Handball Champions league 2007/2008

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Alem03

Post by Alem03 »

Odlican potez, nece Salman zaraditi na njemu. Drago mi je za njega i zelim svim momcima iz prosle sezone da nadju dobar klub.
trica-fr

Post by trica-fr »

e sad, poslije saopstenja RK Bosna LO, mislim da neke postovi ne piju vode
trica-fr

Post by trica-fr »

e sad, poslije saopstenja RK Bosna LO, mislim da neki postovi ne piju vode
van Basten

Post by van Basten »

Činjenica je da Harmandić nije ni sjena onog igrača od prošle sezone. Činjenica je da je nakon prošle sezone pomislio da je već BH Balić, i da je proradio pronicijski mentalitet te malo slava pomutila razum. Eto, činjenica je da se "usrećio sa ugovorom života" sa Gorenjem, direktnim konkurentom za 2. mjesto u grupi. "Tako malo rada a puno talenta".
Taj postupak sigurno zahtjeva adekvatne sankcije i možda može djelimično objasniti neke stvari koje smo svi primijetili ove sezone.
Ali, svaljivanje krivice za neuspješnu sezonu na samo jednog čovjeka i to igrača ( koliko god da je bitan) meni ipak izgleda kao pranje obraza Salmana i Purivatre za sve promašaje u kadrovskoj politici kluba. Nakon što su ispucali rafale po trenerima (Abaz, Kasim, Halid - HALID!!!), sada na red dolaze igrači.

p.s. http://www.sarajevo-x.com/clanak/071121062 evo i to saopštenje, da ne tražite
Alem03

Post by Alem03 »

Lose jest igrao i jest se digao ali mislim da prica da je prodao utakmice cista izmisljotina Salmana. Nemoze jedan igrac prodati sve te utakmice. Svi igraju lose a posljedica toga je mjenjanje trenera i igraca. Ova pojacanja sto su doveli su smjesna. Vidi se da u citavoj policitici kluba nest nije u redu.

Salman je predstavnik Gorenja i ne moze biti da nije znao nista. Posto je on jedan bolesnik mislim da je u pravo on pomogao Harmandicu a sad to koristi na ovakav nacin, to mi vise lice na njega.

Poslje osvete nad Demirovicem sad su igraci na redu, cisti klub od neposlusnih.
in33sa

Post by in33sa »

Jadno, ali stvarno jadno, od strane tog nazovi rukometnog kluba a u praksi privatnog jebalista Salmana i onog mafijasa Purivatre.

Sad je Harmandic kriv za sve. Prvo Halid, sad Harmandic, sutra neko treci, pitam se samo koji trener je toliko odvaljen u glavi da ce pristati voditi ovakav klub.

Znam samo jedno, zapravo, ko god se prihvati funkcije, u startu znam da nije cist u glavi.

A sto se tice Harmandica i ostalih igraca, nije nemoguce da su namjerno sabotirali klub ove sezone, odnosno da nisu igrali maksimalno pozrtvovano. a i ko bi, realno, nakon otpustanja Demirovica ja ne znam igraca ili covjeka koji bi za taj i takav klub ostavljao srce na terenu.
Na kraju ce Salman i Purivatra morati obuci dresove i izaci sami na teren, jer nece imati vise koga poslati da se jebe po terenu zarad njihovih privatnih interesa. Bagra mafijaska.
saim_adka

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 24/01/2017 08:50, edited 1 time in total.
sarajlijica

#158 SALMAN & CO.

Post by sarajlijica »

SINDROM MENTALNE KASABE

RK Bosna je nakon dugo vremena vratila sjaj bh. rukometu.
Po svoj prilici zakratko, nazalost!

Naravno, zasluga za to pripada vecem broju ljudi - sportskim entuzijastima, profesionalcima, igračima, stručnjacima...i za uspjeh i za pad!

Svojevremeno je agilno, novookupljeno, rukovodstvo Bosne napravilo dobar plan aktivnosti i prvo sto su shvatili je da treba, pored materijalne baze, vrhunski trener.

