Željko Komšić: Kad igraju Hrvatska i BiH, navijam za Bosnu!

Post Reply
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

yole wrote:Otidi u Odakovu broj 3,ako znas gdje je,ja necu navijati za BiH sve dok na stadionu prestanu biti ljiljani,mjeseci i zvijezde,zastave saudijske arabije,prestane se vikati ubij srbina,gazi ustase,pa covjece sta ti mislis kako je Blazu bilo u Zenici protiv Madjarske.
ne znam, al eto, ako kazes da ima i to tacno gdje, nemam razloga da ti ne vjerujem. za ljiljane - tesko ces docekat da ih nema. sto se tice mjeseca, zvijezda, zastava S.A., apsolutno se slazem s tobom, tome nije mjesto na utakmicama OVE reprezentacije. nek ih nose u tursku i saudijsku.

ovi povici nisu tako cesti kako ti se cini. osudjujem svakog debila koji je Sliskovicu skandirao nesto tako primitivno. ali ti treba da znas da su nasa dva ponajbolja igraca, Barbarez i Misimovic - nemuslimani :-) pogledaj KK Bosna, ili kosarkasku reprezentaciju, i tu je muslimana manje. Sjecas li se kako se skandiralo Barisi Krasicu dok je bio u formi i igrao za BiH?

ti si uzeo jedan primjer - koji je, ponavljam, za svaku osudu - i drzis se njega. a druge, pozitivne, ne gledas :-)
zzzzz

Post by zzzzz »

yole wrote:Otidi u Odakovu broj 3,ako znas gdje je,ja necu navijati za BiH sve dok na stadionu prestanu biti ljiljani,mjeseci i zvijezde,zastave saudijske arabije,prestane se vikati ubij srbina,gazi ustase,pa covjece sta ti mislis kako je Blazu bilo u Zenici protiv Madjarske.
Svako ko gubi ima pravo da se ljuti pa tako i publika u Zenici a Blaz se ne bi trebao (da ima obraza) kriti iza svoje nacionalnosti i skretati paznju sa svojih promasaja na taj nacin.

Takvo skandiranje selektoru reprezentacije je ispod svake granice ali mora se priznati da je raja, pa i ta sacica koja ga je vrijedjala na nacionalnoj osnovi, imala dosta strpljenja sa nasim strucnjakom a on nikako da pokaze postovanje prema reprezentaciji i toj publici, da se povuce i da priliku nekom drugom.

Bajramovicu su skandirali "Turcine napusi se k...ne" kad su ga tjerali sa reprezentativne klupe.
yole

Post by yole »

Bilo je toga koliko hoces,sjeti se kosarke kad je BiH pobijedila Hrvatsku,sjeti se finala kupa Sarajevo:Siroki,ima jos toliko stvari,pa jel u Hrvatskoj igra Mirza Dzomba,Jasmin Agic je prije igrao,Ivan Ljubicic koji je pola pola,a sto se tice ljiljana,pa zamisli situaciju da ja odem sa sahovnicom navijat za BiH,trebao po toj logici to moci,al ne bi ziv ostao 2 minute.
Teufik iz Los Angelesa

yole wrote:Bilo je toga koliko hoces,sjeti se kosarke kad je BiH pobijedila Hrvatsku,sjeti se finala kupa Sarajevo:Siroki,ima jos toliko stvari,pa jel u Hrvatskoj igra Mirza Dzomba,Jasmin Agic je prije igrao,Ivan Ljubicic koji je pola pola,a sto se tice ljiljana,pa zamisli situaciju da ja odem sa sahovnicom navijat za BiH,trebao po toj logici to moci,al ne bi ziv ostao 2 minute.
dodji na utakmicu u kockastom dresu i navijaj za bih, nece ti niko nista reci, garantujem ti. gotovo svakodnevno u gradu vidjam djecake/momke u dresu dinama, hajduka ili vatrenih. sto se tice utakmice kada je bih pobijedila hr, reakcija je direktno isprovocirana prethodnom utakmicom u hrvatskoj, mislim da je na gripama igrana, ispravi me ako grijesim. a i to je bilo nekoliko godina nakon rata, strasti su jos uvijek bile uzburkane (jebote kako se izrazavam :D )

te utakmice kupa se ne sjecam :?

