srbijanci
Juzna Osetija=RS ili RSK
moze i ovako
rusi=ameri
juzna osetija=kosovo

:D :D :D
Alfons Kauders

#11 Re: Rat u Gruziji

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:
Alfons Kauders wrote:

Rusi=Srbijanci
Juzna Osetija=RS ili RSK
sakasvili - Ludi naivni Mujo?????
Skontala.
Tako nekako, al' mislim da nije jos izjavio "za rat treba dvoje" kao neki nasi puleni.
sheilak

#12 Re: Rat u Gruziji

Post by sheilak »

Ne shvatam zasto se ljudski rod ponasa kao ovce i pusta da ga voda, zrtvuje, manipulira njime manja vojska ugladjenih kriminalaca ( zestokih ), fanatika i njihovih poslusnika, a sve u svrhu preuzimanja moci i vlastitog bogacenja. To se desava vec hiljdama godina i nikako da se opametimo. Zao mi je ovih ljudi u Gruziji, bojim se da ce im se desiti pokolj ( ponovo ), na ocigled cijelog svijeta , dok ce se ruski tajkuni ( i ostali ) jos vise bogatiti. Ne trebalo im.

Nadam se da ce se Gruzijci uspijeti odbraniti .
0.7.1.

#13 Re: Rat u Gruziji

Post by 0.7.1. »

mIRCerka wrote: sakasvili - Ludi naivni Mujo?????
Skontala.
koji se sad nada američkoj intervenciji :lol: neka malo rusima briga u svojoj avliji da se manje bave našom...
Alfons Kauders

#14 Re: Rat u Gruziji

Post by Alfons Kauders »

exliberal wrote:
Alfons Kauders wrote:

Rusi=Srbijanci
Juzna Osetija=RS ili RSK
moze i ovako
rusi=ameri
juzna osetija=kosovo

:D :D :D
E tako ne moze al' nikako. Rusi cine 1.5% stanovnistva u Gruziji i pokusavaju oteti 5000km2 teritorije sa koje su protjerali Gruzijce.

Zvuci poznato zar ne?
sheilak

#15 Re: Rat u Gruziji

Post by sheilak »

Ko je tu od koga ucio? :?:
Abacija

#16 Re: Rat u Gruziji

Post by Abacija »

Kako ne kontas?! Zar ti izraz "u mirovnu misiju" nista ne govori?! :-)

Jos sam prije 4-5 godina gledao nekakav dokumentarac o tom podrucju. Imaju Ameri tamo negdje par vojnih baza... A sve je to u vezi nafte i/ili naftovoda...
Alfons Kauders

#17 Re: Rat u Gruziji

Post by Alfons Kauders »

sheilak wrote:Ko je tu od koga ucio? :?:
Ista skola u svakom slucaju, porobi i opljackaj sve oko sebe...
omar little

#18 Re: Rat u Gruziji

Post by omar little »

A vid' ove arogancije i bezobrazluka...i gle kako prijete mamu im...
MOSCOW (Reuters) - Russia will continue working to stop bloodshed in Georgia's breakaway region of South Ossetia and the international community should jointly work to achieve this goal, the Russian Foreign ministry said on Friday.

"It is not too late to avert massive bloodshed and new victims," said a ministry statement read out by ministry spokesman Boris Malakhov on Vesti-24 television. "Russia will continue efforts to avert the bloodshed and restore peace in South Ossetia."

"We hope our foreign partners will not remain impartial in this difficult moment, when the fate of hundreds of thousands people is decided," he added. "The Georgian leadership should ... return to civilized ways of solving complicated problems."
:-) :-) :-)

Dobro neko gore rece, americka skola 101...A sto bash sad?! Svijet se bavi Kinom i Tibetom pa misle nezapazeno proci ili sta?! Nestaje nafte/pline pa je hica sprovest' nove cijevi?
Abacija

#19 Re: Rat u Gruziji

Post by Abacija »

sheilak wrote:Ne shvatam zasto se ljudski rod ponasa kao ovce i pusta da ga voda, zrtvuje, manipulira njime manja vojska ugladjenih kriminalaca ( zestokih ), fanatika i njihovih poslusnika, a sve u svrhu preuzimanja moci i vlastitog bogacenja. To se desava vec hiljdama godina i nikako da se opametimo. Zao mi je ovih ljudi u Gruziji, bojim se da ce im se desiti pokolj ( ponovo ), na ocigled cijelog svijeta , dok ce se ruski tajkuni ( i ostali ) jos vise bogatiti. Ne trebalo im.