ARSLANAGIC
Dovodjenje Abasa Arslanagica sto se pokazalo kao pun pogodak. Osvojena je dupla kruna, svi igraci su pokazali svoj maksimum koji je Arslanagic izvukao iz njih. Pokazalo se ko jeste a ko nije od igraca dorastao ambicijama Bosne, a cinjenica je da je nakon godinu dana rada pod Arslanagicevom 'palicom' golmanski doslovno 'procvjetao-eksplodirao' jedan Enid Tahirovic koji je dokazano postao vanserijski golman svjetskog nivoa.
Dovodjenje Arslanagica je zaista bio pravi potez u pravo vrijeme i njegov rad je bio odlicna baza-temelj za sve njegove nasljednike.
Rastanak s Arslanagicem je mnogima bio nelogican, ali to je u sportu normalno pa i kad trener ostvari rezultatski uspjeh, jer cinjenica je i to da je Arslanagic tip trenera 'stvaraoca' igre, i igraca, ali da kao trener ima problem, grubo receno kompleks, velikih utakmica i rezultata i uvijek mu nedostaje taj 'zadnji korak'.

KAMENICA
Rukovodstvo je zasukalo rukave i dovelo novog, takodjer poznatog, trenera Kasima Kamenicu i prilican broj novih igraca – pojacanja.
Kasimu Kamenici svaka cast, na trenerskom pedigreu, ali Bosna nije bila za nega niti je on bio trener za Bosnu i razlaz je bio neminovan.

DEMIROVIC
Rukovodstvo kluba nije odustajalo od zacrtanih planova i velikih ambicija i novi trener je izabran: Halid Demirovic.
Covjek s respektabilnim rukometnim 'imenom' i kao igrac i kao trener ali mnogi su vrtili glavom... Halid nakon Kasima i Ake...! Dabogda...

Dovedena su i nova igracka pojacanja i desilo se ono sto je malo ko ocekivao – DEMIROVIC JE NAPRAVIO CUDO!
Prvenstvo je osvojio sa nevidjenim bodovnim skorom. Igra Bosne je postala 'evropska' – brza, snazna, mastovita... Halid, koji se pokazao kao izuzetan pedagog i pravi gospodin je u ekipu unio novi 'duh', i odnose, i svi su bili 'jedna dusa' - i na terenu i izvan terena. Halid je maksimalno afirmisao nekoliko igraca, posebno Haramandica, Martinovica, Toromanovica, Omerovica i Stojanovica. Tahirovic je vec bio 'ime' i Halid je umio da osjeti da u Enidu ima pravog vodju ekipe na terenu i mudro mu je i dodijelio tu ulogu.
Istina, Demirovic nije osvojio domaci Kup ali, javno se pricalo i u Sarajevu i u Banjoj Luci – Grahovac i Stevanovic u Bosnu, Borcu Kup. Licno nisam pobornik da ne vjerujem u takve 'dogvore', ali carija je carsija i zna sta prica.

A onda je Halid izveo svoje pulene u Europu i dogurao do samog vrha, zamalo! Ma, i polufinale sa strasnim Hamburgom je sami vrh evropskog rukometa. RK Bosna je ostvarila najveci uspjeh u svojoj historiji i postala bh. rukometni ''brand'', a Tahirovic, Haramandic, Toromanovic, Martinovic i ostali momci junaci rukometnih dvorana i sportske javnosti.

SALMAN
I kad se ocekivalo da ce mirnom, tihom, vrijednom i strucnom (dokazao se bas s Bosnom) covjeku Halidu, biti pruzena jos veca podrska i da ce rukovodstvo poraditi na neophodnim pojacanjima (2-3 igraca maksimalno) desio se SALMAN, po imenu Nermin!

