Pruzimo podrsku Generalu Delicu

Locked
suncokret13

Post by suncokret13 »

Zov_divljine wrote:Mozda, ali to ne umanjuje njegovu zaslugu!
A ko je pocetkom rata politicki pripremio narod?
Ko je oformio TO BiH i ostale jedinice koje su pruzile prve otpore?
Ko je djelovao kad je bilo naj kriticnije?

Alija ili ...Nelson Mendela...
jaa, pogotovo ovo :

''spavajte mirno,rata nece biti''

u ljubicastoj boji !!!!

neznalica ili demagog ???
nineac

Post by nineac »

Mislim da je vrijeme da opet BocanaC banuje zavalonca!
Nemas ti tri ciste. Jebo te Rasim Delic. Neprica dzaba raja da Rasim ima veci stan nego sto je oslobodio teritorije!
suncokret13

Post by suncokret13 »

nego
nikada mi nisu bile jasne relacije

krajisnik - izetbegovic ???

jedan drugoga su stalno obdarivali te nalivperima,pa hemijskim,rokvnicima........ono k'o poslovni partneri ( ??? ) a mozda su i bili.

Nikada,ama bas nikada jedan za drugoga nije rekao ruznu rjec ????

.......idemo dalje,

malo poznat podatak CJELO vrijeme rata ,znaci 24 h dnevno radila je telefonska linija !!!! sup/mup u augusta cesarca s nekim tamo mupom na grbavici ?????

struja,
protok struje u sarajevo,chetnici 5 X sruse dalekovod ( ko biva oko sarajeva ih je bilo 1.063,643 komada ),a po direktivi iz predsjednistva 55X se zatvori struja - SIROKIM NARONIM MASAMA ( lijep izraz ).
slicna stvar i s H2O iliti VODOM.

Tunel - protok jaja i Cesko je bio vazniji od prolaska ranjenih s Igmana !

da skratimo pricu.kakosu nas drzali oni majmuni s brda u blokadi,tako su nas HANDRLI i oni iz predsjednistva !

a yebiga da svjet vidi kako je narodu tesko u ratu......( kao da ih je to intetrsovalo......)
suncokret13

Post by suncokret13 »

zapadu je bilo vaznije da prikaze zivot i putesetvije jedne pticice ispale iz gnijezda,nego stradanje i propadanje NARODA ( svih ) u BiH.
ali to nasi POLTICARI nisu znali niti su skontali,nego su izmislili KRETENSKU RADNU OBAVEZU da bi jos vise ljudi izginulo na putu posao-kuca ...........

ganicu i silajdzicu zbog ove odluke vi bi trebali odgovarati .........sta je jedan g.p. put ( mozda zbog alije izetbegovica ? ) imao raditi za vrijeme rata u sarajevu ? ili centrotrans...?

da cuvaju imovinu od chetnika ????
pa nikada ni jedan chetnik nije usao u Sarajevo,a sve radnje su bile popljackane ???

Ratno predsjednistvo i s svojim bajnim zakonima,koji su bili objavljivani na oglasnim plocama u predsjednistvu,a u predsjednistvo,obican smrtnik nije ni mogao da udje ?????
suncokret13

Post by suncokret13 »

alija izetbegàvic je 1993 ( mislim da je bila zima ),na sastanku sda gdje su bili i srebrenicani iznjeo prijedlig da se srebrenica TRAMPI - MJENJA za Vogoscu !

I tada je srebrenica bila otpisana!

a pred masakr srebrenicana agencija za ispitivanje ( odnosno tajan sluzba ) je imala dojave i saznanja da se priprema masakr u srebrenici.

i da li su bile potrebne SEVE( nije severina ) ,vec SHEVE ?
Fair Life

Post by Fair Life »

Zov_divljine wrote:Da je Alija bio banda i negativac, BiH se ne bi odbranila. Ovo bi danas bila velika srbija u kojoj bi vladali Milosevicevi socijalisti.
Ma kakav god AI bio, iza njega je ostala BiH, bolja od Velike Srbije...!
27. 9. 1996. Alija Izetbegovic: "Prvi koraci su ohrabrujuci. Krajisnik dolazi u Sarajevo."