Nadam se da ce se Gruzijci uspijeti odbraniti .
Ne vjerujem da ce biti pokolja u velikim razmjerima kao sto je kod nas ili u Africi bilo. Koliko sam ja shvatio Georgija napada separatiste i hoce da zauzmu grad Tskhinvali i da ga ociste od istih a koji su potpomognuti "ruskim jedinicama u mirovnoj misiji ( :-) )".

Sto se tice manipulacije, objasnjene lezi u "Maslovoj piramidi potreba" (Maslow's hierarchy of needs, http://en.wikipedia.org/wiki/Maslow%27s ... y_of_needs). Ljudi pod strahom placaju veliki ceh samo da bi zadovoljili potrebe na nizem nivou te piramide. Znaci, odricemo se potreba za sigurnoscu, za pripadanjem i ljubavlju, za postovanjem i samopostovanjem, za samoostvarenjem i za samonadilazenjem (http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Masl ... _needs.svg) da bi zadovoljili osnovne fizioloske potrebe organizma. Otkloni "sijace mrznje" i poslije odredjenog vremena ljudi ce se vratiti u normalu.
Last edited by Abacija on 08/08/2008 15:16, edited 1 time in total.
The 51st State

#20 Re: Rat u Gruziji

Post by The 51st State »

Jebace ih Rusi.
kijameta

#21 Re: Rat u Gruziji

Post by kijameta »

Nece biti lahko a ni lako Gruzijcima,sa Osetima i Rusima sto tamo zive bi lako izasli na kraj ali izgleda da Rusi spremaju veliku vojnu intervenciju.Bila im je Condoliza u gostima,ona im je i dala zeleno svjetlo za napad,valjda ce im i sada pomoci.
Usporedbe sa Hrvatskom i rsk ili Bosnom i rs su tacne u politickom smislu,medzutim u vojnom je tesko naci poredzenje,Rusija je ogromna sa ogromnim potencijalom ali i Gruzija vece godinama prima osjetnu USA vojnu pomoc i otvoreno je pitanje dokle su USA u ovom sukobu spremne ici.
Moja zelja je da se Rusi uvale u sto veci rat,da se manje mogu nama baviti i naravno da Gruzija oslobodi svoju zemlju,kao sto je Hrvatska ovih dana prije 13 godina oslobodila svoju i kako cemo mi Bosanci jedan dan osloboditi svoju.
in33sa

#22 Re: Rat u Gruziji

Post by in33sa »

Rusi upali sa tenkovima, Gruzini u povlacenju.

Putin se jutros vidio sa Bushom, i USA je po ko zna koji put izigrala svog saveznika i ostavila ga na milost i nemilost zvijerima.

Vec vidjeno.
ljubav_aha

#23 Re: Rat u Gruziji

Post by ljubav_aha »

Inače, tenzije između bivše sovjetske republike Gruzije i njene dve separatističke oblasti, Južne Osetije i Abhazije, poslednjih meseci su porasle. Obe separatističke oblasti, koje se za nezavisnost od Gruzije bore od početka 1990-ih godina, imaju finansijsku pomoć Rusije. Većina stanovnika u obe separatističke oblasti ima rusko državljanstvo.

