Handball Champions league 2007/2008
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- J.P.Montoya
#1 Handball Champions league 2007/2008
29.6 je zdrijebanje grupa. RK Bosna je u trecem sesiru. U 4 sesiru treba izjeci Barcelonu i Viborga koji su dobili pozivnice umjesto prvaka Grčke i Luxemburga
1sesir:THW Kiel,Ciudad Real,Pick Szeged,Celje Pivovarna Lasko,US Ivry Handball,GOG Svendborg TGI,Chekhovskie Medvedi,HC Croatia Osiguranje
2 sesir:Portland San Antonio,HSV Hamburg,MKB Veszprem,RK Gorenje Velenje,Montpellier HB,Lukoil-Dinamo Astrakhan,Ademar Leon,Flensburg Handewitt
3 sesir:VfL Gummersbach,HC "ZTR" Zaporozhye,Hammarby IF HF,Tatran Presov,RK "Bosna" Sarajevo,HC Banik OKD Karvina,MKS Zaglebie Lubin,Kadetten Schaffhausen
4 sesir:FC Barcelona-Cifec,Viborg HK,HCM Constanta,RK "Vardar Pro",Valur Reykjavik,Italgest Casarano,Drammen HK,Crvena Zvezda Beograd,"Viking Malt" Panevezys,BHC Meskov,A 1 Bregenz,SPE Strovolos,Istanbul Besiktas J.K.,KV Sasja,ABC Braga,Pölva Serviti
(16 ekipa, 8parova,pobjednici idu u LP,a porazeni u drugo kolo EHF kupa)
Sretno Bosna
1sesir:THW Kiel,Ciudad Real,Pick Szeged,Celje Pivovarna Lasko,US Ivry Handball,GOG Svendborg TGI,Chekhovskie Medvedi,HC Croatia Osiguranje
2 sesir:Portland San Antonio,HSV Hamburg,MKB Veszprem,RK Gorenje Velenje,Montpellier HB,Lukoil-Dinamo Astrakhan,Ademar Leon,Flensburg Handewitt
3 sesir:VfL Gummersbach,HC "ZTR" Zaporozhye,Hammarby IF HF,Tatran Presov,RK "Bosna" Sarajevo,HC Banik OKD Karvina,MKS Zaglebie Lubin,Kadetten Schaffhausen
4 sesir:FC Barcelona-Cifec,Viborg HK,HCM Constanta,RK "Vardar Pro",Valur Reykjavik,Italgest Casarano,Drammen HK,Crvena Zvezda Beograd,"Viking Malt" Panevezys,BHC Meskov,A 1 Bregenz,SPE Strovolos,Istanbul Besiktas J.K.,KV Sasja,ABC Braga,Pölva Serviti
(16 ekipa, 8parova,pobjednici idu u LP,a porazeni u drugo kolo EHF kupa)
Sretno Bosna
-
in33sa
Iz prvog sesira najmanje jaki su Celjani koji ove godine nisu ni sjena one jake ekipe od prije par godina, Svendborg i to bi bilo to. Ostali su klasa za sebe.
Drugi sesir je po meni jos i jaci od prvog, ako uzmemo u obzir da osim Dinama nema ekipe koja nije zvucnog imena.
Prakticno Bosna moze loviti to trece mjesto, sve vise od toga ce bez Tahirovica biti sanak pusti.
Drugi sesir je po meni jos i jaci od prvog, ako uzmemo u obzir da osim Dinama nema ekipe koja nije zvucnog imena.
Prakticno Bosna moze loviti to trece mjesto, sve vise od toga ce bez Tahirovica biti sanak pusti.
-
Majstorinho
#3 Re: Handball Champions league 2007/2008
FC?Hoce li igrat Ronaldinho?J.P.Montoya wrote:
4 sesir:FC Barcelona-Cifec,
- J.P.Montoya
#4 Re: Handball Champions league 2007/2008
Njima su svi klubovi FC i kosarkaski i rukometni i odbokajski, SVIMajstorinho wrote:FC?Hoce li igrat Ronaldinho?J.P.Montoya wrote:
4 sesir:FC Barcelona-Cifec,
-
in33sa
Odlicna, klaonica.saim_adka wrote:Ma bice ovakva grupa, za pozeliti:
1. RK Zagreb CO (CRO)
2. Gorenje Velenje (SLO)
3. Bosna Sarajevo (BiH)
4. Crvena Zvezda (SRB) - proci ce zrijeb
Bas super grupa, zar ne!?
Zagreb prvi, Gorenje, Bosna i Zvezda za drugo mjesto. Blaga prednost Gorenju.
- J.P.Montoya
a zamisli ovasaim_adka wrote:Ma bice ovakva grupa, za pozeliti:
1. RK Zagreb CO (CRO)
2. Gorenje Velenje (SLO)
3. Bosna Sarajevo (BiH)
4. Crvena Zvezda (SRB) - proci ce zrijeb
Bas super grupa, zar ne!?
