Pruzimo podrsku Generalu Delicu

Locked
Zov_divljine

#1 Pruzimo podrsku Generalu Delicu

Post by Zov_divljine »

Iako mozda nije bio najbolji general i nije napravio velike podvige, ipak zasluzuje da mu i ovom prilikom pruzimo podrsku! Ako i radi cega, onda radi istine i pravde.
Dok su najtrazeniji cetnicki ratni zlocinci na slobodi, ...nasi generali idu u Hag. Mirno i skruseno, bas onako kako su nasi najmiliji u linijamo mirno isli pred strijeljanja...
General Delic je bio na strani slabijeg, napadnutog, na strani pravde i na strani Bosne & H.
Pozelimo mu uspjesnu odbranu i da se kuci vrati kao pobjednik, kao jos neko ko ce pokazati pravicnost nase borbe za slobodu i gole zivote!

Sretan put generale i jos brzi povratak ti zelimo!!
karanana

Post by karanana »

Pa sta ja znam....imam pomjesane osjecaje za Delica, prvog covjeka u istoriji ratovanja koji je od ratnog zarobljenika presao i postao ratni komandant vojske koja ga je zarobila.

Ipak bi volio da ga ne osude iako mislim da ce biti osudjen, tek reda radi da kompenzira oslobadjajucu presudu za Sefera i relativno nisku kaznu za Nasera.
seln

Post by seln »

Evo, ja cu mu poslati 2 kile narandzi u robiju...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

medo :D ne daj se
:roll:
b.boja

Post by b.boja »

seln wrote:Evo, ja cu mu poslati 2 kile narandzi u robiju...

pa nije u bolnici :D :D :D
chuchumbamayumbe

#6 Re: Pruzimo podrsku Generalu Delicu

Post by chuchumbamayumbe »

Zov_divljine wrote:Iako mozda nije bio najbolji general i nije napravio velike podvige, ipak zasluzuje da mu i ovom prilikom pruzimo podrsku! Ako i radi cega, onda radi istine i pravde.
Dok su najtrazeniji cetnicki ratni zlocinci na slobodi, ...nasi generali idu u Hag. Mirno i skruseno, bas onako kako su nasi najmiliji u linijamo mirno isli pred strijeljanja...
General Delic je bio na strani slabijeg, napadnutog, na strani pravde i na strani Bosne & H.
Pozelimo mu uspjesnu odbranu i da se kuci vrati kao pobjednik, kao jos neko ko ce pokazati pravicnost nase borbe za slobodu i gole zivote!

Ako nije kriv, oslobodice ga.
Ako je kriv, neka odgovara za to sto je eventualno ucinio.
Meni ni iz dzepa ni u dzep.
Nek je ziv i zdrav.
kustah

Post by kustah »

Sud u Hagu je vrhunska sudska instanca,imam visoke sumnje u njihovu mjerodavnost "donosenja pravde"!

Na isti nacin,kao SDA kadar imam sumnje i u ljudske i vojnicke kvalitete ovoga nazovi "generala".
Last edited by kustah on 26/06/2007 17:16, edited 1 time in total.
bice_bice

Post by bice_bice »

toliko o nama..........
sulesavic

Post by sulesavic »

bice_bice wrote:toliko o nama..........
©ta toliko o nama?
Zov_divljine

Post by Zov_divljine »

Oni što su pravi dobrovoljno Hagu se odazivaju, zločinci u strahu od Haga u mišiju rupu se sakrivaju
Utorak, 26 Juni 2007

General Rasim Delić otputovao u Hag. Tužno je bilo jučer na Sarajevskom aerodromu. U neklimatiziranim prostorijama prepunim putnika te još stotinjak onih koji su došli stisnuti ruku, pružiti podršku i ispratiti u Hag svog generala Rasima Delića, ratnog komandanta Armije RBiH, gušila je paklena vrućina.

No, više od vrućine gušile su suze koje su negdje u grlu pokušavali zatomiti njegovi saborci, sinovi Adnan i Admir, a zaustaviti ih nije mogla ni supruga Suada. General se držao vojnički, kako je i navikao, uzdignute glave, s osmijehom na licu, herojski.

