SVETLANA CENIC I BiH??

Post Reply
cyprus

Post by cyprus »

danas wrote:
cyprus wrote:A jedno pitanje: na koji način će donijeti političke bodove Cenićki, to što ona kaže da je ona prije bosanka pa tek onda srpkinja? Da to donosi bodove Srbima, svi bi tako radili. :-)
pa pitaj kolegu foucaulta i njemu slicne -- njemu je eto cenicka jedina opozicija iz RS-a jer je rekla da je bosanka prije nego sto je srpkinja :lol: odusevio se haman covjek (bas kao i ti :-) ) evo sve joj oprasta -- rekla ona da je bosanka, ma nema dalje :D jedan put, drugi put, treci put -- prodato :D :D

go ceca, go -- ako nas ti ne spasis i ne ujednis pod kisobranom 'bosanstva' ma nece vala niko :lol:
A na pitanje si mi odgovorila, nema dalje, što jest jest. :-) :-)

P.S. Jebiga živimo sa 37% četnika u državi i 15% ustaša baš nam je veselo. :-)
danas

Post by danas »

cyprus wrote:
danas wrote:
cyprus wrote:A jedno pitanje: na koji način će donijeti političke bodove Cenićki, to što ona kaže da je ona prije bosanka pa tek onda srpkinja? Da to donosi bodove Srbima, svi bi tako radili. :-)
pa pitaj kolegu foucaulta i njemu slicne -- njemu je eto cenicka jedina opozicija iz RS-a jer je rekla da je bosanka prije nego sto je srpkinja :lol: odusevio se haman covjek (bas kao i ti :-) ) evo sve joj oprasta -- rekla ona da je bosanka, ma nema dalje :D jedan put, drugi put, treci put -- prodato :D :D

go ceca, go -- ako nas ti ne spasis i ne ujednis pod kisobranom 'bosanstva' ma nece vala niko :lol:

kako ti nisam odgovorila... pa mora li se sve crtat u bojama... :? eto, tebi je ona pozitivna licnost -- znaci kod tebe dobija bodove -- jer je zaboga postala 'bosanka' preko noci. nesto ne vidjeh da doticna ima ikakve druge zesce kvalitete -- osim sto se u neka doba 'sjetila' da joj je bosanstvo prece od srpstva... nasmEjah se grohotom :lol: ... elem, tu si ti :D pa onda dodaj i mase bosnjaka gladnih za izjavama ovakve vrste iz RS-a -- daj sta das, samo nek nije mile -- i dobijas recept kako da cetnikusa iz RS-a nakupi poene u sarajevu... u koje ocito zeli da se vrati sad kad ga je popusila anamo :wink: i kao sto rekoh, hajde sto ona to radi, nego sto glupe bosnje to kupuju... :roll:

da rezimiramo -- buduci da doticna nastupa kao opozicija miletu, ona ne racuna na monolitno glasacko tijelo iz RS-a vec racuna na podrsku "iz teherana"... na podrsku istih onih koji vole komsica zato sto je bosanac -- a tih ljudi nije malo... a tebi ako nije jasno da postoji razlika izmedju komsicevog (iskrenog) i cenickinog (oportunistickog) bosanstva, ja ti vala ne mogu pomoci...
cyprus

Post by cyprus »

danas wrote:

kako ti nisam odgovorila... pa mora li se sve crtat u bojama... :? eto, tebi je ona pozitivna licnost -- znaci kod tebe dobija bodove -- jer je zaboga postala 'bosanka' preko noci. nesto ne vidjeh da doticna ima ikakve druge zesce kvalitete -- osim sto se u neka doba 'sjetila' da joj je bosanstvo prece od srpstva... nasmEjah se grohotom :lol: ... elem, tu si ti :D pa onda dodaj i mase bosnjaka gladnih za izjavama ovakve vrste iz RS-a -- daj sta das, samo nek nije mile -- i dobijas recept kako da cetnikusa iz RS-a nakupi poene u sarajevu... u koje ocito zeli da se vrati sad kad ga je popusila anamo :wink: i kao sto rekoh, hajde sto ona to radi, nego sto glupe bosnje to kupuju... :roll:

da rezimiramo -- buduci da doticna nastupa kao opozicija miletu, ona ne racuna na monolitno glasacko tijelo iz RS-a vec racuna na podrsku "iz teherana"... na podrsku istih onih koji vole komsica zato sto je bosanac -- a tih ljudi nije malo... a tebi ako nije jasno da postoji razlika izmedju komsicevog (iskrenog) i cenickinog (oportunistickog) bosanstva, ja ti vala ne mogu pomoci...
Eh, ne valja kad neko i RS kaže da mu je BiH ispred srpstva, ne valja kad kaže. Pa šta onda stanovnici dotične trebaju uradit, da bi izbjegli etiketu četnika? :-)

