http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100820127
posao u dom zdravlja
- valter.ba
#151 Re: posao u dom zdravlja
Izem ti politiku ovaj opet izabran
Ja drzave
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#152 Re: posao u dom zdravlja
Što? Kad može Faris, što ne bi i Slobo?valter.ba wrote:Izem ti politiku ovaj opet izabran![]()
![]()
Ja drzave
![]()
- Hemera
#153 Re: posao u dom zdravlja
Ahahah misliš kad može 30 godina biti Mulaomerović može i Trninić i GavrankapetanovćPera Trta wrote:Što? Kad može Faris, što ne bi i Slobo?valter.ba wrote:Izem ti politiku ovaj opet izabran![]()
![]()
Ja drzave
![]()
- valter.ba
#154 Re: posao u dom zdravlja
Za Mulaomerovica sam cuo iz vise izvora da je castan covjek i nemam nikakav problem da bude koliko zeli na funkciji. Ovi gore spomenuti su jednacina za korupciju,nepotizam,kriminal...moralne olupine
Nema drzave i to je, policija se ne mjesa u svoj posao, tuzilastvo jos gore a politika odredjuje i prodavacicu u samoposluzi
Tesko nama
Nema drzave i to je, policija se ne mjesa u svoj posao, tuzilastvo jos gore a politika odredjuje i prodavacicu u samoposluzi
Tesko nama
-
palamuda
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#156 Re: posao u dom zdravlja
moja ponuda: nakuckaj jos 9.550 (ovih 50 meni na kafu) i ja ti nadjem zenu koja ce te ozeniti i preko nje ces dobit papire u svici. haa, sta mislis?? 
- valter.ba
#157 Re: posao u dom zdravlja
Ako mene pitas moze samo dobiti preko ledjakiki-miki wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koliko para si mu dao?
-
trinitrotoluol
#158 Re: posao u dom zdravlja
Preko ledja ce dobiti onih 500 koji su visak u domu zdravlja a dali su cifre za posao 
- valter.ba
#159 Re: posao u dom zdravlja
Pare su kako saznajem potrosene ali na kupovinu stana Slobinom sinu koji se nedavno ozenio
Mama mu se hvali kao su ona i Slobo kupili novi stan malom kao bracni poklon
Ovo je drzava da se samoubijes
Ovdje je cini se sve korumpirano od Slobe do tuzilastva koje se ne mjesa u svoj posao. Pa zar je toliko tesko doci do dokaza o ovom kriminalu,zar nema niko da kaze idemo ispitati porijeklo imovine doticnog!
Ma sa druge strane razmisljam da organizujem grupu "Ljubitelji lika i djela Slobodana Trninica" jer zasluzuje respect za ovaj sex bez granica sa zdravim razumom. Bravo i za Besima Mehmedica koji mu je dao treci mandat, bravo Besime
Ma sa druge strane razmisljam da organizujem grupu "Ljubitelji lika i djela Slobodana Trninica" jer zasluzuje respect za ovaj sex bez granica sa zdravim razumom. Bravo i za Besima Mehmedica koji mu je dao treci mandat, bravo Besime
- valter.ba
#160 Re: posao u dom zdravlja
Moram jednostavno postaviti ovaj link koji oslikava u potpunosti javasluk u Domovima Zdravlja
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... Neumu.html
Na pedijatriji je inace katastrofalna situacija sa ljekarima jer je s obzirom na broj stanovnika tj. male djece potreban barem dvostruko veci broj pedijatara. Zato je Trninic naprimao sestara da se sve guzicama sudaraju,po 3-4 na jednog ljekara sto je nonsens! Valjda je bilo viska sestara na birou
a i manja je tarifa pa se lakse odluciti 
Na pedijatriji je inace katastrofalna situacija sa ljekarima jer je s obzirom na broj stanovnika tj. male djece potreban barem dvostruko veci broj pedijatara. Zato je Trninic naprimao sestara da se sve guzicama sudaraju,po 3-4 na jednog ljekara sto je nonsens! Valjda je bilo viska sestara na birou
- valter.ba
#161 Re: posao u dom zdravlja
Ima li tuzilastva u ovoj zemlji ??? Do kada vise ???
Danasnji Avaz
Dom zdravlja Kantona Sarajevo: Mjesto gdje rade "kadrovi" za koje država ne zna!?