Shupchina !
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Fair Life wrote:
Zov_divljine wrote:Da je Alija bio banda i negativac, BiH se ne bi odbranila. Ovo bi danas bila velika srbija u kojoj bi vladali Milosevicevi socijalisti.
27. 9. 1996. Alija Izetbegovic: "Prvi koraci su ohrabrujuci. Krajisnik dolazi u Sarajevo."

Shupchina !
...a ko je supcina...nisi kazo...i zasto...
Fair Life

Post by Fair Life »

DiplomataSaSela wrote:
Fair Life wrote:

Shupchina !
Krajisnik je zlocinac...
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Fair Life wrote:
DiplomataSaSela wrote:
Fair Life wrote:27. 9. 1996. Alija Izetbegovic: "Prvi koraci su ohrabrujuci. Krajisnik dolazi u Sarajevo."

Shupchina !
Krajisnik je zlocinac...
znam ko je zlocinac...a pito sam te ko je supcina i zasto...
Fair Life

Post by Fair Life »

Image
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

prleitihi wrote:u odbrambenom ratu se ne mogu desiti zločini.. :D:D
Glupa konstatacija. Samo je manja (puno) vjerovatnoća da su se dešavali organizovano.
vesela

Post by vesela »

nineac wrote:Jebo te Rasim Delic. Neprica dzaba raja da Rasim ima veci stan nego sto je oslobodio teritorije!

ako ga stigne samo JEDNA moja suza, istrunuce u Hagu! :x
uvijek dobar post

Post by uvijek dobar post »

ja nikad necu podrzati nijednog optuzenog za ratne zlocine bilo da je "njihov" ili "vas", moj nije i niti ce ikada biti. zlocin je zlocin i neka svako odgovara za ono sto je pocinio.
Maraschino

Post by Maraschino »

Neka odgovara ako je kriv .

Dok se ne dokaze krivica ja ga podrzavam jer je on bio moj komandant sa svim manama i nedostatcima.

Premijer jednog blentiteta posjecuje zatvorenika u zatvoru koji je osudjen za zlocine :x a da ne govorim o njihovom odnosu prema optuzenima.

Drz' se generale, znam da ti nije lako jer ne znas gdje te vise osudjuju , jel u Haagu ili BiH.
suncokret13

Post by suncokret13 »

[quote="Maraschino"]Neka odgovara ako je kriv .

Drz' se generale, znam da ti nije lako jer ne znas gdje te vise osudjuju , jel u Haagu ili BiH.[/quote]

ovdje su se samo iznosile cinjenice.

njegova osnovna krivica je ta,
sto je dopustio da drugi s njim manipulisu i da upravljaju njegovim elementarnim pokretima, - KLIMOGLAV.......(pomjeranje glave gore-dole,obicno taj gest oznacava SAGLASNOST s necim ),a ponekad se moze upotrijebiti kao suteci pozdrav,ali kod njega je ta mogucnost iskljucena.
kustah

Post by kustah »

sto je dopustio da drugi s njim manipulisu i da upravljaju njegovim elementarnim pokretima, - KLIMOGLAV.......(pomjeranje glave gore-dole,obicno taj gest oznacava SAGLASNOST s necim ),a ponekad se moze upotrijebiti kao suteci pozdrav,ali kod njega je ta mogucnost iskljucena.

Ja ne volim Delica a pogotovo ne tu bandu oko njega. Ali mislim da preostro sudite njega.

On je bio samo figura i lutak. On je bio nista.

Da je bio drugaciji zavsio bi u jezeru kao Gen. Arif Pasalic, ili Zajko ili mnogi drugi istinski borci. Ili u njaboljem slucaju kao Haliovic koji je cudom ostao ziv![/quote]
suncokret13

Post by suncokret13 »

kustah wrote:

Ja ne volim Delica a pogotovo ne tu bandu oko njega. Ali mislim da preostro sudite njega.

