Skup podrske u Zenici

Locked

Podrzavate li protjerivanje mudzahedina?

da
84
58%
ne
50
35%
ne znam
10
7%

Total votes: 144

xon_sa

Post by xon_sa »

Tvrtko_I wrote: U USA danas imas covijeka koji u zatvoru sjedi zato sto je prijavljen da je bejsbol palicom pretukao nekog. Sluzi kazni i potom DEPORTACIJA. A covijek ni kriv ni duzan.
Stvarno je srcecjepajuce vidjeti da branis i cetnike i ustace. Jer oni su poznati borci za ljudska prava. Treba nam vise takvih.
Jel imao drzavljanstvo USA? Nije? Haj ti opet na 33 :)

P.S. Radi toga o cetnicima i ustasama te diskvalifikujem za dalju diskusiju sa mnom. Nisi vrijedan trosenja tastarure :)
Tvrtko_I

Post by Tvrtko_I »

Sto, razlika bi bila da ima drzavljanstvo. :) Malo sutra.
A za cetnike i ustase si sam poceo o ljudskim pravima i protjerivanju. KAo ja bih sve protjerao. Nije tacno
Njih bi pobio,
A ovu bagru samo protjerao.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#153 Re: Skup podrske u Zenici

Post by mIRCerka »

xon_sa wrote:
mIRCerka wrote:Nek podrzava ko koga hoce, ali cu vas zamoliti jednu stvar

NAvedite konkretno sta je to sve sto su doticni spasili i osvojili i sta sve ne...

Niko se nikad po dupetu pocesao nije da pogura demobilisane borce, cak se udostoje povratnici sto su dobili svoja radna mjesta po povratku reci STA ME BRIGA STO SI RVI I DEMOBILISANI BORAC NISI SE ZA MENE BORIO ... Jedino sto ja mogu podrzati je da se pravnim putem obracuna sa ljudima koji su im obecali zlatne kasike kad su dosli a sad ih izdali/prodali...

A to da bi Bosna pala da nije bilo njih...to mozete pricati maloj djeci rodjenoj od 1996. na ovamo...
I zato ih treba protjerat. Hajd i ti uspori na 33 :D

Zasto se stalno o njima govori kao o kolektivu? Imena, dokazi, krivica. No shupljiring :)

Izgleda da je ovima najtezi zlocin to sto su ratovali protiv cetnika.

Da opet napomenem, ne zelim raspravljati o njima kao kolektivu niti njihovoj kolektivnoj krivici niti njihovom doprinosu odbrani, niti njihovom uticaju na lazni imidz drzave i sl. Nekad davno je bila tema, dovoljno sam rekao sta mislim o njima, no to nije bitno sad. Krsenje njihovih ljudskih prava necu opravdati, kao mnogi od vas ovdje...

P.S. brines li se ti mircerko za njihovu djecu kao sto se brines za ovu drugu, ili su ti ova malo pretamne koze?
XONe, dok su civili i djeca mojih godina u Zavidovicima ginuli i bivali tesko ranjeni od cetnickih granata, takva braca su sjedila u kucama, i cekala da im se KNJIGA OTVORI tj da dobiju znak da idu u rat.

Njihova djeca, recimo djeca Nadje Dizdarevic, nisu kriva ni za sta.
Procitaj sta sam napisala, ne izvlaci ono sto nije napisano.

Evo da ti nacrtam - IMAS PUNO PRAVO JBT MATER ONOME KO JE OVE LJUDE DOVEO, ISKORISTIO I IZDAO NA KRAJU. Ko je dobio papire na nelegalan nacin, sorry no hard feelings, deportacija.
Juce sam listala cini mi se staru Bosnu, pretprosli broj, i gledam kopiju certifikata po kojem Galina iz Moldavije, inace bivsa "uposlenica" nocnog bara pored baze Orao, prima islam.... svasta se radilo za papire...

Ali molim te, preklinjem te, ne postavljaj stvari kao da bi Bosna i HErcegovina pala i postala dio velike srbije da nije bilo abu hamze i slicnih..