Autor J. B.2011-05-28 18:54:00
Dom zdravlja Novo Sarajevo
Posljednji finansijski izvještaj ove ustanove pokazao minus od 4.192.121 KM
Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo godinama grca u problemima, a na njenom čelu još uvijek je neprikosnoven Slobodan Trninić. Iako je posljednji finansijski izvještaj ove ustanove pokazao minus od 4.192.121 KM za 2010. godinu, to nije bio dovoljan razlog da Vlada Kantona Sarajevo ozbiljno razmisli o postupcima menadžmenta. Vruć krompir prebačen je na kantonalnu Skupštinu, koja će o tome raspravljati 31. maja.
Peripetije oko Upravnog odbora
Da nešto ne štima u Domu zdravlja Kantona Sarajevo pokazuje i nedavna ostavka predsjednika Upravnog odbora Avdije Numanovića, koji je 18. aprila odstupio sa dužnosti.
Naš dobro upućeni izvor kaže da se na čelo UO Doma zdravlja ponovo želi dovesti Ferid Selmanović, za kojega lobira SDA i pojedini kadrovi Stranke za BiH. Sve to, kaže naš izvor, radi se da bi se učvrstila pozicija direktora Slobodana Trninić, koji je svojom „politikom zapošljavanja podobnih“ postao odani kadar SDA.
Naš izvor kaže da je u JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo trenutno blizu 600 radnika viška. Svako bi se zapitao kako je to moguće u javnoj ustanovi u kojoj bi se sve moralo raditi po zakonu, a za primanje radnika dobiti saglasnost resornog ministra i Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.
Prema riječima našeg izvora novac koji Dom zdravlja dobiva od Zavoda zdarvstvenog osiguranja KS na ime materijalnih troškova, koristi se za plate radnika koji se svakodnevno primaju bez ikakvog plana. Apsurdno je dakle, da u jednoj kantonalnoj ustanovi, kaže naš izvor, rade ljudi za koje ne znaju nadležno Ministarstvo i Zavod zdravstvenog osiguranja. Upravo zbog toga uslovi rada u ovoj ustanovi su katastrofalni, što mora zabrinuti hiljade građana koji svakodnevno koriste medicinske usluge.
Novi "kadrovi"
Iako je ministar zdravstva KS, Zlatko Vuković, donio odluku da se do 30. juna ne smije primiti niti jedan novi radnik, novi „kadrovi“ i dalje pristižu. „Recepcioneri, vozači, evidentičari, medicinske sestre..., niču kao gljuve poslije kiše". Stoga ne čudi da su dugovi prema dobavljačima i radnicima milionski.
Hoće li ogromni minus koji je akumulirala aktuelna uprava Doma zdravlja Kantona Sarajevo biti dovoljno upozorenje za poslanike Skupštine KS, vidjet će se 31. maja. U protivnom se može očekivati nastavak dubioza, s tim da će oni koji su to omogućili biti jasno vidljivi, a svoje podizanje ruku u Skupštini KS morat će opravdati građanima kada se cijeli KS suoči sa još većim problemima u svim domovima zdravlja.
Kontaktirali smo i direktora Trninića te ostavili poruku kako bismo čuli i njegove odgovore na goruća pitanja, ali direktor nije našao za shodno da se oglasi jer očito nema šta ni reći. Ministar zdravstva KS Zlatko Vuković također nije odgovorio na naše poruke što i nije čudno s obzirom na nastojanje vladajuće koalicije da se stvari relaksiraju kako ne bi došlo do međustranačkih nesuglasica zbog nekolicine korumpiranih i kriminaliziranih kadrova SDA. Čak i ako su isti ti kadrovi ove zdravstvene ustanove Kantona Sarajevo oštetili za nekoliko miliona maraka i to i dalje čine.
Danasnji Avaz
Dom zdravlja Kantona Sarajevo: Mjesto gdje rade "kadrovi" za koje država ne zna!?
Autor J. B.2011-05-28 18:54:00
Dom zdravlja Novo Sarajevo
Posljednji finansijski izvještaj ove ustanove pokazao minus od 4.192.121 KM
Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo godinama grca u problemima, a na njenom čelu još uvijek je neprikosnoven Slobodan Trninić. Iako je posljednji finansijski izvještaj ove ustanove pokazao minus od 4.192.121 KM za 2010. godinu, to nije bio dovoljan razlog da Vlada Kantona Sarajevo ozbiljno razmisli o postupcima menadžmenta. Vruć krompir prebačen je na kantonalnu Skupštinu, koja će o tome raspravljati 31. maja.
Peripetije oko Upravnog odbora
Da nešto ne štima u Domu zdravlja Kantona Sarajevo pokazuje i nedavna ostavka predsjednika Upravnog odbora Avdije Numanovića, koji je 18. aprila odstupio sa dužnosti.
