ZZZlica wrote:Ženu ne znam, čitala sam par njenih kolumni u Danima i nekoliko je puta vidjela na TV-u, ali bez obzira na sve moram s osvrnuti na pisanja par forumašica (neću prozivati, same ćete se prepoznati)...
Ja zaista želim da vjerujem da se ovdje javljaju civilizirani ljudi, ali me činjenice demantiraju...
Stid me je kad vidim kako pljušte niski udarci (na račun fizičkog izgleda ili etničkog porijekla dotične) i to još od žena (?!)
Zar vas niko nije vaspitao, tj. naučio da takve opaske imaju bumerang efekt, tj. da kazuju više o vama i vašoj (ne)kulturi nego o predmetu vaše sprdnje?
Eto, sad će neko da me proglasi četnikušom

iako se ne osjecam ni najmanje prozvana -- jer ne sjecam se da rekoh bilo sta o fizickom izgledu svetlane cenic a ni o njenom etnickom porijeklu, jer me ni jedno ni drugo niti zanima niti dotice na bilo koji nacin -- moram izgleda po n-ti jubilarni put objasnjavati svoj stav po pitanju doticne osobe...
kada kazem da mislim je ONO mahalusa i papanka, to ne govorim zato sto doticna ima 120 kila vec to govorim zato sto vidjeh da se ista ponasa u studiju kao najobicnije govedo, vidjeh kako se dere i raspravlja kao da je na pijaci, kako prekida druge goste u pola recenice i slicno... kao sto vec rekoh, nije da je jedina sa takvim mizernim ponasanjem (i 'mi' konja za trku imamo, nazalost) ali me ova -- moram priznati -- izbacila iz sandala... pogotovo kad je pocela da urla na onom svom nazor ekavskom -- sjecam se scene kada joj je grebo sasvim normalnim glasom postavio pitanje, a ova ga mal' nije pojela (naravo, nikakav odgovor tu nije ni dobrio, samo neko nesuvislo urlanje)... jadan covjek, ono se poceo od muke smijati sebi u bradu; pa nece se valjda sa njom tu upustati u ulicnu svadju...
a o jeftinom politickom oportunizmu doticne -- koji je izgleda neshvatljiv vecini na ovom forumu koja misli da je dovoljno da cenicka prosto kaze da je bosanka pa je to ucini istinskim 'patriotom' (kao valjda sto i mile kaze da je socijaldemokrata pa ga to cini demokratom

) -- mislim da sam vec sve rekla, pa valjda nema potrebe da ponavljam...