Da li ti je sad dovoljno jasno sta govorim?

PS Ko je i kada organizovao skup podrske demobilisanim i nezaposlenim borcima Armije Bosne i Hercegovine? NIKO. Tu nema zastite nacionalnih interesa, pa nikome nije ni interesantno...Jadno...
xon_sa

Post by xon_sa »

Jedan001 wrote:Izvini kako ti mozes nekom reci da lazes... mozda ti lazes!!!
Mozda, ali u ovoj zemlji valjda jos uvijek vrijedi da si nevin dok se ne dokaze suprotno. Ili se nesto promijenilo u posljednje vrijeme?
Jedan001 wrote:Na tu kartu oni i idu odvojenost od djece da bi ostali da bi nekom pobudilo osjecanje i da kaze neka oni su fini neka ostanu...
Ma podlaci jedni, 15 godina su ovdje podlo djecu pravili. Sram da ih bude. Uvidja li neko koliko vam je infantilna prica? :D
Jedan001 wrote:Ako su ih protjerali nisu bez razloga ocito imaju dokaze... moje nije da ispitujem.. nego samo da na osnovu cinjenica kazem sta je dobro a sta nije za ovu zemlju, ako stete ugledu zemlje i ako nam zemlju gledaju kao teroristicku i leglo alkaide..
Jel iko ikad vidio te dokaze? Valjda je red da se nesto dokaze, a ne da se ljudi na osnovu insinuacija optuzuju. U ostalom za sta ih se konkretno optuzuje, koga to konkretno ugrozavaju? A ugledu drzave steti jedno 50% stanovnistva ove drzave, mozda i vise...

P.S. Ja jos ne cuh da je neki pripadnik Al Kaide nadjen u BiH. Mozda imas neke nove dokaze. Evo i tebe da uputim na Sud BiH, koji ce u skladu sa tim sto je nasa zemlja clanica antiteroristicke koalicije sigurno uhapsiti te ljude i optuziti ih.
Jedan001 wrote: jer dok su oni ovdje i on uvijek moze traziti opravdanje za 2 policije..... nemojmo da se lazemo tako je... :-D
Hahaha, po meni je ovo komentar dana. Prava dodikovska prica. Opravdanje je da ce srpska policija da BiH stiti od Al Kaide :lol: :lol: :lol:
obuca

Post by obuca »

venero sađi s brijega pobiše se :lol:
xon_sa

#156 Re: Skup podrske u Zenici

Post by xon_sa »

mIRCerka wrote:XONe, dok su civili i djeca mojih godina u Zavidovicima ginuli i bivali tesko ranjeni od cetnickih granata, takva braca su sjedila u kucama, i cekala da im se KNJIGA OTVORI tj da dobiju znak da idu u rat.
Kakvo zgodno opravdanje :) Hajmo protjerat i podrumase iz Sarajeva :)
mIRCerka wrote:Njihova djeca, recimo djeca Nadje Dizdarevic, nisu kriva ni za sta.
Procitaj sta sam napisala, ne izvlaci ono sto nije napisano.
Dobro, nisu kriva, a za sta su krivi njihovi ocevi? Zato sto su se borili protiv cetnika? Ako je to zlocin onda sam i ja zlocinac, isto kao i moj otac i sav moj muski dio porodice u BiH, kako zivi tako i oni koji to vise nisu.
mIRCerka wrote:Evo da ti nacrtam - IMAS PUNO PRAVO JBT MATER ONOME KO JE OVE LJUDE DOVEO, ISKORISTIO I IZDAO NA KRAJU. Ko je dobio papire na nelegalan nacin, sorry no hard feelings, deportacija.
I treba im tako rec, ali ovi ljudi nisu za to krivi. Ali dat nekome drzavljanstvo, pustit ga da zivi ovdje 15 godina i na kraju mu oduzet drzavljanstvo i protjerat ga, odvojiti na silu od porodice, je okrutno i bezobrazno! Da ne govorim o tome, sve i da nisu do sad imali drzavljanstva, vec su davno stekli uslove za njega koje propisuje Zakon o drzavljanstvu BiH.
mIRCerka wrote:Juce sam listala cini mi se staru Bosnu, pretprosli broj, i gledam kopiju certifikata po kojem Galina iz Moldavije, inace bivsa "uposlenica" nocnog bara pored baze Orao, prima islam.... svasta se radilo za papire...
Vjerujem, ali to nije tema danasnje emisije.
mIRCerka wrote:Ali molim te, preklinjem te, ne postavljaj stvari kao da bi Bosna i HErcegovina pala i postala dio velike srbije da nije bilo abu hamze i slicnih..
Ne moras me nista preklinjat, ja to nisam nikada ni rekao! Ako te bas zanima, ja njihov doprinos u vojnickom smislu smatram mizernim, ali me to ne sprijecava da ove koji su ovdje ostali, koji su posteni, koji imaju svoje porodice itd. smatram ljudskim bicima vrijednim dostojanstva i da odbijam da im se krse ljudska prava.
mIRCerka wrote:PS Ko je i kada organizovao skup podrske demobilisanim i nezaposlenim borcima Armije Bosne i Hercegovine? NIKO. Tu nema zastite nacionalnih interesa, pa nikome nije ni interesantno...Jadno...
Bio je jedan, ali ih je jedan, necu da mu spomenem ime, da ne skrecem previse diskusiju, nazvao cetnicima...