Kao i prošlog puta, pred izjašnjavanje o krivici, general Delić i sada je dobrovoljno otišao u Sheveningen, gdje će ostati tokom suđenja koje počinje 9. jula. Do sada se nalazio na privremenoj slobodi, uz garancije koje mu je dala Vlada Federacije.
- Naši časni ljudi idu u Hag. Svi vidimo kako igra međunarodna zajednica te šta se igra u BiH i okruženju. Naš bošnjački narod je taj koji uvijek plaća i kroz čitavu historiju je plaćao. Ovo je visoka politika i mi na to ne možemo utjecati. Ali, ja sam došao da generalu poželim sreću - izjavio je Ahmo Kadrić, stopostotni RVI.

Generali i ministri

- Došao sam da ispratim generala sa mjesta na koje će se on sigurno vratiti s istinom o herojskoj odbrani BiH- izjavio je Emir Hadžihafizbegović, koji je došao i kao ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, i kao bivši pripadnik ARBiH, i kao Delićev prijatelj.
Uvjerenje da će nekadašnji prvi čovjek ARBiH u Hagu dokazati da njegovi vojnici nikada nisu činili organizirane zločine, nego su se borili za multietničku državu svih naroda, izrazili su jučer i generali Sakib Mahmuljin, Nedžad Ajnadžić, Hamid Bahto, Vahid Karavelić, Mustafa Polutak, Džemo Merdan, Enver Hadžihasanović, kojeg je Haški tribunal prošle sedmice pustio na privremenu slobodu...
Na ispraćaju su bili i federalni ministar za boračka pitanja Zahid Crnkić, sadašnji i bivši borački ministri KS Hajrudin Ibrahimović i Hajriz Bećirović, ministar obrazovanja KS Safet Kešo, predstavnici Australsko-bosanske zajednice iz Kambere...

Neprijatnost u avionu

General Delić otputovao je u pratnji bošnjačkog oficira za vezu s Hagom Amirom Ahmićem. Pred sam polazak imali su neprijatnost, jer agencija "Austrian Airlines", iako im je prodala najskuplju aviokartu za biznis klasu, nije dozvolila da se u njoj i voze, uz obrazloženje "da se ne bi putnici uznemiravali". Jedva i u posljednji moment uspjeli su zamijeniti kartu za jeftiniju ekonomik klasu, ali razlika novca nije im isplaćena.

Bošnjaka neće nestati!

S transparentom na kojem je pisalo: "Oni što su pravi dobrovoljno Hagu se odazivaju, zločinci u strahu od Haga u mišiju rupu se sakrivaju", kroz plač je na nepravdu ukazivao i dedo Salem Sivac. Poručio je da "koliko god ko bude sudio, Bošnjaka neće nestati".

*SuperBosna.com*
Last edited by Zov_divljine on 26/06/2007 18:08, edited 1 time in total.
seln

Post by seln »

Zavalon, Zavalon.... :roll:
Zov_divljine

Post by Zov_divljine »

seln wrote:Zavalon, Zavalon.... :roll:
Jeli te ovaj gornji tekst uvrijedio? :roll:
Edoxxx

Post by Edoxxx »

Sta on ima od moje podrske? :D :D :D
seln

Post by seln »

Zov_divljine wrote:
Rastuzio, Zavalon, rastuzio...tesko je biti Bosanac danas...najvise zbog nas samih.
Zov_divljine

Post by Zov_divljine »

seln wrote:
Zov_divljine wrote:
Rastuzio, Zavalon, rastuzio...tesko je biti Bosanac danas...najvise zbog nas samih.
U pravu si!
Kad nam je bilo najteze, drzali smo se skupa.
Kad smo se najeli, niko nam vise ne valja.
Brzo zaboravljamo sta nam se desilo!!
BugsBunny

Post by BugsBunny »

Da su se na vrijeme u Bosni procesuirali eventualni zlocini za koje danas tereti Hag, ne bi bilo nikakvih ispracaja i podrske. Ovako, neko ce platiti, pa bio kriv - ne bio. Uostalom, sta su mislili, da ce samo Srbi i Hrvati odgovarati?
Zov_divljine

Post by Zov_divljine »

BugsBunny wrote:Da su se na vrijeme u Bosni procesuirali eventualni zlocini za koje danas tereti Hag, ne bi bilo nikakvih ispracaja i podrske. Ovako, neko ce platiti, pa bio kriv - ne bio. Uostalom, sta su mislili, da ce samo Srbi i Hrvati odgovarati?
Oni koji su izvrsili AGRESIJU!!
BugsBunny

Post by BugsBunny »

