Zasto Bosanci lose izgledaju?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Orbini

#1 Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by Orbini »

Cast izuzecima naravno, i dalje mislim da su Bosanke najljepse cure na svijetu. Ono - skroz objektivno. :)

Ovog ljeta sam kampovao vise od dvije sedmice na jadranskoj obali. Ljudi iz cjele Evrope - Cesi, Poljaci, Nijemci, Talijani, Madjari, Francuzi,.... i naravno Hrvati, Bosanci, Hercegovci, Srbi,....

Namjerno sam odvojio Bosance od Hercegovaca, jer je cinjenica ipak da su Bosanci najlosije izgledali. U vecini slucajeva zapusteni, loseg drzanja, losih zuba, neuredne kose, neobrijani, usukani ako su mrsavi, neproporcjonalni ako su debeli, ..... ukratko - po izgledu sam nepogresivo pogadjao ko je Bosanac. Sto je najgore, velik dio djece ima visak sala, slaufove oko struka i losu formu.

E sad - mozda je bila sve slucajnost. Mozda su u drugom kampu svi bili tip-top. Ali - nazalost - na osnovu onoga sta sam vidio - moram priznati da smo poprilicno zapusteni u odnosu na ostale.

Mozda je razlog pretjerano pusenje, mozda brza hrana, mozda trka za novcem gdje covjek nema vremena da se posveti sebi i svom izgledu....? Dali je jos neko slicnog dojma?
SijuksA

Post by SijuksA »

Mozda Bosance mozes prepoznati, ali ne slazem se da najlosije izgledaju. Generalizacija je nemoguca.
*mima*

#3 Re: Zasto Bosanci lose izgledaju?

Post by *mima* »

Orbini wrote:Cast izuzecima naravno, i dalje mislim da su Bosanke najljepse cure na svijetu. Ono - skroz objektivno. :)

Ovog ljeta sam kampovao vise od dvije sedmice na jadranskoj obali. Ljudi iz cjele Evrope - Cesi, Poljaci, Nijemci, Talijani, Madjari, Francuzi,.... i naravno Hrvati, Bosanci, Hercegovci, Srbi,....

Namjerno sam odvojio Bosance od Hercegovaca, jer je cinjenica ipak da su Bosanci najlosije izgledali. U vecini slucajeva zapusteni, loseg drzanja, losih zuba, neuredne kose, neobrijani, usukani ako su mrsavi, neproporcjonalni ako su debeli, ..... ukratko - po izgledu sam nepogresivo pogadjao ko je Bosanac. Sto je najgore, velik dio djece ima visak sala, slaufove oko struka i losu formu.

E sad - mozda je bila sve slucajnost. Mozda su u drugom kampu svi bili tip-top. Ali - nazalost - na osnovu onoga sta sam vidio - moram priznati da smo poprilicno zapusteni u odnosu na ostale.

Mozda je razlog pretjerano pusenje, mozda brza hrana, mozda trka za novcem gdje covjek nema vremena da se posveti sebi i svom izgledu....? Dali je jos neko slicnog dojma?
To sto si vidjeo nisu Bosanci.
keno@SA

Post by keno@SA »

Ćevapi, Sudžukice, Brizle, Stelja, Burek, Teletina ispod saća, Golf dizel, Drina 1,20 KM...ovo je mali dio razloga... :roll: :roll:

Al kaki smo, taki smo....opet vodamo najljepše žene na svijetu!!!

:lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by keno@SA on 15/08/2007 12:53, edited 1 time in total.
tataratira

Post by tataratira »

naravno, nismo mi tak'i
zubi nam ko u ajkule, čim jedan ispadne drugi izraste
mede78

Post by mede78 »

jesi li sebe vidio gdje u toj grupi koju si izdvoji :x [/quote]
Vingo

Post by Vingo »

Sirotinja.....Bosanci koji ljetuju u hotelima bolje izgledaju od Bosanaca iz kampa...
Nema tu nauke i misterije.
deset_u_pola

Post by deset_u_pola »

Zaključak, kampuju samo ružni Bosanci. :D :D
tataratira

Post by tataratira »

mi imamo piramidu, zavide nam ovi sa zubima :D
ZZZlica

Post by ZZZlica »

Ne bih generalizovala, ali meni su Bosanci i Hercegovci ipak najzgodniji (a definitivno su najšarmantniji) od ove skupine...

