Sretan ti Dejton, Hare!!

Post Reply
nepodobni

Post by nepodobni »

VMG wrote:Je'l ono Narcis pristade da amandmani na ustav entiteta ipak nebudu identicni.
:?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

Post by arman1 »

haris ubleha wrote:
Reina wrote:
haris ubleha wrote:Jok, Hare je ovaj put...
ti i takvi poput tebe niti su za lagumdziju niti hareta vi u stvari i hocete ove budalastinje... to je toliko providno a to vidi samo onaj ko voli ovu zemlju...
haj uzdravlje :oops:

:-)
:-) :-) :-)
Jokeru, sta je ovo, zar nemate u centrali Stranke ZAgraBiH neke kurseve za pravilno ucesce na forumu. Mislim, pravilno citiranje i izrazavanje kada se brani Lepi Hare... 8-) Ova Reina nije zasluzila dnevnicu od Jate, puno gresaka pravi... 8-)
Zaradila je sevapa. A ko vas plaća da mi blatite tetkovo ime.
haris ubleha

Post by haris ubleha »

arman1 wrote:
haris ubleha wrote:
Reina wrote: ti i takvi poput tebe niti su za lagumdziju niti hareta vi u stvari i hocete ove budalastinje... to je toliko providno a to vidi samo onaj ko voli ovu zemlju...
haj uzdravlje :oops:

:-)
:-) :-) :-)
Jokeru, sta je ovo, zar nemate u centrali Stranke ZAgraBiH neke kurseve za pravilno ucesce na forumu. Mislim, pravilno citiranje i izrazavanje kada se brani Lepi Hare... 8-) Ova Reina nije zasluzila dnevnicu od Jate, puno gresaka pravi... 8-)
CIA
VMG

Post by VMG »

nepodobni wrote:
VMG wrote:Je'l ono Narcis pristade da amandmani na ustav entiteta ipak nebudu identicni.

Eto ne znas ko je Narcis i ne sjecas se frke koju Zlaja pravi da se mora to usvojiti, i to nocas.

Plava kosulja bez kravate,zavrnuti rukavi za skupstinskom govornicom.....

Ovo, jednostavno mora nocas da se usvoji.Za to danas nemamo Bosnskog jezika u Smrdskoj.
haris ubleha

Post by haris ubleha »

VMG wrote:
nepodobni wrote:

Eto ne znas ko je Narcis i ne sjecas se frke koju Zlaja pravi da se mora to usvojiti, i to nocas.

Ovo, jednostavno mora nocas da se usvoji.Za to danas nemamo Bosnskog jezika u Smrdskoj.
:-) :-) Selam dijaspori... 8-)
nepodobni

Post by nepodobni »

VMG wrote:Eto ne znas ko je Narcis i ne sjecas se frke koju Zlaja pravi da se mora to usvojiti, i to nocas.

:? :roll:
Reina

Post by Reina »

haris ubleha wrote:
arman1 wrote:
haris ubleha wrote: :-) :-) :-)
CIA
e bas tako doboar si, vidis ti ne mozes da shvatis da je ovdje neko na forumu a nije ispred raznoraznih centrala, tebi su preci tvoji uski interesi ili to samo zelis tako prikazati, kako god, ti si samo plodno tlo onima (ovdje na forumu) koji ne zele dobro BiH u cjelini a mozda i ti sam... vozdra :-) :wink:
Last edited by Reina on 21/11/2006 16:31, edited 1 time in total.
Pospanko

Post by Pospanko »

Hvala na Dejtonu.
sember

Post by sember »