On je bio samo figura i lutak. On je bio nista
.

Da je bio drugaciji zavsio bi u jezeru kao Gen. Arif Pasalic, ili Zajko ili mnogi drugi istinski borci. Ili u njaboljem slucaju kao Haliovic koji je cudom ostao ziv!
[/quote]

slazem se s tim,
nesto slicno je napisano u mom prvom postu........
a vidis i sam da se u ovom topicu spominju i drugi likovi,mozda cak i vise nego sam delic,
tako da je delic u ovom topicu skoro kao marginalac.....
zanzibar

Post by zanzibar »

Zastupam stav, da svako ko je odgovoran na bilo koji način za ubistvo makar jednog civila, ili zarobljenika, da mu se sudi...Tako mislim i za Rasima Delića...
Ali, ima nešto što mi smeta glede te ratne pravde. Imam pravo o tome pričati, jer sam bio vojnik, i znam šta se dešavalo u jedinici u kojoj sam bio. Činjenica je da mi niko nije, a niti je mogao narediti da nekoga ubijem, ni Alija, ni Rasim, ... A samo kad pomislim koliko je ljudi ubijeno u Srebrenici, Prijedoru,Sarajevu, Goraždu, Mostaru...obuzme me bijes. Jer džaba ti komanda ako nema egzekutora, dželata...I činjenica je da većina tih dželata nikada neće biti uhapšena i osuđena, već ćemo se sretati na ulicama gradova u cijeloj BiH.
OnoA

Post by OnoA »

zanzibar wrote:Zastupam stav, da svako ko je odgovoran na bilo koji način za ubistvo makar jednog civila, ili zarobljenika, da mu se sudi...Tako mislim i za Rasima Delića...
Ali, ima nešto što mi smeta glede te ratne pravde. Imam pravo o tome pričati, jer sam bio vojnik, i znam šta se dešavalo u jedinici u kojoj sam bio. Činjenica je da mi niko nije, a niti je mogao narediti da nekoga ubijem, ni Alija, ni Rasim, ... A samo kad pomislim koliko je ljudi ubijeno u Srebrenici, Prijedoru,Sarajevu, Goraždu, Mostaru...obuzme me bijes. Jer džaba ti komanda ako nema egzekutora, dželata...I činjenica je da većina tih dželata nikada neće biti uhapšena i osuđena, već ćemo se sretati na ulicama gradova u cijeloj BiH.
Dotakao si se jedne teme koja i mene muci odavno, medjutim ne vidim nacin na koji se sa ovakvim politicarima moze bilo sta uraditi. Oni imaju neke svoje vizije. Godinama slusamo Karadzic i Mladic....., medjutim direktni egzekutori su tu medju nama, sto je najzalosnije mnogi od tih zlocinaca su u zajednickim organima, u policiji, u vojsci itd itd. Imam osjecaj da vise Amerikanci vode racuna ko je bio u Srebrenici nego nasi politicari, jer ih makar tamo hapse. Dugogodisnje lose iskustvo sa "patriotizmom" vladajucih struktura, navodi me na cinjenicu da je to precutno zaboravljeno. Jer nakon toliko zlocina, lista zlocinaca je tek par listova i stalno se spominju jedni te isti.
Tješi me jedna cinjenica, a to je da ti zlocini ne zastarjevaju i da ce kad tad u Bosni vladati neka patriotska bosanska opcija i da ce se poceti proganjati svi zlocinci, kojih po mom slobodnom mišljenju ima na hiljade i velika je vecina dostupna pravdi. Samo treba prikupljati dokaze, a za vecinu zlocina dokazi i ili cak postoje svjedoci .
BELLUNO

Post by BELLUNO »

