Pa ti pređi na Eronet ili mobi's, skuplji su, a ne pljačkaju građane i riješi se problema zvanog BH Telecom. Što se bez veze nerviraš kad imaš alternativu?BSn wrote:succa wrote:Ko ima monopol u Banja Luci, Bijeljini, Doboju pa u Mostaru(zapadnom), Čapljini, Širokom i da ne nabrajam više? Možda BH Telecom?BSn wrote: Mislim da ce se stvari ubrzo poceti mijenjati, jer BHT vise nece imati monopol kao prije, posto je M:tel najavio ulazak u FBiH!
Sta mene boli briga ko tamo ima monopol.
To je problem ljudi koji tamo zive!
Ja se samo nadam da ce ovo oznaciti kraj bezobrazne pljacke nasih gradjana, a koji radi BHT!
Napokon!
Besplatne SIM kartice (BiH) !?
Moderator: Benq
-
succa
- BSn
veca_sa wrote:@BSn
sumnjam jarane,
Ma BHT i Mobi's su sigurno imali medjusobni dogovor da se ne mijesaju jedni drugima "u posao" kako bi imali monopol i mogli sa korisnicima da rade sto zele!
Sada su, napokon, usli stranci (pa makar oni bili i Srbijanci - drzavna kompanija) kojih nije briga za te dogovore.
Na nama je da se nadamo, ali mislim da BHT nece mnogo mijenjati svoje usluge sve dok se ne privatizira, a privatizacijom Mobi's-a, ubrzava se i privatizacija BHT-a.
- BSn
succa wrote:Pa ti pređi na Eronet ili mobi's, skuplji su, a ne pljačkaju građane i riješi se problema zvanog BH Telecom. Što se bez veze nerviraš kad imaš alternativu?BSn wrote:succa wrote:Ko ima monopol u Banja Luci, Bijeljini, Doboju pa u Mostaru(zapadnom), Čapljini, Širokom i da ne nabrajam više? Možda BH Telecom?
Ja se samo nadam da ce ovo oznaciti kraj bezobrazne pljacke nasih gradjana, a koji radi BHT!
Napokon!
Da-da.
Ali ne jos dugo!
Uopce se ja ne nerviram.
M:tel je samo uvod u ono sto se mora desiti, a to je da telekomi prestanu biti bezobzirni prema svojima korisnicima, kao da korisnici ovise od njih, ane obrnuto.
Kazem, BHT vjerovatno nece mijenjati svoje usluge, jer misle da i dalje mogu po starom, ali im je Eronet danasnjom akcijom uzeo ogroman broj korisnika!
Tebi kao da smeta sto se u BiH napokon nomralizuje stanje!
-
succa
E jesu se privatizovali svaka im čast. Moćna ih kompanija kupila brate, nema šta. Pa još državna. I to iz moćne i prosperitetne države. Neka im je Bog na pomoći.BSn wrote:veca_sa wrote:@BSn
sumnjam jarane,
Ma BHT i Mobi's su sigurno imali medjusobni dogovor da se ne mijesaju jedni drugima "u posao" kako bi imali monopol i mogli sa korisnicima da rade sto zele!
Sada su, napokon, usli stranci (pa makar oni bili i Srbijanci - drzavna kompanija) kojih nije briga za te dogovore.
Na nama je da se nadamo, ali mislim da BHT nece mnogo mijenjati svoje usluge sve dok se ne privatizira, a privatizacijom Mobi's-a, ubrzava se i privatizacija BHT-a.
- BSn
succa wrote:E jesu se privatizovali svaka im čast. Moćna ih kompanija kupila brate, nema šta. Pa još državna. I to iz moćne i prosperitetne države. Neka im je Bog na pomoći.BSn wrote:veca_sa wrote:@BSn
sumnjam jarane,
Ne ulazim u to kako su se oni privatizirali, nego samo u to da se stanje napokon normalizuje, tj. da operateri napokon postaju konkrenicja, a prestaju biti dio zajednickog tala koji namece cijene koje nisu ni blizu usluzi koju pruzaju!