No, činjenica je da postoji jedna dimenzija zapuštenosti, koja, po meni, vuče korijene iz nedostatka kulture življenja. Tako, npr. meni užasno smetaju tjelesni "miomirisi", toliko da sam imala namjeru pokrenuti temu na ovom forumu. Osobna higijena nam, bojim se, nije na nivou (osim možda istočnih susjeda)... Pritom, mislim da argumentacija u stilu "vlada opšte siromaštvo" i sl. ne igra nikakvu ulogu, jer bar voda i sapun nisu skupi...

Kako se boriti protiv toga, tj. promijeniti čip u glavi vlasnika tih više puta oznojenih, tj. "usafunjanih" tijela i odjeće? Kako naučiti ljude da se redovno kupaju i peru odjeću, te rabe deozodorans?

Molim vaše mišljenje...
O.o

Post by O.o »

Ja se slazem sa Orbinijem. Generalizujem sad, al zaboli me! Nismo mi bas cvjecka. Zapravo, starije generacije nisu, ono sto ce doci bit ce identicno ostalima. Gledam svuda oko sebe: cure/frajeri idu na fitness/aerobik/pilatesm redovno su kod zubara, drze do toga da znaju engleski i da se sluze racunarom, idu na sff :lol: i ostale kulturne manifestacije, kako da kazem, we try.
A starci su totalno druga zaboravljena prica: svi imaju povisene masti u krvi, imaju samo par stecaka u ustima sto ih zovu zubima, inglis je inglis i dalje za njih, kompjuter - ma daaaaj, a najvaznije je da vozis golfa dvojku dobro i da ne sramotis po mahali sto ne znas uparkirat. Bitno je i da budes zatucan sto se vjere tice i ne daj Boze openminded: kud ces se vodat sa vlahom. Eto tako ja ugrubo dozivljavam ovo sto je Orbini napisao.
Generalizujem sad, al zaboli me!
Ilija_Cvorovic

Post by Ilija_Cvorovic »

reci ti nama nesto drugo jesul cehinje jos onako pirgave
I briju li se ispod pazuha? :D
*mima*

Post by *mima* »

ZZZlica wrote:Ne bih generalizovala, ali meni su Bosanci i Hercegovci ipak najzgodniji (a definitivno su najšarmantniji) od ove skupine...

No, činjenica je da postoji jedna dimenzija zapuštenosti, koja, po meni, vuče korijene iz nedostatka kulture življenja. Tako, npr. meni užasno smetaju tjelesni "miomirisi", toliko da sam imala namjeru pokrenuti temu na ovom forumu. Osobna higijena nam, bojim se, nije na nivou (osim možda istočnih susjeda)... Pritom, mislim da argumentacija u stilu "vlada opšte siromaštvo" i sl. ne igra nikakvu ulogu, jer bar voda i sapun nisu skupi...

Kako se boriti protiv toga, tj. promijeniti čip u glavi vlasnika tih više puta oznojenih, tj. "usafunjanih" tijela i odjeće? Kako naučiti ljude da se redovno kupaju i peru odjeću, te rabe deozodorans?

Molim vaše mišljenje...

E to je problem............I ja se pitam zasto se ljudi ne kupaju?????? A jako mnogo ima po gradu MLADIH koji uzasno smrde.......Ne mozes mu promijeniti čip, jer je on naviknut na taj smrad, nosi ga iz kuče.
ed0

Post by ed0 »

i dalje mislim da su Bosanke najljepse cure na svijetu.
namjerno sam odvojio Bosance od Hercegovaca, jer je cinjenica ipak da su Bosanci najlosije izgledali
Pa mozes onda misliti koji smo mi velemajstori, kad se najljepse cure na svijetu lijepe za nas lelemude :D
Orbini

Post by Orbini »

ostro i na prvu wrote:reci ti nama nesto drugo jesul cehinje jos onako pirgave :D
Mislis dole? Jesu, jesu,.... 8-)
Al vise nisu raja ko nekad, imaju vise para pa sad izigravaju snobove.
Nebih bas rekao da je privatni i hotelski smjestaj nesto puno skuplji od kampovanja. Sta vise - privatni smjesta jje u mnogo slucaja i jeftiniji. Covjek ide na kampovanje zbog ceifa, ko to voli, a ne ustede. Tako da nebih rekao da samo sirotinja ide u kampove. A nebih rekao ni da sirotinja tjelesno losije izgleda.