Ja nisam reko da ja nju nešto zdušno gotivim, nego samo da je više pozitivna nego negativna ličnost. Ali kod nas ne ide tako, već kod nas se gleda kroz crno-bijelu prizmu: ili si četnik ili si iskonski patriota. :-)
danas

Post by danas »

cyprus wrote:
danas wrote:

Eh, ne valja kad neko i RS kaže da mu je BiH ispred srpstva, ne valja kad kaže. Pa šta onda stanovnici dotične trebaju uradit, da bi izbjegli etiketu četnika? :-)

Ja nisam reko da ja nju nešto zdušno gotivim, nego samo da je više pozitivna nego negativna ličnost. Ali kod nas ne ide tako, već kod nas se gleda kroz crno-bijelu prizmu: ili si četnik ili si iskonski patriota. :-)
indeed, ti si slobodan da se lozis na 'bosanstvo' bivseg SDS kadra i da je smatras pozitvnom osobom... a ja sam slobodna da se nad istim stvarima zgrazavam, te da se ibretim gluposcu naroda koji bi izgleda i karadzica proglasio 'pozitivnom licnoscu' da se sutra ukaze i kaze da je bosanac :roll:

ima puno osoba sa imenom marko ili sasa kojima vjerujem kada mi kazu da su bosanci (ne da me to puno zanima, ali eto), ali nazalost cenicka nije jedna od njih... uzimajuci u obzir njen politicki i profesionalni 'angazman' nemam nikakvog razloga da vidim bilo sta pozitivno u njoj... to je sve...
cyprus

Post by cyprus »

danas wrote:indeed, ti si slobodan da se lozis na 'bosanstvo' bivseg SDS kadra i da je smatras pozitvnom osobom... a ja sam slobodna da se nad istim stvarima zgrazavam, te da se ibretim gluposcu naroda koji bi izgleda i karadzica proglasio 'pozitivnom licnoscu' da se sutra ukaze i kaze da je bosanac :roll:

ima puno osoba sa imenom marko ili sasa kojima vjerujem kada mi kazu da su bosanci (ne da me to puno zanima, ali eto), ali nazalost cenicka nije jedna od njih... uzimajuci u obzir njen politicki i profesionalni 'angazman' nemam nikakvog razloga da vidim bilo sta pozitivno u njoj... to je sve...
Ama ko je reko da se ja ložim na nju ( :D )? Ja sam velim da se ona i slični ne mogu trpat u isti koš sa "pravim" četnicima i drugim zadrtim srpskim nacionalistima.
pitt

Post by pitt »

jestl.......ona je mozda i gora :D:D:D
danas

Post by danas »

cyprus wrote:
danas wrote:indeed, ti si slobodan da se lozis na 'bosanstvo' bivseg SDS kadra i da je smatras pozitvnom osobom... a ja sam slobodna da se nad istim stvarima zgrazavam, te da se ibretim gluposcu naroda koji bi izgleda i karadzica proglasio 'pozitivnom licnoscu' da se sutra ukaze i kaze da je bosanac :roll:

Ama ko je reko da se ja ložim na nju ( :D )? Ja sam velim da se ona i slični ne mogu trpat u isti koš sa "pravim" četnicima i drugim zadrtim srpskim nacionalistima.
ja u klin, ono u plocu... :roll:

ok, ok... cenicka je naravno drugacija jer je poslije 15 godina teskog cetnikovanja u SDS-u sad rekla najednom da je bosanka... ok... a tebi je ono, koliko -- cijelih 16 godina koliko se sjecam? :D
cyprus

Post by cyprus »

danas wrote:ja u klin, ono u plocu... :roll:

ok, ok... cenicka je naravno drugacija jer je poslije 15 godina teskog cetnikovanja u SDS-u sad rekla najednom da je bosanka... ok... a tebi je ono, koliko -- cijelih 16 godina koliko se sjecam? :D
Ma ne baš 16 al tu negdje :D . Za ženu ili za bilo koga se može reći da je četnikovala ako se pridržavala onoga "za kralja i otadžbinu", međutim nisam siguran da je dotična to radila, a opet ko zna možda i jeste. :-)
pitt