Do tad vrijedan i veoma zaslužan za Bosnine uspjehe i ne mnogo eksponiran Nermin Salman je naglo 'izgubio kompas' i vise nije 'silazio' sa pisanih i elektronskih medija!
''Ja pa ja.... '' kao papagaj ponavljao je Salman. Ali nije Salman ostao samo na tomu! Kamo srece, po Bosnu, da jeste.

Kao 'bomba' odjeknula je vijest da je gospodinu Halidu Demirovicu otkazana dalja saradnja i da vise nije trener RK Bosna! Da sve bude po 'našem adetu' gospodin Demirovic je za otkaz saznao iz medija i putem telefonskog razgovora s obzirom da se u tom trenutku nije nalazio u Sarajevu!?
Gospodin Halid nije u medijima, a mogao je do mile volje, htio previse komentarisati takvu odluku Salmana & Co. samo je, onako skromno kakav i jeste, izjavio da je to sve dio njegove profesije mada je ipak iznenadjen takvom odlukom.

Javnost je bila totalno zatecena, pogotovo sa nesuvislim obrazlozenjem Salamana & Co. da Halid Demirovic nije osvoji Kup i da je zapostavio mladje rukometase, tipa izvjesnog Omercevica.

Obrazlozenje je za iole ozbiljnijeg poznavaoca rukometa krajnje nebulozno!
Kad neko uspije s ekipom osvojiti domace prvenstvo s preko 30 bodova razlike – kad uspije doci do polufinala (uz vrlo 'tijesno' ispadanje od super jakog Hamburga) velikog evropskog takmicenja – kad uspije afirmisati grupu rukometasa koji su postali nosioci igre i u reprezentaciji – kad i kao selektor reprezentacije BiH napravi pozitivne pomake u igri i rezultatima – onda ''obrazlozenja'' Salmana & Co. zvuce u najmanju ruku čudno, ako ne i bezobrazno primitivno.

DEMIROVICEVA KRIVICA!
Cuj, gospodin Demirovic nije opravdao ocekivanja, i dogovoreno (!?), jer nije osvojio i domaci Kup i nije vise minutaze dao mladjim rukometasima, konkretno 'super talentu' Omercevicu!?
''Pa ljudi moji, je li to moguce....!''

Danas u svijetu rukomet igraju ljudi koji su duboko zasli u cetvrtu deceniju svog zivota i to igraju sjajno i u najvecim svjetskim klubovima. Koji to trener rizikuje i daje prednost nekom mladom i neiskusnom igracu, pogotovo na vaznim utakmcama? Moze to, ali samo iz velike nuzde, samo sto se ta velika nuzda rijetko dogadja istinski velikim klubovima.

A sto se tice mladog Omercevica – ko god da ga je doveo u RK Bosnu prevario se u procjeni njegovog potencijala. Da je momak istinski kvalitet niko nega ne bi mogao 'zaustaviti' (ni Halid) i izborio bi on svoje mjesto u timu. Da bude još zalosnije – gospodin Demirovic je tom momku, ipak, pruzao dosta prilika ali ovaj niti jednu nije iskoristio i opravdao povjerenje.
Primjera radi, uporedite rukometni talenat i razvoj jednog Faruka Halilbegovica i Isaka Omercevica – samo ce vam se kazati. A i Halilbegovic se bori za minutazu u visockoj Bosni jer je jos uvijek alternativa iskusnijem Huremu.

I zavrsi se prica sa Halidom Demirovicem. Nije on trener za RK Bosnu, kaza Salman. Demirovic ne rece nista i nastavi raditi posao selektora i sefa strucnog staba reprezentacije BiH!

MARKOVIC
Krenuse Salman & Co. u potragu za novim trenerom. Stize u Sarajevo mladi Dragan Markovic, Banjalucanin i bivski 'srednjak' Borca, koji je 'zanat ispekao' u Njemackoj. To mu je bila i jedina zvucnija trenerska referenca. Zasuka rukave i.... nakon 15 dana pobjeze iz Sarajeva i RK Bosne 'glavom bez obzira'!?
Salman & Co, pa i sam Markovic, za javnost dadose samo kratko saopstenje; ''privatni problemi''!?
Ofucana i otrcana fraza, svima vec znana kad se nesto nece da iskreno kaze.