DW

Počeo rat u Gruziji

Gruzijske snage počele su sinoć operaciju "uspostavljanja ustavnog poretka" u separatističkoj provinciji Južnoj Osetiji. Državni TV-kanal „Rusija“ u vanrednim informativnim emisijama prenosi da je u Južnoj Osetiji počeo rat. Primirje je prekinuto samo nekoliko časova nakon što su dve strane pristale da danas održe razgovore. Osetijskim separatističkim snagama priključuju se i na hiljade dobrovoljaca iz Rusije i Abhazije. Gruzijska vojska saopštila je da je zauzela nekoliko sela u Južnoj Osetiji, što osetijski izvori odlučno demantuju. Tokom noći počela je i artiljerijska paljba iz teškog oružja po glavnom gradu te pokrajine Ćinvaliju. Predsednik Južne Osetije Sam Kakojti rekao je da su oružane snage pokrajine u direktnom sukobu sa gruzijskim vojnicima. Vlada Gruzije je izdala vanredno saopštenje u kojem "potvrđuje spremnost da se mirnim putem reši konflikt i poziva separatiste da prekinu oružana dejstva i sednu za pregovarački sto, bez obzira na zaoštravanje situacije". Rusija je noćas zatražila sazivanje hitne sednice Saveta bezbednosti povodom, kako prenosi, „agresivnih dejstava Gruzije“.

ovo je tek pocetak rata
dallton

#24 Re: Rat u Gruziji

Post by dallton »

Od nekud mi je ovo poznato, 'nasa vojska ulazi da sacuva mir i zastiti lokalno stanovnistvo'...Jesu Ameri uprskali s ovim problemima u Iraku, 90ih niko u Rusiji ovo nije mogao ni sanjati...poslao sam prije 2 dana 4 poruke preko facebooka prijateljici u Gruziji, nista nema odgovora s glave, tek sam danas saznao od prijatelja iz Azerbejdzana da su se i oni poceli spremati za 'eventualne probleme' jer se boje da bi Armencima mogla slicna stvar pasti na pamet, posto je i u Azerbejdzanu jedna odmetnuta Jermenska pokrajina koja je kao zatrazila samoopredjeljenje a kao braca Armenci nemaju nista s masom oruzja i tenkova koji su se tu pojavili odjednom da pomognu 'opredjeljenje.'

Inace Juzna Osetija, koliko mi je Gruzijka ispricala, je ista stvar ko rs kod nas - pravno pod suverenitetom Gruzije, a stalno u pokusaju da se ispali,tenzije traju dugo jer su ovi iz Osetije uspjeli da istjeraju dosta Gruzina uz pomoc Rusa (a sto ovo zvuci poznato), cak su proglasili i neku fola samostalnost koju nikad niko nije priznao...Slicna situacija je i izmedju zapadne i istocne Ukrajina - istocna tezi svim silama Rusiji, zapadna ne da i tako dalje...kad pogledas globalno mi smo jos i super, da nam je Rusija blize granici, a Evropa ,dalje jos bi gore bilo nego sto jeste....ma sreca pa Tito ispali kretene 48 :D
dallton

#25 Re: Rat u Gruziji

Post by dallton »

Nevjerovatno, bas u vrijeme kad sam pisao ovaj post, dobio sam odgovor iz Gruzije, navodno da su Gruzijci stvarno prvo zapoceli jer su im dosadile i Osetija i Abhazija i da hoce da ih se rijese za sva vremena...a cudni dio je ovo : opet navodno, rusi intervenisu jer hoce da zadrze Osetiju i Abhaziju u Gruziji ali nema govore da podrze njihovu samostalnost? Ovaj bi scenario mogao biti i kod nas uskoro, ne rat, ali ono rs bi tamo srbija nece, a nemaju kud ni ovamo jer su napravili previse belaja...Vjerovatno je rusima osetija draza u Gruziji tako da ih mogu zezati i koristiti se njima ko orudjem ako neka treba na[raviti neki problem .Jos nesto: Gruzijci su uvijek tvrdili (nisam sto posto siguran zasto) da hoce da vrate rusima za Ceceniju i Afganistan - sto je to njihov problem, nije mi najjasnije, ali je uvijek bila ta prica medju Gruzinima.

Propustio sam jedan detalj: na kraju poruke djevojka pise 'ma nece ovo dugo trajati, zapad i Evropa su ovdje ulozili previse novca da bi dopustili da se gore desi'...Baci me nazad u 92 i neku radio emisiju u Bosni gdje smo svi skupa mantrali 'ma ne moze ovdje rata biti, nece Evropa dozvoliti'....Sreca pa su Gruzijci naoruzani, ko Evropu ceka moze komotno odmah zakupiti veliki broj rahmetli placeva s pogledom na more :(
Last edited by dallton on 08/08/2008 16:32, edited 1 time in total.
Locked