suncokret13 wrote:Zov_divljine wrote:Mozda, ali to ne umanjuje njegovu zaslugu!
A ko je pocetkom rata politicki pripremio narod?
Ko je oformio TO BiH i ostale jedinice koje su pruzile prve otpore?
Ko je djelovao kad je bilo naj kriticnije?
Alija ili ...Nelson Mendela...
jaa, pogotovo ovo :
''spavajte mirno,rata nece biti''
u ljubicastoj boji !!!!
neznalica ili demagog ???
Svi se sada serete mrtvom covjeku po glavi..Mislim na Aliju rahmetli.
Glede TO,kao republicke armije,ja bih postavio samo jedno pitanje u vezi cinjenice koja je bila sudbonosna za sve nas i citavu BiH!
Ko i zasto je devedesetih razoruzao jedinice TO BiH? O tome niko ni rijeci,a to je detalj od sudbonosnog znacaja za citavu BiH.Jer da su postojale naoruzane jedinice TO veliko je pitanje dali bi do rata u BiH upste doslo.Naoruzanje i tehnika TO u brdskim uslovima kakvi su u BiH su bili sasvim dovoljni da odvrate svaku vojnu silu od agresije,cak i pod uslovom da je jedna trecina tog oruzija pripala nekom trecem!
Nije vezano za temu ali me interesuje odgovor ovih dicnih zagovaraca.
Imam jos jedno pitanje?
Koja multietnicnost armije?Pa nije BiH samo Sarajevo i Tuzla?U drugim gradovima,strateski veoma bitnim,svi Srbi su bili u seseljevim belim orlovima i arkanovim tigrovima?Valjda jace naoruzanje pa ih to privuklo.

Kakvo miniranje mostova pa razminiranje?U mome kraju ni jedan most niti je bio miniran a samim time ni razminiran.Sve mostove su cuvale jedinice JNA i policija koja je bila pod kontrolom SDS-a...
Sto se tice teme,nemam komentara.Sud ce reci svoje...
Interesuje me odgovor na ono prvo pitanje

a kada ga date sjetite se da je to bilo devedesetih i da je sve vec vrvilo od cetnika.Otpustite malo od mrtvog covjeka i demagogije..Ovo se odnosi ponajvise na Faira