Last edited by BSn on 26/06/2007 18:06, edited 1 time in total.
-
succa
Ti ono na slikama nazivaš korisnicima?BSn wrote:succa wrote:Pa ti pređi na Eronet ili mobi's, skuplji su, a ne pljačkaju građane i riješi se problema zvanog BH Telecom. Što se bez veze nerviraš kad imaš alternativu?BSn wrote:
Napokon!
Da-da.
Ali ne jos dugo!
Uopce se ja ne nerviram.
M:tel je samo uvod u ono sto se mora desiti, a to je da telekomi prestanu biti bezobzirni prema svojima korisnicima, kao da korisnici ovise od njih, ane obrnuto.
Kazem, BHT vjerovatno nece mijenjati svoje usluge, jer misle da i dalje mogu po starom, ali im je Eronet danasnjom akcijom uzeo ogroman broj korisnika!
- BSn
succa wrote:Ti ono na slikama nazivaš korisnicima?BSn wrote:succa wrote:Pa ti pređi na Eronet ili mobi's, skuplji su, a ne pljačkaju građane i riješi se problema zvanog BH Telecom. Što se bez veze nerviraš kad imaš alternativu?
Da-da.
Ali ne jos dugo!
Uopce se ja ne nerviram.
Eronet je ponudio nista u onosu na ono sta treba da nude operateri korisnicima i po kojim cijenama, ali ocito da se stvari mijenjaju!
Koliko su ti isti korisnici zadovoljni uslugama BHT-a, svjedoce urpavo redovi pred Eronetom!
-
succa
Da je tako kao što kažeš mobi's bi bio prodat Mobilcomu Austria, a ne Telekomu Srbije koji i sam grca u kokuzluku. Ali eto to je bio patriotski tal, nema tu konkurencije vjeruj. Uostalom oni su već krenuli sa novim uslugama i cijenama. Isto s.... drugo pakovanje. Još im je minuta obračunska jedinica. Jeftino i konkurentno pravo, nema šta.BSn wrote:succa wrote:E jesu se privatizovali svaka im čast. Moćna ih kompanija kupila brate, nema šta. Pa još državna. I to iz moćne i prosperitetne države. Neka im je Bog na pomoći.BSn wrote:
Ne ulazim u to kako su se oni privatizirali, nego samo u to da se stanje napokon normalizuje, tj. da operateri napokon postaju konkrenicja, a prestaju biti dio zajednickog tala koji namece cijene koje nisu ni blizu usluzi koju pruzaju!
- Troll_Happens
E jarane nek ti znas, Mobis je prvi uveo mms i ostale gluposti jer ih je telekom srbije gurao od pocetka i papci iz Bh Telekoma im nemogu nista. Ali eto mi smo takav narod mi gledamo neku proslost pa iz principa neidemo na nesto recimo sto je bolje i povoljnije nego se odmah ima averzija i amozitet ako nam je od istocnih susjeda. Ja bih uzeo od crnog ciganina ako mi nudi povoljnosti da povoljno telefoniram i vrsim usluge. Nikad se mi necemo dozvati pameti kakvi smo mi to ljudi komplexe nizih vrijednosti imamosucca wrote:E jesu se privatizovali svaka im čast. Moćna ih kompanija kupila brate, nema šta. Pa još državna. I to iz moćne i prosperitetne države. Neka im je Bog na pomoći.BSn wrote:veca_sa wrote:@BSn
sumnjam jarane,
-
VenomSa
Nije istina. Telenor je kupio drugu mrezu (cini mi se da se zvala 063).stochar wrote:Norveski operater Telenor je vlasnik Telekoma Srbije, kupljeni su za nekoliko milijardi i trenutno su prilicnop mocna kompanija.
Draze bi mi bilo da je Mobilkom kupio Telekom Srpske, ali bolje ista nego nista. Vec su najavili nove cijene (0,24 km/min prema svim mrezama) i ako Telekom ne uzvrati vjerujem da ce mnogi preci na m-tel.