ne moras mi navoditi primjere iz hr, ja nisam nista negativno rekao o hr kao drzavi. mozda je bilo nekad, ali u zadnje 2 god otkako ja posjecujem zagreb, sto poslom sto privatno, nisam dozivio ni jednu jedinu neugodnost.

moras prihvatiti da na svim stranama ima ekstrema i debila. niko ne kaze da ih u sa nema. ali ono sto ti ne vidis, barem kad o sarajevu govorimo, je da su takvi u manjini. bujrum, dodji, pogledaj, razgledaj, prosetaj se bascarsijom, pojedi cevape u petici (bez obzila na propagandu plavih, u zelji su gadni pravo :D ) i vidjet ces u kojoj si zabludi :)
Mrmak

Post by Mrmak »

yole wrote:Pa Komsic je iz SDP-a to su komunjare obicne,drugo ja ne mislim Teufik da si ti karina,nego mislim ako je Komsic ateist,a zena vjernica,a on ove stvari danas izjavljuje pa onda je ocito pod njenim utjecajem,jer da nije rekao bi neka svatko navija za koga hoce i neka prica kako hoce,a to za navijace u Zagrebu,pa coece procitaj malo recimo sportske novosti ili neke novine pa ljudima je krivo vise nego u BiH kad BiH izgubi,pa prodaju se u sredistu Zagreba dresovi Zelje,Sarajeva i Repke,prema tome,to znam iz pouzdanih izvora.
Ti vec malo zescim jezikom (mada bas nesto ne mogu da definisem kao hrvatski jezik kojim se izrazavas obzirom da je to kako ti pises jezik nekog ponavljaca) poceo da se obracas svojim sugovornicima ovdje pa ti to bas i ne sluzi na cast.
Vidis, i ja sam Hrvat po svom rodjenju kao i sva familija mi i ne nosam to kao znacku o reveru.
Nisam glasao za Komsica (a pogotovo ne za Jovica) pa mi je opet drago da je tip pobijedio. Ako nista drugo, civilizovan je i zna kako da se ponasa.
Da ti je tesko u Travniku vjerujem. Nije lako nikome pa tako ni tebi. Ne zato sto si Hrvat vec zato sto je sva drzava(ili ono sto mi definismo pod time) u glibu a nije bas da su za sve komunjare krive. Nema ih vec odavno, samo sto ti to mozda nisi primjetio.

Moja kompletna familija je bukvalno nestala iz Bos.Posavine al' je poprilicno blentavo ubjedjivati me kako su za to krivi samo oni drugi kada savrseno znam da je glavni krivac za to bio u Zagrebu.
Za njega i njemu slicne smo bili samo sitnis, kusur u trgovini al' treba jos vode proci ispod mostova dok se ta istina provari.

Kuce moje familije su popljackali i popalili momci iz Zadra no kako znamo pricu da HV nikada nije ratno djelovala u Bosni ovo je samo moja halucinacija.
Sto bi zapjevali becarci :
"...Posavino ostala mi pusta
prodala te iskrivita usta...

Na kraju krajeva, zar nismo i mi ubijali, zar nismo i mi silovali, zar nismo i mi konc-logore drzali i ko zna koliko majki u crno zavili u ime hrvatskog jedinstva i tisucljetnog sna? Mi smo se samo branili, drugi su za sve krivi? Komunjare, balije, cetnici....

Jesi li se zapitao nije li mozda previse zla posijano i previse neduzne krvi proliveno u tvoje ime da bi sad pretendovao tek tako nosati dres cro-tima u sredini u kojoj si.

Domoljublje se ne iskazuje time za koga ces navijati vec koliko si hrabar boriti se za istinu pa cak i ako su u toj istini oni u koje se zaklinjes crnji od samoga vraga. Nije lako al' sto prije odrecitujemo "mea culpa", ne zbog recitacije, vec zbog ubjedjenja svima ce nam mozda biti mrvicu bolje.