Mislim da ovdje vladaju neka licna iskustva u vezi Generala Delica.Vesela kaze da ga stigne njena suza zasto kad kazu da nije ni jedan minut bio na liniji.Nedavno je osudjen martic i u jednom djelu presude kaze se da se udruzio u zlocinacki poduhvat.E zasto treba podrska Generalu Delicu ne zbog njega kao osobe nego zbog funkcije koju je obavljao.Hrvatska,srbija,i njeni pomagaci u BiH su optuzeni da su sudjelovali u zlocinackom poduhvatu e da bi postojala ravnoteza bit ce i BiH optuzena da je planirala zlocinacki poduhvat.Napominjem ne zaboravite funkciju G.Delica.
seldzuk

Post by seldzuk »

seln wrote:Evo, ja cu mu poslati 2 kile narandzi u robiju...
Tipični kafanski komentar. Hoćemo da ojačamo državu, a ne smeta nam što nam prvog čovjeka ARBiH drže u zatvoru. :x :x :x
I pretvaraju odbrambenu borbu u namjeravani genocid.
A narandže pričuvaj za sebe, možda ti budu trebale kad se prehladiš. :D
Goran_35

Post by Goran_35 »

suncokret13 wrote:

jaa, pogotovo ovo :

u ljubicastoj boji !!!!

Svi se sada serete mrtvom covjeku po glavi..Mislim na Aliju rahmetli.
Glede TO,kao republicke armije,ja bih postavio samo jedno pitanje u vezi cinjenice koja je bila sudbonosna za sve nas i citavu BiH!

Ko i zasto je devedesetih razoruzao jedinice TO BiH? O tome niko ni rijeci,a to je detalj od sudbonosnog znacaja za citavu BiH.Jer da su postojale naoruzane jedinice TO veliko je pitanje dali bi do rata u BiH upste doslo.Naoruzanje i tehnika TO u brdskim uslovima kakvi su u BiH su bili sasvim dovoljni da odvrate svaku vojnu silu od agresije,cak i pod uslovom da je jedna trecina tog oruzija pripala nekom trecem!

Nije vezano za temu ali me interesuje odgovor ovih dicnih zagovaraca.

Imam jos jedno pitanje?

Koja multietnicnost armije?Pa nije BiH samo Sarajevo i Tuzla?U drugim gradovima,strateski veoma bitnim,svi Srbi su bili u seseljevim belim orlovima i arkanovim tigrovima?Valjda jace naoruzanje pa ih to privuklo.:D Kakvo miniranje mostova pa razminiranje?U mome kraju ni jedan most niti je bio miniran a samim time ni razminiran.Sve mostove su cuvale jedinice JNA i policija koja je bila pod kontrolom SDS-a...

Sto se tice teme,nemam komentara.Sud ce reci svoje...

Interesuje me odgovor na ono prvo pitanje :oops: a kada ga date sjetite se da je to bilo devedesetih i da je sve vec vrvilo od cetnika.Otpustite malo od mrtvog covjeka i demagogije..Ovo se odnosi ponajvise na Faira
Goran_35

Post by Goran_35 »

Neki dan su uhapsili Selima i to u Tuzli!!

Sta je sljedece?

Pa sljedece ce biti "dokaz navodnih zlocina u Tuzli",pa ce reci da je Kapija i Markale "djelo Alijinih mudzahedina"...

Ko napada Vrhovnog Komadanta jedne Armije,onda on napada i tu armiju,svrstavajuci je u isti red sa Karadzicevim cetnicima-a to je upravo ono sto treba neprijatelju.Ako sam pocnes sebi srat' po glavi,onda onaj sto te ne voli ne mora to cak ni da radi vec da gleda i da se smije...
bilyu

Post by bilyu »

Goran_35 wrote:
suncokret13 wrote:

jaa, pogotovo ovo :

