Zasto Bosanci lose izgledaju?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
allem_77

#151 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by allem_77 »

Poznata osoba wrote: 02/05/2020 16:08
*mima* wrote: 15/08/2007 13:51
invizigot323 wrote:bosanci = ljudi koji su rodjeni u bosni...

ali i oni se razlikuju jedni od drugih... ja 99% gradske raje koje znam ima zube, ne smrde, paze kako izgledaju tj. drze do sebe... takodjer roditelji im izgledaju normalno...
sa druge strane oni koji su dosli sa planine ili neke selendre gdje nije bilo bitno jel se kupas poslije cuvanja krava i ciscenja stale su ostali isti i kad su se preselili u grad (sto ih je rat natjerao ili sto su htjeli da postanu "gospoda" = gradjani)...

neki dan mene cuvar parkinga pita odakle sam... i ja mu odgovaram da sam iz SA, i naravno postavljam pitanje odakle je on... kaze on: "ja sam sarajlija, ima vec 3 godine sam ovdje"... treba li spomenuti da mu se osjetilo iz usta na kilometar, da je prljav i smrdi i da ima jedan, eventualno 2 zuba u glavi (orginalno je iz nekog sela pored visegrada)...
Ali i Visegrad je Bosna........i svi ti ljudi koji su se naselili iz suma su Bosanci........I naravno da kazu da su Bosanci prljavi.......na zalost.

Sve je to tačno, oni jesu bosanci, niko to ne osporava. Međutim obično ljudi sa sela u svim državama imaju lošiju higijenu od gradske raje. Cijeli život sam provela u gradu, u BiH. Nisam imala kontakta sa seljacima. Tad nisam mogla ni pomisliti da neko može smrditi ili imati pokvaren zub, a da ne ode kod zubara.
Kad sam krenula u srednju školu, dosta seljaka je sišlo u grad i tek tad se vidjela razlika.

Ali moramo uzeti u obzir da nije to samo u Bosni, to je svuda tako. Ako nismo najljepši ljudi, onda smo najbolji. Niti dijelimo ljude na bilo kojoj osnovi, niti nas je briga za tuđa posla.
Meni su svakako bosanci najzgodniji, posebno Sarajlije. :bih:
Jesi li bila na temi o respiratorima?
Poznata osoba

#152 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by Poznata osoba »

allem_77 wrote: 02/05/2020 16:29

Ali i Visegrad je Bosna........i svi ti ljudi koji su se naselili iz suma su Bosanci........I naravno da kazu da su Bosanci prljavi.......na zalost.

Sve je to tačno, oni jesu bosanci, niko to ne osporava. Međutim obično ljudi sa sela u svim državama imaju lošiju higijenu od gradske raje. Cijeli život sam provela u gradu, u BiH. Nisam imala kontakta sa seljacima. Tad nisam mogla ni pomisliti da neko može smrditi ili imati pokvaren zub, a da ne ode kod zubara.
Kad sam krenula u srednju školu, dosta seljaka je sišlo u grad i tek tad se vidjela razlika.

Ali moramo uzeti u obzir da nije to samo u Bosni, to je svuda tako. Ako nismo najljepši ljudi, onda smo najbolji. Niti dijelimo ljude na bilo kojoj osnovi, niti nas je briga za tuđa posla.
Jesi li bila na temi o respiratorima?
HAHAHAAHHA ne
muha_sa

#153 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by muha_sa »

invizigot323 wrote:bosanci = ljudi koji su rodjeni u bosni...

ali i oni se razlikuju jedni od drugih... ja 99% gradske raje koje znam ima zube, ne smrde, paze kako izgledaju tj. drze do sebe... takodjer roditelji im izgledaju normalno...
sa druge strane oni koji su dosli sa planine ili neke selendre gdje nije bilo bitno jel se kupas poslije cuvanja krava i ciscenja stale su ostali isti i kad su se preselili u grad (sto ih je rat natjerao ili sto su htjeli da postanu "gospoda" = gradjani)...

neki dan mene cuvar parkinga pita odakle sam... i ja mu odgovaram da sam iz SA, i naravno postavljam pitanje odakle je on... kaze on: "ja sam sarajlija, ima vec 3 godine sam ovdje"... treba li spomenuti da mu se osjetilo iz usta na kilometar, da je prljav i smrdi i da ima jedan, eventualno 2 zuba u glavi (orginalno je iz nekog sela pored visegrada)...

ja konto neka nova tema kad imam šta vidjet :D 13 godina od zadnjeg posta :D
Poznata osoba

#154 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by Poznata osoba »

muha_sa wrote: 02/05/2020 16:51

ja konto neka nova tema kad imam šta vidjet :D 13 godina od zadnjeg posta :D
Šta ću, povuklo me za živac 🤣
moonca

#155 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by moonca »

.............jednostavno- lose izgledaju.. vecina.....'sprckani smo'.. :)
Poznata osoba

#156 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by Poznata osoba »

moonca wrote: 02/05/2020 17:05 .............jednostavno- lose izgledaju.. vecina.....'sprckani smo'.. :)
Možda je do mene, možda se ja družim samo sa lijepim i urednim bosancima
moonca

#157 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by moonca »

Poznata osoba wrote: 02/05/2020 17:14
moonca wrote: 02/05/2020 17:05 .............jednostavno- lose izgledaju.. vecina.....'sprckani smo'.. :)
Možda je do mene, možda se ja družim samo sa lijepim i urednim bosancima
....................................Image
Dangubic

#158 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by Dangubic »

Orbini wrote: 15/08/2007 12:24 Cast izuzecima naravno, i dalje mislim da su Bosanke najljepse cure na svijetu. Ono - skroz objektivno. :)

Ovog ljeta sam kampovao vise od dvije sedmice na jadranskoj obali. Ljudi iz cjele Evrope - Cesi, Poljaci, Nijemci, Talijani, Madjari, Francuzi,.... i naravno Hrvati, Bosanci, Hercegovci, Srbi,....