ELEZOVIC
Potom Salman trijumfalno objavi kako je doveo ''najboljeg trenera s ovih prostora''!
I stize u Sarajevo i RK Bosnu Jovica Elezovic.
Elezovic sigurno nije 'najpoznatije trenersko ime s ovih prostora' mada ima iza sebe solidnu trenersku karijeru, istina bez velikh uspjeha. Jovica je ostao mnogo vise zapamcen kao igracka zvijezda svog vremena, dok je igrao za banjalucki Borac i reprezentaciju SFRJ.
Uz Jovicu stigose i nova pojacanja Anisimov, Jonevski Kapisoda, Sabanovic, Jaskic, Veselinov, Grahovac i Stevanovic.

Pojačanja
Objektivno, Anisimov i Jonovski tesko da se mogu nazvati pojacanjima za Europu, a Veselinov je kupljen sa tezom povredom i skoro jednogodisnjim ne-igranjem za cuveni hrvatski Porec!
Ali zato su Bosnu napustili izvanredni Enid Tahirovic (golman je 'pola tima'), Muhamed Mustafic (???) i stameni Sakib Omerovic (izvanredan odbrambeni igrac) kvalitetni igraci sa iskustvom. Zašto?

Salman se šepurio i na sve strane davao izjave kako je 'stvorio' ekipu evropskog kvaliteta na celu s vrhunskim svjetskim trenerom!

I jest vala! Sve smo (ste) vidjeli u ovih zadnji mjesec dana Bosninih igara! Poraz za porazom... Seged (katastrofa), Gorica, Brest Meskov u Europi, pa poraz u Banja Luci a sad slom i u Sarajevu protiv juniora iz Ljubuskog!?
Izmedju tih poraza dogodilo se nekoliko domacih pobjeda ali vrlo tesko i cesto tijesnim rezultatom!?

ELEZOVIC - ADIO
Salaman & Co. nakon Bresta shavataju da 'kuca gori' i promptno (i srdacno za razliku od rastanka s Halidom) prekidaju saradnju sa Jovicom, 'velikim' trenerom koji u rekordnom roku ponisti sav dotadasnji trud svih svojih prethodnika!
Ode 'veliki Jovica' (ovo bi trebao biti oksimoron, valjda) a osta RK Bosna u totalnom raspadu.

SALMAN TRAZI KRIVCA(E)
Sad Salman kuka i trazi krivce(a) i kuces sta ces izbor pade na Adnana Harmandica lanjskog 'heroja' i ponajboljeg, uz Tahirovica, igraca Bosne

Prateci sve oko Bosne, gledajuci utakmice i meni je bila nejasna igra Harmandica u zadnjih mjesec-dva, a pogotovo njegovo ponasanje na terenu. Nisu mi bili jasni treneri koji su to tolerisali. Ima za to klupa, i bujrum.

Medjutim, i ako je sve istina sto sad Salman prica i navodi nesto tu opet ne stima!
Ako su Salmanovi navodi za Harmandica tacni, onda je i do njega ogromna krivica jer je morao znati sta se zbiva u klubu i oko kluba.

A Harmandicu – svaka cast! Karakterna osoba, nema sta. Za takve kao on davno postoji naziv: provincijski mentalitet - izdajica (a izdajica cijeli zivot to ostaje). Medju rajom ima jos mnostvo sarenolikih naziva za takav lik i karakter ali to sad nije bitno.