Naš dobro upućeni izvor kaže da se na čelo UO Doma zdravlja ponovo želi dovesti Ferid Selmanović, za kojega lobira SDA i pojedini kadrovi Stranke za BiH. Sve to, kaže naš izvor, radi se da bi se učvrstila pozicija direktora Slobodana Trninić, koji je svojom „politikom zapošljavanja podobnih“ postao odani kadar SDA.
Naš izvor kaže da je u JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo trenutno blizu 600 radnika viška. Svako bi se zapitao kako je to moguće u javnoj ustanovi u kojoj bi se sve moralo raditi po zakonu, a za primanje radnika dobiti saglasnost resornog ministra i Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.
Prema riječima našeg izvora novac koji Dom zdravlja dobiva od Zavoda zdarvstvenog osiguranja KS na ime materijalnih troškova, koristi se za plate radnika koji se svakodnevno primaju bez ikakvog plana. Apsurdno je dakle, da u jednoj kantonalnoj ustanovi, kaže naš izvor, rade ljudi za koje ne znaju nadležno Ministarstvo i Zavod zdravstvenog osiguranja. Upravo zbog toga uslovi rada u ovoj ustanovi su katastrofalni, što mora zabrinuti hiljade građana koji svakodnevno koriste medicinske usluge.
Novi "kadrovi"
Iako je ministar zdravstva KS, Zlatko Vuković, donio odluku da se do 30. juna ne smije primiti niti jedan novi radnik, novi „kadrovi“ i dalje pristižu. „Recepcioneri, vozači, evidentičari, medicinske sestre..., niču kao gljuve poslije kiše". Stoga ne čudi da su dugovi prema dobavljačima i radnicima milionski.
Hoće li ogromni minus koji je akumulirala aktuelna uprava Doma zdravlja Kantona Sarajevo biti dovoljno upozorenje za poslanike Skupštine KS, vidjet će se 31. maja. U protivnom se može očekivati nastavak dubioza, s tim da će oni koji su to omogućili biti jasno vidljivi, a svoje podizanje ruku u Skupštini KS morat će opravdati građanima kada se cijeli KS suoči sa još većim problemima u svim domovima zdravlja.
Kontaktirali smo i direktora Trninića te ostavili poruku kako bismo čuli i njegove odgovore na goruća pitanja, ali direktor nije našao za shodno da se oglasi jer očito nema šta ni reći. Ministar zdravstva KS Zlatko Vuković također nije odgovorio na naše poruke što i nije čudno s obzirom na nastojanje vladajuće koalicije da se stvari relaksiraju kako ne bi došlo do međustranačkih nesuglasica zbog nekolicine korumpiranih i kriminaliziranih kadrova SDA. Čak i ako su isti ti kadrovi ove zdravstvene ustanove Kantona Sarajevo oštetili za nekoliko miliona maraka i to i dalje čine.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#162 Re: posao u dom zdravlja
valter.ba wrote:Moram jednostavno postaviti ovaj link koji oslikava u potpunosti javasluk u Domovima Zdravlja
Na pedijatriji je inace katastrofalna situacija sa ljekarima jer je s obzirom na broj stanovnika tj. male djece potreban barem dvostruko veci broj pedijatara. Zato je Trninic naprimao sestara da se sve guzicama sudaraju,po 3-4 na jednog ljekara sto je nonsens! Valjda je bilo viska sestara na biroua i manja je tarifa pa se lakse odluciti
Strana nije pronađena
Traženi URL nije pronađen na serveru.
Ako mislite da ova strana treba da postoji, molimo obavijestite administratora.
Naslovna strana
Traži | Napredna pretraga
-
flyawayll
#163 Re: posao u dom zdravlja
Bravo, mrzis grad radi pojedinih osoba, izvini ali si jako glu* !Jaguar84 wrote:de ga nekako snimi kako ti trazi pare....hebali majku svoju cuj 10000 pa jarane ima da crknes dok vratis,![]()
![]()
![]()
plata 6-7 stoja....
Mrzim ovaj grad sve vise i vise
Zelis promjene - izadji na ulice a ne tako. A sto se tice ovog doma zdravlja, radnici su OK ali direktori i sefovi su djubrad jedna !!
- Miki123
#164 Re: posao u dom zdravlja
A sto se tice ovog doma zdravlja, radnici su OK ali direktori i sefovi su djubrad jedna !!![]()
Oni radnici koji daju 10 k da ulete na poso?
-
flyawayll
#165 Re: posao u dom zdravlja
poso ? Mislis posao ?Miki123 wrote:A sto se tice ovog doma zdravlja, radnici su OK ali direktori i sefovi su djubrad jedna !!![]()
Oni radnici koji daju 10 k da ulete na poso?