Ne uvodi nevezane teme. Ako hoces o demobilisanim i nezaposlenim borcima ti otvori temu, nema razloga za grananje ovdje...
mostarac

Post by mostarac »

doduse ja jos ne znam sto mi uopste o ovome raspravljamo. Odluka je donesena, ovi ce bit protjerani na opste zadovoljstvo vecine naroda i cica mica gotova prica :D
Zasto se uzbudjivati oko svega ovoga :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

xone, kome onda dajes podrsku? Ako ne demobilisanim borcima koji su se borili za BiH?
Da li to mozda zelis reci da su ovi, nedajmiboze, nacionalno ugrozeni?

Imali smo milion tema o vehabijama, svaka je zavrsila klanjem na forumu...

Za sta konkretno onda ti njima dajes podrsku? Cemu patetika HALALI NAM HAMZA? Zasto ne JE*EM TI MAJKU KOJI-GOD-DA-IH-JE-DOVEO i izdao?

Najlakse je sjesti i kukati, u oglasima se cak mogu naci vrlo povoljno profesionalne narikace...

Prvo kazes ONI SE BORILI, onda kazes NIHOV DOPRINOS MIZERAN..
WTF xone? De se odluci..

Meni je fakat vise mrsko ponavljati ove stvari....
Vodenjak

Post by Vodenjak »

mostarac wrote:doduse ja jos ne znam sto mi uopste o ovome raspravljamo. Odluka je donesena, ovi ce bit protjerani na opste zadovoljstvo vecine naroda i cica mica gotova prica :D
E tako brate! :-)
Zakljucavaj mIRCi! :D :D :D
obuca

Post by obuca »

cekaj da kazem jos nesto :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

obuca wrote:cekaj da kazem jos nesto :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
Troll_Happens

Post by Troll_Happens »

xon_sa wrote:
Jedan001 wrote:Izvini kako ti mozes nekom reci da lazes... mozda ti lazes!!!
Mozda, ali u ovoj zemlji valjda jos uvijek vrijedi da si nevin dok se ne dokaze suprotno. Ili se nesto promijenilo u posljednje vrijeme?
Jedan001 wrote:Na tu kartu oni i idu odvojenost od djece da bi ostali da bi nekom pobudilo osjecanje i da kaze neka oni su fini neka ostanu...
Ma podlaci jedni, 15 godina su ovdje podlo djecu pravili. Sram da ih bude. Uvidja li neko koliko vam je infantilna prica? :D
Jedan001 wrote:Ako su ih protjerali nisu bez razloga ocito imaju dokaze... moje nije da ispitujem.. nego samo da na osnovu cinjenica kazem sta je dobro a sta nije za ovu zemlju, ako stete ugledu zemlje i ako nam zemlju gledaju kao teroristicku i leglo alkaide..
Jel iko ikad vidio te dokaze? Valjda je red da se nesto dokaze, a ne da se ljudi na osnovu insinuacija optuzuju. U ostalom za sta ih se konkretno optuzuje, koga to konkretno ugrozavaju? A ugledu drzave steti jedno 50% stanovnistva ove drzave, mozda i vise...

