Pruzimo podrsku Generalu Delicu
-
Zov_divljine
#1 Pruzimo podrsku Generalu Delicu
Iako mozda nije bio najbolji general i nije napravio velike podvige, ipak zasluzuje da mu i ovom prilikom pruzimo podrsku! Ako i radi cega, onda radi istine i pravde.
Dok su najtrazeniji cetnicki ratni zlocinci na slobodi, ...nasi generali idu u Hag. Mirno i skruseno, bas onako kako su nasi najmiliji u linijamo mirno isli pred strijeljanja...
General Delic je bio na strani slabijeg, napadnutog, na strani pravde i na strani Bosne & H.
Pozelimo mu uspjesnu odbranu i da se kuci vrati kao pobjednik, kao jos neko ko ce pokazati pravicnost nase borbe za slobodu i gole zivote!
Sretan put generale i jos brzi povratak ti zelimo!!
Dok su najtrazeniji cetnicki ratni zlocinci na slobodi, ...nasi generali idu u Hag. Mirno i skruseno, bas onako kako su nasi najmiliji u linijamo mirno isli pred strijeljanja...
General Delic je bio na strani slabijeg, napadnutog, na strani pravde i na strani Bosne & H.
Pozelimo mu uspjesnu odbranu i da se kuci vrati kao pobjednik, kao jos neko ko ce pokazati pravicnost nase borbe za slobodu i gole zivote!
- karanana
Pa sta ja znam....imam pomjesane osjecaje za Delica, prvog covjeka u istoriji ratovanja koji je od ratnog zarobljenika presao i postao ratni komandant vojske koja ga je zarobila.
Ipak bi volio da ga ne osude iako mislim da ce biti osudjen, tek reda radi da kompenzira oslobadjajucu presudu za Sefera i relativno nisku kaznu za Nasera.
Ipak bi volio da ga ne osude iako mislim da ce biti osudjen, tek reda radi da kompenzira oslobadjajucu presudu za Sefera i relativno nisku kaznu za Nasera.
- chuchumbamayumbe
#6 Re: Pruzimo podrsku Generalu Delicu
Ako nije kriv, oslobodice ga.Zov_divljine wrote:Iako mozda nije bio najbolji general i nije napravio velike podvige, ipak zasluzuje da mu i ovom prilikom pruzimo podrsku! Ako i radi cega, onda radi istine i pravde.
Ako je kriv, neka odgovara za to sto je eventualno ucinio.
Meni ni iz dzepa ni u dzep.
Nek je ziv i zdrav.
- kustah
-
Zov_divljine
Oni što su pravi dobrovoljno Hagu se odazivaju, zločinci u strahu od Haga u mišiju rupu se sakrivaju
Utorak, 26 Juni 2007
General Rasim Delić otputovao u Hag. Tužno je bilo jučer na Sarajevskom aerodromu. U neklimatiziranim prostorijama prepunim putnika te još stotinjak onih koji su došli stisnuti ruku, pružiti podršku i ispratiti u Hag svog generala Rasima Delića, ratnog komandanta Armije RBiH, gušila je paklena vrućina.
No, više od vrućine gušile su suze koje su negdje u grlu pokušavali zatomiti njegovi saborci, sinovi Adnan i Admir, a zaustaviti ih nije mogla ni supruga Suada. General se držao vojnički, kako je i navikao, uzdignute glave, s osmijehom na licu, herojski.
Kao i prošlog puta, pred izjašnjavanje o krivici, general Delić i sada je dobrovoljno otišao u Sheveningen, gdje će ostati tokom suđenja koje počinje 9. jula. Do sada se nalazio na privremenoj slobodi, uz garancije koje mu je dala Vlada Federacije.
- Naši časni ljudi idu u Hag. Svi vidimo kako igra međunarodna zajednica te šta se igra u BiH i okruženju. Naš bošnjački narod je taj koji uvijek plaća i kroz čitavu historiju je plaćao. Ovo je visoka politika i mi na to ne možemo utjecati. Ali, ja sam došao da generalu poželim sreću - izjavio je Ahmo Kadrić, stopostotni RVI.