Sto se tice eroneta... Kupih avaz, otisao u grad, cekao 10 minuta i kad sam vidio da su za to vrijeme prosle samo 2-3 osobe dao karticu nekom liku i vratio se kuci. Ne treba mi bas toliko eronet broj pa da cekam 3-4 sata.
I jos jedna stvar. Shvatite da je Eronet u vecinskom DRZAVNOM vlasnistvu. FBiH ima 55% dionica dok preostale dionice trzi Deutsche telekom. Manite se prica o ratnoprofiterskim firmama kada je BhTelekom najveca od njih. Na ostvarenih 500 miliona KM prihoda oni zarade 200 miliona KM. Ako to nije pljacka ja ne znam sta jest.
- Troll_Happens
Jebiga srbi ponudili vise para Nemsic je smatrao da to nije realna suma i povukao se, ocito su imali limite za BiH koje bi dali kad je cijena presla granice odustali su i to je sva mudrolija. A Telekom uopste nije slab bio je jak i prije a sad pogotovo.succa wrote:Da je tako kao što kažeš mobi's bi bio prodat Mobilcomu Austria, a ne Telekomu Srbije koji i sam grca u kokuzluku. Ali eto to je bio patriotski tal, nema tu konkurencije vjeruj. Uostalom oni su već krenuli sa novim uslugama i cijenama. Isto s.... drugo pakovanje. Još im je minuta obračunska jedinica. Jeftino i konkurentno pravo, nema šta.BSn wrote:succa wrote:E jesu se privatizovali svaka im čast. Moćna ih kompanija kupila brate, nema šta. Pa još državna. I to iz moćne i prosperitetne države. Neka im je Bog na pomoći.
-
succa
Moćan, moćan, nema šta ali sve dok su skuplji ostajem gdje jesam.Jedan001 wrote:Jebiga srbi ponudili vise para Nemsic je smatrao da to nije realna suma i povukao se, ocito su imali limite za BiH koje bi dali kad je cijena presla granice odustali su i to je sva mudrolija. A Telekom uopste nije slab bio je jak i prije a sad pogotovo.succa wrote:Da je tako kao što kažeš mobi's bi bio prodat Mobilcomu Austria, a ne Telekomu Srbije koji i sam grca u kokuzluku. Ali eto to je bio patriotski tal, nema tu konkurencije vjeruj. Uostalom oni su već krenuli sa novim uslugama i cijenama. Isto s.... drugo pakovanje. Još im je minuta obračunska jedinica. Jeftino i konkurentno pravo, nema šta.BSn wrote:
-
robi_sa
BSn wrote:Mislim da ce se stvari ubrzo poceti mijenjati, jer BHT vise nece imati monopol kao prije, posto je M:tel najavio ulazak u FBiH!veca_sa wrote:sad bas htjedoh da postavim, znam da je nekad bilo al sad ni kod njih, pih ostajem na ultri def.
- BSn
Ne znam za pokrivenost, ali oni su oduvijek imali dozvolu da rade na nivou cijele BiH!robi_sa wrote:BSn wrote:Mislim da ce se stvari ubrzo poceti mijenjati, jer BHT vise nece imati monopol kao prije, posto je M:tel najavio ulazak u FBiH!veca_sa wrote:sad bas htjedoh da postavim, znam da je nekad bilo al sad ni kod njih, pih ostajem na ultri def.A sto se tice m:tel-a koliko ja znam ono su davni dana usli u FBiH to jest pokrili su cijelu Bosnu a pouzdano znam da imaju bolju pokrivenost od ostala dva operatera...
Sada, zasto nisu, mislim da je to preocito!