SINDROM MENTALNE KASABE

Tesko da ce se Bosna brzo oporaviti od ovog velikog šoka i belaja koji je snađe.
Ponavlja se ona vječita bosanska priča o našem mentalitetu - sindromu mentalne, provincijske, kasabe!
Salman & Co. su prototip upravo tog naseg, bosanskog, sindroma:
Svi, i Salman sam, upregnu se i daju sebe maksimalno u nešto, u nekog, ali cim krene nesto (neko) uspjesno prema 'vrhu' – rusi ga sto prije i sto bezobzirnije! Jer, gdje sam ja tu?
E, Salmane Nerminu – uspio si (ali i na svoju štetu ako to mozes shvatiti). Aferim!

Navijači Bosne, i ovakva kakva jeste, a i mnogi ostali Bosanci i Hercegovci željni su makar malo uspjeha i radosti.

Zakratko to i imadosmo – VRATITE NAM TE MALO RADOSTI
Vratite nam Mirzu (Muzurovica) i Halida (Demirovica)!

Bosno moja divna mila....
Last edited by sarajlijica on 25/11/2007 18:01, edited 1 time in total.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

odlican post, @sarajlijica...

sampioni smo u rasturanju svega sto vrijedi. nakon sto se lani stvorila ekipa i dobar rezultat, ocekivao se ove godine jos jedan korak naprijed, a ono tri koraka nazad...
i tako nam je sve, gdje god da pogledas...uspjesno je razmontirana jedina bh ekipa koja je nesto vrijedila u evropskim okvirima...zato se i bakcu ovi likovi u upravama, da, ako ispadne prilika, nesto zarade, i o tudjem trosku putuju avionima i time bjelorusima i bosancima pokazu ko je (e)lita...
kakvi sportski motivi, entuzijazam, trice, kucine i ostale paucine...fuj...
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

ev samo nek se vidi, kako nam pojacanje iz banjaluke provodi noci i zasto on i slicni uopste ne napreduju kad dodju u Bosnu

http://www.dernek.ba/profil/RUKOMETAS
sarajlijica

#161 Re: SALMAN & CO.

Post by sarajlijica »

bandit wrote:
sarajlijica wrote:SINDROM MENTALNE KASABE

Vratite nam Gordana (Muzurovica) i Halida (Demirovica)!

Bosno moja divna mila....
Valjda Mirza .... :)

Svaka cast na postu .... kako ti se samo dalo .... 8)
Svaka cast na primjedbi - imas pravo.
Moram to ispraviti...prevario se...bio jednom jedan rukometas Gordan Muzurovic...
A ima sam ja toga jossss - al' bruka zamarat raju (preskocio sam trenere Dokica, Makismovica...)

Bosno moja divna mila...
van Basten

Post by van Basten »

Činjenica da, iako je ulaz bio besplatan, te druga činjenica da jošđ niko nije ni prenio rezultat današnje utakmice a kamoli dao komentar, dovoljno govori kakvo je stanje među navijačima, simpatizerima i onim koji prate rukomet u odnosu na Bosnu trenutno.
Inače, zijanili smo 30:25. Očekivano rekao bih, s obzirom u kakvom nam je stanju klub trenutno. Žalosna je činjenica da nas ovakvo Gorenje (predviđam mu 0 bodova u drugoj fazi) glat dobija kući. Prvi put se desilo da sam se pokajao što sam otišao gledati neku rukometnu utakmicu
cheb

Post by cheb »

vratite nam enida, halida i bruc leea
evo vam silikoni atomska i cia
bice_bice

Post by bice_bice »

uvjek mi na kraju zalimo i placemo za kojekakvima, moj nizo..

kakva politika, takvi i NJENI navijaci!
cheb

Post by cheb »

ma buraz....
nema plakanja i zaljenja..
ako pravis tim i imas ambicija, napravi ga kako treba
prve dvije tekme su pokazale da ovaj tim nema dusu, da im fali nesto..
nisam rukometni strucnjak, ali Bosna od prosle godine je imala dusu, mozda su oni sada ono da kazesm pojedinacno bolji(mada sumnjam) ali nemaju zajednistvo.. to im je demirovic bio usadio

a o navijacima i da nepricam...
nekad je skenderija bila pretjesna...
Post Reply