Hare nije kriv.Da je 5korpus oslobodio Sarajevo ne bi se potpisivo dejton,
stoga 5 korpus je kriv :oops:
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Reina wrote:e bas tako doboar si, vidis ti ne mozes da shvatis da je ovdje neko na forumu a nije ispred raznoraznih centrala, tebi su preci tvoji uski interesi ili to samo zelis tako prikazati, kako god, ti si samo plodno tlo onima (ovdje na forumu) koji ne zele dobro BiH u cjelini a mozda i ti sam... vozdra :-) :wink:
:-) Hajd' vozdra...
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

karanana wrote:Sta ste na covjeka navalili? Cuj on kreator Daytonskog sporazuma. I Alija je potpisao pa ga niko ne spominje. Na kraju krajeva, koje su nam tada druge opcije bile nego da potpisemo?
to je tacno. Nije vise bitan ni hare ni alija niti kurac palac. Jebo i hareta i aliju i sve njih. bosna je bolan bitna. Zaista je pogresno haretu ili aliji iskljucivo staviti na teret postojanje Rs-a. Tacno je, potpisali su i to je odluka koja ce ih vjerovatno vjecno proganjati.

Iako sam bio dijete, znam da mi je bilo drago da je rat stao i da vise ne moram misliti o tome sta ce i ko ce gdje poginuti.

Naivno je misliti da smo mogli deblokirati sarajevo. Naivno je misliti da su NATO udari 1995 mogli nesto promijeniti. Mislite li da NATO udari ne bi prestali odmah cim bi alija i hare rekli NJET Dejtonu?

Zar nisu NATO udari bili tu samo da bi se srbi privolili da potpisu?

Da je alija potpisao '92 srbi bi dobili pola bosne (manje vise) koja bi se tada sasvim legalno pripojila Srbiji. Danas, uz cijenu od 150.000 mrtvih, milion raseljenih i rasturenu drzavu Rs se ne moze legalno pripojiti Srbiji.

Da li je ta cijena previsoka? Ne znam ali znam da svaka borba kosta i to mnogo.

Sta smo mogli uraditi drugacije? Da nastavimo voditi rat? Mislite li da bi uspjeli osloboditi cijelu drzavu?

Ili makar vecinu?

I dont think so.

Da se odlucilo nastaviti voditi rat, danas bi kukali sto nije potpisao.

Budimo realni, bila je to fakat teska i zajebana odluka. Ja sam ne znam sta bi uradio. Sa cemerikom koja puse za vrat da potpises i prijeti na ovaj ili onaj nacin...ja mislim da je to (nazalost) bila jedina moguca razumna odluka.

Da smo imali sanse da oslobodimo cijelu ili makar vecinu "jedne i jedine" onda bi mogli pricati o tome da se nije trebalo potpisati nego nastaviti rokati do kraja. Al lako je pricat kada se nije sjedilo u rovu, da sam ja sjedio u rovu (ko sto nisam jer sam bio premlad) mozda bi mislio drugacije.

U svakom slucaju, lako je sada biti general poslije bitke i govoriti sta se trebalo i kako se trebalo. A '95 narod je crkavo i tesko se moglo drugacije. A ponekad mi i onaj nagli proboj armije i HV-a mirise na dogovor koji je prethodio Dejtonu.

I ako cemo onda tako, sto nismo amere kritikovali sto nam ne dadoser jos 6 mjeseci do godinu pa da sami zavrsimo.

Medjutim, ovo nema nikakve veze sa greskama koje su cinjenje tokom rata od strane rukovodstva Republike BiH.

Lako je tudjim kurcem gloginje mlatit.
manijak1

Post by manijak1 »

Budimo realni, bila je to fakat teska i zajebana odluka. Ja sam ne znam sta bi uradio. Sa cemerikom koja puse za vrat da potpises i prijeti na ovaj ili onaj nacin...ja mislim da je to (nazalost) bila jedina moguca razumna odluka.
:oops:
Tako nekako .....a ja jedva čekao da sve prestane .....pa sad nakon akumulacije :D :D nekih mirnih noći i dana .....upitam se ....ipak možda bi bolje bilo da se nije potpisalo pa kad pogledam u susjedstvo .....samo kažem blago njima .....sami se oslobodili jarma .
ovo je već pitanje ko bi kukao ili ko bi mogao kukati .....vako nako ....jednostavno veliki su izabrali BiH kao zemlju bez pobjednika i bez prefiksa Republika od ovih preostalih pet .....ja se zato i zgrozim .....na naziv jednog entiteta :D
Sember znaš li kolko je vojske i policije iz Sarajeva učestvovalo u Sani 95 ? Ne znaš , očito , zato i dobacuješ .
Uglavnom ....onda neka Daytona ......danas ......nisam pametan ....po tom pitanju.
danas