Generali i ministri
- Došao sam da ispratim generala sa mjesta na koje će se on sigurno vratiti s istinom o herojskoj odbrani BiH- izjavio je Emir Hadžihafizbegović, koji je došao i kao ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, i kao bivši pripadnik ARBiH, i kao Delićev prijatelj.
Uvjerenje da će nekadašnji prvi čovjek ARBiH u Hagu dokazati da njegovi vojnici nikada nisu činili organizirane zločine, nego su se borili za multietničku državu svih naroda, izrazili su jučer i generali Sakib Mahmuljin, Nedžad Ajnadžić, Hamid Bahto, Vahid Karavelić, Mustafa Polutak, Džemo Merdan, Enver Hadžihasanović, kojeg je Haški tribunal prošle sedmice pustio na privremenu slobodu...
Na ispraćaju su bili i federalni ministar za boračka pitanja Zahid Crnkić, sadašnji i bivši borački ministri KS Hajrudin Ibrahimović i Hajriz Bećirović, ministar obrazovanja KS Safet Kešo, predstavnici Australsko-bosanske zajednice iz Kambere...
Neprijatnost u avionu
General Delić otputovao je u pratnji bošnjačkog oficira za vezu s Hagom Amirom Ahmićem. Pred sam polazak imali su neprijatnost, jer agencija "Austrian Airlines", iako im je prodala najskuplju aviokartu za biznis klasu, nije dozvolila da se u njoj i voze, uz obrazloženje "da se ne bi putnici uznemiravali". Jedva i u posljednji moment uspjeli su zamijeniti kartu za jeftiniju ekonomik klasu, ali razlika novca nije im isplaćena.
Bošnjaka neće nestati!
S transparentom na kojem je pisalo: "Oni što su pravi dobrovoljno Hagu se odazivaju, zločinci u strahu od Haga u mišiju rupu se sakrivaju", kroz plač je na nepravdu ukazivao i dedo Salem Sivac. Poručio je da "koliko god ko bude sudio, Bošnjaka neće nestati".
*SuperBosna.com*
Utorak, 26 Juni 2007
General Rasim Delić otputovao u Hag. Tužno je bilo jučer na Sarajevskom aerodromu. U neklimatiziranim prostorijama prepunim putnika te još stotinjak onih koji su došli stisnuti ruku, pružiti podršku i ispratiti u Hag svog generala Rasima Delića, ratnog komandanta Armije RBiH, gušila je paklena vrućina.
No, više od vrućine gušile su suze koje su negdje u grlu pokušavali zatomiti njegovi saborci, sinovi Adnan i Admir, a zaustaviti ih nije mogla ni supruga Suada. General se držao vojnički, kako je i navikao, uzdignute glave, s osmijehom na licu, herojski.
Kao i prošlog puta, pred izjašnjavanje o krivici, general Delić i sada je dobrovoljno otišao u Sheveningen, gdje će ostati tokom suđenja koje počinje 9. jula. Do sada se nalazio na privremenoj slobodi, uz garancije koje mu je dala Vlada Federacije.
- Naši časni ljudi idu u Hag. Svi vidimo kako igra međunarodna zajednica te šta se igra u BiH i okruženju. Naš bošnjački narod je taj koji uvijek plaća i kroz čitavu historiju je plaćao. Ovo je visoka politika i mi na to ne možemo utjecati. Ali, ja sam došao da generalu poželim sreću - izjavio je Ahmo Kadrić, stopostotni RVI.
Generali i ministri
- Došao sam da ispratim generala sa mjesta na koje će se on sigurno vratiti s istinom o herojskoj odbrani BiH- izjavio je Emir Hadžihafizbegović, koji je došao i kao ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, i kao bivši pripadnik ARBiH, i kao Delićev prijatelj.
Uvjerenje da će nekadašnji prvi čovjek ARBiH u Hagu dokazati da njegovi vojnici nikada nisu činili organizirane zločine, nego su se borili za multietničku državu svih naroda, izrazili su jučer i generali Sakib Mahmuljin, Nedžad Ajnadžić, Hamid Bahto, Vahid Karavelić, Mustafa Polutak, Džemo Merdan, Enver Hadžihasanović, kojeg je Haški tribunal prošle sedmice pustio na privremenu slobodu...