Namjerno sam odvojio Bosance od Hercegovaca, jer je cinjenica ipak da su Bosanci najlosije izgledali. U vecini slucajeva zapusteni, loseg drzanja, losih zuba, neuredne kose, neobrijani, usukani ako su mrsavi, neproporcjonalni ako su debeli, ..... ukratko - po izgledu sam nepogresivo pogadjao ko je Bosanac. Sto je najgore, velik dio djece ima visak sala, slaufove oko struka i losu formu.

E sad - mozda je bila sve slucajnost. Mozda su u drugom kampu svi bili tip-top. Ali - nazalost - na osnovu onoga sta sam vidio - moram priznati da smo poprilicno zapusteni u odnosu na ostale.

Mozda je razlog pretjerano pusenje, mozda brza hrana, mozda trka za novcem gdje covjek nema vremena da se posveti sebi i svom izgledu....? Dali je jos neko slicnog dojma?
Nedostatak novca naravno. Debeli se jer jedu jeftinu i masnu granu.
laga-nini

#159 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by laga-nini »

istina iz hr perspektive zbilja loše izgledaju...mislim prepoznatljivi su al u negativnom kontekstu.. :D ma zezam se kave veze ima izgled s teritorijem...
moonca

#160 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by moonca »

.. hrvati su tu negdje.. ruzni.. :oops: :lol:
DEMONIKA

#161 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by DEMONIKA »

kako ti znaš kako izgledaju i jedni i drugi, makla nisi iz svoje mahale :mrgreen:
sadie_forever

#162 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by sadie_forever »

Dangubic wrote: 19/06/2020 16:24
Orbini wrote: 15/08/2007 12:24 Cast izuzecima naravno, i dalje mislim da su Bosanke najljepse cure na svijetu. Ono - skroz objektivno. :)

Ovog ljeta sam kampovao vise od dvije sedmice na jadranskoj obali. Ljudi iz cjele Evrope - Cesi, Poljaci, Nijemci, Talijani, Madjari, Francuzi,.... i naravno Hrvati, Bosanci, Hercegovci, Srbi,....

Namjerno sam odvojio Bosance od Hercegovaca, jer je cinjenica ipak da su Bosanci najlosije izgledali. U vecini slucajeva zapusteni, loseg drzanja, losih zuba, neuredne kose, neobrijani, usukani ako su mrsavi, neproporcjonalni ako su debeli, ..... ukratko - po izgledu sam nepogresivo pogadjao ko je Bosanac. Sto je najgore, velik dio djece ima visak sala, slaufove oko struka i losu formu.

E sad - mozda je bila sve slucajnost. Mozda su u drugom kampu svi bili tip-top. Ali - nazalost - na osnovu onoga sta sam vidio - moram priznati da smo poprilicno zapusteni u odnosu na ostale.

Mozda je razlog pretjerano pusenje, mozda brza hrana, mozda trka za novcem gdje covjek nema vremena da se posveti sebi i svom izgledu....? Dali je jos neko slicnog dojma?
Nedostatak novca naravno. Debeli se jer jedu jeftinu i masnu granu.

ne vec nam je kuhinja izuzetno masna i nezdrava,nije bitno jesil bogat ili siromasan kad svako voli ono domace,a kod nas je domace krompirusa,cevapi,burek :P

a po mom misljenju bosanci nisu ruzni,zapravo vise su ruzne bosanke skroz realno..slabo stoje geneticki gledano,poredite srbijanke ili hrvatice...djevojke iz sandzaka cak su puno lijepse od nasih,sve ove ljepotice koje znam .
moonca

#163 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by moonca »

:zoka: . ode post :lol:
Last edited by moonca on 22/06/2020 20:59, edited 1 time in total.
moonca

#164 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by moonca »

Mijesanjem naroda, se istice kroz ljepotu djece.... kao i sama narav, ponasanje... koje daje kompletnu sliku.....

... % srbijanke jesu ljepshe i bolju kostrukciju tijela imaju ....
sadie_forever

#165 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by sadie_forever »

moonca wrote: 22/06/2020 20:58 Mijesanjem naroda, se istice kroz ljepotu djece.... kao i sama narav, ponasanje... koje daje kompletnu sliku.....

... % srbijanke jesu ljepshe i bolju kostrukciju tijela imaju ....

da ,i zene sandzaka-koje po mom imaju dosta umjesanih srbijanskih i albanskih gena u sebi
pustopoljina

#166 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by pustopoljina »

O nasle se...
Dvije realne.
Samo realno...zbljuv.
Henry Chinaski

#167 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by Henry Chinaski »

WTF!! Ako ima iko ko gleda tuđa posla onda smo to mi. Ako ima iko ko se dijeli na svim osnovama, to smo mi. Bošnjaci, hrvati,srbi. Onda animozitet Sarajevo vs. Zenica/Tuzla. Vratnik - Bistrik. Seljaci - ljudi iz grada. Sarajlije - došljaci...

Što se tiče lične higijene, nisu ni drugi puno bolji od nas, čak smo puno bolji od prosjeka. Hranimo se nezdravo, a smijemo se šta drugi jedu, kao, mi smo pametniji. Ne želimo se povinovati društvenim normama pa se ne oblačimo shodno prilici (stidimo se ili šta?).

Ima toga previše da bi stalo u jedan post. Stavljanje kvalitetnog obrazovanja kao apsolutni prioritet bi riješilo puno problema.
Post Reply