U Bosni nije skupa zdrava hrana ako cemo o vocu i povrcu. Jedan prosjecan Zapadnjak daje vise para na voce i povrce koje je uglavnom uvozno, a vodu potencira i kupuje jer je voda iz slavine losa. Bosanac opet i pored jeftinog i ukusnog voca i povrca potencira masnu hranu, i sokove pune secera umjesto vode iz slavine koja je jedna od najbolje kvalitete u Evropi.

Fiskultura, sport, joging,... je navika koja zahtjeva vrijeme a i novac, a u ovoj situaciji malo ko ima vremena za to jer svi trce da zarade.

Sto se tice kvalitete zuba, nisu ni engleski zubi puno bolji. To je stvar americkog trenda gdje je popularno imati bljestave zube i po tome cjeniti ljude.

Prekomjerno pusenje povezujem sa ratnom i poslijeratnom psihozom, stresom,...

Opsta zapustenost i lose drzanje je mozda u vezi sa mentalitetom.

To mu dodje kao i nasa bosanska priroda. Lijrpa je i nahvaljena ali nije nedodirljiva. Deponije nicu posvakuda, rjeke se prljaju,.... te se ta ljepota bosanske prirode moze lako narusiti usljed nemarnosti. Tako je i sa prosjecnim izgledom jednog Bosanca. Iako nahvaljeno glede misica, potencije, juznjackog sarma,.... ovaj stereotip lako moze zamjeniti onaj gori a to je zapustenost.

Sto rece jedan, opet vodamo najljepse zene na svijetu. :) Sto mu dodje genetika vjerovatno.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

pošto nas smatraju i glupim bosancima ,sad i ružnima,al opet ima ona novokomponovana "ko nejma u glavi ima medju nogama " :bih:

čehooooo,alooooo,imala u mom šatoru domaća kafica,dojdi,dojdi :lol:

ma pirguše su zakon :lol:
*mima*

Post by *mima* »

invizigot323 wrote:bosanci = ljudi koji su rodjeni u bosni...

ali i oni se razlikuju jedni od drugih... ja 99% gradske raje koje znam ima zube, ne smrde, paze kako izgledaju tj. drze do sebe... takodjer roditelji im izgledaju normalno...
sa druge strane oni koji su dosli sa planine ili neke selendre gdje nije bilo bitno jel se kupas poslije cuvanja krava i ciscenja stale su ostali isti i kad su se preselili u grad (sto ih je rat natjerao ili sto su htjeli da postanu "gospoda" = gradjani)...

neki dan mene cuvar parkinga pita odakle sam... i ja mu odgovaram da sam iz SA, i naravno postavljam pitanje odakle je on... kaze on: "ja sam sarajlija, ima vec 3 godine sam ovdje"... treba li spomenuti da mu se osjetilo iz usta na kilometar, da je prljav i smrdi i da ima jedan, eventualno 2 zuba u glavi (orginalno je iz nekog sela pored visegrada)...
Ali i Visegrad je Bosna........i svi ti ljudi koji su se naselili iz suma su Bosanci........I naravno da kazu da su Bosanci prljavi.......na zalost.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Pa ko su onda oni Bosanci sto su tip-top obuceni, sredjeni, sto navecer izlaze
i setaju bosanskim carsijama? Nebi se stim slozio da su drugi po izgledu bolji
od nas Bosanaca.
Orbini

Post by Orbini »

Bosanac_21 wrote:Pa ko su onda oni Bosanci sto su tip-top obuceni, sredjeni, sto navecer izlaze
i setaju bosanskim carsijama? Nebi se stim slozio da su drugi po izgledu bolji
od nas Bosanaca.
U tome i jeste fol. Bosanci se znaju super dobro srediti i generalno vise drze do dobrog oblacenja, izgleda na ulici,... od prosjecnog Evropljanina. Ali ovdje govorimo o tjelesnoj kulturi. Na moru u kampu gdje si po cijeli dan u kupacima se vidi ko drzi do tjelesnog izgleda a ko je zapusten. Tu dolazi do izrazaja ishrana, pusenje, ... i nazalost Bosanci puno bolje izgledaju u odjeci nego u kupacim gacama.