-
VoSa84
Pogledajte malo ovaj link i vidite prave cjene u m:tel-u,nekad mobi's-u.succa wrote:veca_sa wrote:Klikni ovdje pa vidi kako je džaba.http://www.065mobis.com/mobis/Portal2/s ... ?TabID=112succa wrote:Ima i mobi's, zaboravih da i oni sve daju džaba, jedino BH Telecom naplaćuje usluge. Koji su to lopovi.[/quote
konto sam davno uzet mobis 2 broja, sebi i curi, kupit 2 tel. do 30 km ako vec ide 1 broj djabera, isplatnije to neg najmanje 100 km mjesecno na ultre
http://www.065mobis.com/mobis/Portal2/s ... ?TabID=610
I to sve za cenera i jos dobijes petaka na racunu.
-
succa
U cijenu nije uračunat PDV.VoSa84 wrote:succa wrote:Pogledajte malo ovaj link i vidite prave cjene u m:tel-u,nekad mobi's-u.veca_sa wrote:Klikni ovdje pa vidi kako je džaba.http://www.065mobis.com/mobis/Portal2/s ... ?TabID=112
http://www.065mobis.com/mobis/Portal2/s ... ?TabID=610
I to sve za cenera i jos dobijes petaka na racunu.
- ahmed&nedzad
Hajde sad kad ste napisali sve i svašta, neka neko podijeli sa nama iskustvo iz Eroneta. Koliko se dugo čeka, moraju li se imati dokumenti, može li jedna osoba uzeti više kartica (za drugog, sa dokumentom), i sl.? Isplati li se to ići čekati?

- Pooll
Pa o tome pricamo od sabahaahmed&nedzad wrote:Hajde sad kad ste napisali sve i svašta, neka neko podijeli sa nama iskustvo iz Eroneta. Koliko se dugo čeka, moraju li se imati dokumenti, može li jedna osoba uzeti više kartica (za drugog, sa dokumentom), i sl.? Isplati li se to ići čekati?![]()
- ahmed&nedzad
Ja ne znam šta si ti čit'o, ali samo jedan lik je napis'o komentar da je čekao i odustao nakon 10 minuta. Više je bilo priče o tome ''ima li Mobis mogućnost prijatelj'.Pooll wrote:Pa o tome pricamo od sabahaahmed&nedzad wrote:Hajde sad kad ste napisali sve i svašta, neka neko podijeli sa nama iskustvo iz Eroneta. Koliko se dugo čeka, moraju li se imati dokumenti, može li jedna osoba uzeti više kartica (za drugog, sa dokumentom), i sl.? Isplati li se to ići čekati?![]()
![]()
-
Krhljo
Moram ovako poceti he he he hehe he he he he.
E sada zasto. Juce ja poslije posla otisao do grada ono malo da sa zenom prosetam i da vidim te kartice i kada sam vidio guzvu i kako se raja ubija i svadja oko jebene kartice doslo mi da povracam, jebote ko da ima 1 000 000 KM na njoj. Uglavnom odem maznem par kriski u U2 i krenem na sljadoled gore do Imperijala i polako ja lizem i razgledam kada rodjo stoji i prodaje ono iz avaza jebote i to ni za manje ni za vise nego ravno 5 KM. I sada ja se nasmijem kad on meni veli sta se smijes ustani i ti u 5 ujutro a nemoj lezati pa i ti zaradi. Jednostavno zbog toga mi je doslo da uzmem kakvu toljagu i da ga zatucem ono do smrti, pa jebote ja nisam dobio karte za kino ili stogod od onih ultra speed dialera koji vazdan stoje pred kinima i prodaju te iste karte to je sve lopovluk i gadost nasa bosanska. Ljudi prave biznise od svega i svacega. Koja je ovo sugava drzava, pa hoce li se ikada desiti da se ne moramo ubijati radi neceg ono hoce li se ikada desiti da smo pametni i polako uradimo stvar ili pak se moramo ubijati kao i radi CIPS-a ono kao prestace se izdavati i takve bakaracije ja gledam sada ljudi odu i cas posla zavrse to a ne kao mi moras pola dan stojati u redu i onda dodjes odose oni na pauzu. Fuj.