P.S. Ja jos ne cuh da je neki pripadnik Al Kaide nadjen u BiH. Mozda imas neke nove dokaze. Evo i tebe da uputim na Sud BiH, koji ce u skladu sa tim sto je nasa zemlja clanica antiteroristicke koalicije sigurno uhapsiti te ljude i optuziti ih.
Jedan001 wrote: jer dok su oni ovdje i on uvijek moze traziti opravdanje za 2 policije..... nemojmo da se lazemo tako je... :-D
Hahaha, po meni je ovo komentar dana. Prava dodikovska prica. Opravdanje je da ce srpska policija da BiH stiti od Al Kaide :lol: :lol: :lol:
Sto nisi citavu recenicu citirao ako vec citiras sve a ne samo kraj.... ispada da sam ja dao komentar dana a ne Ognjen Tadic.
Neznam gdje ti zivis pa ne cujes ali eto Amerika svaki cas malo malo pa jednog iskopa, vjerovatno niste na istim relacijama gdje oni kopaju ti ne cujes i obrnuto....
Mozda ugledu drzave steti 50% ali kao sto je u svakoj zemlji imas sljam svoje zemlje nemozes protjerati jer su zakonski gradjani te zemlje.. A dosljake koji prave probleme uvijek mozes protjerati nebitno koliko godina su tu. Tako da i tih tvojih 15 god ne igra nikakvu ulogu taman da je 115. Sem toga ako te zanima za sta su optuzeni brate idi u Sud BiH pa reci da si protiv te odluke i da trazis napismeno zbog cega su osudjeni tj zbog cega se deportuju. Mene cisto ne zanima... vjerujem u sudske i policijske organe zemlje kao i do sada ljudi rade svoj posao i za sta su placeni, mozda ne sto posto kako bi trebalil ali se popravljaju iz dana u dan. :D

I ne vidim da se zalazes i da bi se tako zalagao za nase prave borce i istinske heroje.. nego samo za bjelosvjetske kriminalce i probisvjete koji su iz svojih zemalja protjerani kao domicilno stanovnistvo....uzas :razz:
Last edited by Troll_Happens on 29/01/2008 10:52, edited 1 time in total.
Tvrtko_I

Post by Tvrtko_I »

mostarac wrote:doduse ja jos ne znam sto mi uopste o ovome raspravljamo. Odluka je donesena, ovi ce bit protjerani na opste zadovoljstvo vecine naroda i cica mica gotova prica :D
Zbog toga jer je pojedincima vaznije 100-ak bradonja nego drzava pa im padne na pamet da organizuju protest. Zbog toga sto ce taj protest da prikazu isti cetnici i ustase za koje se x zalaze pa ce da kazu vidite kakvi su oni, isti oni fanatici na bliskom istoku, samo eno ih u Zenici. Jel' vidite da se sa takvima ne moze zivjeti. Treba se uzbuditi zbog 1000 idiota koji ce se naci na tom skupu da malo protekbiraju i pokazu kako su oni neki faktor. A toliki su faktor da ih sutra moze bilo ko zgaziti ko mrave. I njih i nas sto dopustamo takav idiotizam.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vodenjak wrote:
E tako brate! :-)
Zakljucavaj mIRCi! :D :D :D
Ako ja zakljucam, opet cu biti Vojvotkinja mIRCi :D
pusticu kolege da vam se obrate kasnije :D

a ja u Zenicu odo danas :D
xon_sa

Post by xon_sa »