Da pokusam da ti odgovorim.Po naredjenu komande iz Beograda znaci Bivseg generalstaba u cjeloj staroj jugi je naredjeno da se povuce oruzje i preda najblizim vojnim kasarnama ili Milicijskim ispostavama tj SUP-u a kje je bilo u rukama Civilne zastite,Teritorijalne odbrane,Rezervnog sastava JNA i naravno u skolama koje su prakticno pokazivali i obucavali ucenike iz predmeta Odbrana i Zastita kao i streljackih sekcija koje su opet bile pod tom kontrolom.
Znaci to je to o pitanju oruzja na prostorima bivse Juge.
Jedini su slovenci isfolirali da njihovi smecari traze povecanje plate sto i jeste bilo tako al po naredjenju TO Slovenije i Janeza Janse te zbog toga su bili prinudjeni da iz austrije i italije kao i Hrvatske dolaze smecari i kupe njihovo "smece",Naravno smece je bilo uklanjano al svaki put je i oruzje dolazilo i municija.Preko granice je prolazila legalno jer su je slovenci kontrolisali te nije bilo kontrola.Ljudstvo je obucavano potajno.
Kada je izvrsen napad TO slovenije na JNA JNA je uspjela jednim djelom povuci tehniku mada je oko 500 Tenkova T 84 ostalo nedodirnuto jer ih je bilo nemoguce izvuci.Avioni i helikopteri su odmah povuceni i na arodrome su upucene Specijalci iz Nisa koji s obezbedjivali aerodrom i pilote.TO ih se plasio jer su znali ko su i sta su jer jejedna veci djeo slovenaci bas sluzio u tim jedinicama i znao je njihovu obuku i spremnost kao i spretnost.
U hrvatskoj je dijaspora upjela uvuci oruzje a kasnije je Od svih poosilki koje su dolazile iz Inostranstva uzimat procenatod 30 postoi to po licnom izboru .Znam da su jednoom pokupili snajpere i optike za nocna dejstva koje su za bih krenuli kao pomoc sandzosa i ostale dijaspore.al nazalost zavrsili kod Hrvata.Eto to je too pitanju oruzja inace oruzje iz bosne je povuceno i podjeljeno u krajini najvise ...

u ljubicastoj boji !!!!

Svi se sada serete mrtvom covjeku po glavi..Mislim na Aliju rahmetli.
Glede TO,kao republicke armije,ja bih postavio samo jedno pitanje u vezi cinjenice koja je bila sudbonosna za sve nas i citavu BiH!

Ko i zasto je devedesetih razoruzao jedinice TO BiH? O tome niko ni rijeci,a to je detalj od sudbonosnog znacaja za citavu BiH.Jer da su postojale naoruzane jedinice TO veliko je pitanje dali bi do rata u BiH upste doslo.Naoruzanje i tehnika TO u brdskim uslovima kakvi su u BiH su bili sasvim dovoljni da odvrate svaku vojnu silu od agresije,cak i pod uslovom da je jedna trecina tog oruzija pripala nekom trecem!

Nije vezano za temu ali me interesuje odgovor ovih dicnih zagovaraca.

Imam jos jedno pitanje?

Koja multietnicnost armije?Pa nije BiH samo Sarajevo i Tuzla?U drugim gradovima,strateski veoma bitnim,svi Srbi su bili u seseljevim belim orlovima i arkanovim tigrovima?Valjda jace naoruzanje pa ih to privuklo.:D Kakvo miniranje mostova pa razminiranje?U mome kraju ni jedan most niti je bio miniran a samim time ni razminiran.Sve mostove su cuvale jedinice JNA i policija koja je bila pod kontrolom SDS-a...

Sto se tice teme,nemam komentara.Sud ce reci svoje...

Interesuje me odgovor na ono prvo pitanje :oops: a kada ga date sjetite se da je to bilo devedesetih i da je sve vec vrvilo od cetnika.Otpustite malo od mrtvog covjeka i demagogije..Ovo se odnosi ponajvise na Faira
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Pa sta ako je mrtav? Ne moze se kritikovati?
Locked