Confíteor Deo omnipoténti,
beátæ Mariæ semper Vírgini,
beáto Michæli Archángelo,
beáto Joánni Baptístæ,
sanctis Apóstolis Petro et Páulo,
ómnibus Sanctis, et tibi, pater:
quia peccávi nimis cogitatióne, verbo, et ópere:
mea culpa, mea culpa,
mea máxima culpa.

Ídeo precor beátam Maríam semper Vírginem,
beátum Michælem Archángelum,
beátum Joánnem Baptístam,
sanctos Apóstolos Petrum et Páulum,
omnes Sanctos, et te, pater,
oráre pro me ad Dóminum Deum nostrum.
yole

Post by yole »

Prvo je igrana utakmica u Sarajevu pa onda u Splitu,a pa ja zivim u Travniku,imam tetku u Sarajevu,hvala ti na pozivu,znam i ja gdje je petica,al izvini al ovo Sarajevo nije ni S od starog prijeratnog,ono je bio velegrad,a ovo sad Sandjak pravi,a josh nesh da ne mislis da sam neki nacionalist,ja osudjujem sve zlocince bili i Hrvati i idiote koji se prestavljaju kao takvi,a sto se tice za koga bi ja glasao od Hrvatskih predstavnika za predsjednika,nemam pojma,nisam ni glasao,a mozda za Lijanovica,al sve su ista govna.
danas

Post by danas »

@Mrmak;

respect i naklon...
Teufik iz Los Angelesa

yole wrote:Prvo je igrana utakmica u Sarajevu pa onda u Splitu,a pa ja zivim u Travniku,imam tetku u Sarajevu,hvala ti na pozivu,znam i ja gdje je petica,al izvini al ovo Sarajevo nije ni S od starog prijeratnog,ono je bio velegrad,a ovo sad Sandjak pravi,a josh nesh da ne mislis da sam neki nacionalist,ja osudjujem sve zlocince bili i Hrvati i idiote koji se prestavljaju kao takvi,a sto se tice za koga bi ja glasao od Hrvatskih predstavnika za predsjednika,nemam pojma,nisam ni glasao,a mozda za Lijanovica,al sve su ista govna.
izvini al ovo nije razlog da mrzis muslimane :D ne moras bit hrvat da se pozalis na ovaj problem, ima ih jos kojima to smeta :D

evo ti dokaza

http://idijebimater.com/clanak.php?id=379

:D
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

BRAVO KOMSIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
yole

Post by yole »

Mrmak ti si ocito neki ateista,al iskreno boli me,ja imam svoje misljenjema uostalom nisi vrijedan moje paznje,
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

yole wrote:Covjece shvati da bosanski jezik ne postoji,da je bosnjacki ok,al bosanski stvoren od jedne nacije on ne postoji.Ja nikada necu govoriti lahko,mehko,mahrama.Tako se u BiH nikada nije govorilo.
yole wrote:Pa sta je,mislim,ja ak osam dobro shvatio ovo je mjesto za iznosenje argumenata,ako ti imas neke kontraargumente,onda bujrum brate,mene u sustini boli nepravda,a ta nepravda u BiH je najveca u Europi.
Dragi yole, nažalost ali si dokazao da možeš negirati bosanski jezik koliko hoćeš, ali ga nemožeš nasilu izbaciti iz upotrebe.

Čitajući ova dva tvoja posta, ti govoriš čistim bosanskim jezikom.
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

Bravo Komsic :-D

Samo mi nije jasno sta ovaj yole hoce .. vidim da zivis u Travniku, da je zemlja u kojoj zivis Bosna i Hercegovina ako ti je toliko draga Hrvatska zasto nisi tamo, ako je tamo sve tako super pa bujrum sta cekas ...