1.THW Kiel
2.MKB Veszprem
3.Bosna
4.FC Barcelona
-
El_comadante
a zasto neigraju grci i luxsamburg. koji je razlog
- J.P.Montoya
sami odustali isto sto su kod zena odustali drugi slovenski lub i jos neko. Valjda skontali da im se ne isplatiEl_comadante wrote:a zasto neigraju grci i luxsamburg. koji je razlog
-
in33sa
Zna li neko uopste kako ce izgledati roster Bosne iduce sezone?
Koliko znam Harmandic i Toromanovic ostaju, Enid je otisao, sta je sa drugima? ima nekih pojacanja?
Bem ga, ne razumijem zasto se ne povezu sa Hrvatima, sa Zagrebom, a mogu preko Maglajlije uspostaviti jaci kontakt. Pa kopirati njihov sistem rada. Oni su nasli jake sponzore, doveli bruku pojacanja, pazite im ekipe iduce godine
golmani: Vlado Sola, Dragan Jerkovic, Vjenceslav Somic
lijeva krila: Ljubo Vukic, Niksa Kaleb
desna krila: Mirza Dzomba, Zlatko Horvat
pivoti: Zoran Lubej, Igor Vori (ako nisu najjaci u Evropi na ovoj poziciji, ne znam ko je)
desni vanjski: Kiro Lazarov, Dzono
lijevi vanjski: Bicanic, Florin Sania (rumunski reprezentativac, kazu da je dobar), mladi Hrvoje Tojcic
srednji vanjski: Domagoj Duvnjak, Spoljaric Denis, Josip Valcic
Valjda nisam nekog zaboravio, kopiram sa njihove stranice ali sve je izmjesano.
A vec iduce godine planiraju dovesti Lackovica i Balica, Gobac im je obecao obojicu.
Zar je tesko kupiti recimo nekog od ovih nasih sto igraju po Spaniji, Njemackoj, Danskoj, Svedskoj. Pod nase racunam i susjede.
Pa u Hrvatskoj potraziti nekog od ovih mladica, imaju bruku talenata i sigurno da bi Gobac Tojcica, Strleka i Rakovica (kadetski prvaci Evrope prosle godine) radije utrpao na kaljenje u Bosnu nego u neki Cakovec. Samo treba uspostaviti veze sa komsijama, jebiga.
Izvidjac je afirmisao ovog Vukica, recimo, danas je decko lijevo krilo HR reprezentacije. A usput je Izvidjac sa njim na krilu igrao polufinale sa Ademarom. Dobar on, dobri oni.
Koliko znam Harmandic i Toromanovic ostaju, Enid je otisao, sta je sa drugima? ima nekih pojacanja?
Bem ga, ne razumijem zasto se ne povezu sa Hrvatima, sa Zagrebom, a mogu preko Maglajlije uspostaviti jaci kontakt. Pa kopirati njihov sistem rada. Oni su nasli jake sponzore, doveli bruku pojacanja, pazite im ekipe iduce godine
golmani: Vlado Sola, Dragan Jerkovic, Vjenceslav Somic
lijeva krila: Ljubo Vukic, Niksa Kaleb
desna krila: Mirza Dzomba, Zlatko Horvat
pivoti: Zoran Lubej, Igor Vori (ako nisu najjaci u Evropi na ovoj poziciji, ne znam ko je)
desni vanjski: Kiro Lazarov, Dzono
lijevi vanjski: Bicanic, Florin Sania (rumunski reprezentativac, kazu da je dobar), mladi Hrvoje Tojcic
srednji vanjski: Domagoj Duvnjak, Spoljaric Denis, Josip Valcic
Valjda nisam nekog zaboravio, kopiram sa njihove stranice ali sve je izmjesano.
A vec iduce godine planiraju dovesti Lackovica i Balica, Gobac im je obecao obojicu.
Zar je tesko kupiti recimo nekog od ovih nasih sto igraju po Spaniji, Njemackoj, Danskoj, Svedskoj. Pod nase racunam i susjede.
Pa u Hrvatskoj potraziti nekog od ovih mladica, imaju bruku talenata i sigurno da bi Gobac Tojcica, Strleka i Rakovica (kadetski prvaci Evrope prosle godine) radije utrpao na kaljenje u Bosnu nego u neki Cakovec. Samo treba uspostaviti veze sa komsijama, jebiga.
Izvidjac je afirmisao ovog Vukica, recimo, danas je decko lijevo krilo HR reprezentacije. A usput je Izvidjac sa njim na krilu igrao polufinale sa Ademarom. Dobar on, dobri oni.