E sad - Bosanci bez bez gaca - tu neka se dame jave - dali je prosjek jos uvijek zadovoljavajuci ili ga je narusila globalizacija. :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

generalizacija u svakom slucaju jeste :D
medjutim, neki dan kada smo se vracali kuci, zaglavimo na slovenackoj granici u koloni od 16 km :-) Mic, po mic... svi se unervozili, ali sjede u autima.
Kad izadje hadzo u adidas trenerci koja mu je do ispod koljena, lanac oko vrata, cigara u rukama i podje jebat sve po spisku :D :D :D
Sta mislite jel bio Bosanac :D :D :D
*mima*

Post by *mima* »

mamica 31 wrote:generalizacija u svakom slucaju jeste :D
medjutim, neki dan kada smo se vracali kuci, zaglavimo na slovenackoj granici u koloni od 16 km :-) Mic, po mic... svi se unervozili, ali sjede u autima.
Kad izadje hadzo u adidas trenerci koja mu je do ispod koljena, lanac oko vrata, cigara u rukama i podje jebat sve po spisku :D :D :D
Sta mislite jel bio Bosanac :D :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kazu da je Sandjak u Bosni..........
ozbiljna

Post by ozbiljna »

Ja cu samo reci da mi zubari u BiH nikad nisu ocistili zube tako da me evo 24h bole :( ali izgledaju perfektno! kao nikad prije. a uvijek sam se pitala kako strancima tako dobro izgledaju zubi... znaci kod nas se ne posvecuje dovoljno paznje zubima, ne u smislu licne higijene, nego zdravstvene politike u drzavi. i evo nas kod odgovora: do drzave je, kao i obicno.
Orbini

Post by Orbini »

Pade mi na pamet jos jedna stvar. Na Zapadu se puno vise koristi biciklo nego kod nas. Kod nas je preovladala neka americka kultura auta gdje ljudi i do trafike idu autom. LJudi jednostavno previse jedu a malo se krecu i eto naslaga oko struka.

U Danskoj napr. su velike takse za auta, a ima puno biciklistickih staza. Rezultat - nevjerovatan broj bicikala i ljudi koji redovno sve od posla pa nadalje obavljaju biciklom. A taj trend je sve vise popularan i u istocnoj Evropi.

I naravno da ljudi koji koriste biciklo umjesto auta bolje izgledaju a bolji su i glede psihickog stanja. Manje nervoze, stresa,.....
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

meni se nesvidja to sto sam ove godine primjetila da se vecina nasih ljudi u BiH furaju na nekakav sminkerki fazon. Nesto mi to malo smrdi na turbo folk :D A gledam i po Hrvatskoj je zavladao takav look :-) Do prije nekoliko godinja, nije to bilo bas u tolikom omjeru :roll:
ahmed_dv

Post by ahmed_dv »

Mislim da je tu dosta kriva nasa tradicionalna kuhinja u kojoj je gotovo svako jelo izuzetno masno i kaloricno. Osim toga se isto tako kroz nase tradicionalne kolace i druge poslastice pojede velika kolicina secera sto naravno puno skodi i zubima. A kad sam kod zuba, mi nismo kao djeca nauceni da vodimo racuna o zubima i vrlo mali broj stanovnika redovno ide na pregled kod zubara. Tako da je velika razlika u zdravlju zuba izmedju nas i zapadnjaka. Vecina bosanske djece ima potpuno crne zube vec u sedmoj godini, cesto i prije a zubi su bar za mene ono sto najbolje svjedoci koliko covjek drzi do sebe i licne higijene.
Post Reply