KUP UEFA/2.pretkolo>FK Sarajevo-Rapid Bukurest

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shadow

Post by shadow »

Optimista sam zbog onog sto sam vidio u prvoj tekmi, ali ne postoji nijedna druga stvar koja nam daje pravo na bilo kakav optimizam. Sutra cemo vidjeti je li ono bilo samo jedno ludo kisno vece ili nesto ozbiljnije.
U svakom slucaju, zadovoljan sam dosad uradjenim kako u domacem prvenstvu tako i na evropskoj sceni, ako "potkacimo" jos nesto bice odlicno.

JURISH BORDO BIJELI 8)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Forza Rapid! :D:D:D:D
shadow

Post by shadow »

horns&drums wrote:Forza Rapid! :D:D:D:D
forza modricha :D ..naprijed "uljari", zabetonirajte strumfice za dno :D :D :D
lindjo

Post by lindjo »

ocekujem havariju torpeda :D ...dakle ....kecina u hendicepu 8)

protiv cigana...ni hodzin zapis vam nece pomoci :oops: (bez zluradosti)

mozda da registrujete Celu :shock: ...i postrojite ga do Zuke...da ima ko batinjat 8-)
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

lindjo wrote:ocekujem havariju torpeda :D ...dakle ....kecina u hendicepu 8)

protiv cigana...ni hodzin zapis vam nece pomoci :oops: (bez zluradosti)

mozda da registrujete Celu :shock: ...i postrojite ga do Zuke...da ima ko batinjat 8-)
Bez zluradosti - ti si jedan mali Mindjo.

http://youtube.com/watch?v=uA3qDYf-4Fg

Samo da napomenem - ovaj clip - navijanja Dinamovih navijaca na Grbavici je - ukljucen na CD 20 godina - BBB. Valjda se ne sjecaju jos gdje su na gostovanju - dosli, bili, razbili i otisli - u ocuvanim bibijima... i to sve - za prijateljsku utakmicu.

http://rapidshare.de/files/30527272/04_ ... e.mp3.html (ako treba MP3 - kao dokaz).

Sjetim se i Marakane - na kojoj je bilo smjesteno od 0 do 1 navijaca Zeljeznicara prosli Oktobra. Toliko o navijacima, fanaticima i huliganima.

O timu vam nemam sta mnogo reci. Govorite i sami o sebi previse i dovoljno.

A sto se tice Sarajeva - nije prefektno, nije jace, nije bolje, nije nista - al' je nase. Trebalo se je i za ovo izboriti - po seljackim livadama i kojekakvim katakombama gdje smo igrali i gostovali protekli godinu dana. Stoga - da je zasluzeno - zasluzeno je itekako. Ostalo me ne interesuje....
lindjo

Post by lindjo »

:D...jes vas lahko popalit...koji si ti tovar :oops:

na grbavci...su picke iz kiseljake ispracene uz koridon kornjaca...imal' toga na ovom sto si metno :? (jerbo me ne zanima,niti sam otvaro :oops: )

za sutra Husrefu i djeticima... ipak predlazem... jamljanje abdesta pre tekme... :shock: ...za svaki slucaj ,sihre,uroci i td :zzzz: bonus...more i hodzin zapis prisiven u gace :oops: )....altenativna medecina :lol:

zanima me kako pitari gledaju na Matkovu izdaju :shock: ...ne bi on igr'o nigdje u BiH osim Sarajeva...mogli smo citati iz dana u dan :? a onda

zabi im ga mati matko joooooj nano naniceeee :lol:
lindjo

Post by lindjo »

u svakom slucaju:

Sretno
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Meni samo nije jasno - sta to Zeljeznicar gubi ako FCS pobijedi, i sta to dobija ako FCS zijani? I ako ne dobija - jel to 100% malogradjanska manijacka spika koja se ovom temom provlaci ili ne?

Image

Pola sest je ujutro u seheru, a u Americi pola jedaneast navece. Uprkos svemu, utakmica je za 12 sati a ja se navodim po onoj - jos uvijek spavam po navici u bordo majici...

Igraj bordo-bijeli i Causevski navija za vas!
Nosferatu

Post by Nosferatu »

SARAJEVO U BUKUREST BEZ PODRSKE NAVIJACA Ispisi E-mail
23 Aug 2006
Navijaci FK Sarajeva "Horde zla" su, nakon velikog uspjeha njihovih ljubimaca u prvoj utakmici drugog kola kupa UEFA i pobjede nad favoriziranim Rapidom, postale poslijednje zrtve nemocnih i nekompetentnih politicara u nasoj drzavi.

Horde su izrazile zelju da putuju na uzvratnu utakmicu kupa UEFA u Bukurest i prvo su pokusali da pojedinacno dobiju vize za ulazak u Rumuniju koja je od skora clanica Evropske unije. Nije im poslo za rukom pa su se onda obratili jednoj turistickoj agenciji sa molbom da im srede prevoz, boraviste i naravno vize.