mIRCerka wrote:xone, kome onda dajes podrsku? Ako ne demobilisanim borcima koji su se borili za BiH?
Ama opet ti govorim, o borcima otvori drugu temu pa cemo pricat. Necu da granam ovdje.
mIRCerka wrote:Za sta konkretno onda ti njima dajes podrsku?
Za postovanje njihovih ljudskih prava. Jel dovoljno?
mIRCerka wrote:Cemu patetika HALALI NAM HAMZA? Zasto ne JE*EM TI MAJKU KOJI-GOD-DA-IH-JE-DOVEO i izdao?
Zato sto su ljudska prava ugrozena tom Hamzi. Politicari su kod nas uvijek nevini...
mIRCerka wrote:Prvo kazes ONI SE BORILI, onda kazes NIHOV DOPRINOS MIZERAN..
WTF xone? De se odluci..
Pa jesu se borili, to spominjem zato sto je nekima ovdje to glavni razlog zbog kojeg ih treba protjerat. A to kako su se borili i kakav su uticaj imali na ishod rata je druga prica, ja rekoh da smatram da je mizeran, mali, nebitan. Ne vidim kontradikciju, samo treba usporiti na 33 i bice jasnije.
obuca

Post by obuca »

reci koljegama da ne kljucaju jer nisam rekla jos sta imam kazat :D
tvrtko svaka cast :-D
mostarac

Post by mostarac »

Tvrtko_I wrote:
Zbog toga jer je pojedincima vaznije 100-ak bradonja nego drzava pa im padne na pamet da organizuju protest. Zbog toga sto ce taj protest da prikazu isti cetnici i ustase za koje se x zalaze pa ce da kazu vidite kakvi su oni, isti oni fanatici na bliskom istoku, samo eno ih u Zenici. Jel' vidite da se sa takvima ne moze zivjeti. Treba se uzbuditi zbog 1000 idiota koji ce se naci na tom skupu da malo protekbiraju i pokazu kako su oni neki faktor. A toliki su faktor da ih sutra moze bilo ko zgaziti ko mrave. I njih i nas sto dopustamo takav idiotizam.
a onda nek policija lijepo zabrani skup ili nek konacno neko u ovoj zemlji skupi ta muda pa nek preko puta njih organizuje skup podrske protjerivanju. Nesto kao sto je bilo u novom sadu kad je na skup onih fasista antifa organizovala kontraskup. A ti na skupu u zenici su nasi fasisti i ne vidim zasto im se ne bi pruzio kontraskup antifasista.
obuca

Post by obuca »

ih antiskup pa da dodje fenera pa da nas žiiik
mIRCerka

Post by mIRCerka »

xon_sa wrote:
mIRCerka wrote:xone, kome onda dajes podrsku? Ako ne demobilisanim borcima koji su se borili za BiH?
Ama opet ti govorim, o borcima otvori drugu temu pa cemo pricat. Necu da granam ovdje.
mIRCerka wrote:Za sta konkretno onda ti njima dajes podrsku?
Za postovanje njihovih ljudskih prava. Jel dovoljno?
mIRCerka wrote:Cemu patetika HALALI NAM HAMZA? Zasto ne JE*EM TI MAJKU KOJI-GOD-DA-IH-JE-DOVEO i izdao?
Zato sto su ljudska prava ugrozena tom Hamzi. Politicari su kod nas uvijek nevini...
mIRCerka wrote:Prvo kazes ONI SE BORILI, onda kazes NIHOV DOPRINOS MIZERAN..
WTF xone? De se odluci..
Pa jesu se borili, to spominjem zato sto je nekima ovdje to glavni razlog zbog kojeg ih treba protjerat. A to kako su se borili i kakav su uticaj imali na ishod rata je druga prica, ja rekoh da smatram da je mizeran, mali, nebitan. Ne vidim kontradikciju, samo treba usporiti na 33 i bice jasnije.
Da li se meni cini da si ti bas na jednoj od DUGA tema bio zagovornik haman molotovljevih koktela u slucaju parade kroz Sarajevo?