Post by pitt »

znaci ako je opravdavala i podrzavala etnicko ciscenje, genocid, ratne zlocine itd. nije cetnikulja......vec sta? :roll:
cyprus

Post by cyprus »

pitt wrote:znaci ako je opravdavala i podrzavala etnicko ciscenje, genocid, ratne zlocine itd. nije cetnikulja......vec sta? :roll:
Ako je podržavala etničko čišćenje, genocid, ratne zločine itd (da li je, ne znam, al ne vjerujem) ne mora značit da je četnikuša, nego jednosatvno fašista. Nisu svi zločinci četnici (nije valjda da je Hitler bio četnik).

:-)

Jest da malo karikiram, al mislim da se pojam četnik često vrlo olako i nepravilno koristi. :-)
pitt

Post by pitt »

eki sad hitler. pricamo o srbskim formacijama koje su nozili cetnicka obiljezja, nazivali se sami tako, i koji su bili pod kontrolom rukovodstva SDS. Sta je to cini onda?
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

pitt wrote:eki sad hitler. pricamo o srbskim formacijama koje su nozili cetnicka obiljezja, nazivali se sami tako, i koji su bili pod kontrolom rukovodstva SDS. Sta je to cini onda?
mene samo interesuje sto ti govoris u proslom licu mnozine?? :D :D :D :D
pitt

Post by pitt »

vala dobro si :D Nije da su nestali :D:D:D
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Ova tema tačnije osoba nije zaslužila da dobije ni punu stranicu,al eto mi nabismo i 7 :-)
Maraschino

Post by Maraschino »

srazmjerno fizickim karakteristikama :D
cyprus

Post by cyprus »

pitt wrote:eki sad hitler. pricamo o srbskim formacijama koje su nozili cetnicka obiljezja, nazivali se sami tako, i koji su bili pod kontrolom rukovodstva SDS. Sta je to cini onda?
Haj, ne znam da li ti je poznato da Mladić nije bio pristalica četništva (potiče iz partizanske porodice, koja je jedva preživila u II svjetskom ratu od strane četnika, tako ja negdje čito) te je bio veliki protivnik "četniziranja" VRS. Iz tog razloga se ne može reći da je VRS bila ustvari četnička vojska, iako su u njoj postojale četničke formacije. Eh, sad ne kažem ja da me se pogrešno ne shvati, da su ti "nečetnici" šta bolji od četnika, štaviše često su se pokazivali i kao gori.
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

pinkzelena wrote:Ova tema tačnije osoba nije zaslužila da dobije ni punu stranicu,al eto mi nabismo i 7 :-)
jes' to ljubomorna, sto ti je, sa zelenim kostimicem "ukrala" imidz!! :D
pinkzelena

Post by pinkzelena »

seiko22 wrote:
pinkzelena wrote:Ova tema tačnije osoba nije zaslužila da dobije ni punu stranicu,al eto mi nabismo i 7 :-)
jes' to ljubomorna, sto ti je, sa zelenim kostimicem "ukrala" imidz!! :D
:D
ZZZlica

Post by ZZZlica »

Ženu ne znam, čitala sam par njenih kolumni u Danima i nekoliko je puta vidjela na TV-u, ali bez obzira na sve moram s osvrnuti na pisanja par forumašica (neću prozivati, same ćete se prepoznati)...

Ja zaista želim da vjerujem da se ovdje javljaju civilizirani ljudi, ali me činjenice demantiraju...

Stid me je kad vidim kako pljušte niski udarci (na račun fizičkog izgleda ili etničkog porijekla dotične) i to još od žena (?!)

Zar vas niko nije vaspitao, tj. naučio da takve opaske imaju bumerang efekt, tj. da kazuju više o vama i vašoj (ne)kulturi nego o predmetu vaše sprdnje?

Eto, sad će neko da me proglasi četnikušom :-)
pinkzelena

Post by pinkzelena »

ZZZlica wrote:Ženu ne znam, čitala sam par njenih kolumni u Danima i nekoliko je puta vidjela na TV-u, ali bez obzira na sve moram s osvrnuti na pisanja par forumašica (neću prozivati, same ćete se prepoznati)...

Ja zaista želim da vjerujem da se ovdje javljaju civilizirani ljudi, ali me činjenice demantiraju...