Ljudi iz turisticke agencije su im izasli u susret i obezbijedili im prevoz i spavanje ali zapelo je kod viza. Naime, "cimbenik" u Rumunskoj ambasadi im je drsko i krajnje bezobrazno odgovorio da on nema vremena da se zajebava s njima i da im izdaje vize jer ima posla preko glave sa nasim ljudima koji putuju u Rumuniju kao turisti da bi im nakon izbiflanog monologa spustio slusalicu.

Eto, ako oni pozitivci s pocetka price i dalje misle da i nije sve bas tako crno zelio bih samo da ih napomenem da su ti isti Rumuni krajem '80.-ih zajedno s Cesima, Poljacima i Rusima po BeHa pijacama prodavali sve zivo za jednu "crvenu" koja je za nas znacila tada sto i 2 KM sada. Prodavala je bijeda gijadore, tranzistore, baterije, presvlake za auta, ma prodavali su sve za male pare. A vidi ih sad!

Oni u EU a mi? Rapid prosle godine u cetvrtfinalu kupa UEFA a nasi timovi? Gubimo od Luksemburzana a Slovenci su nam strah i trepet postali. Slovenija, zemlja uvezenih Bosanaca i Srbijanaca. Katanec ih jedva skinuo sa skija i gle ironije, jednog jedinog dobrog fudbalera su imali prije rata i on ih ko selektor odveo i na SP i na EP. Mi sto i jednog dobrog al' dzaba kad im "strucnjaci" sto sad pale i zare ne daju prismrditi u zgradu saveza.

Tako nam je kako nam je, neke smo sami birali neki su nam se sami nametnuli.

I tako FK Sarajevo na uzvratnoj utakmici protiv Rapida nece imati podrsku navijaca jer im Rumuni nisu odobrili vizu. Viza za Rumuniju? Da nije tragicno mozda bi i moglo proci kao dobar vic...

By Ventola

Turbe Causevskog - ili Pravoslavni Krst za Petokrakom?!?

Image
Last edited by Nosferatu on 24/08/2006 07:53, edited 1 time in total.
Nosferatu

Post by Nosferatu »

Evo i dosadasnje tablice Rumunske prve lige - Rapid igrao 4 tekme, pobjedio jednu i tri igrao nerijeseno.

1. CFR Cluj 4 4 0 0 11 - 2 12
2. Dinamo Bucureşti 4 4 0 0 7 - 2 12
3. Steaua Bucureşti 4 3 1 0 9 - 1 10
4. Poli Iaşi 4 3 0 1 6 - 3 9
5. Farul Constanţa 4 2 1 1 7 - 4 7
6. UTA Arad 4 2 1 1 7 - 6 7
7. Rapid Bucureşti 4 1 3 0 3 - 2 6
8. Unirea Urziceni 4 2 0 2 2 - 6 6
9. Poli Timişoara 4 1 2 1 3 - 3 5
10. Universitatea Craiova 4 1 2 1 4 - 5 5
11. Gloria Bistriţa 4 1 1 2 2 - 2 4
12. Pandurii Tg. Jiu 4 1 1 2 3 - 4 4
13. Oţelul Galaţi 4 1 0 3 5 - 8 3
14. FC Naţional 4 1 0 3 3 - 6 3
15. Ceahlăul Piatra Neamţ 4 1 0 3 3 - 7 3
16. FC Argeş Piteşti 4 1 0 3 2 - 6 3
17. Jiul Petrosani 4 0 1 3 0 - 3 1
18. FC Vaslui 4 0 1 3 1 - 11 1

Gledaj samo gol razlike 3-2 u 4 utakmice.
Last edited by Nosferatu on 24/08/2006 06:31, edited 1 time in total.
Nosferatu

Post by Nosferatu »

Kolo 4 Rapid Bucureşti 1 - 1 Universitatea Craiova
Kolo 3 Poli Timişoara 0 - 0 Rapid Bucureşti
Kolo 2 Rapid Bucureşti 1 - 0 Jiul Petrosani
Kolo 1 Pandurii Tg. Jiu 1 - 1 Rapid Bucureşt

Znaci jedini tim koji su pobjedili je 17 u prvoj ligi Rumunije.

Druga tri tima s kojim su igrali su ispod njih - na tablici i sa njima su igrali - 3 nerijesene utakmice.
Nosferatu

Post by Nosferatu »

Prigodni video clip koji objasnjava gdje su bile i sta su radile HZ u proteklih godinu dana

http://www.youtube.com/watch?v=SYSxpbYI7Uc

(jedina glupost je - sto pjesma Boom - POD koju su izabrali da ide u pozadini govori o - "here come boys from the south"... - tj. momcima sa Juga, u ovom slucaju Juga Amerike...al' izvadjeno iz konteksta, da se ne prepoznaju mali plavi..)
Santos

Post by Santos »