Zov_divljine wrote:
BugsBunny wrote:Da su se na vrijeme u Bosni procesuirali eventualni zlocini za koje danas tereti Hag, ne bi bilo nikakvih ispracaja i podrske. Ovako, neko ce platiti, pa bio kriv - ne bio. Uostalom, sta su mislili, da ce samo Srbi i Hrvati odgovarati?
Oni koji su izvrsili AGRESIJU!!
smijesan si. kakva ba agresija? koga to zanima? ljudi hoce konkretna imena a ne neke apstrakcije. uostalom, agresija ne opravdava nikog ni za sta.
prleitihi

Post by prleitihi »

u odbrambenom ratu se ne mogu desiti zločini.. :D:D
Vertigo

Post by Vertigo »

Rasim Delic ratni zlocinac :roll: :D :D
....ja bih mu sudio samo zato sto je u ratu bio onako neukusno debeo medu vitkim Sarajlijama :oops:
callmethebreeeze

#21 Re: Pruzimo podrsku Generalu Delicu

Post by callmethebreeeze »

chuchumbamayumbe wrote:
Zov_divljine wrote:Iako mozda nije bio najbolji general i nije napravio velike podvige, ipak zasluzuje da mu i ovom prilikom pruzimo podrsku! Ako i radi cega, onda radi istine i pravde.

Nek je ziv i zdrav.
uze mi recenice iz usta. :D
Zov_divljine

Post by Zov_divljine »

Nije problem u tome sto je Delic otisao u Hag. Ako je kriv neka odgovara.
Problem ovdje je taj sto ce svijet/sudije vjerovatno donijeti politicku odluku/presudu, koja bi trebala da odgovara nastojanjima EU i Svijeta da sto vise izjednace Agresora i Zrtvu.
Tendencija izjednacavanja zaracenih strana je u punom jeku, i izvana i iznutra.

Ovo je nesto sto me vise brine i rastuzuje, vise i od cinjenice da je nas general u Hagu.

Oni koji ne vide ovu namjeru svijeta su po prilicno naivni.
suncokret13

Post by suncokret13 »

on je bio samo AKLAMATOR ili poslusnik.

vjerujem da ni jednu jedinu odluku nije donio on.

general,pozorista lutaka - marioneta......drugi su ga vukli i potezali svoje poteze preko njega.

da neko ne misli da ga branim.

on za vrijeme rata nije izgubio ni grama,ali to nije tema.........

posto je otisao s najvisim cinom - general,
vrlo lako mu se moze dodati i Grabovica ( ako sefer nije kriv,neko mora biti kriv za Grabovicu ???????.

Mada je i Sefer izjavljivao prije odlaska iz Srajeva,da ce ocistiti Bosnu i Hercegovinu ,sve do Ploca..............??? ),pa neko je kriv i za Ozren i mudzahedine ( i sjecu glava ),
a Ramiz Delic bi mogao biti optuzen po komandnoj odgovornosti ???

Mozda ce se otkriti jos mnogo toga.....

da li je ili nije kriv................?
bilyu

#24 Re: Pruzimo podrsku Generalu Delicu

Post by bilyu »

chuchumbamayumbe wrote:

Nek je ziv i zdrav.
"Ma ja tebi ni iz dzepa ni u dzep."

Da nije bilo ljudi poput njega da li bi ti sada uzivao ili uzivala nije vazno sta si sada sa svojima najdrazima?Da li bi sada bila ili bio u sobici pored PC i uzivala ili uzivao u razgovoriam sa drustvom.
Stvarno steta sto je toliko ljudi koji su bili u redovima Armije BiH bez obzira da li su Hriscani ili Muslimani izginuli da bi osobe poput tebe sada tako pisale i tako razmisljale.Ako jos ima poput tebe takvih ljudi onda neka vas je sramota i stid zbog takvog razmisljanja makar bila i sala!
Zov_divljine

#25 Re: Pruzimo podrsku Generalu Delicu

Post by Zov_divljine »

chuchumbamayumbe wrote: Meni ni iz dzepa ni u dzep.
Znas li ko je Izet Nanic? Znas li kakav je to Heroj bio?
Znas li za sta i za koga se on Borio? On i svi poput njega kojih je bilo mnogo?

Jeli i za njih - ni u dzem ni iz dzepa-?
A sta da se oni nisu borili, ne da nebi imao svog dzepa, nebi omao ni svog zivota...

Ala smo nezahvalan narod!!
Lahko je sada palamuditi iz rahatluka...
Locked