Stid me je kad vidim kako pljušte niski udarci (na račun fizičkog izgleda ili etničkog porijekla dotične) i to još od žena (?!)

Zar vas niko nije vaspitao, tj. naučio da takve opaske imaju bumerang efekt, tj. da kazuju više o vama i vašoj (ne)kulturi nego o predmetu vaše sprdnje?

Evo,ja te neću prozvat četnikušom,ali mislim da na pogrešnom mjestu i na pogrešnoj temi želiš da pokažeš kako si ti "dama" za razliku od ostalih forumašica,koje ne želiš da prozivaš :-) ,a koje su svaki put argumentovano iznijele svoj stav po pitanju dotične PROTERANE GospoJe Cenić..
I ne znam šta je tebi necivilizirano što nekE od nas nemaju pozitivno mišljenje o istoj,koje je uslovljeno političkim,a i drugim angažmanima dotične osobe!?
Da li si se javila samo da održiš kratko predavanje o kulturi i civiliziranom ponašanju? Ako jesi,poštedi nas.. :-) dok te neko fakat nije proglasio četnikuškom,obzirom da je i ta koju bi ti branila ništa drugo nego četnikuša :wink:
danas

Post by danas »

ZZZlica wrote:Ženu ne znam, čitala sam par njenih kolumni u Danima i nekoliko je puta vidjela na TV-u, ali bez obzira na sve moram s osvrnuti na pisanja par forumašica (neću prozivati, same ćete se prepoznati)...

iako se ne osjecam ni najmanje prozvana -- jer ne sjecam se da rekoh bilo sta o fizickom izgledu svetlane cenic a ni o njenom etnickom porijeklu, jer me ni jedno ni drugo niti zanima niti dotice na bilo koji nacin -- moram izgleda po n-ti jubilarni put objasnjavati svoj stav po pitanju doticne osobe...

kada kazem da mislim je ONO mahalusa i papanka, to ne govorim zato sto doticna ima 120 kila vec to govorim zato sto vidjeh da se ista ponasa u studiju kao najobicnije govedo, vidjeh kako se dere i raspravlja kao da je na pijaci, kako prekida druge goste u pola recenice i slicno... kao sto vec rekoh, nije da je jedina sa takvim mizernim ponasanjem (i 'mi' konja za trku imamo, nazalost) ali me ova -- moram priznati -- izbacila iz sandala... pogotovo kad je pocela da urla na onom svom nazor ekavskom -- sjecam se scene kada joj je grebo sasvim normalnim glasom postavio pitanje, a ova ga mal' nije pojela (naravo, nikakav odgovor tu nije ni dobrio, samo neko nesuvislo urlanje)... jadan covjek, ono se poceo od muke smijati sebi u bradu; pa nece se valjda sa njom tu upustati u ulicnu svadju... :roll:

a o jeftinom politickom oportunizmu doticne -- koji je izgleda neshvatljiv vecini na ovom forumu koja misli da je dovoljno da cenicka prosto kaze da je bosanka pa je to ucini istinskim 'patriotom' (kao valjda sto i mile kaze da je socijaldemokrata pa ga to cini demokratom :lol: ) -- mislim da sam vec sve rekla, pa valjda nema potrebe da ponavljam...
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Cenićka je danas premijerno progovorila ijekavicom... :lol: .. haman,pa će i mene još malo ubijediti da je Bosanka :-)
seiko22

Post by seiko22 »

pinkzelena wrote:Cenićka je danas premijerno progovorila ijekavicom... :lol: .. haman,pa će i mene još malo ubijediti da je Bosanka :-)
NaprIJed, Ceco!!!!!! :D :D
illuminated

Post by illuminated »

interesantno da od ovolikog topica, niko nije komentarisao njen profesionalni rad, i njene kriticke osvrte na Dodikov koncept ekonomskog razvoja "boljeg" entiteta.

Ali zato ima more drugih atributa.

Mozda je Ceca novi Willy Brandt. :D

Mislim da je dobar ekonomista, i u MIchkovoj RS, gdje je sve podredjeno Führeru, treba imat m*a pa popljuvat velikog vozda.
Ovo cisto profesionalno.
ZZZlica

Post by ZZZlica »

Jao, stvarno, kako možeš pričati o njenim profesionalnim kvalitetima i učincima, kad svima bode oči njen gabarit i etnička pripadnost? CCCC :-)

Nema smisla da začatavaš temu, baš smo se zaholcale :D
Post Reply