Popisaj tu Evropu jarane kad su u njoj Rumuni i Bugari.A tek Poljaci.Pa kisele krastavice su mi vadili iz lavora Saban te jebo.Kecap trebe mazijale iz restorana i on tebi sad trazi vizu da bi otiso gledat svoj klub.Hajd sto trazi al eto i neda da se ne boji da nebi ko osto tamo slucajno.A kad ja pricam cime se zadovoljavamo mene napadate.Sad im jebite sve Rumunsko i pokazite im da i mi znamo igrat fudbal.1-1.Go za pitare daje Bucan.
Nosferatu

Post by Nosferatu »

Santos wrote:Popisaj tu Evropu jarane kad su u njoj Rumuni i Bugari.A tek Poljaci.Pa kisele krastavice su mi vadili iz lavora Saban te jebo.Kecap trebe mazijale iz restorana i on tebi sad trazi vizu da bi otiso gledat svoj klub.Hajd sto trazi al eto i neda da se ne boji da nebi ko osto tamo slucajno.A kad ja pricam cime se zadovoljavamo mene napadate.Sad im jebite sve Rumunsko i pokazite im da i mi znamo igrat fudbal.1-1.Go za pitare daje Bucan.
Ako Bog da....

Da i ovo Sarajevo zaigra u grupnom razigravanju kupa UEFE, da dodju barem dva Europska tima u Sarajevo - pa neka bude kom opanci, kom obojci.
manijak1

Post by manijak1 »

:D Tepsijice :D ........jeste li se prošverali u čarter let ? :D :D
Od ukupno deset parova koje sam stavio :D ( što na zbir golova što na ovo ono :D zvrkove nisam stavio na golove iako je kvota od 3,30 veća nego ova koju sam odigrao a ta je X2 :D :D a ona je 3,20 :D :D ) ......jedino me brine ......zveket tepsija i kurčenje i sve bajke koje će se iz pozitivnog rezultata ....... stvoriti :D ali pregur'o je Mujo i gore ...........onaj Vaslui ima manje bodova nego mi .......već popoularno prozvani od domišljatih kitara koji ove godine uživaju u našim neuspjesima ...... :D :D ma .tko ih .....jebe ....... :D :D .
fczeljo

Post by fczeljo »

pitari sretno veceras!
cico x

Post by cico x »

manijak1 wrote::D Tepsijice :D ........jeste li se prošverali u čarter let ? :D :D
Od ukupno deset parova koje sam stavio :D ( što na zbir golova što na ovo ono :D zvrkove nisam stavio na golove iako je kvota od 3,30 veća nego ova koju sam odigrao a ta je X2 :D :D a ona je 3,20 :D :D ) ......jedino me brine ......zveket tepsija i kurčenje i sve bajke koje će se iz pozitivnog rezultata ....... stvoriti :D ali pregur'o je Mujo i gore ...........onaj Vaslui ima manje bodova nego mi .......već popoularno prozvani od domišljatih kitara koji ove godine uživaju u našim neuspjesima ...... :D :D ma .tko ih .....jebe ....... :D :D .
nikako da shavtite jednu stvar,nas derbi i prepucavanja su nasa stvar,ali igranje sa drugim klubovima nema veze,zasto sad da vi navijate za rapid,da nama zelite da ispadnemo?
ja sam sa svojim drugovima zeljovcima isao na vase tekme,normalno da ste mi drazi od akranesa i ostalih!!

al takav smo mi narod,nek komsiji crkne krava!
strong69

Post by strong69 »

Ma ignorisati komentare ovih Rapidovih fanova i zdravo!
Jos nesto vise od sata do pocetka utakmice...
Sve dode i prode al´ ti si zauvijek....
Image
Skoro

Post by Skoro »

...u boj svi znate da smo jaci, ruse sve vasi navijaci
...kad je tesko ti nemoj stati, dobro znaj sve cu tebi dati!
Edin H.

Post by Edin H. »

Je li istina ono da niste dobili vize?

Nije ni cudo i Rumuni su vas provalili :D

Pa prisjetite li se vi brojnih evropskih utakmica koje je stariji sarajevski tim igrao i podrske sa tribina koju su imali 8-)
chinese_water

Post by chinese_water »

Onaj Alaim vam je pravi vokonja, hebo ga otac :x
saviola

Post by saviola »

sarajevo odlicno igra, nadam se da ih onaj primljeni gol nece deprimirati. izdrzite bordo-bijeli!!!
chinese_water

Post by chinese_water »

saviola wrote:sarajevo odlicno igra, nadam se da ih onaj primljeni gol nece deprimirati. izdrzite bordo-bijeli!!!
e ako ti je ono dobra igra... onda jbg
JBT

Post by JBT »

Ne znam kako vama, ali meni su se vise ova pretkola popela na vrh neke stvari. Vazda pretkolo ovo - pretkolo ono. Kad cemo vise izaci iz tih pretkola!?
:x
saviola

Post by saviola »

koja su stoka oni rumuni, odo sad na njihov sajt da im j.... mamu seljacku.
a sudija belgijanac, nista se bolje nije moglo ni ocekivati od njega. :x
Post Reply