Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ko god zeli da ulozi u dionice moj savjet mu je elektroprivreda...jer sad ce struja da poskupi...steta samo sto su malo skuplje pa se ne moze vise uzeti..ali svaka zarada je dobro dosla pogotovo kad je sigurna invesicija...
Vidio sam ja ove brojeve hidrogradnje, medjutim to kod nas ne govori puno jer dosta firmi posluje s gubitcima. Kao sto si rekao, cijenu ce diktirati onaj ko bude kupovao firmu u privatizaciji i ko ima neku viziju firme u buducnosti. Eh to me brine jer u ovom zadnjem tenderu stigle su ponude koje su znatno znatno nize od onoga sto je drzava ocekivala dobiti. A inace gledajuci aktivu u usporedbi za brojem izdatih dionica, nekih 25 KM po dionici je mescini neka cijena koja se moze u ovom trenutku tolerisati medjutim poslije propalog tendera ne bih dao ni 20 KM.
Poruka onima koji imaju namjeru ulagati u dionice Natron d.d.- bježite od toga ko djavo od krsta. Neko moćan je pokupovao masu toga od radnika Natrona po cijeni od 4 KM po dionici i sada stvaranjem vještačke potražnje i pod krinkom da se investirajući u te dionice u stvari investira u Natron Hayat d.o.o. pokušava da zgrne ogromnu lovu. S tim u vezi i nedavna, po meni naručena, reportaža u Slobodnoj Bosni o investiciji turske Hayat Group u ponovno pokretanje bazne proizvodnje u fabrici u Maglaju. ONI LOVU ULAŽU U NATRON HAYAT D.O.O. A NE U NATRON D.D. Što stvar čini još providnijom je i činjenica da je uz slike obnovljenih proizvodnih pogona umjesto odgovarajućeg Natron Hayat logo-a izašao logo preduzeća Natron Maglaj koje je by the way pod stečajem. By the way, čisto me interesuje današnja cijena dionice na SASE.
bengin wrote:Poruka onima koji imaju namjeru ulagati u dionice Natron d.d.- bježite od toga ko djavo od krsta. Neko moćan je pokupovao masu toga od radnika Natrona po cijeni od 4 KM po dionici i sada stvaranjem vještačke potražnje i pod krinkom da se investirajući u te dionice u stvari investira u Natron Hayat d.o.o. pokušava da zgrne ogromnu lovu. S tim u vezi i nedavna, po meni naručena, reportaža u Slobodnoj Bosni o investiciji turske Hayat Group u ponovno pokretanje bazne proizvodnje u fabrici u Maglaju. ONI LOVU ULAŽU U NATRON HAYAT D.O.O. A NE U NATRON D.D. Što stvar čini još providnijom je i činjenica da je uz slike obnovljenih proizvodnih pogona umjesto odgovarajućeg Natron Hayat logo-a izašao logo preduzeća Natron Maglaj koje je by the way pod stečajem. By the way, čisto me interesuje današnja cijena dionice na SASE.
mona wrote:SASE OBS - (Observerska stanica) je nova usluga Sarajevske berze koja ima za cilj da putem interneta ponudi domaćim i stranim investitorima praćenje trgovine u realnom vremenu.
Ukoliko želite imati pristup trenutnim informacijama na tržištu sa emitentima iz vašeg portfolija kao i stanju tržišta po nalozima, cijenama i zaključenim transakcijama u realnom vremenu prijavite se za SASE OBS.PRIJAVA ZA SASE OBS ZA DOMAĆE KLIJENTE
mona wrote:SASE OBS - (Observerska stanica) je nova usluga Sarajevske berze koja ima za cilj da putem interneta ponudi domaćim i stranim investitorima praćenje trgovine u realnom vremenu.
Ukoliko želite imati pristup trenutnim informacijama na tržištu sa emitentima iz vašeg portfolija kao i stanju tržišta po nalozima, cijenama i zaključenim transakcijama u realnom vremenu prijavite se za SASE OBS.PRIJAVA ZA SASE OBS ZA DOMAĆE KLIJENTE
Ovo ti je ono, brzi jezik od pameti :):)... Sve je super osim cijene; ja sam ipak sitna ribica u ovom moru.....
Da dokupim JPERS za jos 5000 KM, kontam da popravim prosjek? Ima li tu logike?
ima logike (smanjiš prosječnu cijenu) ali nema potrebe
kupi nešto drugo
Moram ti priznati da me raduje tvoja optimisticnost :)...
Evo nesto rovim, nisam siguran da li postoji Farmacija Tuzla na SASE... Naletio sam na FRMCR ali nisam nasao vezu sa SASE novijeg datuma... Postoji nesto vezano za tu kompaniju sto ce je uskoro podici do neba...
Ovo ti je ono, brzi jezik od pameti :):)... Sve je super osim cijene; ja sam ipak sitna ribica u ovom moru.....
kupi nešto drugo
Evo nesto rovim, nisam siguran da li postoji Farmacija Tuzla na SASE... Naletio sam na FRMCR ali nisam nasao vezu sa SASE novijeg datuma... Postoji nesto vezano za tu kompaniju sto ce je uskoro podici do neba...
blokirene
korporativna akcija je u toku
zadnji put se trgovalo 2003. godine
kupi nešto drugo
Mislim da je tuzlanska Farmacija privatna firma, odavno... Radio sam malo s njima prije par godina, ne da mi se da kopam po fakturama, ali cini mi se da su d.o.o....
kupi nešto drugo
Mislim da je tuzlanska Farmacija privatna firma, odavno... Radio sam malo s njima prije par godina, ne da mi se da kopam po fakturama, ali cini mi se da su d.o.o....
mona wrote:onda će biti da su promijenili oblik iz DD u DOO i zato ih više nema na RVP-u a ima trag d se nekada trgovalo na berzi.
onda od toga nema ništa
Evo nasao sam web njihov, doo su... Moze li koji savjet sljedece sedmice mi stize nekih finih honorara, pa bi cca. 5k imao za igranje...
Alfons Kauders wrote:
Blago gazdi
Nemoj da ti sad ja ispricam par detalja o gazdi...