Ako je za postivanje ljudskih prava, postujem, ali xone, de ti procitaj svoje postove pa skontaj da je bio samo JEdan koji je jedno mislio ujutro, drugo popodne, trece navece... ne kopiraj :-D

PS Kad smo vec kod supljiranja, umjesto tog skupa treba se organizovati skup na kojem bi se zakljucilo KAKO POMOCI DA SE DJECA TIH KOJI CE BITI DEPORTOVANI UKLOPE U DRUSTVO I KAKO IM POMOCI DA ZAVRSE SKOLU.
A to HALALI NAM HAMZA nek ostave za sijela..najlakse je tako, iskukati se, napsovati se pred kamerama i onda svojim kucicama, a Nadju i njenu djecu, kao i ostale, ko shisha...

E moj xone.. pun mi je K takve podrske...tapsanje po ramenu nikome ne treba, najmanje toj djeci...
Tvrtko_I

Post by Tvrtko_I »

mostarac wrote:
Tvrtko_I wrote:
a onda nek policija lijepo zabrani skup ili nek konacno neko u ovoj zemlji skupi ta muda pa nek preko puta njih organizuje skup podrske protjerivanju. Nesto kao sto je bilo u novom sadu kad je na skup onih fasista antifa organizovala kontraskup. A ti na skupu u zenici su nasi fasisti i ne vidim zasto im se ne bi pruzio kontraskup antifasista.
Bas tako. A sto se tice zabrane skupa ode nam pravo na govor. I tog belaja. Ionako nemamo nikakvih ljudskih prava. Hocel i Ognjen Tadic doci u Zenicu da sa bracom protestuje(prosvjeduje) za ljudska prava.
c c c c c c
Fair Life

Post by Fair Life »

Mislim da je daleko veca briga da ne presusi saudijska novcana pipa iz koje
mnogi u BiH kvase svoje uvijek zedne novcanike nego sto je to briga za
sudbinu Hamze i ostalih.
xon_sa

Post by xon_sa »

mIRCerka wrote:Da li se meni cini da si ti bas na jednoj od DUGA tema bio zagovornik haman molotovljevih koktela u slucaju parade kroz Sarajevo?
Molotovljevi kokteli? Cisto sumnjam. Ne podrzavam takve parade, ali cisto sumnjam da sam bas isao u takvu krajnost. U svakom slucaju nisam pozivao na nikakvo protjerivanje...

Nemoj vise skretat s teme, rusis je konstatno!
mIRCerka wrote:PS Kad smo vec kod supljiranja, umjesto tog skupa treba se organizovati skup na kojem bi se zakljucilo KAKO POMOCI DA SE DJECA TIH KOJI CE BITI DEPORTOVANI UKLOPE U DRUSTVO I KAKO IM POMOCI DA ZAVRSE SKOLU.
Kako si samo licemjerna. Gadis mi se... Protjeraj mu babu pa ga onda kao nesto pomazi. Fuj... I ti se nesto kao bavis humanitarnim radom. Pa ja bi radije umro od gladi i bolesti nego od tebe uzeo marku.

Odoh ja s ove teme. Nema smisla vise pricat... Sramota.
obuca

Post by obuca »

Fair Life wrote:Mislim da je daleko veca briga da ne presusi saudijska novcana pipa iz koje
sudbinu Hamze i ostalih.
pa zati ih bezmud(R)ovani iz BiH i ne pretjeruju jer dobiju lovuuuuuuu
mozel se i ceric strpat s njima kad budu isli :D
mostarac

Post by mostarac »

obuca wrote:
Fair Life wrote:Mislim da je daleko veca briga da ne presusi saudijska novcana pipa iz koje
sudbinu Hamze i ostalih.
pa zati ih bezmud(R)ovani iz BiH i ne pretjeruju jer dobiju lovuuuuuuu
mozel se i ceric strpat s njima kad budu isli :D
moze, al samo ako aviJon bude neispravan jer ne bi valjalo da nam uskrsne za desetak godina ko haariiiis sto je uskrsno :D
obuca

Post by obuca »

e pa trebalo bi rezervisat karte. steta sto chicken wings :D ne leti iz SA do tamonegdjedaleko. bilo bi jeftinije. al nema veze halalicemo za ticket :D nek idu lufthansom :D
Locked