Post by danas »

ja bih samo da se odjavim sa ove teme... time sto cu cestitati haJetu i njegovim obozavataljima.... dan armiranog betona... dan kada je uvedeno entitetsko glasanje... dan kada je zapecacena podjela na dvoje i troje...
dan kada su -- sucur allahu -- ukinuti gradjani...

i poslE lEpog -- sLEpi... :oops:
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

danas wrote:ja bih samo da se odjavim sa ove teme... time sto cu cestitati haJetu i njegovim obozavataljima.... dan armiranog betona... dan kada je uvedeno entitetsko glasanje... dan kada je zapecacena podjela na dvoje i troje...
dan kada su -- sucur allahu -- ukinuti gradjani...

i poslE lEpog -- sLEpi... :oops:
Danaske, ovo za entitetsko glasanje imas najvise zahvaliti drugom Lepotanu :D

Sad ozbiljno. Fakat mi niste jasni. Dejton je ocajan, odvratan, destruktivan. Sta biste vi uradili u tom trenutku? Izabrali ljepsi rat?

Samo nemojte mitova o padu BL, itd, molim vas. Za to je vec bilo odavno kasno.

Danas, znam da ga ti ne bi potpisala, "pa neka ga neko drugi potpise". Eto potpisali su, a da je kojim slucajem mogao biti referendum 90% naroda bi se izjasnilo za.
spreca

Post by spreca »

karanana wrote:Sta ste na covjeka navalili? Cuj on kreator Daytonskog sporazuma. I Alija je potpisao pa ga niko ne spominje. Na kraju krajeva, koje su nam tada druge opcije bile nego da potpisemo?

aferim.
podpisujem
Ne mogu da povjerujem,da Silajdzica vise mrze nego Micu pevaljku.
Koja smo mi kita od naroda.
Recite nesto o Mici pevaljki
taxi_driver

Post by taxi_driver »

spreca wrote:

aferim.
podpisujem

da ti kazem.ne prodaje mica pevaljka zeljezaru zenicu,energopetrol,bih telekom i tuzlansku banku.to prodaje gospodin lepi.jebote on kao da je iz kine dosao.na radnji mu pise: SVE ZA JEDNU MARKU> :D :D
Svemirski_Jebach

samo vi serite...pitao bi ja vas sta bi bilo kad bi bilo. :roll:
KAMI666

Post by KAMI666 »

Svemirski_Jebach wrote:
to je tacno. Nije vise bitan ni hare ni alija niti kurac palac. Jebo i hareta i aliju i sve njih. bosna je bolan bitna. Zaista je pogresno haretu ili aliji iskljucivo staviti na teret postojanje Rs-a. Tacno je, potpisali su i to je odluka koja ce ih vjerovatno vjecno proganjati.

Iako sam bio dijete, znam da mi je bilo drago da je rat stao i da vise ne moram misliti o tome sta ce i ko ce gdje poginuti.

Naivno je misliti da smo mogli deblokirati sarajevo. Naivno je misliti da su NATO udari 1995 mogli nesto promijeniti. Mislite li da NATO udari ne bi prestali odmah cim bi alija i hare rekli NJET Dejtonu?

Zar nisu NATO udari bili tu samo da bi se srbi privolili da potpisu?

Da je alija potpisao '92 srbi bi dobili pola bosne (manje vise) koja bi se tada sasvim legalno pripojila Srbiji. Danas, uz cijenu od 150.000 mrtvih, milion raseljenih i rasturenu drzavu Rs se ne moze legalno pripojiti Srbiji.

Da li je ta cijena previsoka? Ne znam ali znam da svaka borba kosta i to mnogo.

Sta smo mogli uraditi drugacije? Da nastavimo voditi rat? Mislite li da bi uspjeli osloboditi cijelu drzavu?