E sada zasto. Juce ja poslije posla otisao do grada ono malo da sa zenom prosetam i da vidim te kartice i kada sam vidio guzvu i kako se raja ubija i svadja oko jebene kartice doslo mi da povracam, jebote ko da ima 1 000 000 KM na njoj. Uglavnom odem maznem par kriski u U2 i krenem na sljadoled gore do Imperijala i polako ja lizem i razgledam kada rodjo stoji i prodaje ono iz avaza jebote i to ni za manje ni za vise nego ravno 5 KM. I sada ja se nasmijem kad on meni veli sta se smijes ustani i ti u 5 ujutro a nemoj lezati pa i ti zaradi. Jednostavno zbog toga mi je doslo da uzmem kakvu toljagu i da ga zatucem ono do smrti, pa jebote ja nisam dobio karte za kino ili stogod od onih ultra speed dialera koji vazdan stoje pred kinima i prodaju te iste karte to je sve lopovluk i gadost nasa bosanska. Ljudi prave biznise od svega i svacega. Koja je ovo sugava drzava, pa hoce li se ikada desiti da se ne moramo ubijati radi neceg ono hoce li se ikada desiti da smo pametni i polako uradimo stvar ili pak se moramo ubijati kao i radi CIPS-a ono kao prestace se izdavati i takve bakaracije ja gledam sada ljudi odu i cas posla zavrse to a ne kao mi moras pola dan stojati u redu i onda dodjes odose oni na pauzu. Fuj.
-
laka
Edmond pa nije valjda i jutros...
AAAAAAAAA PA DOBRO LJUDI STA JE S NAMA....
je li moguce da ne mozes nista argumentovano objasniti stoci hamalskoj odvratnoj...
bh telecom krade njanjanja bla bla bla, krade jes krade idi na mobi's idi na eronet ma idi u vraziju mater seljacku .. .samo pusti da te levate marvo bosanska.... svi smo ovce one glupave kud jedna krene , ode sve....
stocharski primjer neka je .... to nam je bar bliska tematika...
nismo nikad s grane ni trebali silazit ... FUJ
moja komsinica tri mjeseca frku pravila oko telefonskog racuna, kradu me lopovi... jedared ... uzme zena da pogleda listing ....kad tamo sati razgovora sa 942 nesto brojem... muz nestasan...
neko je vec govorio da je racionalan i ne daje Hamdi KAtici vise od 50 KM za oba telefona fiksni i mobilni, kao da te pare idu H. Katici....slazem se skroz...
neko je opet spomenuo kako ga boli djon za autoput... ma bravo... to je vjerovatno jedan od onih sto skida svjetelce markere iz tunela i nosi sebi na vikendicu u Rakovici da obiljezi ogradu....
ODVRATNI SMO .....
AAAAAAAAA PA DOBRO LJUDI STA JE S NAMA....
je li moguce da ne mozes nista argumentovano objasniti stoci hamalskoj odvratnoj...
bh telecom krade njanjanja bla bla bla, krade jes krade idi na mobi's idi na eronet ma idi u vraziju mater seljacku .. .samo pusti da te levate marvo bosanska.... svi smo ovce one glupave kud jedna krene , ode sve....
stocharski primjer neka je .... to nam je bar bliska tematika...
nismo nikad s grane ni trebali silazit ... FUJ
moja komsinica tri mjeseca frku pravila oko telefonskog racuna, kradu me lopovi... jedared ... uzme zena da pogleda listing ....kad tamo sati razgovora sa 942 nesto brojem... muz nestasan...
neko je vec govorio da je racionalan i ne daje Hamdi KAtici vise od 50 KM za oba telefona fiksni i mobilni, kao da te pare idu H. Katici....slazem se skroz...
neko je opet spomenuo kako ga boli djon za autoput... ma bravo... to je vjerovatno jedan od onih sto skida svjetelce markere iz tunela i nosi sebi na vikendicu u Rakovici da obiljezi ogradu....
ODVRATNI SMO .....