mIRCerka wrote:XONe, dok su civili i djeca mojih godina u Zavidovicima ginuli i bivali tesko ranjeni od cetnickih granata, takva braca su sjedila u kucama, i cekala da im se KNJIGA OTVORI tj da dobiju znak da idu u rat.
Kakvo zgodno opravdanje

Hajmo protjerat i podrumase iz Sarajeva
mIRCerka wrote:Njihova djeca, recimo djeca Nadje Dizdarevic, nisu kriva ni za sta.
Procitaj sta sam napisala, ne izvlaci ono sto nije napisano.
Dobro, nisu kriva, a za sta su krivi njihovi ocevi? Zato sto su se borili protiv cetnika? Ako je to zlocin onda sam i ja zlocinac, isto kao i moj otac i sav moj muski dio porodice u BiH, kako zivi tako i oni koji to vise nisu.
mIRCerka wrote:Evo da ti nacrtam - IMAS PUNO PRAVO JBT MATER ONOME KO JE OVE LJUDE DOVEO, ISKORISTIO I IZDAO NA KRAJU. Ko je dobio papire na nelegalan nacin, sorry no hard feelings, deportacija.
I treba im tako rec, ali ovi ljudi nisu za to krivi. Ali dat nekome drzavljanstvo, pustit ga da zivi ovdje 15 godina i na kraju mu oduzet drzavljanstvo i protjerat ga, odvojiti na silu od porodice, je okrutno i bezobrazno! Da ne govorim o tome, sve i da nisu do sad imali drzavljanstva, vec su davno stekli uslove za njega koje propisuje Zakon o drzavljanstvu BiH.
mIRCerka wrote:Juce sam listala cini mi se staru Bosnu, pretprosli broj, i gledam kopiju certifikata po kojem Galina iz Moldavije, inace bivsa "uposlenica" nocnog bara pored baze Orao, prima islam.... svasta se radilo za papire...
Vjerujem, ali to nije tema danasnje emisije.
mIRCerka wrote:Ali molim te, preklinjem te, ne postavljaj stvari kao da bi Bosna i HErcegovina pala i postala dio velike srbije da nije bilo abu hamze i slicnih..
Ne moras me nista preklinjat, ja to nisam nikada ni rekao! Ako te bas zanima, ja njihov doprinos u vojnickom smislu smatram mizernim, ali me to ne sprijecava da ove koji su ovdje ostali, koji su posteni, koji imaju svoje porodice itd. smatram ljudskim bicima vrijednim dostojanstva i da odbijam da im se krse ljudska prava.
mIRCerka wrote:PS Ko je i kada organizovao skup podrske demobilisanim i nezaposlenim borcima Armije Bosne i Hercegovine? NIKO. Tu nema zastite nacionalnih interesa, pa nikome nije ni interesantno...Jadno...
Bio je jedan, ali ih je jedan, necu da mu spomenem ime, da ne skrecem previse diskusiju, nazvao cetnicima...
Ne uvodi nevezane teme. Ako hoces o demobilisanim i nezaposlenim borcima ti otvori temu, nema razloga za grananje ovdje...