Hvala Bogu ima jos dosta ljudi kojima je Bosna i Hercegovina draga :)
yole

Post by yole »

Pa taj sam namjerno izraz bujrum upotrijebio,oprosti al ja taj jezik nikada nece pricati.
danas

Post by danas »

yole wrote:Mrmak ti si ocito neki ateista,al iskreno boli me,ja imam svoje misljenjema uostalom nisi vrijedan moje paznje,
ocito :D :lol:
danas

Post by danas »

yole wrote:Pa taj sam namjerno izraz bujrum upotrijebio,oprosti al ja taj jezik nikada nece pricati.
dobro je da ti nikada ne pricati taj jezik :D
Mrmak

Post by Mrmak »

yole wrote:Mrmak ti si ocito neki ateista,al iskreno boli me,ja imam svoje misljenjema uostalom nisi vrijedan moje paznje,
Taman pomislih da si bistar djecak, i nadam se nadam se malo sadrzajnijem odgovoru kad ono corak.
Ssugerisacu ti zato jedan stih, pa drugi put kad te satjeraju argumentima (i kontroargumentima naravno) uz zid ti ga samo odjepvaj. Ko zna, mozda ces nekoga i isfolirati kako si faca sa background-om

Zivio i ti meni.

...Sretan sam sto osjecam
da nisam kao drugi
ne zatupljuju me medijima
u podsmijehu sam prvi
smrdi mi iz usta
i znoje mi se noge
oci su mi pivske boce
sacuvaj me Boze...

P.S
Oprosti im Stula, ne znaju sto cine.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

yole wrote:Pa taj sam namjerno izraz bujrum upotrijebio,oprosti al ja taj jezik nikada nece pricati.
Reci mi molim te hrvatsku varijantu u ovom istom kontekstu recenice.

Dakle popuni prazninu sa hrvatskim
"Pa sta je,mislim,ja ak osam dobro shvatio ovo je mjesto za iznosenje argumenata,ako ti imas neke kontraargumente,onda _____ brate,mene u sustini boli nepravda,a ta nepravda u BiH je najveca u Europi."
Hvala
yole

Post by yole »

Jao jesi originalan,aj pomoz bog,alejkum sellam,hvaljen Isus.Podojite mi svi bolesni nacionalisti.Torca eee,Torca ooo,Torca voli Hajduk,voli samo to...
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

yole wrote:Jao jesi originalan,aj pomoz bog,alejkum sellam,hvaljen Isus.Podojite mi svi bolesni nacionalisti.Torca eee,Torca ooo,Torca voli Hajduk,voli samo to...
jadni mi,ako ti sebe ne smatras nacionalistom :lol:
danas

Post by danas »

PITARKA_SA wrote:
yole wrote:Jao jesi originalan,aj pomoz bog,alejkum sellam,hvaljen Isus.Podojite mi svi bolesni nacionalisti.Torca eee,Torca ooo,Torca voli Hajduk,voli samo to...
jadni mi,ako ti sebe ne smatras nacionalistom :lol:
ma yolike je zreo za koktel 200 mg olanzapine + 100 mg haldol :D
mozda pomogne... :-)
yole

Post by yole »

Pitarko suti znas boja dresa boja fesa,moj savjet izadji negdje iz BiH,ne mislim do Neuma ili do Makarske,nego negdje kao do Beca,Pariza,Berlina itd,al pardon imas bh putovnicu,ne mozes maknut nigdje
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

yole wrote:Pitarko suti znas boja dresa boja fesa,moj savjet izadji negdje iz BiH,ne mislim do Neuma ili do Makarske,nego negdje kao do Beca,Pariza,Berlina itd,al pardon imas bh putovnicu,ne mozes maknut nigdje
ne,pardon,imam bh pasos :D
aa jesi ti neki muhaat co'ek,de sabur malo..sve ce to Komso pozlatiti :D :D :D
yole

Post by yole »

Oprosti i dont speak bosnish ili bosnian ili muslimian ili kako hoces,sta rece to gore?
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

yole wrote:Oprosti i dont speak bosnish ili bosnian ili muslimian ili kako hoces,sta rece to gore?
a vidim ,tanak si i sa engleskim :lol:
Teufik iz Los Angelesa

zasto, ja sam bio u spaniji, italiji, francuskoj, najbolji jaran u holandiji, singapuru, australiji, sve sa nasim pasoshem 8-) doduse, + viza, al sta je tu je :D
Post Reply