Na ispraćaju su bili i federalni ministar za boračka pitanja Zahid Crnkić, sadašnji i bivši borački ministri KS Hajrudin Ibrahimović i Hajriz Bećirović, ministar obrazovanja KS Safet Kešo, predstavnici Australsko-bosanske zajednice iz Kambere...
Neprijatnost u avionu
General Delić otputovao je u pratnji bošnjačkog oficira za vezu s Hagom Amirom Ahmićem. Pred sam polazak imali su neprijatnost, jer agencija "Austrian Airlines", iako im je prodala najskuplju aviokartu za biznis klasu, nije dozvolila da se u njoj i voze, uz obrazloženje "da se ne bi putnici uznemiravali". Jedva i u posljednji moment uspjeli su zamijeniti kartu za jeftiniju ekonomik klasu, ali razlika novca nije im isplaćena.
Bošnjaka neće nestati!
S transparentom na kojem je pisalo: "Oni što su pravi dobrovoljno Hagu se odazivaju, zločinci u strahu od Haga u mišiju rupu se sakrivaju", kroz plač je na nepravdu ukazivao i dedo Salem Sivac. Poručio je da "koliko god ko bude sudio, Bošnjaka neće nestati".
*SuperBosna.com*
Last edited by Zov_divljine on 26/06/2007 18:08, edited 1 time in total.
-
Zov_divljine
Jeli te ovaj gornji tekst uvrijedio?seln wrote:Zavalon, Zavalon....
-
Zov_divljine
U pravu si!seln wrote:Rastuzio, Zavalon, rastuzio...tesko je biti Bosanac danas...najvise zbog nas samih.Zov_divljine wrote:Jeli te ovaj gornji tekst uvrijedio?seln wrote:Zavalon, Zavalon....
Kad nam je bilo najteze, drzali smo se skupa.
Kad smo se najeli, niko nam vise ne valja.
Brzo zaboravljamo sta nam se desilo!!
-
Zov_divljine
Oni koji su izvrsili AGRESIJU!!BugsBunny wrote:Da su se na vrijeme u Bosni procesuirali eventualni zlocini za koje danas tereti Hag, ne bi bilo nikakvih ispracaja i podrske. Ovako, neko ce platiti, pa bio kriv - ne bio. Uostalom, sta su mislili, da ce samo Srbi i Hrvati odgovarati?
-
BugsBunny
smijesan si. kakva ba agresija? koga to zanima? ljudi hoce konkretna imena a ne neke apstrakcije. uostalom, agresija ne opravdava nikog ni za sta.Zov_divljine wrote:Oni koji su izvrsili AGRESIJU!!BugsBunny wrote:Da su se na vrijeme u Bosni procesuirali eventualni zlocini za koje danas tereti Hag, ne bi bilo nikakvih ispracaja i podrske. Ovako, neko ce platiti, pa bio kriv - ne bio. Uostalom, sta su mislili, da ce samo Srbi i Hrvati odgovarati?
-
callmethebreeeze
#21 Re: Pruzimo podrsku Generalu Delicu
uze mi recenice iz usta.chuchumbamayumbe wrote:Ako nije kriv, oslobodice ga.Zov_divljine wrote:Iako mozda nije bio najbolji general i nije napravio velike podvige, ipak zasluzuje da mu i ovom prilikom pruzimo podrsku! Ako i radi cega, onda radi istine i pravde.
Nek je ziv i zdrav.
-
Zov_divljine
Nije problem u tome sto je Delic otisao u Hag. Ako je kriv neka odgovara.
Problem ovdje je taj sto ce svijet/sudije vjerovatno donijeti politicku odluku/presudu, koja bi trebala da odgovara nastojanjima EU i Svijeta da sto vise izjednace Agresora i Zrtvu.
Tendencija izjednacavanja zaracenih strana je u punom jeku, i izvana i iznutra.
Ovo je nesto sto me vise brine i rastuzuje, vise i od cinjenice da je nas general u Hagu.