E takvih radnika ima, a to su nazalost oni sa srednjom skolom, a ovi sto imaju fakultet imaju gore radno mjesto ne samo ovdje, vec tako je svugdje !!
- valter.ba
#166 Re: posao u dom zdravlja
Pa generale ovaj link je od prosle godinePipiDugaDevetka wrote:valter.ba wrote:Moram jednostavno postaviti ovaj link koji oslikava u potpunosti javasluk u Domovima Zdravlja
Na pedijatriji je inace katastrofalna situacija sa ljekarima jer je s obzirom na broj stanovnika tj. male djece potreban barem dvostruko veci broj pedijatara. Zato je Trninic naprimao sestara da se sve guzicama sudaraju,po 3-4 na jednog ljekara sto je nonsens! Valjda je bilo viska sestara na biroua i manja je tarifa pa se lakse odluciti
Strana nije pronađena
Traženi URL nije pronađen na serveru.
Ako mislite da ova strana treba da postoji, molimo obavijestite administratora.
Naslovna strana
Traži | Napredna pretraga
- valter.ba
#167 Re: posao u dom zdravlja
Koji sa srednjom skolom ??? Placali su i jos placaju od sestre do ljekara, stomatologa ... Jedino ne placaju specijalistiflyawayll wrote:poso ? Mislis posao ?Miki123 wrote:A sto se tice ovog doma zdravlja, radnici su OK ali direktori i sefovi su djubrad jedna !!![]()
Oni radnici koji daju 10 k da ulete na poso?![]()
E takvih radnika ima, a to su nazalost oni sa srednjom skolom, a ovi sto imaju fakultet imaju gore radno mjesto ne samo ovdje, vec tako je svugdje !!
Sanjaj sanjaj, snivaj mene
-
marina197
#168 Re: posao u dom zdravlja
A hoće Selmanovića nazad u Upravni ja naprosto ne mogu da vjerujem šta radi SDP pa oni su gori nego Stranka za BiH ako ovog divljaka puste da se opet nešto pita u KS
- helpdesk
#169 Re: posao u dom zdravlja
Pitanje za pokretaca teme, ali onako iskreno da odgovoris, bez ljutnje!enenee wrote:prije neki dan dobio sam ponudu da radim u dom zdravlja kao fizioterapeut ali pod uslovom da dam 10.500 KM covjek mi garantuje da bi trebao biti primljen za stalno nakon nekog vremena ja sad stvarno neznam sta da radim pa bi vas dragi forumasi pitao za savjet i da li je neko imao iskustva sa slicnim pozz
A jesi li ti iz BiH? Nesto mi naslov, a i sam text govore da bas i nisi.
Eto dragi forumasi, sada dajte coveku odgovor!
PS I nemojte me pitati kakve veze ima moje pitanje sa ovom temom
- helpdesk
#170 Re: posao u dom zdravlja
Hahahahaha , ma ne vidjehkiki-miki wrote:Eh i tebe ...tema otvorena davne 2008.
-
trinitrotoluol
#171 Re: posao u dom zdravlja
U DZ Otoka trecina fizioterapeuta su nasa braca iz inostranstva "a da no"! Ovo "a da no" znam kako se izgovara ali moram se ispricati jer ne znam kako se pise
. Sve je to Selmanovicevih ruku djelo
. Neka ih, bas mi nesto drago vidjeti kako se paze medjusobno a ne kao ova gradska djeca ccccccccc hebem ti ja nas
.
-
marina197
#172 Re: posao u dom zdravlja
Meni se čini da Vlada KS stade u kraj Trniniću, nije usvojen izvještaj, da li to znači i njegovu smjenu
- valter.ba
#173 Re: posao u dom zdravlja
To znaci da ga nece smjeniti jer je Srbin
To sto je lopov i kriminalac korumpirani nije bitno, bitno je da je Srbin!
-
showman
#174 Re: posao u dom zdravlja
Tninić je najobičniji hoštapler. Prvo je bio u SDP-u, onda kod Hrisa, a sad je u SDA. Sve za fotelju. Kupio je stanove, kuće, auta... sve od mita i korupcije i to sve znaju ali ga niko ne smije dirati. Toliko o demokratiji i povratku Valtera.
- valter.ba
#175 Re: posao u dom zdravlja
Je li neko ima danasnji Avaz jer navodno pise da smjenjuju ovog zlotvora Trninica? Dajte molim vas ukratko ako neko ima info neka napise ukratko. Hvala!