- van Basten
Pozivnicama za Viborg i pogotovo Barcelonu, te njihovim dsvrštavanjem u četvrti šešir ( ni ne sumnjam da će proći kvalifikacije) ždrijeb grupa dobija na ogromnoj važnosti. Tako da ću se ja s prognozama strpiti bar još 7 dana
- J.P.Montoya
@in33sa: Samo cu ti reci ovu stvar.Budžet Zagreba je 4.5 miliona eura ove godine (1 milion grad Zagreb,1 milion Croatia osiguranje, po pola miliona INA i HUMMEL, i jos sponzori) dok je budžet Bosne 400.00 eura.
-
in33sa
Pa znam ja koja je razlika u budjetu, samo mi nije jasno kako je to moguce. Hajde, razumijem da su jaci duplo po budjetu, ali deset puta
niti je hrvatska liga primamljivija sponzorima nego sto je to BH liga eventualnim sponzorima Bosne, niti je njihova liga puno jaca od nase. Osim Zagreba, sve druge ekipe su tu negdje sa nasima. Prosle godine su nase ekipe izbacile Porec i Osijek, ako se ne varam. Dakle i jaci smo od njih u nekim segmentima.
Naravno, jedan je Gobac. Jeste mafijas ali hrvatski rukomet (i RK Zagreb) vodi fantasticno, za svaku pohvalu. Zajedno sa onim Kalebom.
Njima IHF uruci nagradu za najuspjesniji i najkvalitetniji rukometni savez svijeta.
A kad ih vidis na tribini, kao da gledas vodstvo mafije, tako se i ponasaju. Neki mrki pogledi, ruka ispod sakoa, i slicno.
Jebiga zao mi sto nasi rukometni radnici nisu sposobniji, pa bar na taj nacin.
Naravno, jedan je Gobac. Jeste mafijas ali hrvatski rukomet (i RK Zagreb) vodi fantasticno, za svaku pohvalu. Zajedno sa onim Kalebom.
Njima IHF uruci nagradu za najuspjesniji i najkvalitetniji rukometni savez svijeta.
A kad ih vidis na tribini, kao da gledas vodstvo mafije, tako se i ponasaju. Neki mrki pogledi, ruka ispod sakoa, i slicno.
-
a.basko
in33sa wrote:Pa znam ja koja je razlika u budjetu, samo mi nije jasno kako je to moguce. Hajde, razumijem da su jaci duplo po budjetu, ali deset putaniti je hrvatska liga primamljivija sponzorima nego sto je to BH liga eventualnim sponzorima Bosne, niti je njihova liga puno jaca od nase. Osim Zagreba, sve druge ekipe su tu negdje sa nasima. Prosle godine su nase ekipe izbacile Porec i Osijek, ako se ne varam. Dakle i jaci smo od njih u nekim segmentima.
... to se desava i u svim ostalim strukovnim savezima... zato i tapkamo u mjestu...i osjetimo ponos i zadovoljstvo pobjede svake prestupne godine...
- J.P.Montoya
U Bosnu se vratio desno krilo Jahić iz švedskog Skvode i lijevo krilo Kratović iz sarajevskog Željezničara.
- J.P.Montoya
Nije otisao neg se vjerovatno Ahić vraća u Visoko, a Kratović je ipak bosnino dijetea.basko wrote:jasko je dobar...J.P.Montoya wrote:U Bosnu se vratio desno krilo Jahić iz švedskog Skvode i lijevo krilo Kratović iz sarajevskog Željezničara.mada bosna vec ima dva desna krila... sto ce im ovaj iz zelje, jel to stojanovic otisao?
-
a.basko
gdje je onaj "mali" terzo, ili kako se preziva...sto je bio posudjen ilidzi...J.P.Montoya wrote:Nije otisao neg se vjerovatno Ahić vraća u Visoko, a Kratović je ipak bosnino dijetea.basko wrote:jasko je dobar...J.P.Montoya wrote:U Bosnu se vratio desno krilo Jahić iz švedskog Skvode i lijevo krilo Kratović iz sarajevskog Željezničara.mada bosna vec ima dva desna krila... sto ce im ovaj iz zelje, jel to stojanovic otisao?
- J.P.Montoya
a.basko wrote:gdje je onaj "mali" terzo, ili kako se preziva...sto je bio posudjen ilidzi...J.P.Montoya wrote:Nije otisao neg se vjerovatno Ahić vraća u Visoko, a Kratović je ipak bosnino dijetea.basko wrote: jasko je dobar...mada bosna vec ima dva desna krila... sto ce im ovaj iz zelje, jel to stojanovic otisao?
On ti je zavrsio sezonu u Vogošći, al on nije ni za Vogošće al kamoli za prvi tim Bosne.
- J.P.Montoya
Dva igraca napustila Bosnu: Sakib Omerovic potpisao za austrijski UHK Krems a Fahrudim Melić otišao na posudbu od godinu dana u Goražde Bekto
- J.P.Montoya
Halid Demirović dobio nogu iz RK Bosne 
-
rikardoreis
pih..po starom losem obicaju...tako su i kamenicu otjerali...