Oni koji ne vide ovu namjeru svijeta su po prilicno naivni.
Problem ovdje je taj sto ce svijet/sudije vjerovatno donijeti politicku odluku/presudu, koja bi trebala da odgovara nastojanjima EU i Svijeta da sto vise izjednace Agresora i Zrtvu.
Tendencija izjednacavanja zaracenih strana je u punom jeku, i izvana i iznutra.
Ovo je nesto sto me vise brine i rastuzuje, vise i od cinjenice da je nas general u Hagu.
Oni koji ne vide ovu namjeru svijeta su po prilicno naivni.
- suncokret13
on je bio samo AKLAMATOR ili poslusnik.
vjerujem da ni jednu jedinu odluku nije donio on.
general,pozorista lutaka - marioneta......drugi su ga vukli i potezali svoje poteze preko njega.
da neko ne misli da ga branim.
on za vrijeme rata nije izgubio ni grama,ali to nije tema.........
posto je otisao s najvisim cinom - general,
vrlo lako mu se moze dodati i Grabovica ( ako sefer nije kriv,neko mora biti kriv za Grabovicu ???????.
Mada je i Sefer izjavljivao prije odlaska iz Srajeva,da ce ocistiti Bosnu i Hercegovinu ,sve do Ploca..............??? ),pa neko je kriv i za Ozren i mudzahedine ( i sjecu glava ),
a Ramiz Delic bi mogao biti optuzen po komandnoj odgovornosti ???
Mozda ce se otkriti jos mnogo toga.....
da li je ili nije kriv................?
vjerujem da ni jednu jedinu odluku nije donio on.
general,pozorista lutaka - marioneta......drugi su ga vukli i potezali svoje poteze preko njega.
da neko ne misli da ga branim.
on za vrijeme rata nije izgubio ni grama,ali to nije tema.........
posto je otisao s najvisim cinom - general,
vrlo lako mu se moze dodati i Grabovica ( ako sefer nije kriv,neko mora biti kriv za Grabovicu ???????.
Mada je i Sefer izjavljivao prije odlaska iz Srajeva,da ce ocistiti Bosnu i Hercegovinu ,sve do Ploca..............??? ),pa neko je kriv i za Ozren i mudzahedine ( i sjecu glava ),
a Ramiz Delic bi mogao biti optuzen po komandnoj odgovornosti ???
Mozda ce se otkriti jos mnogo toga.....
da li je ili nije kriv................?
-
bilyu
#24 Re: Pruzimo podrsku Generalu Delicu
"Ma ja tebi ni iz dzepa ni u dzep."chuchumbamayumbe wrote:Ako nije kriv, oslobodice ga.Zov_divljine wrote:Iako mozda nije bio najbolji general i nije napravio velike podvige, ipak zasluzuje da mu i ovom prilikom pruzimo podrsku! Ako i radi cega, onda radi istine i pravde.
Nek je ziv i zdrav.
Da nije bilo ljudi poput njega da li bi ti sada uzivao ili uzivala nije vazno sta si sada sa svojima najdrazima?Da li bi sada bila ili bio u sobici pored PC i uzivala ili uzivao u razgovoriam sa drustvom.
Stvarno steta sto je toliko ljudi koji su bili u redovima Armije BiH bez obzira da li su Hriscani ili Muslimani izginuli da bi osobe poput tebe sada tako pisale i tako razmisljale.Ako jos ima poput tebe takvih ljudi onda neka vas je sramota i stid zbog takvog razmisljanja makar bila i sala!
-
Zov_divljine
#25 Re: Pruzimo podrsku Generalu Delicu
Znas li ko je Izet Nanic? Znas li kakav je to Heroj bio?chuchumbamayumbe wrote: Meni ni iz dzepa ni u dzep.
Znas li za sta i za koga se on Borio? On i svi poput njega kojih je bilo mnogo?
Jeli i za njih - ni u dzem ni iz dzepa-?
A sta da se oni nisu borili, ne da nebi imao svog dzepa, nebi omao ni svog zivota...
Ala smo nezahvalan narod!!
Lahko je sada palamuditi iz rahatluka...