Ili makar vecinu?

I dont think so.

Da smo imali sanse da oslobodimo cijelu ili makar vecinu "jedne i jedine" onda bi mogli pricati o tome da se nije trebalo potpisati nego nastaviti rokati do kraja. Al lako je pricat kada se nije sjedilo u rovu, da sam ja sjedio u rovu (ko sto nisam jer sam bio premlad) mozda bi mislio drugacije.

U svakom slucaju, lako je sada biti general poslije bitke i govoriti sta se trebalo i kako se trebalo. A '95 narod je crkavo i tesko se moglo drugacije. A ponekad mi i onaj nagli proboj armije i HV-a mirise na dogovor koji je prethodio Dejtonu.

I ako cemo onda tako, sto nismo amere kritikovali sto nam ne dadoser jos 6 mjeseci do godinu pa da sami zavrsimo.

Medjutim, ovo nema nikakve veze sa greskama koje su cinjenje tokom rata od strane rukovodstva Republike BiH.

Lako je tudjim kurcem gloginje mlatit.
eeee to to :thumbup:
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Pitanje je bil' mogao pitati da je bilo što nije :oops: i ko zna da li bi ovdje bili , trenutno prisutni.
Svemirski_Jebach

mozda bi u najboljem slucaju iz svedske tipkali na forumu srpskosarajevo-y.com

:(
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

taxi_driver wrote:
spreca wrote:

aferim.
podpisujem

da ti kazem.ne prodaje mica pevaljka zeljezaru zenicu,energopetrol,bih telekom i tuzlansku banku.to prodaje gospodin lepi.jebote on kao da je iz kine dosao.na radnji mu pise: SVE ZA JEDNU MARKU> :D :D
Druže @driver ne vrijeđaj drugove Kineze. :oops: :D
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Patron of Formello wrote:
taxi_driver wrote:
spreca wrote:

aferim.
podpisujem

Druže @driver ne vrijeđaj drugove Kineze. :oops: :D

Druze patron ,ne vrijedjam drugove Kineze,nego kazem da je i kod lepog sve jeftino ,jos ako nije njegovo. :D :D
halo_ba

Post by halo_ba »

Ne izgleda li vama ovaj podforum kao neko djelo Radoja Domanovica.... :roll: ...gdje poslusni podanici klicu glupostima svojih vodja i niko nece da bude opozicija, pa se mora imenovati neka opozicija po sili duznosti. I gdje se nagradjuje poslusnost, a za sve sto uprkos tolikoj mudrosti vodja podje po zlu okrivljuju neke izmisljene likove. Svuda u svijetu opozicija kritikuje vladu,
samo kod nas vlada kritikuje opoziciju.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

halo_ba wrote:Ne izgleda li vama ovaj podforum kao neko djelo Radoja Domanovica.... :roll: ...gdje poslusni podanici klicu glupostima svojih vodja i niko nece da bude opozicija, pa se mora imenovati neka opozicija po sili duznosti. I gdje se nagradjuje poslusnost, a za sve sto uprkos tolikoj mudrosti vodja podje po zlu okrivljuju neke izmisljene likove. Svuda u svijetu opozicija kritikuje vladu,

e moj halo_ba!!pa kod nas je sve naopako,na zalost.
halo_ba

Post by halo_ba »

taxi_driver wrote:
halo_ba wrote:Ne izgleda li vama ovaj podforum kao neko djelo Radoja Domanovica.... :roll: ...gdje poslusni podanici klicu glupostima svojih vodja i niko nece da bude opozicija, pa se mora imenovati neka opozicija po sili duznosti. I gdje se nagradjuje poslusnost, a za sve sto uprkos tolikoj mudrosti vodja podje po zlu okrivljuju neke izmisljene likove. Svuda u svijetu opozicija kritikuje vladu,

e moja halo_ba!!pa kod nas je sve naopako,na zalost.
Nazalost...ovo mi sve lici na horor film. Jos malo pa ce neki zaredati po kucama da istjeruju "Judensau".
Post Reply